forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ფოსტა  · ჩატი
Pages: (79) « პირველი ... 77 78 [79]   ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> ვეძებ წიგნს!.., წიგნების/დოკუმენტაციის თხოვნა/შერინგი
ბიჭური
Software მძრეველოპერ


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 12861
წევრი No.: 157590
რეგისტრ.: 20-December 12

გამოგზავნილია: 7 Aug 2017, 08:23  #51099671      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
syaruna

C და C++ არაფერი საერთო არ აქვთ გარდა იმისა რომ C++ მოიცავს C-ს. "გაგრძელება" მარაზმატიკი სტრაუსტრუპის იდეა იყო ვითომ C-ს გაუმჯობესების მიზნით OOP შიზოფრენიის დამატებით.
მხოლოდ იმიტომ გაიქაჩა რომ C-ს პოპულარულობას შემოაჯდა.

CODE
ანუ თამაშების თემაც მაინტერესებს მაგრად


თამაშების წერის დროს მნიშვნელოვანია ოპტიმიზაცია, ამიტომ C++ თანამედროვე ფუნქციონალის დიდი ნაწილი არ გამოიყენება (exception-ინგი, RAAI, STL და ა.შ)
ძირითადად წერენ C კოდს კლასებით და ძალიან ცოტა C++ გარევით. OpenGL თვითონ მთლიანად C-ზე არის დაწერილი.
ზოგ სტუდიაში კლასებსაც არ იყენებენ და სუფთა სტრუქტურებით წერენ.


P.s
თამაშების წერა პირველ შეხედვაზე მაგარი სახალისო უნდა იყოს, რეალურად ერთ-ერთი ყველაზე რთული და მოსაბეზრებელი განხრაა პროგრამირებაში
2-3 სახის ცალკე მათემატიკა უნდა იცოდე

დარწმუნებული ხარ რომ გინდა და გაქაჩავ? smile.gif
მარტო C/C++-ს ცოდნა არაფერში არ გამოგადგება

user posted image

This post has been edited by ბიჭური on 7 Aug 2017, 08:29


--------------------
syaruna
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3096
წევრი No.: 154790
რეგისტრ.: 5-October 12

გამოგზავნილია: 7 Aug 2017, 10:47  #51100078      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ბიჭური
ანუ მზა ძრავზე მინდა რო ვწერო ანრეალ ენჯინზე მაგალითად.
რავი ასევე მობაილ სფეროც მაინტერესებს მარა ს++ არაფერშუაშია მაგასთან.
ანუ როგორც ჩანს რაგაც რაგაც მუტანტი შეუქმნია სტრაუსტრუპს.
ბიჭური
Software მძრეველოპერ


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 12861
წევრი No.: 157590
რეგისტრ.: 20-December 12

გამოგზავნილია: 7 Aug 2017, 10:54  #51100109      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
syaruna

კი, ნამდვილად მუტანტია. ტყუილად კი არ გიწერ, ჯერ არაფერი არ იცი და პირდაპირ С++ რომ მიაჯექი უაზრობაა.
С ვიცი ასე თუ ისეო წერ ხოდა რამე ნორმალური პროექტი დაწერე და კარგად ისწავლე, მარტო სინტაქსი ხომ არ არის?
რაღაც არასწორი მიდგომა გაქვს და მართლა "გაგრძელება" გგონია С++ რომელიც აუცილებლად უნდა ისწავლო ახლა. არ არის ეგრე.

C ვიციო მაშინ იტყვი როცა პრაქტიკა გექნება და რამეს გააკეთებ. ასე გადახტომებით არაფერი არ გამოგივა.

რეალურად C++ ძალიან გამოსადეგი ენაა და მისი ცოდნა მართლა კარგია მაგრამ ეტაპობრივად უნდა მიხვიდე მანდ და არა პირდაპირ.
ჯერ პროგრამისტი გახდი და მერე სცადე სწავლა.
შენთვის ვამბობ თორე მე რა მაკლდება იმით შენ რომ დროს დაკარგავ და დანებდები? smile.gif

CODE
მობაილ სფეროც მაინტერესებს


С#, Java, Swift.
syaruna
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3096
წევრი No.: 154790
რეგისტრ.: 5-October 12

გამოგზავნილია: 7 Aug 2017, 11:03  #51100144      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ბიჭური
მადლობა რჩევებისთვის.
ანუ რავი მაინც მომიწევს ს ++ გავლა.
რავი აბა რატომ არის პროგრამაში ვერ გავოგე.


მარა როგორც გავიგე 3-4 კვირიანია ს++ biggrin.gif

This post has been edited by syaruna on 7 Aug 2017, 11:14
Shredinger
/dev/null


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1939
წევრი No.: 166416
რეგისტრ.: 30-April 13

გამოგზავნილია: 7 Aug 2017, 14:42  #51101561      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ბიჭური
შენ იმენა მტერი ხარ პირველი C++ - ის biggrin.gif
უნდა კაცს სწავლა და ისწავლოს smile.gif

არაფერს არ დაკარგავს. პირიქით ისწავლის დეტალებს რაც ბევრი რამეში გამოადგება.

syaruna
შენ თუ გინდა და მოგწონს ისწავლე wink.gif
მეც მეუბნებოდნენ ადრე რადგინდა ესა და ეს სფეროს რო გაყევიო, მარა დღეს კარგად ვარ ამ სფეროში და იმას ვაკეთებ რაც მომწონს smile.gif
ბიჭური
Software მძრეველოპერ


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 12861
წევრი No.: 157590
რეგისტრ.: 20-December 12

გამოგზავნილია: 7 Aug 2017, 14:59  #51101666      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Shredinger

კაცო მტერი როგორ ვარ მე თვითონ თუ ვსწავლობ და ვწერ რაღაცეებს? givi.gif
პროსტა რაც ფაქტია იმას ვამბობ
როგორც პირველი ენა დროის კარგვაა, მოტივაციას უკლავს როგორც წესი დამწყებს და პროგრამირებაზე საერთოდ ხელის ჩაქნევამდე მიდის ბევრი.

კაცი ამბობს С ვიციო და არაფერი სერიოზული არ დაუწერია და პრაქტიკა თუ არ ჰქონია პირდაპირ რატო უნდა მოაჯდეს პლიუსებს?
რამე უფრო სასარგებლო გააკეთოს, სულ ეს არის რაც ვურჩიე.






syaruna
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3096
წევრი No.: 154790
რეგისტრ.: 5-October 12

გამოგზავნილია: 7 Aug 2017, 15:35  #51101891      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Shredinger
ბიჭური
biggrin.gif
Shredinger
/dev/null


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1939
წევრი No.: 166416
რეგისტრ.: 30-April 13

გამოგზავნილია: 7 Aug 2017, 15:44  #51101952      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ბიჭური
ხო რავი. ხო არის ხალხი ეგრევე რო იგებს biggrin.gif
ჩემი აზრით მოტივაციას C#,java დაუკარგავს. დასაწყისში იმდენი უცხო ტერმინებია: public,class,namespace და ა.შ ამის გარეშე ნორმალურად ვერ დაწერს პროგრამას.

C++ ში კიდე ეგრევე მარტივად 4-5 ხაზში ჩაატევს smile.gif
ბიჭური
Software მძრეველოპერ


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 12861
წევრი No.: 157590
რეგისტრ.: 20-December 12

გამოგზავნილია: 7 Aug 2017, 16:21  #51102185      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Shredinger

და C++-ში როცა მივა OOP-მდე არ იქნება ეგ public, class, namespace თუ რა? biggrin.gif
namespace საერთოდ თავიდან არის
std::string რატომ უნდა დაწეროს და არა პირდაპირ string ვთქვათ, ეგ ყველაფერი?

რავი, გაცილებით უფრო მარტივი მგონია С#. უბრალოდ იქ უფრო სწრაფად შედიან OOP-ში და ეგ არის.
სამაგიეროდ С++-ში სანამ მანდ მიაღწევს არანაკლებ რთული თემებია

сonst მოდიფიკატორების ზედა და ქვედა დონეები, პოინტერები, რეფერენსები, ამათი შეთავსება ერთმანეთთან, rvalue-lvalue, сonstexpr, decltype და ეგ ყველაფერი არ არის რთული დამწყებისთვის?

რთული თუ არა როგორც მინიმუმ დამაბნეველი და უფრო რთულად დასამახსოვრებელია



old.gif
syaruna
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3096
წევრი No.: 154790
რეგისტრ.: 5-October 12

გამოგზავნილია: 21 Aug 2017, 20:11  #51186107      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
C-ის მცოდნეებო K&R-ს წაკითხვის მერე ღირს C Primer Plus -ს წაკითხვა?
უფრო დეტალური ახსნით იქნება ჩემი აზრით (C Primer Plus )-ი
1 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (1 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (79) « პირველი ... 77 78 [79]  გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0382 ]   [ 11 queries used ]   [ GZIP Disabled ]