forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ფოსტა  · ჩატი
Pages: (33) « პირველი ... 31 32 [33]   ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> Unity3D, http://www.unity3d.com/
goga18a
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2258
წევრი No.: 190351
რეგისტრ.: 23-August 14

გამოგზავნილია: 22 Sep 2017, 18:57  #51379189      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE
თუ გაქვთ ვინმეს დამილინკეთ რა, წინასწარ დიდი მადლობა.


no


QUOTE
ისე C# - ის სწავლის დაწყება საიდან სჯობს ?

იუტუბიდან და ფორუმებიდან
გაგიჩნდება შეკითხვა დაგუგლე და ასე ნელნელა ისწავლი

QUOTE
მათემატიკა რამდენად საჭიროა გეიმ დევისთვის ?

მათემატიკა საერთოდ არაა საჭირო ბოლობოლო კომპიუტერზე ხარ კალკულატორით drug.gif


QUOTE
თვალები დამთხარა ამ თეთრმა სქინმა 

visual studio ჩაწერე

და აგერ უფასო დარკ მოდის ტუტორიალი უნიტისთვის
https://www.youtube.com/watch?v=LS1P8M7nKLk&t=252s
Lanius
ᚻᛑᛋᛮᛗ᛫ᛒᛟᚦᛘ


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 4553
წევრი No.: 51590
რეგისტრ.: 16-January 08

გამოგზავნილია: 23 Sep 2017, 04:29  #51381522      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ვებგვერდი
მოკლედ Sololearn-ზე გავიარე c#- ის კურსი და ხვალიდან ჩავუჯდები იუთუბზე.
იუნიტის შავმა სქინმა გაასწორა. (მაგრამ ამის გამო ყიდვა ?! watafuk )
ჰოო, ფონტიაქ რაღაც საშინელება, UI - ის ვერ მიხედეს ? mad.gif
განათების Baking - ი არის ძაან ნელი, ანრეალი ამის ფონზე შატლის ხომალდია, "გამოცხობაში".


--------------------
ᚹᚨᛏᛖᛯ᛫ᛟᚠ᛫ᛣᛂᚡᛖ᛫ᛒᛚᛤᛓᛟᛞᛝ
ᛗᚱᛑᚾᛰ᛫ᚱᚲᛩ᛫ᚨᛏᛄ᛫ᚱᛣᚵᛁᚾᛞᛗᚥ
ᚠᚯᚢᚷᚱ᛬ᛟᚠᚫᚾ᛬ᛋ᛫ᛖᚤ᛫ᛚᛚᛟ᛫ᚱᚶ
goga18a
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2258
წევრი No.: 190351
რეგისტრ.: 23-August 14

გამოგზავნილია: 23 Sep 2017, 20:03  #51384449      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE
იუნიტის შავმა სქინმა გაასწორა. (მაგრამ ამის გამო ყიდვა ?! watafuk )

მარტო მაგ არაა.

QUOTE
განათების Baking - ი არის ძაან ნელი, ანრეალი ამის ფონზე შატლის ხომალდია, "გამოცხობაში".

კი ბაგებიც აქ ბევრი თან.

QUOTE
ჰოო, ფონტიაქ რაღაც საშინელება, UI - ის ვერ მიხედეს ?

რომელ ფონტს გულისხმობ კანვასის თუ თვითონ ძრავის?
რავი მე მგონია რო იუნითის ყველაზე იოლად გასაგები ლაიაუტი აქ

TextMeshPro გადმოწერე ასეტ სტორიდან უფასოა და წმინდა ტექსტი აქ
კიდო ბევრი ფუნქციებით

STALKER(zubalama)
ნაიომნიკი


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 898
წევრი No.: 84761
რეგისტრ.: 16-February 09

გამოგზავნილია: 24 Sep 2017, 01:28  #51386239      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE
მათემატიკა საერთოდ არაა საჭირო ბოლობოლო კომპიუტერზე ხარ კალკულატორით

game dev-ში მათემატიკა არ გჭირდება? :O უმაგისოდ ელემენტარული
ობიექტის გადაადგილებასაც ვერ დაწერ... მატრიცები უნდა იცოდე ძალიან
კარგად და ანალიზური გეომეტრია, ფიზიკაც გჭირდება რაღაც დონეზე, თამაშის სირთულესაც გააჩნია
მარა მატრიცების გარეშე არაფერი გამოგივა yes.gif

This post has been edited by STALKER(zubalama) on 24 Sep 2017, 01:30


--------------------
Nvidia - The way it's meant to be played
goga18a
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2258
წევრი No.: 190351
რეგისტრ.: 23-August 14

გამოგზავნილია: 24 Sep 2017, 11:56  #51387066      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
STALKER(zubalama)
QUOTE
game dev-ში მათემატიკა არ გჭირდება? :O უმაგისოდ ელემენტარული
ობიექტის გადაადგილებასაც ვერ დაწერ... მატრიცები უნდა იცოდე ძალიან
კარგად და ანალიზური გეომეტრია, ფიზიკაც გჭირდება რაღაც დონეზე, თამაშის სირთულესაც გააჩნია
მარა მატრიცების გარეშე არაფერი გამოგივა 


და ეგ ხო ის მათემატიკაა ყველამ რო უნდა იცოდეს???
არამგონია რაიმე დროს ბევრი ანგარიში დაგჭირდეს


This post has been edited by goga18a on 24 Sep 2017, 12:04
Lanius
ᚻᛑᛋᛮᛗ᛫ᛒᛟᚦᛘ


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 4553
წევრი No.: 51590
რეგისტრ.: 16-January 08

გამოგზავნილია: 25 Sep 2017, 01:59  #51391305      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ვებგვერდი
ნუ რავიცი გუგლმა:
Arithmetic
Linear Algebra (with geometric interpretations)
Calculus (physics)
Combinatorics (randomized levels)
Probability (balancing)
Statistics (Bayesian esp. for AI)
საჭიროაო, რასაც მეც ვეთანხმები. ნუბი ვარ ჯერ პროგრამირებაში biggrin.gif
_________________________________________________________________________________________________________

დამეხმარეთ რა.
მოკლედ flappy bird - ის ტიპის სისტემაა rigidbody-ზე, ეს კოდი დავწერე.
ხოდა მაუსის მარცხენა ღილაკის დაწკაპუნების შემდეგ მინდა რომ დაყოვნება იყოს, ანუ დააიგნოროს GetMouseButton(0) -ი სიტყვაზე ნახევარი წამით და შემდეგ მიცეს "დაწკაპუნების უფლება"

WaitForSeconds(0.5f);

ჰოოდა რეაქცია არ ააქვს :/
რატომ ?

user posted image

ანუ მაუსის ღილაკზე თითი თუა დაჭერილი მუდმივად იზრდება Y ვექტორის მნიშვნელობა.

This post has been edited by Lanius on 25 Sep 2017, 02:03
goga18a
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2258
წევრი No.: 190351
რეგისტრ.: 23-August 14

გამოგზავნილია: 25 Sep 2017, 17:34  #51394222      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Lanius
QUOTE
ანუ მაუსის ღილაკზე თითი თუა დაჭერილი მუდმივად იზრდება Y ვექტორის მნიშვნელობა.


if(Input.GetMouseButton(0))
რო წერ მაგიტო
GetButton
ნიშნავს რო დაჭერილი თუ გაქ ყოვლ ფრეიმზე შეასრულებს ფუნქციას

ამიტომ უნდა დაწერო
if(Input.GetMouseButtonDown(0))
რომ მხოლოდ მაშინ შესრულდეს ფუნქცია როცა დააჭერ
* * *
QUOTE
WaitForSeconds(0.5f);

და ამას ჩვეულებრივად აპდეიტში ვერ გააკეთებ
მე Invoke-ს გამოყენებას გირჩევ

https://docs.unity3d.com/scr1ptReference/Mo...our.Invoke.html
Lanius
ᚻᛑᛋᛮᛗ᛫ᛒᛟᚦᛘ


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 4553
წევრი No.: 51590
რეგისტრ.: 16-January 08

გამოგზავნილია: 25 Sep 2017, 23:05  #51395947      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ვებგვერდი
goga18a
QUOTE
if(Input.GetMouseButtonDown(0))

mad.gif
აუ რამ გამომალენჩა, თვალწინ მქონია ყველაფერი.. გაიხარე !
კორუტინებიც დავამუღამე.
STALKER(zubalama)
ნაიომნიკი


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 898
წევრი No.: 84761
რეგისტრ.: 16-February 09

გამოგზავნილია: 26 Sep 2017, 01:20  #51396748      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Lanius
არ უნდა მაგას Coroutine, ერთი ცვლადით შეგიძლია აკონტროლო:
CODE

float timeSinceLastPress = 0;
...
void Update()
{
   const float timeTollerance = 0.5f;
   if(Input.GetMouseButtonDown(0) && Time.time - timeSinceLastPress >= timeTollerance)
   {
       // Process Jump
       ...
       timeSinceLastPress = Time.time;
   }
}
Lanius
ᚻᛑᛋᛮᛗ᛫ᛒᛟᚦᛘ


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 4553
წევრი No.: 51590
რეგისტრ.: 16-January 08

გამოგზავნილია: 26 Sep 2017, 15:22  #51399148      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ვებგვერდი
STALKER(zubalama)
up.gif მადლობა
1 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (1 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (33) « პირველი ... 31 32 [33]  გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0214 ]   [ 12 queries used ]   [ GZIP Disabled ]