forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ჩატი
Pages: (40) 1 2 [3] 4 5 ... ბოლო »  ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> MikroTik Routers and Wireless F.A.Q., MikroTik-თან დაკავშირებული შეკითხვები და პრობლემები
didi bege
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3622
წევრი No.: 15063
რეგისტრ.: 2-December 05

გამოგზავნილია: 23 Jun 2013, 12:38  #36957793      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
QUOTE (kkk333 @ 20 Jun 2013, 10:32 )
ეგეთი კითხვა მაქვს
ერთ ადგილზე ვიღებ 2 IP მისამართს ერტ ინტერფეისზე, ანუ ქსელია /24 და არის 2 IP ორივე ადევს ამ ინტერფეისს, (მიკროტიკზეა ბაზარი)
ერთი იყო 192.168.1.100 და მეორე 192.168.1.200
გეითვეი არის 1.1
ეზერნეტ 1 ზე ადევს 2 IP მიკროტიკს
პრობლემა არის რომ ინტერნეტიდან ორივე ხან ჩანს და ხან არა ერთდროულად
ხანდახან ორივე ჩანს, ხან მარტო პირველი
თუ მეორე არ ცანს მივედი და პირველი წავუშალე მაშინ მეორე მუშაობს
რისი ბრალი შეიძლება რომ იყოს?
მინდა რომ ორივე IP მ ერთდროულად იმუშაოს

და რად გინდა ერთ ინტერფეისზე ორი IP ერთი საბნეტიდან


--------------------
პროტონის უნაზეს პუტუნს უმაჩის თივთიკა სველი
ზიმბეროს ნაღვლიან ჩურჩულს კამკამა ტიკტიკა შველის
xonski2
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1251
წევრი No.: 102069
რეგისტრ.: 11-October 09

გამოგზავნილია: 24 Jun 2013, 02:17  #36968108      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE
და რად გინდა ერთ ინტერფეისზე ორი IP ერთი საბნეტიდან

ალბათ თითო იპზე მოდის ინეტი, და აორმაგებს
slide4
Junior Member


**
ჯგუფი: Registered
წერილები: 24
წევრი No.: 144483
რეგისტრ.: 14-March 12

გამოგზავნილია: 24 Jun 2013, 12:49  #36971090      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
გაუმარჯობს ბიჭებს ,
ერთი კითხვა მაქ ადრე ერთერთმა პროგრამისტმა ვინც კარგად იცოდა მიკროტიკი გამიკეთა ასეთი რაღაც მაგალითად ვინმე კლინეტს რო გავთიშავდი გადაუხდელობის გამო იქ ამოგუდებდა სადაც შევიდოდა რო გადასახდელი გაქო ან რასაც დავაწერდი რა მაგას არავითარი მნიშვნელობა აქ მოკლედ, და რაგაცა აურია რა მერე და ინტერნეტს რო ჩავურთავდი მაინც ისე აგდებდა ზოგიერთ სატზე და მერე საერთოდ გავაუქმებინე ეგ ფუნქცია რა და ეხლა მინდა რო ახლიდან ჩავრთო მარა ვერ ვიხსენებ როგორ გააკეთა და იქებ დამეხმაროთ რა ვინმე
mn30
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 528
წევრი No.: 143364
რეგისტრ.: 20-February 12

გამოგზავნილია: 25 Jun 2013, 07:51  #36982129      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ეგ სად გაგიკეთა ძმა, რომელ რაიონში შეიძლება მე ვიყავი......................... რომელი ისპ ხარ

This post has been edited by mn30 on 25 Jun 2013, 07:53
kkk333
Junior Member


**
ჯგუფი: Registered
წერილები: 25
წევრი No.: 169030
რეგისტრ.: 18-June 13

გამოგზავნილია: 25 Jun 2013, 15:56  #36986994      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
didi bege
xonski2
არა
შიდა ქსელში რაღაც პრიბორები მიყენია რომელსაც ერთ ერთ IP-ზე ვნატავ და ისე გამყავს ინტერნეტში
მეორე IP ზე ყველა დანარჩენი მიმუშავებს
პრობლემა ვერ გავიგე რა ხან მუშაობს და ხან არა
ეზერნეტ 2 ზე სიტყვაზე მიდევს 2 ცალი IP რატომ არ უნდა მუშაობდეს? ერთი გეითვეი აქვს ორივეს.......
misha1
Super Crazy Member +


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 17150
წევრი No.: 5585
რეგისტრ.: 29-June 04

გამოგზავნილია: 25 Jun 2013, 20:45  #36990746      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · icq
kkk333
ახალ ვერსიებზე აკეთებს ეგრე როგორც შენ იძახი , მაგის წამალი არის ის რომ ერთი სეგმენტი ატარო ერთი აიპით , მეორე სეგმენტი მეორე აიპით ,
აკეთებ ორივე სეგმენტის როუტინგის მარკირებას მანგლეში ხოლო შემდეგ დეფაულტ როუტად ამატებ ორ რულს თავისი სხვადასხვა სორს ადრესებით და მარკ როუტის მითითებით .
QUOTE

/ip route add disabled=no distance=1 dst-address=10.128.0.0/19 gateway=10.110.2.1    pref-src=10.110.2.2 routing-mark=MGMT
/ip route add disabled=no distance=1 dst-address=0.0.0.0/0 gateway=10.110.2.1    pref-src=10.110.2.5 routing-mark=INTERNET

kkk333
Junior Member


**
ჯგუფი: Registered
წერილები: 25
წევრი No.: 169030
რეგისტრ.: 18-June 13

გამოგზავნილია: 26 Jun 2013, 18:59  #37003550      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
misha1
ძმა ცოტა დეტალურად რომ დამიწერო როგორ უნდა გაკეთდეს არ შეგიძლია?
misha1
Super Crazy Member +


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 17150
წევრი No.: 5585
რეგისტრ.: 29-June 04

გამოგზავნილია: 27 Jun 2013, 14:24  #37013904      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · icq
kkk333
პატარა სტატია დავწერე ამის თაობაზე
http://mikrotik-ge.blogspot.com/2013/06/mi...-global-ip.html
kkk333
Junior Member


**
ჯგუფი: Registered
წერილები: 25
წევრი No.: 169030
რეგისტრ.: 18-June 13

გამოგზავნილია: 27 Jun 2013, 17:12  #37016516      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
misha1
გაიხარე
მადლობა ძმა
* * *
misha1
მადლობა მაგრამ სანამ შენ პოსტს წავიკითხავდი ჩემებურად გავაკეთე, ვაღიარებ შენი ვარიანტი ჯობია
დავწერ მაინც, ეს მეორე ვარიანტი იქნება
პროვაიდერიდან მომავალი კაბელი ჰაბ ში შევუშვი და იქიდან გამოვიტანე 2 კაბელი მივაერტე მიკროტიკზემ(ჰუბ ის მაგივრად სხვა რამე იკო, მაგრამ ჰუბ ზე მეტს არ აკეტებდა)
პირველ და მეორე პორტზე
პირველ პორტს ერთი IP მივეცი მეორეს მეორე ერთი საბნეტიდან
გავუწერე დეფაულტი
აიპი ფაირვოლში სოურს ქსელი მივეცი ერთი ქსელი რომელის მინდოდა რომ იმენნა ამ აიპით ევლო
დანარჩენებს მივეცი სოურს ნატი მასქუერადე (შემეძლო სოურს მეორე ქსელი დამენატა მეორე აიპიზე)
მუშაობს ხოშიანად
misha1
Super Crazy Member +


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 17150
წევრი No.: 5585
რეგისტრ.: 29-June 04

გამოგზავნილია: 27 Jun 2013, 23:46  #37022052      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · icq
kkk333
არაფერს wink.gif

კი ბევრი ვარიანტია , ბევრნაირად შეიძლება გაკეთდეს ,
apocalips
CarFIX Auto Parts


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 4981
წევრი No.: 1645
რეგისტრ.: 24-January 03

გამოგზავნილია: 29 Jun 2013, 09:13  #37038693      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი · im
QUOTE (misha1 @ 27 Jun 2013, 15:24 )
kkk333
პატარა სტატია დავწერე ამის თაობაზე
http://mikrotik-ge.blogspot.com/2013/06/mi...-global-ip.html

საინტერესო წამოწყებაა.
რესფექთ. თემების გამრავლებას გისრუვებ smile.gif
xonski2
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1251
წევრი No.: 102069
რეგისტრ.: 11-October 09

გამოგზავნილია: 21 Jul 2013, 13:02  #37326730      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
10.0.0.0/24 მასკა როგორ დავტრფიკო 1 მეგაბიტზე?

ანუ თითეულ იპზე წავიდეს მხოლოდ 1 მეგაბიტი, და არა მთლინ მასკაზე 1მბ
temuri426
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 802
წევრი No.: 52193
რეგისტრ.: 23-January 08

გამოგზავნილია: 21 Jul 2013, 13:14  #37326876      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
xonski2
ცალცალკე უნდა დააშეიპო უსერები 1 მბ-ზე....
didi bege
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3622
წევრი No.: 15063
რეგისტრ.: 2-December 05

გამოგზავნილია: 21 Jul 2013, 13:49  #37327274      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
QUOTE (xonski2 @ 21 Jul 2013, 12:02 )
10.0.0.0/24 მასკა როგორ დავტრფიკო 1 მეგაბიტზე?

ანუ თითეულ იპზე წავიდეს მხოლოდ 1 მეგაბიტი, და არა მთლინ მასკაზე 1მბ

PCQ
დაძებნე უნდა იყოს აქ, რომელიღაც თემაში კონფიგურაციის მაგალითი
xonski2
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1251
წევრი No.: 102069
რეგისტრ.: 11-October 09

გამოგზავნილია: 21 Jul 2013, 15:52  #37328735      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
didi bege
QUOTE

რეგისტრ.: 2-December 05

გამოგზავნილია: 21 Jul 2013, 13:49  #37327274     ბარათი · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ელფოსტა · ვებგვერდი
QUOTE (xonski2 @ 21 Jul 2013, 12:02 )
10.0.0.0/24 მასკა როგორ დავტრფიკო 1 მეგაბიტზე?

ანუ თითეულ იპზე წავიდეს მხოლოდ 1 მეგაბიტი, და არა მთლინ მასკაზე 1მბ

PCQ
დაძებნე უნდა იყოს აქ, რომელიღაც თემაში კონფიგურაციის მაგალითი



მახსოვს , შენ მასწავლე ეგ, მაგრამ არ არსებობს ის ტოპიკი.

კონფიგიც აღარ მაქვს , დამეწვა როუტერი
0 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (0 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (40) 1 2 [3] 4 5 ... ბოლო » გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0240 ]   [ 12 queries used ]   [ GZIP Disabled ]