forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ჩატი
Pages: (22) « პირველი ... 20 21 [22]   ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> JS - Questions & Answers
dachinat
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 98
წევრი No.: 238369
რეგისტრ.: 26-November 17

გამოგზავნილია: 15 Jul 2018, 21:16  #53102506      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
1. window.alert არ არი საჭირო შეგიძლია უბრალოდ alert დაწერო, იმიტომ რომ გლობალურ ობიექტზე ვრცელდება ისედაც

2. jquery-ს როცა იყენებ და click event handler-ს იყენებ რაიმეს, მაშინ უნდა მოხდეს ეს ყველაფერი როცა DOMContentLoaded არის, ანუ სანამ გვერდი ჩაიტვირთება მანამდე ვერ დააყენებ handler-ს, ამიტომ

CODE
$(document).ready(functi0n(){
// აქ გადმოიტანე <scr1pt></scr1pt>-ში რაც არის
});


არ გადამიკოპირებია საცდელად პირდაპირ დავწერე თვალში რაც მომხვდა

This post has been edited by dachinat on 15 Jul 2018, 21:17
A.M
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 179
წევრი No.: 231999
რეგისტრ.: 15-May 17

გამოგზავნილია: 15 Jul 2018, 21:22  #53102546      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
dachinat
რატომღაც არ შვრება მაინც და შემთხვევით <head></head> - ში ხომ არ უნდა კიდე რამის დამატება?

CODE


<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
   <meta charset="UTF-8">
   <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
   <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="ie=edge">
   <title>Document</title>
   <scr1pt src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/3.3.1/jquery.min.js"></scr1pt>
   
</head>
<body>
   <input type="button" id="b" value="download"/>
   <div id="k">

   </div>

<scr1pt>

$(document).ready(functi0n(){

   $("#b").click(functi0n () {

       alert("button clicked");

       $.ajax({

         url: 'https://docs.microsoft.com/en-us/',
         type: 'GET',
         success: functi0n(result){
            $("#k").html(result);
         }

       });

   });

});

</scr1pt>
</body>
</html>


dachinat
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 98
წევრი No.: 238369
რეგისტრ.: 26-November 17

გამოგზავნილია: 15 Jul 2018, 21:30  #53102621      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
A.M
ა, ეხლა ვნახე, CORS პრობლემაა მანდ, https://docs.microsoft.com/en-us/-იდან ვერ წამოიღებ თუ თავიანთ სერვერზე არ დართეს ნება Access-Control-Request-Headers header-ში. proxy სერვერის გამოყენება მოგიწევს ან რაიმე ხრიკის მოფიქრება

CORS მიხედვით ეგ სკრიპტი რაც შენ გაქ უნდა იმყოფებოდეს იმ დომენზე რაზეც აკეთებ ajax request-ს ანუ docs.microsoft.com-ზე.

+ ბოდიში წინა პოსტში document.ready(functi0n(){});-ში მოაქციე თქო რომ გითხარი, კარგად არ დავაკვირდი, და </body> მდე როცა გაქვს მთელი კონტენტის ბოლოს scr1pt-ი მანდ კონტენტი უკვე ჩატვირთულია, და არაა ეგ საჭირო, head-ში რომ გქონდეს ეგ სკრიპტი ან <body>-ის დასაწყისში დაგჭირდებოდა. user.gif

This post has been edited by dachinat on 15 Jul 2018, 21:35
A.M
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 179
წევრი No.: 231999
რეგისტრ.: 15-May 17

გამოგზავნილია: 15 Jul 2018, 21:38  #53102697      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
dachinat

გასაგებია, მადლობა. რამდენიმე ვებგვერდზე ვცადე და არც ერთზე შვრება, უმეტესობას ეგრე აქვს ალბათ. C# აპლიკაციაში მარტივად ვიღებდი და არ მეგონა თუ აქ ესეთი რამე იქნებოდა smile.gif
dachinat
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 98
წევრი No.: 238369
რეგისტრ.: 26-November 17

გამოგზავნილია: 15 Jul 2018, 21:42  #53102733      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
A.M

შეგიძლია სიტყვაზე არსებული პროქსი სერვერი გამოიყენო შენსას თუ არ ააწყობ.

QUOTE

C# აპლიკაციაში მარტივად ვიღებდი და არ მეგონა თუ აქ ესეთი რამე იქნებოდა smile.gif


ანუ ეს javascr1pt-ის პრობლემა კი არაა, ბრაუზერების უსაფრთხოებისთვისაა, თვითონ chrome-ში, firefox-ში და ა.შ.-ში არის ეგ აკრძალვა დაწესებული, თორემ node.js-ით რომ გააკეთო ბრაუზერის გარეშე არ იქნება პრობლემა.


არსებული პროქსი სერვერის მაგალითი, რომლითაც იმუშავაბს (შეგიძლია სხვებიც დაძებნო)

CODE
$.ajax({
        headers: {},
        url: 'https://cors-anywhere.herokuapp.com/https://docs.microsoft.com/en-us/',
        type: 'GET',
        success: functi0n(result){
           $("#k").html(result);
        }
});


ეს პროქსი რა არის ესეიგი, ისეთ დომენზე აკეთებ რექუესტს სადაც დართულია CORS და ეგ აკეთებს შემდეგ backend-ით რექუესტს იმ პარამეტრზე რაც გააეცი ანუ ამ შემთხვევაში microsoft-ის საიტზე და გიბრუნებს პასუხს.
* * *
აი კიდევ ერთი proxy მისამართი
CODE
$.ajax({


        url: 'https://jsonp.afeld.me/?url=https://docs.microsoft.com/en-us/',

        type: 'GET',
        success: functi0n(result){
           $("#k").html(result);
        }

      });
A.M
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 179
წევრი No.: 231999
რეგისტრ.: 15-May 17

გამოგზავნილია: 15 Jul 2018, 21:54  #53102861      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE

ანუ ეს javascr1pt-ის პრობლემა კი არაა, ბრაუზერების უსაფრთხოებისთვისაა, თვითონ chrome-ში, firefox-ში და ა.შ.-ში არის ეგ აკრძალვა დაწესებული, თორემ node.js-ით რომ გააკეთო ბრაუზერის გარეშე არ იქნება პრობლემა.



up.gif

იმუშავა,დიდი მადლობა,

ბევრი წვრილმანი აქვს ვებს, რამდენჯერაც გავხსენი editor - ი იმდენჯერ რაღაც არ გამომივიდა smile.gif

This post has been edited by A.M on 15 Jul 2018, 21:55
dachinat
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 98
წევრი No.: 238369
რეგისტრ.: 26-November 17

გამოგზავნილია: 15 Jul 2018, 21:58  #53102886      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
A.M

არაუშავს გაერკვევი ყველაფერში. თუ რამეა დაწერე და დაგეხმარებით
A.M
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 179
წევრი No.: 231999
რეგისტრ.: 15-May 17

გამოგზავნილია: 16 Jul 2018, 12:46  #53105746      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE

არაუშავს გაერკვევი ყველაფერში. თუ რამეა დაწერე და დაგეხმარებით


up.gif
1 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (1 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (22) « პირველი ... 20 21 [22]  გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0256 ]   [ 12 queries used ]   [ GZIP Disabled ]