Zuccotto toscano

საჭიროა
10 კვერცხი
250 მლ. ნაღები 35% და ზევით
3-4 ჭიქა შაქარი
5 ს.კ . ფქვილი
3 ს.კ. სახამებელი სიმინდის
300 მლ. რძე
დასანამად ლიქიორი +წვენი ( მე ალუბლის მქონდა)
მომზადება
ბისკვიტი : 5 კვერცხის ცილა კარგად გათქვიფეთ მყარ მასამსე დაამატედ 5 ს. კ. შაქარი და განაგრძეთ თქვეფა . სათითაოდ შეათქვიფეთ5 კვერცხის გული
და დააცერიტ 5 ს.კ. ფქვილი და 1 ს.კ. სახამებელის ნარევი . ხის კოვზიტ ფრთხილად ამოურიეთ და გამოაცხვეთ 160-170- გრ. 30-40 წ.
ბისკვიტი გააცივეთ ,უმჯობესია წინა დრიტ გამოაცხოტ ბისკვიტი.
კრემი: 5 კვერცხის გულის დავუმათოდ 0.5ჭ. შაქარი და 2ს.კ. სახამებელი გავთქვიფოთ კარგად გათეთრებამდედა დავასხათ 300 მლ. ცხელი რძე და დავდგათ
დაბალ ცეცხლზე თან ვურიოთ, რომ წამოდუღდება გადმოვდგათ და გავაცივოთ.
ნაღები ათქვიჶეთ მყარ ფუმფულა კრემად და შეურიეთ მოდუღებულ კარგად გაცივებულ მაცივარსი კრემს
ეხლა ბეზე უნდა გააკეტოთ : 3/4 ჩ.ჭ. შაქარი ჩადეთ თასში და დაასხით 30 მლ. წყალი დადგიტ საშუალო ცეცხლზე რომ ეს სიროფი დაიწყებს დურილს ჩაუწიეტ
ალს დაბალზე და პარალელურად ცილები ათქვიფეთ . 3-4 წ. დუღილის შემდეგ ( გვერდზე იქონიეთ ჭიქა ცივი წყლით . სიროფის წვეთს რომ ჩაასხავ ბურტულა უნდა უცბად გამაგრდეს. თუ გაქვთ თერმომეტრი მასინ 115-120 გრ. უნდა იყოს) ჩაასხით ეს სიროფი კარგად ათქვეფილ ცილებში წვრილ ნაკადად.თქვიფეთ ეს ცილების მასა გაცივებამდე. შეურიეთ მზა ბეზე დანარჩენ კრემს.
აწყობა;
მრგვალ ზირიან მაღალ სასალათესი ჩაუფინეთ ცელოფანი. ბისკვიტი დაჭერით 1 სმ . სისქეზე როგორც პურს ისე . ჩაალაგეთ ბისკვიტის ზოლები სასალათეში ისე რომ ამოეფინოს ძირი და გვერდები .ცოტა დანამეთ ალკოჰოლიანი წვენით . ჩაასხით კრემის 1/2 და დააწყვეთ ისევ ბისკვიტის ზოლები კრემზე ზემოდან დაასხიტ დარჩენილი კრემი და დააფარეთ ისევ ბისკვიტი ( ეს იქნება ძირი ). გადაფარეტ ცელოფნის ბოლოები და შეინახეთ მაცივარსი ( მემთელი ღამე მქონდა)
თუ გეჩქარებათ საყინულესიც გააცივეთ . რომ სიმყარეს მიიღებს და გაცივდება გამოიღეთ დაადეთ ის თეფში რომელზეც ტორტი უნდა მოთავსდეს გადმოაბრუნეთ . მოხსენით სასალათე ზემოდან და მოაცილეტ ცელოფანი.
მოსართავად ვაკეთებთ ბეზეს დარჩენილი 2 ცილისგან 0,5 ჭ. შაქრისგან და 20 მლ. წყლისგან იგივე წესიტ რაც ზემოთ და ზემოდან ამ ბეზეს წაუსმევთ
თავზე გუმბათზე დაასხით 50გრ. შოკოლდაი გამყვალი 50 მლ. ნაღებთან ერთად. მორთეთ ხილით ან კენკრით თქვენი სურვილისამებრ
დამატებიტი რჩევა : ეს კრემი ძალიან გემრიელია მაგრამ ვერ შეინარჩუნა ფორმა და ტორტმა დაიწყო დაჯდომა დაიწია არ იყო გიმბატივიტ , ამიტომ გირჩევთ ამ კრემში ჟელატინი გაურიოთ 20გრ. ეყოგა
* * *
ეს არის ზუკოტო აწყობილი სასალათეში
* * *
ეს უკვე გადმობრუნებული სასალათედან და ბოლო აკლია ბეზეს წასმაგარედან
This post has been edited by orchidea on 28 Jun 2011, 00:56