| Printable Version of Topic
Click here to view this topic in its original format |
| თბილისის ფორუმი > კულინარია > ქართული საჭმელების რეცეპტები ინგლისურად |
| Posted by: _R@uL_ 22 Apr 2009, 23:33 |
| გაუმარჯოს ყველას ჯიგრებო ვისაც რაიმე ქართული საჭმლის რეცეპტი გაქვთ იქნებ დაწეროთ ოღონდ ინგლისურ ენაზე რომ იყოს |
| Posted by: rtuli 22 Apr 2009, 23:36 | ||
_R@uL_
მაგალითად? ისე შენ თვითონ ვერ თარგმნი |
| Posted by: _R@uL_ 22 Apr 2009, 23:44 | ||
rtuli
სიტუაციას აგიხსნი და ალბათ იმის მიხედვით უფრო ისეთ საჭმელები მინდა თან რომლებიც უფრო ადვილად რო კეთდებოდეს და ბევრი ჩალიჩი რომ არ უნდოდეს ესე იგი ვსწავლობ ინგლისში. კოლეჯში ვარ 350 კაცი ვსაწვლობთ და ეს ინგლისური საჭმელები მაგრად მომბეზრდა და დღეს გავუხურე სკოლის ჰედმასტერს და დირექტორს და კაროჩეო გვითხარიო ქართული საჭმელების რეცეპტებიო და ავარჩევთ და ქართულ საჭმელებსაც ჩავრთავთ მენიუშიო აი მაგალითად ხაჭაპური ან რავი ხინკლას მგონი დიდი ჩალიჩი უნდა არა? |
| Posted by: rtuli 23 Apr 2009, 00:13 | ||||
დახურული პიცა
ამის გაკეთებას კი მასტერ კლასის ჩატარება დასჭირდებათ ინგლისურად ვერ დაგიწერ,მე პას. ისე არიან აქ ფორუმზე გოგონები ვისაც შეუძლიათ დახმარება. მგონი ნანანა სწავლობდა ინგლისში. |
| Posted by: Johnnie Walker 23 Apr 2009, 10:10 |
| _R@uL_ rtuli მართალს ამბობს, ხინკალი rtuli-ია ყველაზე მარტივი გასაკეთებელი და ბავშვებს რაც მოეწონებათ, მე მგონი, მწვადი უნდა იყოს: SPIT-ROASTED PORK LOIN მწვადის შეწვას "რეცეპტი" არ უნდა, თუ არ იცი, თქვი და დაგიწერ ინგლისურად, მაგრამ გაითვალისწინე, რომ სკოლაში ბუხარი, ან ცეცხლის (არა ელექტრო და არა გაზის!) დანთების სხვა რამ საშუალება უნდა გქონდეთ |
| Posted by: miau 23 Apr 2009, 12:07 |
| _R@uL_ მაგისთვის მთარგმნელი გჭირდება და არა კულინარები შეიგიძლია გუგლში მოძებნო. * * * http://www.gather.com/viewArticle.jsp?articleId=281474977243788 http://www.gather.com/viewArticle.jsp?articleId=281474977244380 http://www.gather.com/viewArticle.jsp?articleId=281474976846841 მოვძებნე და ესენი ვნახე და შენც მოძებნე |
| Posted by: მწვანე ძუძუ 18 Aug 2010, 19:12 | ||
შიიტი
ჩემი ძუძუები შეგეწიოთ ამ საშვილთაშვილიშვილო საქმეში |
| Posted by: შიიტი 18 Aug 2010, 19:28 |
| მწვანე ძუძუ უკაცრავად? |
| Posted by: მწვანე ძუძუ 18 Aug 2010, 19:38 | ||
შიიტი
ამჯერად გაპატიებთ.... |
| Posted by: შიიტი 18 Aug 2010, 20:41 | ||
მწვანე ძუძუ
რას მაპატიებ, რა დავაშავე საპატიებელი? |
| Posted by: rockataka 18 Aug 2010, 21:43 | ||
შიიტი
ის, რომ შიიტი ხარ |
| Posted by: მწვანე ძუძუ 18 Aug 2010, 22:08 | ||
| შიიტი შენ თვითონ მომიხადე ბოდიში და გინდა რომ არ გაპატიო? ![]()
|
| Posted by: შიიტი 18 Aug 2010, 22:49 | ||
| rockataka შენ სულ ეგრე ხუმრობ ხოლმე თუ ეს-ესაა რაც ჰაიფის ხუმრობის, ღრეჭვისა და ცეკვა-თამაშის აკადემიაში ღია კარის დღეს დაესწარი? მწვანე ძუძუ
ჰოოოო... ეგ უკაცრავად გამოხატავდა ასე ვთქვათ გაკვირვებას, გაოცებას ანუ განცვიფრებას. ანუ მე რა შუაში ვარ-თქო, რამეთუ http://forum.ge/?showtopic=33958451&view=findpost&p=21178711 იყო ჩემი პირველი პოსტი კულინარიაში და არანაირი ინიციატივა რეცეპტებთან და ა.შ. - არა მქონია. შეწევნას რაც შეეხება - იიაჰუმ ნაჸბუდუ ვა იიაჰუმ ნასთაჸინუ! იიაჰუმ აჰადუნ! |
| Posted by: rockataka 18 Aug 2010, 23:08 |
| შიიტი ხო, კაი. ნუ გავაოფებთ თემას კინკლაობით. რაიმე საჭმელების რეცეპტები დაგვიდე აქ, რასაც მანდეთ ამზადებთ ოღონდ, რომ არ დაგვწამლოს ისეთი ვიცი, საკმაოდ გემრიელი სამზარეულო გაქვთ |
| Posted by: მწვანე ძუძუ 18 Aug 2010, 23:12 | ||||
შიიტი
პ.ს.
არაბული კარგად არ ვიცი და ქართული სიტყვებით არ შეიძლება იგივეს დაწერა? |
| Posted by: შიიტი 19 Aug 2010, 00:00 |
| rockataka დიდის სიამოვნებით. მარტივებს დავწერ, რთულებს არც ვაკეთებ ხოლმე და არც მიკეთებენ პირველ რიგში ბაბაღანუჯი, ჰოოო, ჩვენია ეგა სწორედ. ისრაელის არის მაცა დაახლოებით სამი ცალი მოზრდილი ბადრიჯანი, ასი გრამი ტაჰინათის, ანუ ქუნჯუტის ზეთი, ერთი ლიმონი, ნახევარი საშუალო ზომის ნიორისა, მარილი და ბროწეულის მარცვლები. პირველ რიგში შესწვავ ბადრიჯნებს. შესაწვავად იყენებენ ხოლმე ცხრილივით მაყალს. ან ისეც შეიძლება ტაფაზე. სანამ არ დარბილდება მანამ იქნება. ეგრე ათი წუთი. მხოლოდ არ უნდა დაგეწვას. მერე მერე აურევ ამას მარილს, ქუნჯუტის ზეთსა და ნიორს, და დაბეგვავ რომ აირიოს კარგად. მერე დაამატებ ლიმონის წვენს, და თუ ბროწეულის მარცვლები გქვს იმასაც, ცხელ პურს მიუდებ გვერდით და არის ხოშიანი. მერე ჰუმუსის სალათა. აიღებ ერთ კილოგრამ ჰუმუსის მარცვალს. ჰუმუსი არის მუხუდოსავით მცენარე, პარკები აქვს შიგნით მარცვლებია და იმას. მერე კიდევ აიღებ ზეითუნის ზეთს 200-250 გრამს. ორ-სამ ცალ ნიორს. ერთ ან ორ კოვზ ქუმუნს, ეგეთი სანელებელია, ჰოდა კიდევ კედრის მარცვლებს. სუნელები და მარილი კიდევ. ჯერ მოხარშავ ჰუმუსის მარცვლებს. მერე ქუმუნის მარცვლებს და ნიორს დაბეგვავ ისე რომ დაფხვიერდეს. მერე ზეითუნის ზეთში შეწვავ ამათ ტაფაზე, მხოლოდ ნიორი ჯობია ცოტათი ადრე ჩაყარო, რომ კარგად შეიწვას. დაამატებ ზეთს და დააყრი ჰუმუსის მარცვლებს. სანამ ეს იწვის მანამ ცალკე უზეთოდ შესწვავ კედრის მარცვლებს. როცა მთავარი მასა შეიწვება და ჰუმუსის მარცვლები კარგად დარბილდება დასრეს სასრესით. დაამატებ ცოტა ზეითუნის ზეთს, კედრის მარცვლებს, მარილს და სუნელებს. კარგად დაზელ ისევ, აურევ ერთმანეთში და რასაკვირველია ისევ ცხელ პურს დაუდებ გვერდით. ბოლოს ქუფთა მიშვაიათი - ანუ ბატკნის ხორცის გუფთები პატარა შამფურებზე ესე იგი გვინდა ბატკნის ხორცი, ორი კილოგრამი, ექვსიოდე არცთუ ძალიან მწარე ხახვი, ხმელი და დაქუცმაცებული ოხრახუში, სუნელები მარილი გემოვნებით. ესე იგი ავიღებთ ამა ბატკნის ხორცსა და ხახვსა და დავკეპამთ. მხოლოდ ძალიან წვრილადაც არა. შემდეგ ავურევთ სუნელებსა და მარილს, მერე ამ ნარევს დავამაგრებთ პატარა ხის შამფურებზე, რომელიც წყალში უნდა იყოს კარგად გაჟღენთილი რომ არ დაიწვას, დასდებ მაყალზე და ატრიალებ მალ-მალე. შეიწვება და შეჰსანსლამ. ფალაფილს და გოგრის სალათსაც დავსწერ მერე. |
| Posted by: rtuli 19 Aug 2010, 00:30 |
| შიიტი რა კარგი და მარტივი რეცეპტებია დაწერეთ კიდე...დროთაგანმავლობაში |
| Posted by: მწვანე ძუძუ 19 Aug 2010, 01:08 | ||
rtuli მაუსმინეთ შიიტს და ისწავლეთ რამე რო ზიხართ აქ და მთელი დღე ხაჭაპურებს აცხობთ უსაქმურად... წელს იმდენი ხაჭაპური ვჭამე რომ ცუდათავარ ამ სიტყვის წარმოთქმაზე |
| Posted by: rockataka 19 Aug 2010, 07:53 |
| შიიტი "ოკრა" - ს მომზადება თუ იცი? არაბულ რესტორნებში ვჭამ ხოლმე ტომატიან სოუსში მომზადებულს და ძალიან გემრიელია ანე, ამ მცენარეს ვგულისხმობ http://www.google.ru/images?hl=ru&rlz=1T4GFRE_ruIL379IL380&q=okra&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=UKhsTJTzB4OB4Abog62JAw&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CDkQsAQwAw&biw=1345&bih=469 |
| Posted by: CZ88 19 Aug 2010, 14:45 |
| შიიტი მეზობელ თემაში "არაბული სამზარეულო" იქაც რომ დაწეროთ კარგი იქნება. არასოდეს დავინტერესებულვარ, მაგრამ ქართველი კაცის გადმოცემული რეცეპტი ძალიან ლამაზად ჟღერს. |
| Posted by: litterator 29 Dec 2012, 15:38 |
| რეცეპტები ინგლისურ ენაზე http://eatandtour.com |
| Posted by: *WTF* 17 Sep 2013, 23:49 |
| არ იცით რაიმე ბლოგი, სადაც მოიპოვება ინგლისურ ენაზე ქართული კერძების რეცეპტები? კარგი იქნება, თუ ჩვეულებრივ მოკვდათათვის გასაგები საზომი ერთეული გამოიყენება და არა '1 კონა ნიახური' ან ნახ. სუფრის კოვზი ზეთი ან 1 ღვინის ჭიქა წყალი ძალიან დამავალებთ, თუ დამეხმარებით! რაღაცები ვიპოვე, მაგრამ რაღაც არ მომწონს არც რეცეპტები და არც ახნსები. |
| Posted by: marimari 18 Sep 2013, 01:05 |
| _R@uL_ მე ვარ ეხლა ინგლისში. ეხლა პარასკევს 3 მა ქართველმა გოგომ მთელი ჯგუფი წავიყვანეთ ლონდონში, რესტორან ''მიმინო''ში...ნუ, ფასები საშინელია, 7 ცალი ხინკალი 15 ფუნტი ღირდა და ა.შ. ერთი სიტყვით... ხინკალზე გაგიჟდნენ....იმერული ხაჭაპური და მწვადიც ძალიან მოეწონათ... ნიგვზიანი ბადრიჯანი დაგვიწუნეს...მერე ქართველებმა გავასაღეთ ნუ ღვინოზე თქვეს, მოტკბო გემო აქვსო..თან სუფრაზე ფრანგიც იჯდა და ფრანგულ ღვინოსთან თქვენი ღვინო ვერ მოვაო/// კონკრეტულად რა გაინტერესებს , მითხარი და დაგეხმარები... ისე, იუთუბზე არის ვიდეოები... Yველაზე ადვილად ალბატ ხაჭაპურის გაკეთებას აუხსნი...ნუ ხინკლის ცომის მოზელას ცოტა თავისებული მუღამი უნდა და.. |