forum.ge
reklama
FORUM.GE ... წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ჩატი
reklama

Pages: (100) « პირველი ... 37 38 [39] 40 41 ... ბოლო »  ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) Closed Topic · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> კითხვა ენდოკრინოლოგთან III
agr_bak
:)


********
ჯგუფი: Moderators
წერილები: 24069
წევრი No.: 19691
რეგისტრ.: 12-May 06

გამოგზავნილია: 12 Oct 2012, 13:32  #33449889      · პროფილი · პირადი მიმოწერა
Masked
QUOTE
ლიმპჰოციტენ არის მაღალი ესე იგი არის ან ინფეკტ( მონონუკლეოზე) ან არის ის მიზეზი რაც უკვე დავწერე.
ასე რომ გაკეტე რაც დავწე

ვიყავი ექიმთან
ეუთიროქსი=150

და ლიმფოციტები ამის ბრალი არ არისო. ან გაციებული იყავი ან რაიმე ინფქციაო
(სიცხე არ მაქვს.)
ვირუსული კონიუნქტივიტი მქონდა და შეიძლება ამის ბრალიც იყოს (?)
გრიპი არ მქონია....


გამორიცხულია რომ ეს ლიმფო+მონოციტები ფარისებრის ბრალი იყოს ამ შემთხვევაშიო.

არაფრი საშიში, დალიე 150 და ერთ თვეში გადავამოწმოთ ანალიზიო.


რა ვიცი ერთ ერთ ყველაზე კარგ ენდოკრინოლოგთან დავდივარ



პ.ს. აქვე დავამატებ რომ მე ბევრი წელია მაქვს ქრონიკული ლიმფადენიტი ქრონიკული ებშტეინბარის გამო

ებშტეინზე ანალიზი ხომ არ გავიკეთო?

This post has been edited by agr_bak on 12 Oct 2012, 15:20


--------------------
ანგარიშის ნომრები ევა ბებოსთვის


GE87TB7000000365145310
თინათინ მაჭავარიანი
სვიფტი TBCBGE22
თინათინ მაჭავარიანი
--------------
emoney
361111687
Natuka NGN
მეოცნებე


*******
ჯგუფი: Moderators
წერილები: 19998
წევრი No.: 8805
რეგისტრ.: 17-February 05

გამოგზავნილია: 12 Oct 2012, 20:09  #33455027      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა
QUOTE
ებშტეინბარის გამო

უსაზიზღრესი ვიორუსი. მომსპო. მაგი მჭირდა და სისხლის გადასხმაში ძVლის ტვინის კიბო ხომ არა გჭირსო. კარგა ხანს ვერ მიხვდნენ რატომ მქონდა სისხლის ფორმულა ცუდი.
საკმაოდ აზიანებს ფარისებრ ჯირკვალსაც, ავთვისებიანი გადაგვარების ვირუსად ითვლება. დამავიწყდა რა ქვია სახელი.


--------------------
http://natalimade.wordpress.com/
http://psiqea.wordpress.com
https://www.facebook.com/TrendyHandmadeBeadsByNatalie
agr_bak
:)


********
ჯგუფი: Moderators
წერილები: 24069
წევრი No.: 19691
რეგისტრ.: 12-May 06

გამოგზავნილია: 12 Oct 2012, 22:38  #33457845      · პროფილი · პირადი მიმოწერა
Natuka NGN
QUOTE
უსაზიზღრესი ვიორუსი. მომსპო.

yes.gif

მეც გამიშრო სისხლი, თან ქრონიკული ფორმაა მორჩენა არ გამოდის.
მიძინებული მყავს.

გვიან აღმოვაჩინე, ლიმფურის პრობლემები რომ შემექმნა რა თქმა უნდა ჯერ ფილტვებს და სხვა დანარჩენს ეცნენ საკვლევად. ბოლოს ვირუსებს და აღმოჩნდა ქრონიკული ფორმა.

მიძინებული კია კაი ხანია, მაგრამ იქნებ ახლა გაიღვიძა და ამიტომაც მქვს ანალიზი ასეთი თქო..

ანუ სჯობს გადავიმოწმო ანალიზი.


კეზელმა გაიკლა თავი ეს ლიმფო+მონიციტები ამ შემთხვევაში გამორიცხულია ფარისებრის გამო იყოსო შააანსი არააო. რაღაც სხვა ანთებითია და ის მოძბნეო (ვენდობი მაგ კაცს და დავუჯერე)
უეჭველი ვერაგმა ებშტეინმა გამოიღვიძა. sad.gif

არა რააა. ადამიანმა არ უნდა იკვლიო ასე წვრილად თავი, ერთი თუ შეუდექი კვლევებს ბოლოს აღმოაჩენ რომ ყველა დაავადება გჭირს რაც კი არსებობს smile.gif იპოქონდრიამდე მივედი უკვე lol.gif
T-E-0
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 818
წევრი No.: 10494
რეგისტრ.: 30-May 05

გამოგზავნილია: 14 Oct 2012, 13:00  #33476688      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა
გამარჯობათ ყველას. თქვენი დახმარება მჭირდება. sad.gif(((

მესამე წელია ფარისებრთან აღმომაჩნდა კვანძი. 17 მმ-ი ზომის. ჰორმონები ნორმაში. გამიშვეს ბიოფსიაზე, - მითხრეს - რადგან ბავშვის გაჩენას ფიქრობ, დავადასტუროთ ბიოფსიით კვანძის უსაფრთხოებაო. გავიკეთე ბიოფსია თამარ კალოიანთან და საბედნიოდ იყო მშვიდობა. იმის მერე ვაკონტროლებდი მდგომარეობას. პერიოდულად ვიკეთებდი ჰორმონების ანალიზს და ასევე ვიღებდი ეხოს. მქონდა ყველაფერი წესრიგში.

რადგან ჰორმონები მქონდა ნორმაში (TSH, FT4, Anti-TPO), არანაირ წამალს არ მინიშნავდნენ. ელენე გიორგაძის კლინიკაში ენდორკინოლოგმა მითხრა, რომ კვანძის დასათრგუნი პრეპარატი რომ დაგინიშნო, მაშინ ჰორმონიც (TSH) დაითრგუნებაო, არადა იმდენად იდეალურია, რომ ვერ შევეხებიო. ამიტომ არანაირი პრეპარატი არ არის საჭირო, უბრალოდ პერდიოდულად აკონტროლეო.

8-9 თვეა ფარისებრის ჰორონების ანალიზები აღარ გადამიმოწმებია, თუმცა ეხო ზაფხულშიც გავიკეთე და კვანძი იყო იგივე მდგომარეობაში.

3 დღის წინ წავედი ავერსის კლინიკაში. (იქ ვარ დაზღვეული). მინდოდა პროლაქტისთვის ისევ გადამემოწმებინა ეხო და ამეღო ანალიზები. გავიარე ენდოკრინოლოგის კონსულტაცია. ჯერ გამიშვა ეხოზე და კვლავ იგივე მდგომარეობაში იყო კვანძი, არ იყო მდგომარეობა, სტრუქტურა შეცვლილი. ჯირკვალიც ნორმალური ზომის. შემდეგ იქვე გამაკეთებინა სისხლის ანალიზები (TSH, FT4, Anti-TPO).
პასუხები იყო საშინელი sad.gif
TSH-0.01. (ნორმა 0.27-4.2)
FT4-2,04 (ნორმა - 1-1,6)
Anti-TPO-66,9 (ნორმა - <34)
ამ პასუხების მიხედვით, ენდოკრინოლოგმა დამინიშნა მომავალ კვირას ისევ ბიოფსია. sad.gif მითხრა რომ ეს პასუხები მიუთითებს თოქსიკურ ჩიყვზე და ბიოფისიის შემდგომ გადაწყდება სამკურნალო იქნება თუ საოპერაციო. მკითხა ლ-თიროქსინი ან ეუთიროქსი ხომ არ მიმიღია, ამ წამლებმა იციან ანალიზის ასეთი ცვლილებაო. არაფერი არ მიმიღია, თუ არ ჩავთვლით 1 წლის წინ გინეკოლოგის მიერ დანიშნულ დექსამეტაზონის კურსს, მეოთხედ აბს ვსვამდი 1 თვე ერთ-ერთი ქალური ჰორმონის დასარეგულირებლად.

ვარ ძალიან ცუდად. არ მეგონა ჩემი ჰორმონები თუ ასე თავდაყირა დადგებოდა. ავერსში მისვლამდე ბუკიას ლაბორატორიაში გავიკეთე პროლაქტინის და ფოლიკულომასტიმულირებელი ჰორმონის ანალიზი. ავერსის პასუხებიდან გამომდინარე მეგონა ისინიც არეული იქნებოდა, მაგრამ ორივე იყო ნორმაში. გადავწყვიტე ავერსის ანალიზები გადავამოწმო და ისევ ბუკიაში თავიდან გავიკეთე გუშინ TSH, FT4, Anti-TPO. პასუხი სამშაბათს საღამოს იქნება. თუ ბუკიამაც იგივე დაადასტურა, მერე როგორ უნდა მოვიქცე? მართლაც უკვე მეორედ უნდა გავიკეთო ბიოფსია და ოპერაციაზე დავთანხმდე?

მე მე-4 წელია გათხოვილი ვარ და შვილი არ მყავს.
თუ არ ჩავთვლით კვანძს ფარისებრთან და ასევე 2 პატარა კვანძს საშვილოსნოსთან, სხვა პრობლემა არ მქონია. ჰორმონები სულ მქონდა ნორმაში, საშვილოსნოს კვანძები დაორსულებას ხელს არ უშლის, რადგან არ ეხება საშვილოსნოს, ზემოდან აზის. ასე მითხრა ყველა ექიმმა, ვისთანაც ვაგინალური ეხო გავიკეთე. ეს კვანძებიც არიან თავისთვის... არ იზრდებიან. მეუღლეს ქონდა პრობლემა და დღემდე მკურნალობს. (დაბალი პროცენტები) ამიტომ არ მეგონა თუ ჩემი მიზეზითაც არ დგეობდა ორსულობა sad.gif


agr_bak
Natuka NGN
თქვენი აზრი მინდა მოვისმინო. ვიცი ოპერაცია ორივეს გაკეთებული გაქვთ.

მაინტერესებს თუ დამჭირდა ოპერაცია და ჯირკვალს თუ ამომკვეთენ, შემდგომში ეს ხელს ხომ არ შეუშლის დაორსულებას? ან როგორ მიმდინარეობს ოპერაცია, რამდენად რთულია ან საშიში? მალე თუ გამოვალ მდგომარეობიდან. დამეხმარეთ, რამე მირჩიეთ.
Natuka NGN ვიცი შენ უდიპლომო ექიმი ხარ და ძალიან გარკვეული ამ საკითხში.


ფრაუ მასკედი თუ შემოვა, იქნებ მირჩიოს როგორ მოვიქცე sad.gif

დიდი მადლობა წინასწარ....


--------------------
waiting for...
Natuka NGN
მეოცნებე


*******
ჯგუფი: Moderators
წერილები: 19998
წევრი No.: 8805
რეგისტრ.: 17-February 05

გამოგზავნილია: 14 Oct 2012, 18:02  #33480639      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა
T-E-0
ახკანდლეი ჰორმონები ტიქსიკოზს აჩვენებს, სავარაუდოდ შენი კვანძი არის თბილი და გამოყოფს ზედმეტ ჰორმონს, ამის დასადგენად ბიოფსია კი არა სცინტიგრაფიაა გასაკეთებელი, კვანძია აქტიური თუ მთლიანი ჯირკვალი. კარგი იქნება ისეთ ეხოსკპიას თუ გადაირებ, რომელიც მაღალი ხარისხის სურათს მოგცემს და ფრაუ მასკედს აჩვენებ.
რომ ამბობ, მთლიანი ჯირკვალის ამოჭრაო - სწორედ ის კვლევა აჩვენებს, მთლიანად ჯირკვალია აქტიური თუ ის კვანძი. ამის მიხედვით უნდა დადგინდეს ოპერაციის მეთოდი. მე ასე ვთვლი, მე ვთხოვ შემოვიდეს მაინ კაფტი როვა ეცლება და მანაც გითხრას თავისი აზრი.
T-E-0
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 818
წევრი No.: 10494
რეგისტრ.: 30-May 05

გამოგზავნილია: 14 Oct 2012, 18:09  #33480714      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა
Natuka NGN ნატუკაა, ბიოფსია არ არჩვენებს მთლიანად ჯირკვალია აქტიური თუ კვანძი? სცინტიგრაფია რა არის? რა ღირს და სად უნდა გავიკეთო? ან მაღალი ხარისხის ეხოსკოპია სად უნდა გადავიღო? ავერსში გადავიღე ბოლოს. ასევე ნინო ღუდუშაური მირჩიეს... შენ რას მირჩევ?

ახლა ვნახე სცინტიგრაფია რაც არის და ტარდება თურმე თოდუას კლინიკაში. თუ ეს უფრო საჭიროა, ბიოფსიას ტყუილად ხომ არ გავიკეთებ? sad.gif

ანუ ამ ანალიზებით ყველა შემთხვევაში ოპერაციაა საჭირო?

This post has been edited by T-E-0 on 14 Oct 2012, 18:15
MAIN KAMPF
მოკალი რუსი


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1191
წევრი No.: 91304
რეგისტრ.: 13-May 09

გამოგზავნილია: 14 Oct 2012, 18:43  #33481089      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა
QUOTE
ანუ ამ ანალიზებით ყველა შემთხვევაში ოპერაციაა საჭირო?

ბოიფსია არ გინდა,არაა საჭიროება.სცინტიგრაფია კარგია გაიკეთე.იმკურნალე სიმპტომატიურად. გადაიმეორე ანალიზები სამი თვის შემდეგ ჰორმონები.
QUOTE
ვარ ძალიან ცუდად.
ეს რას ნიშნავს?რამე გაწუხებს თუ ემოციურად იმოქმედა ანალიზის პასუხებმა



--------------------
Children of the Grave Paranoid Die Young
პანკები არ კვდებიან
T-E-0
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 818
წევრი No.: 10494
რეგისტრ.: 30-May 05

გამოგზავნილია: 14 Oct 2012, 18:48  #33481160      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა
MAIN KAMPF

მადლობა ნატუკას და თქვენ გამოხმაურებისთვის. smile.gif

არა ცუდად ვარ თქო იმიტომ დავწერე, რომ ასეთ ანალიზს არ ველოდი და განვიცდი ჩემს მდგომარეობას. ბავში მყავს გასაჩენი და ახლა კიდევ ოპერაცია, შემდეგ მინიმუმ 6 თვე თავის დაცვა და დრო გადის sad.gif 35 წლის ვარ უკვე. ასევე იმასავ ვფიქრობ ყელში ბომბით არ მინდა ვიარო და მდგომარეობა უარესად გავირთულო. თუ საქმე ასე სერიოზულად არის, მირჩევნია მოვიშორო.

როგორ უნდა ვიმკურნალო?

გამოკვეთილი სიმპოტმები არაფერი არ მაქვს. ერთადერთი თმის ცვენა მაქვს, გამიხშირდა ამ ბოლო ხანებში. ფიზიკურად თავს ცუდად არ ვგრძნობ...

ბიოფსია 2011 ში მაქვს გაკეთებული, პასუხი8 იყო კარგი. თუს აჭირო იქნება დავწერ. 1 წელიწადში შეიძლება ასე გართულებულიყო მდგომარეობა?

ანალიზები ტავიდან გავიკეთე ბუკიას ლაბორატორიაში და სამშაბთს იქნება პასუხი

This post has been edited by T-E-0 on 14 Oct 2012, 18:55
MAIN KAMPF
მოკალი რუსი


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1191
წევრი No.: 91304
რეგისტრ.: 13-May 09

გამოგზავნილია: 14 Oct 2012, 18:57  #33481252      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა
არაფერი გართულებულა მომატებულია ჰორმონი,დაკვირვება ენდოკრინოლოგთან
T-E-0
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 818
წევრი No.: 10494
რეგისტრ.: 30-May 05

გამოგზავნილია: 14 Oct 2012, 19:08  #33481401      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა
MAIN KAMPF

დიდი მადლობა smile.gif

ოთხშაბათს ვარ დაბარებული ენდოკრინოლოგთან. დაველაპარაკები, სცინტიგრაფიაზეც ვეტყვი. მოვისმენ მის აზრს. თუ დაიჟინა ბიოფსია, მაშინ არ ვიცი, სხვა ენდოკრინოლოგს მოვძებნი...

This post has been edited by T-E-0 on 14 Oct 2012, 19:09
MAIN KAMPF
მოკალი რუსი


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1191
წევრი No.: 91304
რეგისტრ.: 13-May 09

გამოგზავნილია: 14 Oct 2012, 19:12  #33481454      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა
QUOTE
მაშინ არ ვიცი, სხვა ენდოკრინოლოგს მოვძებნი...

შეგიძლია უთხრა თავს შევიკავებ დროებით,პაციენტის უფლებაა გადაწყვეტილების მიღება
T-E-0
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 818
წევრი No.: 10494
რეგისტრ.: 30-May 05

გამოგზავნილია: 14 Oct 2012, 19:19  #33481547      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა
QUOTE (MAIN KAMPF @ 14 Oct 2012, 18:12 )
QUOTE
მაშინ არ ვიცი, სხვა ენდოკრინოლოგს მოვძებნი...

შეგიძლია უთხრა თავს შევიკავებ დროებით,პაციენტის უფლებაა გადაწყვეტილების მიღება

რა თქმა უნდა. უბრალოდ არ ვიცი რამდენად ითმენს დრო. ცოტა პანიკაში ვარ smile.gif თან ალბათ ფსიქოლოგიური მომენტია, ყელის არეში სიმძიმე და დისკომფორტი არასოდეს მაწუხებდა და ამ ამბების მერე თითქოს ბურთი მაქვს გაჩხერილი და თითქოს კვანძსაც ვგრძნობ. smile.gif

ბევრი მეუბნება რომ ასეთი დიდი ზომის კვნაძით (17 მმ) არ უნდა ვიარო და ყველა შემთხვევაში უნდა მოვიშორო... არ ვიცი, ძალიან დავიბენი.

ნატუკა მე გავდივარ, ხვალ ვიქნები დილიდან ისევ აქ smile.gif

მადლობა 2kiss.gif
Masked
O Freunde, nicht diese Töne! Sondern lasst uns angenehmere a


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3391
წევრი No.: 49798
რეგისტრ.: 22-December 07

გამოგზავნილია: 14 Oct 2012, 19:26  #33481644      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა
marita2012

კორტისოლ დაიწევს დაბლა ტუ NNრ გადაღლა არის, ამიტომ გაკეტებს ენდოკრინოლოგე
კორტისოლ დღესპროფილლ: 8-12-18 საათზე უნდა გაზომვა კორტისოლ აცეტეჰა.

ეს შემთხვევაში შტრესს ( მაგრამ შტტრესსი არ არის მთავარი მიზეზი) გამოიწვია ჰიპოტჰირეოზე და შეცდომიტ შტიმულაცია ტესტოსტერონის.



Natuka NGN[/ bcl-2 პოზიტივ.


[b]T-E-0

დაიცადე გოგონა შეიძლება მოხდა შეცდომა ანალიზების. სონოგრ. პასუხი დაწერე.
რამდენი არის წკნარიპულსი?


--------------------
Einigkeit und Recht und Freiheit
für das deutsche Vaterland!
Danach lasst uns alle streben
brüderlich mit Herz und Hand!

Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher.
T-E-0
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 818
წევრი No.: 10494
რეგისტრ.: 30-May 05

გამოგზავნილია: 14 Oct 2012, 21:56  #33483853      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა
Masked

ფრაუ მასკედ, დიდი მადლობა გამოხმაურებისთვის.

პულსი მაქვს 75-76. 1 კვირის წინ 3-4 დღე მქონდა უცნაური არითმია. გული სწრაფად და გამოხატულად იწყებდა ცემას, მერე ჩერდებოდა და შემდეგ ისევ ჩვეულებრივ აგრძელებდა პულსაციას. მე გადავაბრალე დაღლილობას, მძიმე რეჟიმი მქონდა სამსახურში. წინასაარჩევნოდ ღამეების გათენება გვიწევდა.

ეხოსკოპიის პასუხი ასეთია:
ფარისებური ჯირკვალი: სიმეტრიული ფორმის, კონტურები სადა, სტუქტურა ერთგვაროვანი, ექოგენობა საშუალო, ვასკულარიზაცია ნორმალური.

მარჯვენა წილის ზომები: 1,9 X 2,0 X 5,2 სმ, მოცულობა 10,2 სმ3.
მარცხენა წილის ზომები: 1,7 X 1,5 X 5,1 სმ, მოცულობა 6,7 სმ3.
ისთიმუსის სისქე: 3მმ.
საერთო მოცულობა: 16,9 სმ3.

მარჯვენა წილის ქვედა მესამედში ცენტრალურად მოთავსებულია ოვალური ფორმის, "ფიჭისებური" შენების კვანძი ზომით 17X9,5 მმ. ფერადი კარტირებით გამოხატულია მისი ვასკულარიზაცია.
საძილე არტერიები და საუღლე ვენები პათოლოგიის გარეშე.
კისრის ორივე ზედაპირზე ისახება მცირე ზომის ლიმფური კვანძები, უდიდესი მარცხნივ 10X3,5 მმ.
ფრაუ მასკედ, თუ საჭიროა ეხოს ფოტოსაც დავასკანერებ და დავდებ აქ.


მეც ვიფიქრე რომ შეიძლება არ იყო სწორი ანალიზის პასუხები, რადგან მათ პარალელურად გავიკეთე პროლაქტინის და FშH-ის ანალიზი და ორივე იყო ნორმა. თუ ფარისებურის პასუხები ასეთი არეულია, ჩემი აზრით არც სხვა ანალიზები უნდა ყოფილიყო ნორმა...

ახალი ანალიზის პასუხები იქნება სამშაბათს საღამოს. დავწერ აუცილებლად.

მადლობა კიდევ ერთხელ

და კიდევ ერთი დეტალი. ამას ჩემთვის ვფიქრობ გულში, მაგრამ აქაც დავწერ. 2-3 წლის წინ როდესაც პირველად გადამიღეს ეხო, ფარისებური ჯირკვლის საერთო მოცულობა ეწერა 8 სმ. იმ კლინიკაში სართოდ სხვანაირი ზომები ეწერა ყველაფერზე და ჩემმა ექიმმა პასუხის სისწორეში ეჭვი შეიტანა მაშინ. შემდეგ მალევე სხვაგან გავიკეთე ეხო და იქ უკვე 14 თუ 15 ეწერა ჯირკვლის საერთო მოცულობა, კვანძის ზომა 19. ახლა ბოლოს გაკეთებულ ეხოზე ფარისებური 17 წერია და კვანძიც 17. ვერ ვხვდები ეხოსკოპიები ცდებიან თუ ჩემი ჯირკვალი ასე ძალიან გაიზარდა? sad.gif

This post has been edited by T-E-0 on 14 Oct 2012, 22:09
Masked
O Freunde, nicht diese Töne! Sondern lasst uns angenehmere a


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3391
წევრი No.: 49798
რეგისტრ.: 22-December 07

გამოგზავნილია: 15 Oct 2012, 01:19  #33487182      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა
T-E-0
და შეიძლება ეს არის სწორედ შტრესსიდან გამოწვეული ჰიპატჰირეოზე, სეკუნდერე ჰიპატირეოზე.
ტუ შეგილძლია ფოტო აინსკანნენ ვნახავ.

სონოგრაფიი არ არის სრული, ფიჭისებური ვერ ვიგებ რას ნიშნავს.
იქნებ გაკეტეს სხვა სონოგრაფიი.
სცინტიგრაფიი არა ტუ არ არის სონოგრაფიშ "საშიში" კვანძი.
ანტი ტეპეო ლაიჰტ ამაღლებული, ჰმმ ვიმედოვნეტ რომ ნამდვილად არის შეცდომა. ალზო გაკეტე სონოგრაფიი ვნახოტ ტუ არის ცვლილება.

მიიღე სელენ 200 მიკროგრამმი და ცინკ 10 მილლიგრამი და ვიტ. ბ6, ბ12, ბ9-ფოლზოიღე.
1 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (1 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (100) « პირველი ... 37 38 [39] 40 41 ... ბოლო » Closed Topic · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: კავკასუს ონლაინი
[ Script Execution time: 0.2370 ]   [ 11 queries used ]   [ GZIP Disabled ]