forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ჩატი
Pages: (42) « პირველი ... 40 41 [42]   ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> ჩაინიკური შეკითხვები Python-ში
che_che_n
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 156
წევრი No.: 124720
რეგისტრ.: 11-December 10

გამოგზავნილია: 15 Mar 2019, 12:19  #54369686      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
RexxaR

ორი ფანჯარა შექმენი, ერთი პაროლის შესაყვანად მეორე მთავარი. მთავარი ფანჯრის შექმნისთანავე სანამ რამე ვიჯეტს დაამატებ გაუკეთე withdrawn ( window.withdrawn () ) ეს გააქრობს მთავარ ფანჯარას და უსერს არ შეეძლება რომ რამე გააკეთოს მანდ.

CODE

class MainWindow(Tk):
  def __init__(self, title='User Authentication'):
      Tk.__init__(self)

      self.create_window()
      self.withdrawn()
      self.title(title)


პაროლის ფანჯრის ენთრის გაუკეთე კონფიგურაცია show=*, ესე აღარ გამოაჩენს შეყვანილ ტექსტს.

CODE

  def password_entry(self):
      self.user_box = ttk.Entry(self, show='*')


აუტენტიკაციის გავლის შემთხვევაში მოკალი პაროლის ფანჯარა და მთავარს გაუკეთე window.deiconify() რაც გამოაჩენს მთავარ განჯარას.

CODE

  def login(self, event):
      mainWindow.deiconify()


ხო და ttk widget_ები შექმენი, რომ native look ქონდეს ttk.Entry(parent)

https://tkdocs.com/tutorial/index.html
NinjaRacer
falsy


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1072
წევრი No.: 241880
რეგისტრ.: 2-April 18

გამოგზავნილია: 15 Mar 2019, 19:43  #54372511      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
che_che_n
up.gif


Rexxxar რაც თქვა კიდევ. frame-ებიც უნდა ჩიატენოს withdrawn/deiconify ამ ფრეიმზე უნდა გაკეთდეს მგონი ხო? ან კლასშივე self-ის ახალი ინსტანსი გააკეთოს რამე ატრიბუტში. მეორე ფანჯარისთვის. სწორი როგორ იქნება ?

აი კარგი ვქენი რომ Tk-ს შვილი გავაკეთე. რადგან self-ისგან შეუძლია ახალი ფანჯარის შექმნა პირდაპირ. კლასში კიდევ ახალი კლასი რომ არ დაადეკლაირორს და ბევრი nesting-ი არ მოუწევს.
self.new_win = self და ეგაა.

და კიდევ


<Return> უნდა მიებას ან ქოლბექი ან currying უნდა გაკეთდეს ან მაგისთვის ცალკე მეთოდი უნდა დაიწეროს
რადგან კლავიატურის ივენთებს ავტომატურად event პარამეტრები გადაეცემა და ღილაკებს არა. მე კიდევ ორივე handleEvent-ზე მქონდა დასმული. თუ რაც ქვია.

კიდევ show='*' კარგი იყო დანარჩენს შეკრავს და რაღაც გამოუვა up.gif
საინტერესო იყო. მეც აღვიდგინე Tk-ი ცოტა.

This post has been edited by NinjaRacer on 15 Mar 2019, 20:02


--------------------
__signature__
AnEeEeE=]]
uncoordinated house cat


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3252
წევრი No.: 82578
რეგისტრ.: 16-January 09

გამოგზავნილია: 18 Mar 2019, 13:54  #54384927      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
NinjaRacer
CODE
def checkio(number):
   listfornumbers=[]
   FIRST_TEN = ["one", "two", "three", "four", "five", "six", "seven",
            "eight", "nine"]
   SECOND_TEN = ["ten", "eleven", "twelve", "thirteen", "fourteen", "fifteen",
             "sixteen", "seventeen", "eighteen", "nineteen"]
   OTHER_TENS = ["twenty", "thirty", "forty", "fifty", "sixty", "seventy",
             "eighty", "ninety"]
   HUNDRED = "hundred"
 
   n = number // 100
   t = [FIRST_TEN[n-1], HUNDRED] if n > 0 else []

   n = (number // 10) % 10
   t += [OTHER_TENS[n-2]] if n > 1 else []

   n = number % (10 if n > 1 else 20)
   t += [(FIRST_TEN+SECOND_TEN)[n-1]] if n > 0 else []
   answer=' '.join(t)
   listfornumbers.append(answer)
print(checkio(45))
   

რო გეცლება ამ კოდს შეხედე რა, ვერ გავიგე ბოლო ტ სადაც წერია FIRST_TEN და SECOND_TEN დან როგორ არჩევს რომელი უნდა აიღოს cry.gif


--------------------
'The way I see it, every life is a pile of good things and bad things. The good things don’t always soften the bad things, but vice versa the bad things don’t always spoil the good things and make them unimportant.'

11th doctor
NinjaRacer
falsy


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1072
წევრი No.: 241880
რეგისტრ.: 2-April 18

გამოგზავნილია: 18 Mar 2019, 16:16  #54385684      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
AnEeEeE=]]
ვერც მე გავიგე.
აჯამებს მგონი. თუ N დადებიტითია.
RexxaR
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1290
წევრი No.: 98449
რეგისტრ.: 25-August 09

გამოგზავნილია: 18 Mar 2019, 17:30  #54386086      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE (NinjaRacer @ 18 Mar 2019, 16:16 )
AnEeEeE=]]
ვერც მე გავიგე.
აჯამებს მგონი. თუ N დადებიტითია.

აერთიანებს ლისტებს

პლიუს ოპერატორით 1 ლისტი იქმნება

[1, 2] + [3, 4] = [1, 2, 3, 4]


QUOTE
რო გეცლება ამ კოდს შეხედე რა, ვერ გავიგე ბოლო ტ სადაც წერია FIRST_TEN და SECOND_TEN დან როგორ არჩევს რომელი უნდა აიღოს 


და მერე ამ გაერთიანებული ლისტიდან ინდექსით იღებს ელემენტს ჩვეულბერივად

This post has been edited by RexxaR on 18 Mar 2019, 17:31
AnEeEeE=]]
uncoordinated house cat


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3252
წევრი No.: 82578
რეგისტრ.: 16-January 09

გამოგზავნილია: 18 Mar 2019, 20:25  #54386763      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
RexxaR
გასაგებია, მადლობა 2kiss.gif
NinjaRacer
falsy


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1072
წევრი No.: 241880
რეგისტრ.: 2-April 18

გამოგზავნილია: 19 Mar 2019, 03:08  #54388277      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
space shooters დაწერა ვებში რთული იქნება?
http://www.lessmilk.com/tutorial/pixel-art-tips

1 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (1 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (42) « პირველი ... 40 41 [42]  გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0317 ]   [ 12 queries used ]   [ GZIP Disabled ]