forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ჩატი
Pages: (78) « პირველი ... 75 76 [77] 78   ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> კითხვა ენდოკრინოლოგთან, vol. 6
marygreen
Newbie


*
ჯგუფი: Registered
წერილები: 3
წევრი No.: 250338
რეგისტრ.: 3-May 19

გამოგზავნილია: 18 May 2019, 09:14  #54674263      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ESHELON

იკლებს ანტისხეულები smile.gif უბრალოდ კომპლექსური მიდგომაა საჭირო. ჩემ შემთხვევაში ძირითადი მიზეზი სავარაუდოდ სოიოსა და გლუტენზე ალერგია იყო, ასევე დ ვიტამინის ნაკლებობა . ყოველთვის არსებობს ქრონიკული დაავადების გამომწვევი მიზეზები, როდესაც მიხვდები შენს შემთხვევში რამ გამოიწვია ეს დაავადება და დაიწყებ მათ გამოსწორებას დაავადებაც დროთა განმავლობაში ისევე წაბრძანდება როგორც მოვიდა :დ კვება ძალიან მოქმედებს თუმცა არის სხვა ფაქტორებიც . ნუ ენდობით მხოლოდ ექიმის სიტყვებს smile.gif) მოიძიეთ ინფორმაცია , უამრავი წიგნია აუტოიმუნურ დაავადებებზე , მე მიშველა smile.gif) და ექიმებისთვის რომ დამეჯერებინა არ ვიქნებოდი დღეს კარგ დღეში .
HeyDude
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 211
წევრი No.: 136244
რეგისტრ.: 24-September 11

გამოგზავნილია: 19 May 2019, 11:36  #54679291      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE
გამარჯობა . ძალიან მჭირდება თქვენი რჩევა. ფარისებრში პროფილაქტიკური ექოსკოპიის დროს აღმომიჩინეს საეჭვო კვანძი. ექოსკოპისტმა (სოფო მახარაძე) მითხრა აუცილებელია ბიოფსიაო.
ენდოკრინოლოგ დავით მეტრეველს რომ ვაჩვენე მითხრა დავაკვირდეთ ბიოფსია ჯერ არ არის საჭიროო. კვანძი საეჭვოა მაგრამ არის პატარა 3მმ×4მმ. არ ვიცი როგორ ავტვირთო ექოსკოპიის დასკვნა და სურათი. მადლობა წინასწარ.
ან იქნებ მირჩიოთ მეტრეველის გარდა რომელ ენდოკრინოლოგთან შეიძლება გადავამოწმო.
* * *
Masked
იქნებ აქ შემოიხედოთ, ძალიან მაინტერესებს თქვენი აზრი ჩემს დასმულ შეკითხვაზე.

ინბოქსი სავსე გაქვთ და ვერ გიგზავნით შეტყობინებას.


მეც ზუსტად იგივე შემთხვევა მაქვს, 3 მილიმეტრიანი საეჭვო კვანძი. აღმომაჩნდა წელიწადნახევრის წინ, ორ ექიმთან ვიყავი (დავით კეზელი და ნინო გაბიძაშვილი) და არც ერთმა არ მირჩია ბიოფსია კვანძის მცირე ზომიდან გამომდინარე. ამჟამად ვიმოწმებ რეგულარულად, 6 თვეში ერთხელ. თანამედროვე მიდგომებით თუ მზარდია კვანძი იმ შემთხვევაში უწევენ ბიოფსიას რეკომენდაციას. თან შეცდომის ალბათობაც მეტია პატარა კვანძზეო, როგორც მითხრეს. მე სპარტაკ გელაშვილთან გირჩევ ექოსკოპიის გადამოწმებას, ძალიან კარგი ექიმია და უახლესი აპარატურა აქვს. მე თავიდან ცოტა უფრო დიდი მითხრეს კვანძის ზომა და სპარტაკმა უფრო პატარააო.

Masked
ექოსკოპიის წინა პასუხთან შედარებით დაპატარავებულია ფარისებრის ზომა და მოცულობა და შეიძლებოდა ავტოიმუნურ თირეოიდიტს გამოეწვია? მაღალი მაქვს ანტისხეულები

elninio
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 235
წევრი No.: 87900
რეგისტრ.: 1-April 09

გამოგზავნილია: 20 May 2019, 11:26  #54685090      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
happy dreamer91
Masked
Natuka NGN
დიდი მადლობა გამოხმაურებისთვის.
მოკლედ მივედი სხვა ენდოკრინოლოგთან - მაია ჩიქობავასთან ენდმედიცში ამ ექოსკოპიით. მაიამ შენი გასდასაწყვეტიაო გაიკეთებ თუ არა ბიოფსიასო. მერე შემიყვანა იქაურ ექოსკოპისტთან (სამწუხაროდ გვარი დამავიწყდა), გადავამოწმოთ რას გვეტყვისო, ძალიან ვენდობიო და ჰოი საოცრებავ იმ ექოსკოპისტმა ძალიან თავდაჯერებულად მითხრა კვანძი არ არის საერთოდ ეს რაც კვანძად აქვს მონიშნული სისხლძარღვიაო.
ეხლა ვზივარ და ვფიქრობ რა მოვიმოქმედო
სხვა ექოსკოპისტთან გადავამოწმო თუ დავანებო თავი.
კიდევ ერთი რამეა - სანამ სოფო ამ კვანძს აღმომიჩენდა (სოფოსთან სარძევე ჯირკვლების პროფილაქტიკურ ექოს ვიტარებდი და ფარისებრსაც ამოწმებს ხოლმე) ზუსტად წინა დღეს ვიყავი სკრინინგზე და ფარისებრზეც გამიკეთეს ექოსკოპია და იქაც ვერაფერი ვერ დაინახეს.
Masked მოვიპოვებ ექოსკოპიის ელექტრონულ ვერსიას და გამოგიგზავნით, იქნებ პირადში მეილი მომწეროთ თუ ძალიან არ შეგაწუხებთ.
* * *
HeyDude
დიდი მადლობა გამოხმაურებისთვის. ალბათ მივალ მაგ ექოსკოპისტთან და გადავამოწმებ. მეც ავტოიმუნური თირეოიდიტი მაქვს. ამ კვანძთან (თუ საერთოდ არის კვანძი smile.gif ) დაკავშირებით რომ მივედი მეტრეველთან იქ დამიდგინეს.


--------------------
keep it simple
happy dreamer91
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1807
წევრი No.: 142293
რეგისტრ.: 28-January 12

გამოგზავნილია: 20 May 2019, 15:28  #54686755      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · im
elninio
60 ლარი გიღირს ალბათ და მიდი სპარტაკ გელაშვილთან. გინეკოლოგთან დავდივარ რაღაც პრობლემაზე და 2 ჯერ გავიკეთე იქაურ ექოსკოპისტთან ექოსკოპია და დღეს რადგან სპარტაკთან მივდიოდი, მაინც გადავაღებინე და 7მმ-იანი მიომა გაქვს მიომეტრიუმშიო მითხრა, არადა იმ იდიოტკამ 2 ჯერ გამიკეთა ექოსკოპია და მიომა არც დაუნახავს :/ ისეთი გაბრაზებული ვარ რო რავიცი.
* * *

დღეს გადავიღე ექოსკოპია და ჩემი ჩანართები ცოტა გაზრდილა. მარცხენა ადრე 2 მმ იყო, ახლა 2,5 მმ-ია და მარჯვენა 3X1,5 მმ იყო და ახლა 4X2 მმ-ია. მაკასთან 30-ში მივალ. ეს ზრდა რამ გამოიწვია ნეტა? 1 წლის წინ როგორიც იყო, იგივე ზომებში იყო წინა 2 ექოსკოპიის დროსაც 2 თვის შუალედით გავიკეთე და ახლა გაიზარდა :/

This post has been edited by happy dreamer91 on 20 May 2019, 15:42


--------------------
Cras, cras, semper cras, sic evadit aetas...

Masked
O Freunde, nicht diese Töne! Sondern lasst uns angenehmere a


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3834
წევრი No.: 49798
რეგისტრ.: 22-December 07

გამოგზავნილია: 21 May 2019, 16:23  #54692356      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
HeyDude

აუტოიმმუნური დაავადების დროს ფარის ჟირკ არის ატროფ. ესე იგი ფარის ჯირვალი ე მომავალში აღარ იქნება. ამიტომ დოზა მომატება სჩორდება პაციენტს.

elninio
აუტოიმმუნრი დაავადების დროს არის ხშირად ფსოიდო კვაბძები, არ არის კვანძი, აქვს მსგავსება კვნაძთან. აუტოიმმუნრი ფორმა კარცინომით არის ძალიან იშვიათი დაავადება.


--------------------
Einigkeit und Recht und Freiheit
für das deutsche Vaterland!
Danach lasst uns alle streben
brüderlich mit Herz und Hand!

Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher.
Don_417
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 260
წევრი No.: 135942
რეგისტრ.: 15-September 11

გამოგზავნილია: 27 May 2019, 14:53  #54720445      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ენდოკრინოლოგიის სფეროში მსოფლიოში წამყვანი ეროვნული სამეცნიერო-კვლევითი ცენტრები რომელია თუ იცით (პრველ რიგში: ინგლისის, გერმანიის და აშშ-ს)? რუსეთის ამ ცენტრის ანალოგი ორგანიზაციები: - «Национальный медицинский исследовательский центр эндокринологии»
(https://www.endocrincentr.ru/).

და კიდევ ერთი კითხვა:
როგორც ვიცი ადამიანის ორგანიზმში იოდის ოდენობა უნდა იყოს რაღაც ზუსტ დონეზე, ძალიან პატარა ზღვრებით (რამდენია ეს დონეზე და რა საზომში იზომება ზუსტად არ მახსოვს), ისევე როგორც მაგალითად ტემპერატურა უნდა ქომდეს ადამიანს ზუსტი, ძალიან პატარა ზღვრებში 36და1-დან 36და9-მდე, ამის არც ქვევით და არც ზევით ნორმა აღარაა უკვე. რამდენად სწორია ეს? და თუ სწორია მაშინ, ადამიანი იოდიზირებულ მარილს რომ ჭამს, ზოგი ნაკლებმარილიანს ჭამს და შესაბამისად ნაკლები იოდი ხვდება მის ორგანიზმში ამგვარი დანამატის სახით, ზოგი პირიქით შეიძლება სამჯერ მეტ მარილს ჭამდეს და შესაბამისად მის ორგანიზმში სამჯერ მეტი იოდი ხვდება ამგვარი დანამატის სახით. ეს ყველაფრი თუ შეიძლება რომ ქმნიდეს რამე პრობლემას? (აღარაფერს ვამბობ ისეთ შემთხვევეაზე თუ ექიმმა, რაც საჭიროა იმაზე მეტად დაუნიშნა იოდის შემცველი პრეპარატის დოზა.)

This post has been edited by Don_417 on 27 May 2019, 14:56
Anna80
Newbie


*
ჯგუფი: Registered
წერილები: 2
წევრი No.: 250832
რეგისტრ.: 28-May 19

გამოგზავნილია: 28 May 2019, 15:49  #54725813      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
გამარჯობა,

მინდა, რომ მივიდე ენდოკრინოლოგთან, ვის მირჩევდით? ბევრი პრობლემა მაქვს ერთად და მინდა გამოკვლევები ჩავიტარო: იოლად ვიღლები, ჭამის შემდეგ ძალიან მოთენთილი ვარ, საშინლად მცვივა თმა, წომაში მოვიატე და მიჭირს დაკლება. ყველა ეს ჩვენება მგონი ენდოკრინოლოგს ეხება. იქნებ მირჩიოთ საუკეთესო, მადლობა წინასწარ
happy dreamer91
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1807
წევრი No.: 142293
რეგისტრ.: 28-January 12

გამოგზავნილია: 29 May 2019, 16:37  #54731669      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · im
მოკლედ, ბოლო პერიოდია ხმა მეხრინწება მუდმივად, ნორმალურად ვეღარ ვლაპარაკობ, სულ ჩახველება და ჩაწმენდა მჭირდება და პლიუს მაინც ვერ ვასწორებ და საშინლად მაღიზიანებს უკვე. რაღაც ჩანართი რომ მაქვს, მაგას შეიძლება უკავშირდებოდეს? ადრე მკითხა ენდოკრინოლოგმა ტემბრი ხო არ გეცვლებაო და მაშინ იშვიათად მეცვლებოდა და ახლა თითქმის მუდმივად ასე ვარ ბოლო 1 თვეა :/
CryMeAriver
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 76
წევრი No.: 250885
რეგისტრ.: 30-May 19

გამოგზავნილია: 31 May 2019, 19:42  #54742122      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
QUOTE (happy dreamer91 @ 29 May 2019, 16:37 )
მოკლედ, ბოლო პერიოდია ხმა მეხრინწება მუდმივად, ნორმალურად ვეღარ ვლაპარაკობ, სულ ჩახველება და ჩაწმენდა მჭირდება და პლიუს მაინც ვერ ვასწორებ და საშინლად მაღიზიანებს უკვე. რაღაც ჩანართი რომ მაქვს, მაგას შეიძლება უკავშირდებოდეს? ადრე მკითხა ენდოკრინოლოგმა ტემბრი ხო არ გეცვლებაო და მაშინ იშვიათად მეცვლებოდა და ახლა თითქმის მუდმივად ასე ვარ ბოლო 1 თვეა :/

სიგარეტის აქტიური მწეველი თუ ხარ ნორმალურია ეგ

ქოლცენტრში მუშაობ?


--------------------
Cryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy..........]]]]]]]]]
HeyDude
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 211
წევრი No.: 136244
რეგისტრ.: 24-September 11

გამოგზავნილია: 1 Jun 2019, 16:50  #54745651      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Masked
QUOTE
HeyDude

აუტოიმმუნური დაავადების დროს ფარის ჟირკ არის ატროფ. ესე იგი ფარის ჯირვალი ე მომავალში აღარ იქნება. ამიტომ დოზა მომატება სჩორდება პაციენტს.


საერთოდ არ ვსვამ ელთიროქსინს, ნორმაში მაქვს ჰორმონები. ახალი ანალიზების პასუხს დაგიწერთ და გთხოვთ მითხრათ თუ მჭირდება წამლის მიხმარება, ენდოკრინოლოგი არ მინიშნავს.
TSH - 1.3 (0.4-3.8)
FT4 - 13.23 (12-22)

happy dreamer91
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1807
წევრი No.: 142293
რეგისტრ.: 28-January 12

გამოგზავნილია: 3 Jun 2019, 09:33  #54752913      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · im
CryMeAriver
არც სიგარეტს ვეწევი და არც ქოლცენტრში ვმუშაობ :დ
CryMeAriver
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 76
წევრი No.: 250885
რეგისტრ.: 30-May 19

გამოგზავნილია: 3 Jun 2019, 17:29  #54755141      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
QUOTE (happy dreamer91 @ 3 Jun 2019, 09:33 )
CryMeAriver
არც სიგარეტს ვეწევი და არც ქოლცენტრში ვმუშაობ :დ

გარდატეხვის ასაკი ხომ არ გაქვს მაშინ, რავიცი აბა lol.gif

მარტო გეხრინწება ხმა თუ გიბოხდება კიდევაც? facepalm.gif

ვოკაროოთი დადე მერე აბა შენი ხმა yes.gif
marambika
Newbie


*
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1
წევრი No.: 250933
რეგისტრ.: 3-June 19

გამოგზავნილია: 3 Jun 2019, 17:59  #54755292      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
გამარჯობათ, მაინტერესებს დოსტინექსის შესახებ თუ იცით კორტიკოსტეროიდული წამალია თუ არა?
ასევე მაინტერესებს წამალი ელთიროქსინი კალციუმის შეწოვას უშლის თუ არა ხელს?
მადლობა.
likaka
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2416
წევრი No.: 141243
რეგისტრ.: 6-January 12

გამოგზავნილია: 3 Jun 2019, 21:50  #54756413      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Masked

სალამი, თუ შეგიძლიათ მიპასუხოთ. წლებია ენდოკრინოლოგებს ვიცვლი, ამჟამად მაკა კვირიკაშვილის პაციენტი ვარ.ვერაფრით ვერ შევარჩიე დოზა, რაც დამირეგულირებს. 2 თვის წინ ტშ მქონდა 18 -ზე ასული და 2 თვეში ჩავაბარე ანალიზი და 10 ზე არის ჩამოსული (1 დღე 37/5 -იან ეუთიროწსს ვსვამ, მეორე დღე 50 -იანს ) უფრო მაღალ დოზებს ვერ ვსვამ რადგან ზუსტად 2 თვეში 18 დან მიგდებს 0.2-მდე .ანუ ვერაფრით ვირეგულირებ.მაქვს ავტოიმუნური თირეოდიტი, მხოლოდ ერთხელ მიჩვენა ანტისხეულები მომატებული აანალიზმა სხვა დროს არ მქონია მომატებული. როგორ ფიქრობთ თირკმელ ზედა ჯირკვლის ექოსკოპია ხომ არ გავიკეთო? ჩემმა არეულმა ფარისებრმა სავარაუდოდ საშვილოსნოს ყელზეც პრობლემები გამოიწვია და ატროფიული უბნები გამიჩნდა. ძალიან დავიღალე, წლებია ვეძებ შესაბამის დოზას უშედეგოდ


--------------------
"თუ ხომალდის აშენება გინდა, ხე-ტყის მოსაზიდად დაფდაფების ცემით ნუ შეყრი ხალხს, ნურც დავალებების გაცემასა და სამუშაოს გადანაწილებას დაიწყებ: ნაცვლად ამისა, ადამიანებს უკიდეგანო ზღვის მონატრება ასწავლე“
angelochka_
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1202
წევრი No.: 180516
რეგისტრ.: 25-January 14

გამოგზავნილია: 8 Jun 2019, 20:06  #54780830      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ТТГ ამქვს 3,5 (ნორმა 4 მდე ) და AT TPO 600(ნორმა 34 -მდე))
დამინიშნა 25 მაგ ეუთიროქსი და ცეფასელი იგივე სელენი,მეორე ექიმი მეუბნება რომ რადგან ნორმაში ჯდება არ გინდა ჰორმონიო, ვის დავუჯერო(((საქართველოში არ ვცზოვრობ(((ორ ექიმყან ვიყავი და ვერ ჩამოვყალიბდი(((( დიდი იმედი მაქვს,რომ ენდოკრინოლპგი ადევნებს თვალს აქაურობას(((


--------------------
Always wear your invisible crown...
0 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (0 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (78) « პირველი ... 75 76 [77] 78  გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0514 ]   [ 12 queries used ]   [ GZIP Disabled ]