forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ჩატი
Pages: (81) [1] 2 3 ... ბოლო »  ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> კითხვა ენდოკრინოლოგთან, vol. 6
Solveig
ensom


*********
ჯგუფი: Moderators
წერილები: 61489
წევრი No.: 8096
რეგისტრ.: 6-January 05

გამოგზავნილია: 9 Feb 2017, 21:25  #49894805      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი


--------------------
საქართველოში ერთ-ერთი ყველაზე აქტიურად მომუშავე ჰიდროაგრეგატი არის მტრის წისქვილი. © სლავა მესხი

"ქალი-დიდი ძალაა"- გვეუბნება პარტია (© კ/ფ "შეხვედრა წარსულთან")

Vita nostra brevis est, brevi finietur,
venit mors velociter, rapit nos atrociter,
nemini parcetur!
pearlgirl
Pearl's mom


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 6763
წევრი No.: 129248
რეგისტრ.: 25-March 11

გამოგზავნილია: 10 Feb 2017, 11:05  #49897840      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
გამარჯობა,
ვინმე არის აქ ვისაც ჰიპერპროლაქტინემია აქვს (ჰიპოფიზის ადენომა) და ამაზე თანდართული ავტოიმუნური თიროიდი? თუ შეიძლება რო გამომეხმაუროთ.

This post has been edited by pearlgirl on 10 Feb 2017, 11:05


--------------------
Let's raise children who won't have to recover from their childhoods.
Don_417
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 264
წევრი No.: 135942
რეგისტრ.: 15-September 11

გამოგზავნილია: 11 Feb 2017, 14:29  #49906112      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ამ თემას არ ეხება, მაგრამ იქნებ იცოდეთ ვინმემ (ან სხვა თემა მომწეროთ სად შეიძლება ამ წამლზე ვიკითხო):
მამაჩემს გაუკეთეს ოპერაცია აორტის გაფართოვებაზე და ნევროლოგმა დაუნიშნა დასამშვიდებლად წამალი "ტრუქსალი". ამ წამალს ქიმიური შემადგენლობა ქონია (მგონი 100%-ით), ორჯერ დალია და არ მოგვეწონა მაგის მოქმედება, ძალიან გათიშასავით და ღამეც კარგად ვერ დაიძინა.
ვინმეს თუ შეგიძლიათ მომწეროთ რა წამალია ეს და რა გართულებები და ნიუანსები შეიძლება ქონდეს ამ წამალს?
რამე სხვა წამალი თუ იცით, ამ სიტუაციაში "ტრუქსალი"-ის შემცვლელად რომ გამოდგეს (დასამშვიდებელი და ღამე უკეთესად რომ დაიძინოს მაგისთვის)?

This post has been edited by Don_417 on 11 Feb 2017, 14:31
bususuxuna
Super Crazy Member


******
ჯგუფი: Users Awaiting Email Confirmatio
წერილები: 7084
წევრი No.: 117212
რეგისტრ.: 16-June 10

გამოგზავნილია: 13 Feb 2017, 12:26  #49920371      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
TSH 5.2 შეიძლება წონის კლებას უშლიდეს? კარგი ენდოკნილოგიც მირჩიეთ


--------------------
გაუქმებულია იდიოტო !
Solveig
ensom


*********
ჯგუფი: Moderators
წერილები: 61489
წევრი No.: 8096
რეგისტრ.: 6-January 05

გამოგზავნილია: 13 Feb 2017, 14:54  #49921405      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
QUOTE
TSH 5.2 შეიძლება წონის კლებას უშლიდეს?

bususuxuna

დიახ. სანამ არ მოიწესრიგებ, დაკლება ვერ მოხერხდება.

Don_417
კითხვა ამ თემასთან არაფერ შუაშია-ეს ერთი. მეორე კიდევ ის, რა წამალიც ნერვულ სისტემაზე მოქმედებს, იმის ონლაინ დანიშვნა სრულიად გაუმართლებელია. მიმართე მკურნალ ექიმს და შეგიცვლით წამალს..

QUOTE
ვინმეს თუ შეგიძლიათ მომწეროთ რა წამალია ეს და რა გართულებები და ნიუანსები შეიძლება ქონდეს ამ წამალს?

ამ კითხვაზე ძალიან მარტივად მიიღებ პასუხს, თუ დაგუგლავ.
http://www.panacea-pharm.ge/truxsal.php
http://www.mkurnali.ge/component/encyclope...sk=term&id=6758
Mimi_2016
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 73
წევრი No.: 219320
რეგისტრ.: 3-June 16

გამოგზავნილია: 13 Feb 2017, 15:29  #49921721      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ჰიდროქსიპროგესტერონი მაქვს 1.82 , ანალიზი გავიკეთე ციკლის დაწყებიდან 10 დრეს, ნორმა მითითებული იყო ზედა ზღვარი 1.3 ანუ 0.52 მაქვს მომატებული, ჩემმა ენდოკრინოლოგმა დამინიშნა მიდიანა კონტრაცეპტივი 3 თვიანი კურსი, ციკლი დარღვეული არ მაქვს, პირიქით , არ მინდა ამ კონტრაცეპტივის დალევა მეშინია რამე არ დამმართოს, აკნე მაქვს ნიკაპზე და მაგიტომ მინიშნავს 0.52 აკნეს ვერ გამოიწვევდა სავარაუდოდ და ვინმეს თუ დაგილევიათ ეგ წამალი, ან ამ ჰორმონზე თუ გქონიათ პრობლემა sad.gif
Natuka NGN
მეოცნებე


********
ჯგუფი: Moderators
წერილები: 23734
წევრი No.: 8805
რეგისტრ.: 17-February 05

გამოგზავნილია: 14 Feb 2017, 14:43  #49929366      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Don_417
არადა, ძალიან ეფექტური და საკმაოდ უვნებელი პრეპარატია. უბრალოდ დოზა იქნება შესაცვლელი.


--------------------
http://natalimade.wordpress.com/
http://psiqea.wordpress.com
https://www.facebook.com/TrendyHandmadeBeadsByNatalie
Don_417
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 264
წევრი No.: 135942
რეგისტრ.: 15-September 11

გამოგზავნილია: 14 Feb 2017, 19:47  #49931406      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Solveig
QUOTE
რა წამალიც ნერვულ სისტემაზე მოქმედებს, იმის ონლაინ დანიშვნა სრულიად გაუმართლებელია.

ონლაინ დანიშვნა რათქმაუნდა არა, ექიმის დანიშნულია ეს და ვფიქრობდით ხომ არ ამოგვეღო ეს წამალი, და სხვა ექიმისთვის ხომ არ ჯობდა რომ მიგვემართა.

ამისთვის დიდი მადლობა. ზუსტად ეს მაინტერესებდა, რა უკუჩვენებები ქონდა რომ მენახა:
QUOTE
ამ კითხვაზე ძალიან მარტივად მიიღებ პასუხს, თუ დაგუგლავ.
http://www.panacea-pharm.ge/truxsal.php
http://www.mkurnali.ge/component/encyclope...sk=term&id=6758


Natuka NGN
QUOTE
არადა, ძალიან ეფექტური და საკმაოდ უვნებელი პრეპარატია. უბრალოდ დოზა იქნება შესაცვლელი.

საბოლოოდ მაგ დასკვნამდე მივედით. თან დილითაც დანიშვა და საღამოსაც (დღეში ორჯერ) და ზუსტად დღეს გვითხრა ერთმა სპეციალისტმა ვინც ერკვევა, რომ დილით ჯობია მოხსნა და მარტო საღამოს დატოვოთო.

მადლობა პასუხებისთვის.

This post has been edited by Don_417 on 14 Feb 2017, 19:49
Natuka NGN
მეოცნებე


********
ჯგუფი: Moderators
წერილები: 23734
წევრი No.: 8805
რეგისტრ.: 17-February 05

გამოგზავნილია: 14 Feb 2017, 19:59  #49931465      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Don_417
ჩემს ასაკოვანნათესვს აქვს დანიშNული უკვე 2 წელია, დეპრესიის და უძლობის გამო, იღებს მხოლოდ საღამოობით და საერთოდ არცერთი გვერდითი მოვლრნა არ აქვს რაც უწერია ანოტაციაში.
ოფტოპიკია, მაგრამ კარგა ხანი ვერსდა იშოვა? რომელ ქსელში შეიძინეთ?
Don_417
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 264
წევრი No.: 135942
რეგისტრ.: 15-September 11

გამოგზავნილია: 16 Feb 2017, 00:38  #49942011      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Natuka NGN
QUOTE
საერთოდ არცერთი გვერდითი მოვლრნა არ აქვს რაც უწერია ანოტაციაში.

გვერდითი მოვლენები მაინც უნდა ქონდეს რაღაც, ქიმიური შემადგენლობის წამალია. მამაჩემისთვის ოპერაციის შემდგომი პერიოდი საკმაოდ მძიმე აღმოჩნდა და დამამშვიდებელი ჭირდება გადასატანად, და თან ძილის მოსაწესრიგებლად. საძილე უფრო არაქიმიური შემადგენლობის წამლები კი არსებობს, მაგრამ როგორც აქ აღნიშნეს მაგის თვითნებურად დანიშვნა არ შეიძლება.
QUOTE
ოფტოპიკია

ეს რას ნიშნავს?
QUOTE
რომელ ქსელში შეიძინეთ?

პ.მ. ნახე.

P.S. იმედია ადმინი არ გაგვკიცხავს თემასთან არადაკავშირებული საკითხების განხილვისთვის.
ClarisseMcclellan
Newbie


*
ჯგუფი: Registered
წერილები: 3
წევრი No.: 229340
რეგისტრ.: 19-February 17

გამოგზავნილია: 19 Feb 2017, 20:07  #49969307      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
გამარჯობა,

მაქვს ცერეაქტიული ცილა 84, როე 89, ჩხირბირთვიანები 7, ასევე მომატებული თრომბოციტები. TSH 0.01 და FT4-35.17. დამიდგინეს ქვემწვავე თირეოიდიტი. დამინიშნეს პრედნიზოლონი 20 მგ დღეში, ეს დოზა მისაღებია? ან რამდენად სწორად არის მკურნალობა დანიშნული?

ასევე, თუ შეგიძლიათ მირჩიოთ საუკეთესო ენდოკრინოლოგი, მადლობა
Natuka NGN
მეოცნებე


********
ჯგუფი: Moderators
წერილები: 23734
წევრი No.: 8805
რეგისტრ.: 17-February 05

გამოგზავნილია: 19 Feb 2017, 23:31  #49970915      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ClarisseMcclellan
სად იყავით? რომელ კლინიკაში?
* * *
QUOTE
მაქვს ცერეაქტიული ცილა 84, როე 89, ჩხირბირთვიანები 7, ასევე მომატებული თრომბოციტები.

ამის მიზეზი რა არის?
QUOTE
TSH 0.01 და FT4-35.17

ეს თირეოტოქსიკოზია, მაგრამ ამაზე პრედნიზოლონი დაგინიშნეს? რევმატოლოგთან იყავით?
bususuxuna
Super Crazy Member


******
ჯგუფი: Users Awaiting Email Confirmatio
წერილები: 7084
წევრი No.: 117212
რეგისტრ.: 16-June 10

გამოგზავნილია: 20 Feb 2017, 11:04  #49973151      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
კარგ ენდოკრინოლოგს ვერ მირჩევთ? rolleyes.gif
angelochka_
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1202
წევრი No.: 180516
რეგისტრ.: 25-January 14

გამოგზავნილია: 24 Feb 2017, 12:31  #50005200      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
გამარჯობა, ძალიან გთხოვთ მითხარით აკნეს შემთხვევაში რომელი ჰორმონალური ანალიზი გავიკეთო? და ვის მივმართო? უღრმესი მადლობა
და კიდევ,
თირეოტროპული ჰორმონი -1,857 (ნორმა-0,4-4,0)
T3-3,42 (ნორმა-2,3-4,2)
T4-1,00(ნორმა- 0,89-1.76)
ანალიზის პასუხი, ექიმმა არ დამინიშნა ელ ტიროქსინი და რამდენად სწორად მოიქცა.

This post has been edited by angelochka_ on 24 Feb 2017, 12:33


--------------------
Always wear your invisible crown...
Natuka NGN
მეოცნებე


********
ჯგუფი: Moderators
წერილები: 23734
წევრი No.: 8805
რეგისტრ.: 17-February 05

გამოგზავნილია: 24 Feb 2017, 12:49  #50005324      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
angelochka_
გაიარე კონსულტაცია გინეკოლოგთან. თუ ავტოიმუნური არ აგქვს, ამ ანალიზებზე ლ თიროქსინი არ გჭირდება.
მე ვერ გეტყვი, გინეკოლოგმა უნდა შეამოწმოს სასქესო ჰორმონები.
1 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (1 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (81) [1] 2 3 ... ბოლო » გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0248 ]   [ 11 queries used ]   [ GZIP Disabled ]