forum.ge
reklama
FORUM.GE ... წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ჩატი
Pages: (3) 1 2 [3]   ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> ქეშირება როგორ
nikig
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 140
წევრი No.: 2198
რეგისტრ.: 17-May 03

გამოგზავნილია: 9 Jul 2003, 02:02  #198901      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა
xalxo arsdros ar misdia xml it saitis keteba magram meubnebian araferi iseti ar ariso tu, html style da java scriptebs ixeneb saitis ketebashio.

visi rom exa tablebis dro savida dasabollood chamoxalibda is azri tu ristvis ikos shekmnili html- es aris mxolo da mxolod monishvnis ena bevri xlxi ki amas marto mtliani sitis gaketebistvis ixenebs ras ar ris stored es ar aris chmi azri es tviton css creatorebis azri da 21 saaukunis azria..

xoda me tu vplob mponishvnis enas da danarchen xvelapers stylebidan vadzlev eseigi xml ar unda gamichirdes xo???

da riti davisxo pirdapir ketebit?? tu rame aris iseti ras ausileblad gansxxvavebulia???

visi rom mksri motxovnebi akvs da stylebs itxovs titkmis xvelaperistvis xo??
Kakha
მამა პროგრამისტი


********
ჯგუფი: Honorary Member
წერილები: 49751
წევრი No.: 1639
რეგისტრ.: 22-January 03

გამოგზავნილია: 9 Jul 2003, 10:44  #199055      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · msn
nikig, იცი რა არის XML და რისთვისაა?
ორივე XML არის SGML-ის გამარტივებული ვარიანტი, SGML არის უნივერსალური აღწერის ენა, თავად HTML არის აღწერილ SGML-ის საშულაებით, ამიტომ არ შეიძლება XML და HTML ერთმანეთთან შედარება. დღეისათვის XML-ი გამოიყენება მონაცემთა შესანახად და გასავრცელებლად უნივერსალურ ფორმატში, მარგამ ეს არ ნიშნავს რომ ამ მონაცემებს რაიმე ბროუზერი გაჩვენებს ყოველთვის ერთი და იმავე სახით.
მე როგორც ვატყობ XML-ით გატაცება ძალიან გავდა მანიას რომელიც ნელ-ნელა ჩაცხრა, ყველგან და ყველაფერში ამის გამოყენება სისულელეა, თუნდაც იმიტომ რომ სასწაულად არაკომპაკტურია და მისი შექმნისას ერთ-ერთი პირობა სწორედ ეს იყო - არაკომპაქტურობა ზომაში (თავს იმართლებენ რომ მაინც აპარატურული კომპრესიის გამო ზომაში მცირდებაო).

* * *
კიდევ ერთხელ განვარტავ - XML - თავად არაა უბრალოდ ენა, ეს არის აღწერის ენა, ანუ სხვა ენის ან სისტემის აღწერის საშუალება.


--------------------
არ გაბედო სიკვდილი სანამ ცოცხალი ხარ!

ყველაზე მაგარი ტროლი ღმერთია.

PM-ებით არავის ვეხმარები, არ გეწყინოთ მარა თქვენ ბევრი ხართ და მე ერთი და პენსიაზე არ გავსულვარ ჯერ.

SELECT * FROM Posts WHERE UserID NOT IN (SELECT UserID FROM Users WHERE isintriguant+isstupid+isboor+iskadji<>0)
flyer
FLÜGGÅƎNK∂€ČHIŒβØL∫ÊN


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 14207
წევრი No.: 2171
რეგისტრ.: 12-May 03

გამოგზავნილია: 9 Jul 2003, 11:12  #199090      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა · icq · aim · msn
Kakha
QUOTE
კიდევ ერთხელ განვარტავ - XML - თავად არაა უბრალოდ ენა


ვერ მივხვდი რას ნიშნავს sad.gif

QUOTE
მე როგორც ვატყობ XML-ით გატაცება ძალიან გავდა მანიას რომელიც ნელ-ნელა ჩაცხრა


ვერც ამას სამწუხაროდ.

XML არის უნივერსალური ინსტრუმენტი კომპლექსური ობიექტების შესანახად/გადასაცემად/დასამუშავებლად.

მე რაც ვიცი და რაშიც გამომიყენებია XML შემდეგია.

1. შენახვაში ვგულისხმობ: ნებისმიერი რთული ობიექტი საბოლოოდ დაიყვანება პრიმიტიულ ტიპებზე და მასივებზე. XML გაძლევთ საშუალებას ამ ობიექტების შენახვისათვის. მომყავს მაგალითი:

გვაქვს კლასი A1, რომელსაც აქვს სამი მემბერ ცვლადი. პირველი მაგალითად int ტიპის M1, მეორე კლასი B1-ის ტიპის M2, მესამე float - ების მასივი M3.
კლასი B1 თავისთავად შეიცავს ერთ int-ს (MM1), ერთ float-ს (MM2) და ერთ boolean-ს (MM3).

A1-ის თითეული ინსტანსის შესანახად იქნება შემდეგი (დაახლოებით) XML:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<Someclass>
<M1 type="int">123</M1>
<M2 type="B1">
<MM1 type="int">4567</MM1>
<MM2 type="float">123.4567</MM2>
<MM3 type="boolean">true</MM3>
</M2>
<M3 type="Array">
<item type="float">1234.67878</item>
<item type="float">456.7677</item>
<item type="float">12789.67878</item>
</M3>
</Someclass>

2. გადაცემა: ძალიან ბევრი თანამედროვე კლიენტ/სერვერ ტიპის აპლიკაცია მონაცემების გადასაცემად იყენებს SOAP-ს (Simple Object Access Protocol) რომელიც დაფუძნებულია XML-ზე.

3. დამუშავება: არის საშუალება XML ტრანსფორმაციის. ანუ აკეთებ XML-ს, აკეთებ xsl/xslt - ს, რომელშიც აღწერილია რომელი ტეგი როგორ გარდაიქმნას (ანუ შეიძლება XML და XSLT-ს საშუალებით დაგენერირდეს html. ამას IE-5.0 და ზემოთ თითონ აკეთებს ბეზ პრაბლემ, თუმცა შეიძლება სერვერზევე გაკეთდეს). აგრეთვე არის XML სტრუქტურის ვალიდაციის შემოწმების საშუალება, სქემა (XSD), რომელშიც განისაზღვრება რა ელემენტები შეიძლება ქონდეს კონკრეტულ ტაგს, არის თუ არა ეს ელემენტები აუცილებელი, რამდენი შეიძლება იყოს min/max და ა.შ.

რაც შეეხება
QUOTE
სასწაულად არაკომპაკტურია


დამიჯერე რომ ამაში არ ხარ მართალი. თუ გაინტერესებს მოგიყვან მაგალითს, სადაც XML საშუალებას მაძლევს სერვერიდან წამოსაღები მონაცემების ზომა 20-ჯერ შევამცირო.


--------------------
Si Deus pro nobis, quis contra nos?
http://www.flickr.com/photos/flyergeorge/
Kakha
მამა პროგრამისტი


********
ჯგუფი: Honorary Member
წერილები: 49751
წევრი No.: 1639
რეგისტრ.: 22-January 03

გამოგზავნილია: 10 Jul 2003, 22:27  #200773      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · msn
smile.gif
მაგალითის მოყვანას ჯობია წაიკითხო XML-ის შემქნელი ჯგუფის 10 მცნება.
XML მთავარი მოთხოვნებია ტექსტური და ჩვეულებრივი ადამიანისათვის გასაგები ენა, რა კომპაკტურობაზეა ლარაკი როცა რიცხვები იწერება როგორც ტექსტი, რა დამცინი?!
SGML თუ იცი რაა მიხვდები რას ვგულისხმობ ორცა ვამბობ რომ XML თავის-თავად არაა უბრალო ენა.
ეს კამათი დავიწყე იმიტომ რომ ავხსნა - XML არაა HTML-ის ალტერნატივა, ესენი მდინარის სხვადასხვა მხარეზე არიან.
flyer
FLÜGGÅƎNK∂€ČHIŒβØL∫ÊN


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 14207
წევრი No.: 2171
რეგისტრ.: 12-May 03

გამოგზავნილია: 11 Jul 2003, 09:54  #200981      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა · icq · aim · msn
Kakha
დისკუსიას აღარ გავაგრძელებ wink.gif

ისე document.write() არ არის არც JScript - ის და არც VBScript - ის საკუთრება. ეგ არის HTML DOM Document - ის ელემენტის მეთოდი, ასე რომ, არა მგონია სხვადასხვა ეფექტი ქონდეს VB & JS - ში.

* * *
Description

Writes one or more HTML expressions to a document in the specified window.

Syntax
object.write(string)



Parameter Description
string String specifying the text and/or HTML tags to write.

Return Value

No return value.

Applies To

document

Kakha
მამა პროგრამისტი


********
ჯგუფი: Honorary Member
წერილები: 49751
წევრი No.: 1639
რეგისტრ.: 22-January 03

გამოგზავნილია: 13 Jul 2003, 10:28  #202187      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · msn
მე საჩხუბრად არ დამიწყია კამათი smile.gif
1) vb და java სცრიპტი ამ ბრძანებით გავს, მაგრამ vb რომ ფაილებს კითხულობს სერვერიდან(და არა კლიენტიდან), ნამდვილად ვიცი;
2) ინფორმაცია XML-ზე შეგიძლია ნახო აქ
http://www.w3.org/TR/REC-xml
QUOTE
XML shall be compatible with SGML

QUOTE
XML documents should be human-legible and reasonably clear

QUOTE
Terseness in XML markup is of minimal importance


http://www.networkcomputing.com/1208/1208f33.html
QUOTE
When first introduced in 1996, XML was dubbed the "HTML killer." Instead of killing HTML, however, XML shines behind the scenes, in content-management systems, EDI and SOAP, and as a general enabler of e-business.

On the Web front, HTML 4.0 is now expressed using XML, in what is known as XHTML. The beauty of XHTML is that it does not allow the invalid HTML code now abundant on the Internet -- no misplaced tags, invalid nesting of tags or missing closing tags. In addition, the DOM allows programmatic access to HTML and XML elements used to liven up Web sites. And lest we forget styles, XML provides us with the XSL, allowing us to post-process XML elements, thus producing portable and functional HTML output.



XHTML არაა XML!, ასევე DTD არის დამხმარე ინსტრუმენტი, გაფართოვება, მონაცემთა შესანახად და ეს არაა XML

http://www.w3.org/XML/1999/XML-in-10-points
QUOTE
Since XML is a text format and it uses tags to delimit the data, XML files are nearly always larger than comparable binary formats. That was a conscious decision by the designers of XML. The advantages of a text format are evident (see point 3), and the disadvantages can usually be compensated at a different level. Disk space is less expensive than it used to be, and compression programs like zip and gzip can compress files very well and very fast.


Tariel Zivzivadze
მოძრავი მოძრავში


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2611
წევრი No.: 457
რეგისტრ.: 19-November 01

გამოგზავნილია: 13 Jul 2003, 12:42  #202200      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა · ვებგვერდი · msn
G.K.
QUOTE
<script language="JavaScript">
var im1 = new Image();
im1.src="Some1.gif";

var im2 = new Image();
im2.src="Some2.gif";
</script>

მერე Body-ში

<image src="Some1.gif" onMouseOver="this.src=im2.src" onMouseOut="this.src=im1.src">

ვნახე და ეფექტებისა და მსგავსი რამეებისათვის მართლაც კარგია
როდესაც ვცადე და იმიჯების ქეშირებისათვის გამოვიყენე, ასეთი შედეგი მივიღე:
როცა სხვა გვერდზე გადავდიოდი რამე ცვლილება ჩამოტვირთვის სიჩქარეში არ ყოფილა, იმიჯები ისევ ისეთივე სიჩქარით იტვირთებოდნენ. ცვლილება იყო ის, რომ ამ შემთხვევაში ეს იმიჯები ყველა ერთად ჩნდებოდა მთელ გვერდთან ერთად.

და კიდევ, როცა განვსაზღვრე იმიჯების ჩატვირთვის რიგი, ზუსტად ისე ჩატვირთა, ეს შევამჩნიე

და კიდევ, რაოტმ იტვირთება ფლეშის 11 კილოიანი ფაილი რომელის გვერდის ბოლოში არის იმ 2 კილოან იმიჯზე ადრე, რომელიც გვერდის თავშია? ეგ ვერ გავიგე ნაღდად


--------------------
http://www.conference.ge - კონფერენცია საქმიანი ადამიანებისათვის
Kakha
მამა პროგრამისტი


********
ჯგუფი: Honorary Member
წერილები: 49751
წევრი No.: 1639
რეგისტრ.: 22-January 03

გამოგზავნილია: 13 Jul 2003, 21:50  #202376      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · msn
1) სურათები ისედაც კეშირდება ასე რომ ეგ სკრიფტი არაფერს შეცვლიდა (სიჩქარის მხრივ);
2) მას შემდეგ რაც მთელი HTML ჩაიტვირთება, ბროუზერის თვითონ ირჩევს მიმდევრობას და პრიორიტეტებს;
3) სრულიად შესაძლოა შენთან ჩატვირთვის სისწრაფე კი არა ბროუზერის მიერ ჩვენების სისწრაფეა ნელი ან სხვა რაღააცეები გაქვს გვერდზე რაც ანელებს, მაგალითად კოუნტერები, ბანერები და ა.შ. რომელითა კოდი სხვა საიტიდან იტვირთება და რეალური ზომა არ ჩანს, ამასთანავე შესაძლოა იმათი საიტის არხი ატორმუზებს.

ისე კეშირება ჩართული გააქვს? (ნახე დროებით ფაილებში არის მოხვედრილი შენი საიტის სურათები?)
Tariel Zivzivadze
მოძრავი მოძრავში


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2611
წევრი No.: 457
რეგისტრ.: 19-November 01

გამოგზავნილია: 13 Jul 2003, 22:36  #202384      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა · ვებგვერდი · msn
ჩართულია და ფაილიც ვნახე
Kakha
მამა პროგრამისტი


********
ჯგუფი: Honorary Member
წერილები: 49751
წევრი No.: 1639
რეგისტრ.: 22-January 03

გამოგზავნილია: 14 Jul 2003, 09:27  #202499      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · msn
SIO სადაა ეგ გვერდი, მეც ვნახავ.
flyer
FLÜGGÅƎNK∂€ČHIŒβØL∫ÊN


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 14207
წევრი No.: 2171
რეგისტრ.: 12-May 03

გამოგზავნილია: 14 Jul 2003, 09:57  #202531      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა · icq · aim · msn
SIO
QUOTE
რაოტმ იტვირთება ფლეშის 11 კილოიანი ფაილი რომელის გვერდის ბოლოში არის იმ 2 კილოან იმიჯზე ადრე


შენ თუ გააკეთებ ფლეშს, რომელსაც ექნება Download Preogress Counter, ანუ დაათვლევინებ რამდენი პროცენტია დაქაჩული, მერე გაუშვებ და მაგალითად 55%-ზე დახურავ ფანჯერას, მეორედ გახსნისას დაინახავ რომ დაქაჩვა 55%-იდან გაგრძელდება. ანუ კეშირება სხვანაირად აკეთებს ფლეში და ამაზე ზრუნავს თვითონ Flash ActiveX და არა ბროუზერი.

QUOTE
სურათები ისედაც კეშირდება ასე რომ ეგ სკრიფტი არაფერს შეცვლიდა (სიჩქარის მხრივ);


მაგ სკრიპტმა შეიძლება პირველ ჩატვირთვაზე მოგცეს სურათების ერთდროულად გამოჩენის ეფექტი, დანარჩენი როგორც
Kakha-მ თქვა ისეა.
Tariel Zivzivadze
მოძრავი მოძრავში


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2611
წევრი No.: 457
რეგისტრ.: 19-November 01

გამოგზავნილია: 14 Jul 2003, 10:21  #202545      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა · ვებგვერდი · msn
Kakha
ეგ ჰედერზე გავაკეთე, შესაბამისად ყველა გვერდზე გავრცელდა
მერე მოვხსენი

დღეს ვცდი კიდევ
0 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (0 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (3) 1 2 [3]  გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: კავკასუს ონლაინი
[ Script Execution time: 0.0586 ]   [ 11 queries used ]   [ GZIP Disabled ]