forum.ge
reklama
FORUM.GE ... წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ჩატი
Pages: (88) « პირველი ... 13 14 [15] 16 17 ... ბოლო »  ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> კონსერვები, მარინადები, მწნილები, კომპოტები და მურ
Unfinished_Sympathy
თაია


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 4425
წევრი No.: 52319
რეგისტრ.: 24-January 08

გამოგზავნილია: 8 Jul 2008, 12:57  #10344474      · პროფილი · პირადი მიმოწერა
WOMAN IN LOVE
არა. კირში გამოვლებული და უკვე გაშავებული ვიყიდეთ, ანუ ეს ყველა პროცედურა უკვე გატარებული ქონდა biggrin.gif ალბათ დიდი ხანი რომ ვხარშეთ მაგის ბრალი იყო მაინც smile.gif არაუშავს smile.gif)))

ხოო,კუშაწ ია ტოჟე ლიუბლიუ love.gif biggrin.gif

This post has been edited by Unfinished_Sympathy on 8 Jul 2008, 12:58


--------------------
Le Roi Est Mort, ViVe Le Roi!

---------------------

Je Suis Une Table
nanana
SophistiCat


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 8647
წევრი No.: 48910
რეგისტრ.: 10-December 07

გამოგზავნილია: 9 Jul 2008, 11:50  #10356249      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა
ძაან ნი ვსეზონ, მაგრამ ძალიან მაგარ მარმელადს ვაკეთებ. 1 კგ ფორთოხალი, 1 ცალი ლიმონი, 1 კგ შაქარი, 1 ლ ანანანის წვენი. ჯავზი, ილი, ვანილი

მოკლედ
1. ვჭრი შუაზე ფორთოხალს და ვწურავ წვენს ქვაბში.
2. წვრილ გრძელ ჩხირებად ვჭრი ნახევარ ფორთოხლებს და ვყრი ქვაბში
3. ვასხამ 1 ლიტრ ანანასის წვენს
4. ვადუღებ ნახევარი საათი
5. ვამატებ შაქარს
6. ვადუღებ საშუალო ალზე დაახლოებით 2 საათი.
7 დუღებისას ( ბოლოსკენ) ვამატებ ვანილს ილს და ჯავზს
8. ვაცივებ
9. მივირთმევ ისე და ნმაგარია "პეჩენიებშიც" yes.gif


--------------------
Кризис дополз и до меня... Сыр ем с плесенью, вино пью старое, в машине езжу без крыши...:boli:

Don't go for less, take the best!
kote-1962
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1705
წევრი No.: 61007
რეგისტრ.: 12-May 08

გამოგზავნილია: 9 Jul 2008, 14:58  #10358539      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა
ნებისმიერი ინფორმაცია შემიძლია მოგცეთ სოკოებთან დაკავშირებით,ჩემი ხობია მათი შეგროვება და დამზადება.ძველი და ახალი რუსულენოვანი ძალიან საინტერესო წიგნი არსებობს სოკოებზე,20 წელია ვაგროვებ და ვაკეთებ მარინადს,ვამარილებ,ვაშრობ. შეიძლება ჩაქაფული,ღვეზელი,ქინძში და ნიორში შეწვა,ჟულიენი და ა შ. რაც შეეხება ნიყვს,ლათინურიდან მისი თარგმანია:,, მუხამორ ცეზარია".... არ გაგიკვირდეთ,ეს მუხამორის ჯიშის სოკო მსოფლიოში საუკეთესოა ტრიუფელის შემდეგ,რომელიც 1კგ ღირს ასეულობით დოლარი. ალბათ კეისრის სოკო ტყუილად არ შეარქვეს. რაც შეეხება მის დამზადებას ცხიმის გარეშე კეცზე შემწვარს არაფერი სჯობს,ოდნავ მარილით,მთლიანად იწვება. შენახვა ზამთრისთვის გაუფუჭებს გემოს,არც გამიგია ვისმეს იმდენი ენახოს,რომ შეენახოს. ისე კი რამდენიმე ხერხია შენახვის,თუ დაგაინტერესებთ მოგწერთ.


--------------------
Я вижу близкую гибель того государства,
где закон не имеет силы и находится
под чьей-то властью. ПЛАТОН
(c)TG
Super Crazy Member


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 5350
წევრი No.: 6281
რეგისტრ.: 6-September 04

გამოგზავნილია: 9 Jul 2008, 15:59  #10359415      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა · icq
nanana
QUOTE
ვადუღებ ნახევარი საათი

და გამოეცალა ყველა ციტრუსს ყველანაირი ვიტამინი
kote-1962
QUOTE
ნებისმიერი ინფორმაცია შემიძლია მოგცეთ სოკოებთან დაკავშირებით

bis.gif 2kiss.gif ცოტ-ცოტა რეცეპტებიც მოგვაწოდე ჟულიენით დავიწყოთ, აქ კი დევს ჟულიენის რეცეპტი, მაგრამ სოკოს სპეციალისტისგან საინტერესოა რეცეპტების გაგება yes.gif


--------------------
Don't hit kids! No seriously. They have guns now :P
nanana
SophistiCat


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 8647
წევრი No.: 48910
რეგისტრ.: 10-December 07

გამოგზავნილია: 9 Jul 2008, 16:03  #10359476      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა
©TG
QUOTE
და გამოეცალა ყველა ციტრუსს ყველანაირი ვიტამინი


ეგ ავიტოამინოზის სამკურნალოდ საშუალება კი არ არის, უბრალოდ გემრიელობაა wink.gif wink.gif

ანანასის წვენში შაქრის გარეშე იმიტომ უნდა ხარშვა რომ ქერქები დარბილდეს, თორემ ისე პირდაპირ რომ დააყაროთ შაქარი ვერ დაღეჭავ user.gif

დამავიწყდა აღმენიშნა რომ ფორთოხლები და ლიმონიც ქერქიანად უნდა.

This post has been edited by nanana on 9 Jul 2008, 16:07

მიმაგრებული სურათი
citrus_300x193.jpg
(c)TG
Super Crazy Member


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 5350
წევრი No.: 6281
რეგისტრ.: 6-September 04

გამოგზავნილია: 9 Jul 2008, 16:13  #10359613      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა · icq
nanana
გემრიელი კი იქნება და გემრიელად გამოიყურება
kote-1962
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1705
წევრი No.: 61007
რეგისტრ.: 12-May 08

გამოგზავნილია: 9 Jul 2008, 23:15  #10364254      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა
QUOTE
©TG

ხახვი წვრილად იჭრება და დაბალ ცეცხლზე ითუშება კარაქში(ოდნავ ზეთიც),ცალკე კარაქში დაბალ ცეცხლზე წვავთ ქამა სოკოს,ასევე წვრილად დაჭრილს,ხშირად ვურევთ. დაახლოებით 10-15 წუთში,როცა ხახვი ოდნავ ფერს შეიცვლის და სოკოც მოიწვება გადაგვაქვს ერთ შედარებით დიდ ტაფაზე ერთად,ვუმატებთ შავ წიწაკას.სმეტანას(გემოზე) დანელ-ნელა ვაყრით,რომ არ დაბურბუშელდეს პურის ფქვილს,მარილს და ვახეხავთ სულგუნს(გემოზე).ამ მასას ვურევთ 5-10 წუთი და მზადაა.(შეიძლება ეს მასა ჩავასხათ პატარ-პატარა ფორმებში და შევდგათ ფეჩში ან ღუმელში,როგორც ვარდისფერი ''კორკა'' გაუჩნდება მზადაა.
(c)TG
Super Crazy Member


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 5350
წევრი No.: 6281
რეგისტრ.: 6-September 04

გამოგზავნილია: 9 Jul 2008, 23:19  #10364311      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა · icq
kote-1962
გმადლობთ smile.gif
1. და წვრილად დაჭრილი ქამა შეწვის დროს უფრო დაპატარავდება და მასე უნდა იყოს?
2. სულგუნი შეწვის დრო რომ არ ავურიოთ და ბოლოს ღუმელში შედგმის წინ მოვახეხო, ხომ არ გავაფუჭებ?

(შაბათს გავაკეთებ და სურათს დავდებ რა გამოვა)
kote-1962
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1705
წევრი No.: 61007
რეგისტრ.: 12-May 08

გამოგზავნილია: 10 Jul 2008, 15:57  #10371199      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა
იცოცხლეთ,შეგარგოთ. კამა არ არის აუცილებელი,მაგრამ თქვენ თუ გემოს არ გაგიფუჭებთ, უკვე შემწვარს, ცოცხალი კამა წვრილად დააჭერით.სულგუნი შეგიძლიათ მანამდეც ჩაახეხოთ და ღუმელში შედგმის წინ აუცილებლად დაახეხეთ(წითელი ფერის ,,კოროჩკას'' გაიკეთებს და უფრო ლამაზიც იქნება და გემრიელიც. smile.gif
QUOTE
©TG

როცა გენდომებათ მარინადის გაკეთება მომწერეთ.... ტყის სოკოსგან კეთდება,უგემრიელესია,განსაკუთრებით არაყთან და მოხარშულ კარტოფილთან(ისედაც კარგია).

This post has been edited by kote-1962 on 10 Jul 2008, 16:01
kukuruku
Get real!


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 10868
წევრი No.: 61050
რეგისტრ.: 13-May 08

გამოგზავნილია: 17 Jul 2008, 00:30  #10445252      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა
თეთრი ბლის მურაბა როგორ გავაკეთო, ქარვასავით ყვითელი, ნათელი ფერი რომ გამოვიდეს, მასწავლეთ თუ ვინმემ იცით, გთხოვთ user.gif

და კიდევ გარგლის ჯემი მინდა გავაკეთო, ესეც თუ იცით...


--------------------
საქართველოში ყველაფერს პატიობენ...გარდა ნიჭისა. შალვა ნუცუბიძე
rtuli
Есть такие люди, которых когда видишь-уже счастлив


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 12442
წევრი No.: 64546
რეგისტრ.: 15-June 08

გამოგზავნილია: 27 Sep 2008, 12:19  #11001731      · პროფილი · პირადი მიმოწერა
აქ სადღაც წავიკითხე ჯოლოს მურაბაზე და მინდა ჩემი რეცეპტი დავდო 10 წუთიანი,რომელშიც შენარჩუნებულია მეტი წილი ვიტამინების და არომატი ისევ-ისეთი ცოცხალი რჩება.გუშინ გავაკეთე ჯოლოს კონფიტიური: 1 კილო ჯოლოს დავაყაროთ 1 კილო შაქარი გავაჩეროთ 5-6 საათი ,დავდგად ცეცხლზე ,ვადუროთ 5 წუთი,მოვაყაროთ ,,კვიტინი,,1 პაკეტი 1 კილოზე,ვადუღოთ კიდევ 5 წუთი და ცხელცხელი ჩავასხათ ქილებში.მე კიდევ ერთი ლიმონის წვენი დავუმატე 2 კილო ჯოლოზე(უფრო ასქელებს ).მარტივია ძალიან yes.gif

This post has been edited by rtuli on 27 Sep 2008, 12:24

მიმაგრებული სურათი
DSC05501.JPG


--------------------

Всем тем, кого так интересует моя жизнь, официально сообщаю: Я по-прежнему - красивая, счастливая и даже не на диете!
www.perfectcook.org
საქართველოს კულინარული აკადემია - Georgian Culinary Academy
MEZGVAURI
sailors girl


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2109
წევრი No.: 70390
რეგისტრ.: 4-September 08

გამოგზავნილია: 27 Sep 2008, 12:24  #11001779      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა
rtuli
იცი კიდევ როგორ შეიძლება? აი დედაჩემი ეგრე აკეთებს, კილოს კილოზე მოაყრის შაქარს და დადგამს ისე თავდახურულ ქვაბში, უცეცხლოდ რა, იმას ამოურევს შიდაგაშიდ და ის თვითონ დადუღდება, ეგრე ცოცხლად ვინახავთ(მაინც გაიკითხე სანამ ასე გააკეთებ-ჩვენ კი ვაკეთებთ მარა თავს ვიზღვევ), და ნუ ფეიხოს რო ინახავენ ცოცხლად მასე ვინახავთ მოცხარს და მისთანებს და ჟოლოს პონტში კიდევ მალინას!


--------------------
მეზღვაური ზღვაში და, მისი ბადე წყალშია,
ყურს არ უგდებს არავის, თავის სტიქიაშია..
........................................................
I'm dreaming...
rtuli
Есть такие люди, которых когда видишь-уже счастлив


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 12442
წევრი No.: 64546
რეგისტრ.: 15-June 08

გამოგზავნილია: 27 Sep 2008, 12:29  #11001832      · პროფილი · პირადი მიმოწერა
MEZGVAURI
მე ცოცხლად ვინახავდი ადრე,ეხლა დამეზარა ჩალიჩი biggrin.gif ,ოღონდ 1კილოზე 2 კილო შაქარს ვაყრიდი და 4დღე ვურევდი რომ შაქარი კარგად დამდნარიყო yes.gif
QUOTE
ჟოლოს პონტში კიდევ მალინას!

მალინა-ჯოლოა yes.gif wink.gif
MEZGVAURI
sailors girl


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2109
წევრი No.: 70390
რეგისტრ.: 4-September 08

გამოგზავნილია: 27 Sep 2008, 12:36  #11001897      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა
rtuli
უი ის ვიგულისხმე-მაყვალი, შემეშალა, ეგ კი ვიცი, ისე მეტი შაქრით ჯობია, მართალი ხარ-გაფუჭების შანსი ნაკლებია
Reference Frame
<?php echo "C#"; ?>


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 9145
წევრი No.: 6580
რეგისტრ.: 28-September 04

გამოგზავნილია: 27 Sep 2008, 12:46  #11002002      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა · ვებგვერდი · msn
ხალხო იცით ვინმემ ფორთოხლის მურაბის დამზადება ქერქისგან???


--------------------
I don't need to fight to prove I'm right!!!
I don't need to be forgiven!!!
0 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (0 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (88) « პირველი ... 13 14 [15] 16 17 ... ბოლო » გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: კავკასუს ონლაინი
[ Script Execution time: 1.1000 ]   [ 11 queries used ]   [ GZIP Disabled ]