forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ფოსტა  · ჩატი
Pages: (123) [1] 2 3 ... ბოლო »  ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> "როგორ ვისწავლოთ პროგრამირება", წიპა "ხეელფ რა"
Dato0011
Super Crazy Member +


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 10961
წევრი No.: 12471
რეგისტრ.: 30-August 05

გამოგზავნილია: 16 Aug 2007, 11:19  #6412854      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
მოკლედ ვინაიდან და რადგანაც ჩვენს განყოფილებაში ცვივა თემები თუ როგორ უნდა ისწავლონ პროგრამირება, ესა თუ ის ენა და ტექნოლოგია გადავწყვიტე გამეხსნა თემა რომელშიც ეხლა თქვენ იმყოფებით. მაშ ასე, ვეცდები სანამ კითხვა დაგებადებათ მანამდე გაგცეთ პასუხი.

პირველ რიგში გადაწყვიტეთ რომელი ენის სწავლა გინდათ.
თუ სულ 0-იდან იწყებთ სასურველია დაიწყოთ Object Pascal-იდან ან Delphi, Visual Basic(საშინლად უპერსპექტივო და მკვდარი ენა) ან C#. C/C++ -ით არ გირჩევთ, საკმაოდ რთული ენებია და გული აგიცრუვდებათ.

შემდეგ შედიხართ თემაში "ვეძებ წიგნს" ამ მისამართზე: http://forum.ge/?f=48&showtopic=33627992 და იკითხავთ თქვენი ენისთვის სასურველ წიგნს დამწყებებისთვის. როგორც კი წიგნს ხელთ იგდებთ ჩაუჯდებით სახლში და დაიწყებთ სწავლას. პარალელურად აუცილებელია თვითონ იმუშაოთ რამე პატარ პატარა პროექტებზე და ეცადოთ მაინც თქვენს იდეებს ხორცი შეასხათ smile.gif. არ აქვს მნიშვნელობა გამოგივათ თუ არა, მთავარია რომ რამეს წერდეთ და ტვინი გქონდეთ დატვირთული, რადგან პროგრამირებას მხოლოდ პრაქტიკაში თუ ისწავლით.

ამის შემდეგ როცა კარგად გამოიწვრთნებით პროგრამირებაში აუცილებლად დაიწყეთ სადმე სტაჟიორად მუშაობა, ან ისეთ მიზერ ხელფასზე მაინც რომ გაგეცინებათ smile.gif. სამუშაო გამოცდილება ყველაზე მნიშვნელოვანია და თუ ამ ყველაფერს მოახერხებთ, თქვენ დადგებით პროგრამისტი.

ვოტ. აი სულ ეს იყო რისი თქმაც მინდოდა, აბა წარმატებები მეგობრებო wink.gif

This post has been edited by Dato0011 on 16 Aug 2007, 11:21
Otory
Insane


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 16584
წევრი No.: 1007
რეგისტრ.: 9-June 02

გამოგზავნილია: 16 Aug 2007, 11:33  #6412933      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
ხო, მე ჩემის მხრივ დავამატებ იმას რომ - imho ჯობია ჯერ სტრუქტურული ენით დაიწყოთ სწავლა და შემდეგ შეეხოთ ობიექტზე ორიენტირებულ ფილოსოფიას smile.gif (ეს ყველაფერი არ ეხება ჯავას და C#-ს smile.gif )

ასევე, თუ გინდათ დაეუფლოთ ვებ დეველოპერის სპეციალობას საჭიროა დაიჭიროთ ესეთი კურსი
1. (X)HTML
2. CSS
3. PHP
4. MySQL (მინიმალურად)
5. XML
6. java_script
7. DOM
აქამდე რო მიხვალთ, მერე განვაგრძოთ smile.gif)

წიგნები მგონი ბევრია, და დახმარებისთვისაც ჩვენ ვართ აქ wink.gif


წარმატებები!

This post has been edited by Otory on 16 Aug 2007, 11:34


--------------------
Over 9000!
shotazi
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3215
წევრი No.: 21984
რეგისტრ.: 25-July 06

გამოგზავნილია: 16 Aug 2007, 11:38  #6412966      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
Otory
QUOTE
7. DOM

პირველად გავიგე ეს ენა? თუ შეგიძლია ინფო მომაწოდე რა ამ ენაზე user.gif
Dato0011
Super Crazy Member +


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 10961
წევრი No.: 12471
რეგისტრ.: 30-August 05

გამოგზავნილია: 16 Aug 2007, 11:43  #6413011      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Otory
QUOTE
ხო, მე ჩემის მხრივ დავამატებ იმას რომ - imho ჯობია ჯერ სტრუქტურული ენით დაიწყოთ სწავლა და შემდეგ შეეხოთ ობიექტზე ორიენტირებულ ფილოსოფიას

ნწუ გენც. აღიარებულია რომ Full OOP-თი დაწყება თავიდანვე ჯობია რადგან მომავალში უფრო ნაკლებ შეცდომებს უშვებენ OOP-ს პრინციპების დაცვაში. ჰუF, იმედია გაიგე რაცა ვსთქვი biggrin.gif
Otory
Insane


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 16584
წევრი No.: 1007
რეგისტრ.: 9-June 02

გამოგზავნილია: 16 Aug 2007, 11:47  #6413039      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
Dato0011
QUOTE
ნწუ გენც. აღიარებულია რომ Full OOP-თი დაწყება თავიდანვე ჯობია რადგან მომავალში უფრო ნაკლებ შეცდომებს უშვებენ OOP-ს პრინციპების დაცვაში. ჰუF, იმედია გაიგე რაცა ვსთქვი

გასაგებია რაც თქვი და ზოგადად მეც მაგას ვემხრობი, მარა შეიძლება არასწორად გამოვხატე აზრი
სტრუქტურული პროგრამირების ენით დაწყება უფრო ადვილია! tongue.gif
და რაც შეეხება შეცდომებს, ნაწილობრივ მართალია - მთლიანად, რევიცი... smile.gif
ანუ სტრუქტურული პროგრამირება არაპროგრამისტისთვის ბევრად უფრო მარტივი გასაგებია ვიდრე ოო wink.gif

shotazi
QUOTE
პირველად გავიგე ეს ენა? თუ შეგიძლია ინფო მომაწოდე რა ამ ენაზე

http://en.wikipedia.org/wiki/Document_Object_Model
ენა არაა wink.gif

This post has been edited by Otory on 16 Aug 2007, 11:47
Snowman
|͇̿V͇̿I͇̿P͇̿|


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 4075
წევრი No.: 11866
რეგისტრ.: 29-July 05

გამოგზავნილია: 16 Aug 2007, 12:30  #6413370      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
DOM --> Document object model აი დომ სულ ეს არის და ის ლინკი რაც ოთორიმ დააგო საკმაოდ კარგი რესურსია თქვენ წარმოიდგინეთ. დასაწყისისთვის საკმაოდ გაგიადვილებს იმის გარკვევას, თუ რა არის საერთოდ ეს დალოცვილი DOM და რა პრინციპით მუშაობს.


--------------------
We loved with a love that was more than love.
------------------------------------------------------
Keep on the sunny side of the life.
Xray
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 68
წევრი No.: 25443
რეგისტრ.: 9-November 06

გამოგზავნილია: 16 Aug 2007, 13:52  #6413977      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE
თუ სულ 0-იდან იწყებთ სასურველია დაიწყოთ Object Pascal-იდან ან Delphi, Visual Basic(საშინლად უპერსპექტივო და მკვდარი ენა) ან C#.

და Java-მ რა დააშავა? rolleyes.gif


--------------------
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.
Dato0011
Super Crazy Member +


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 10961
წევრი No.: 12471
რეგისტრ.: 30-August 05

გამოგზავნილია: 16 Aug 2007, 15:22  #6414673      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Xray
QUOTE
და Java-მ რა დააშავა? 

ბოდიშით, ეგ გამომრჩა biggrin.gif ოღონდ მართლა yes.gif
Otory
Insane


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 16584
წევრი No.: 1007
რეგისტრ.: 9-June 02

გამოგზავნილია: 16 Aug 2007, 15:38  #6414800      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
QUOTE
და Java-მ რა დააშავა?

QUOTE
ბოდიშით, ეგ გამომრჩა biggrin.gif ოღონდ მართლა

არ მჯერა biggrin.gif
შე სიშარპღოველო biggrin.gif
Dato0011
Super Crazy Member +


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 10961
წევრი No.: 12471
რეგისტრ.: 30-August 05

გამოგზავნილია: 16 Aug 2007, 15:41  #6414826      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Otory
QUOTE
არ მჯერა
შე სიშარპღოველო 

არა, მართლა გამომრჩა user.gif და ამის დასამტკიცებლად ვურჩევ დამწყებებს მაგითი დაწყებასაც, მაგრამ .NET-ით დაწყება უფრო ოპტიმალურია დამიჯერეთ yes.gif tongue.gif

This post has been edited by Dato0011 on 16 Aug 2007, 15:42
Otory
Insane


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 16584
წევრი No.: 1007
რეგისტრ.: 9-June 02

გამოგზავნილია: 16 Aug 2007, 15:46  #6414866      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
Dato0011
QUOTE
მაგრამ .NET-ით დაწყება უფრო ოპტიმალურია დამიჯერეთ

გეგონოს biggrin.gif
მოკლედ, გვეყო დავა smile.gif
რჩევები დევს უკვე wink.gif
Jazzoline
takeITeasy


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 9081
წევრი No.: 3824
რეგისტრ.: 7-December 03

გამოგზავნილია: 16 Aug 2007, 16:24  #6415111      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი · msn
Otory
Dato0011
ორი ხანდაზმული პროფესორი, ყვერების ფხანისას ტიტანურ იდეებს რო აფრქვევენ biggrin.gif


--------------------
.luv ma hANI
http://Jazzoline.deviantart.com/gallery
Otory
Insane


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 16584
წევრი No.: 1007
რეგისტრ.: 9-June 02

გამოგზავნილია: 16 Aug 2007, 16:25  #6415121      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
Jazzoline
QUOTE
ორი ხანდაზმული პროფესორი, ყვერების ფხანისას ტიტანურ იდეებს რო აფრქვევენ

QUOTE
takeITeasy

რა biggrin.gif
Irakli
Founding Member


*******
ჯგუფი: Moderators
წერილები: 11880
წევრი No.: 21
რეგისტრ.: 20-February 01

გამოგზავნილია: 16 Aug 2007, 17:05  #6415379      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · icq
ნუ რა ვიცი, პირადად მე ყველას ვურჩევ დელფით დაიწყოს სწავლა (ნუ მე ფორტრანსაც ვსწავლობდი თავის დროზე, რადგან მჭირდებოდა) და მერე გადავიდეს C++-ზე.

პარალელურად თუ ისწავლის Java-ს...ხოლო ბოლოში უკვე Perl-ს კარგი იქნება. smile.gif
* * *
* * *
ეხლა ბოლოს matlab-ში ვწერ ყველაფერს... f*ck compilation. smile.gif


--------------------
________________________
___|____|_FORUM.Ge |___|___
_|____| ფორევა... |____|____|
___|____|___|____|____|__

Since 2001...

არ ვარ ექიმი!
Otory
Insane


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 16584
წევრი No.: 1007
რეგისტრ.: 9-June 02

გამოგზავნილია: 16 Aug 2007, 17:08  #6415400      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
Irakli
QUOTE
ნუ რა ვიცი, პირადად მე ყველას ვურჩევ დელფით დაიწყოს სწავლა (ნუ მე ფორტრანსაც ვსწავლობდი თავის დროზე, რადგან მჭირდებოდა) და მერე გადავიდეს C++-ზე.

ნუ, პირველ რიგში დავიწყოთ იმითი რომ მე IDE-ს მომხრე არ ვარ დასაწყისისათვის smile.gif
და იდე თუ მოვაშორეთ დელფის, ა პასკალი გამოვიდა და ეგაა wink.gif
QUOTE
პარალელურად თუ ისწავლის Java-ს...ხოლო ბოლოში უკვე Perl-ს კარგი იქნება.

ამოცანებს გააჩნია...
სად დელფი, სად ჯავა და სად პერლი smile.gif
QUOTE
ეხლა ბოლოს matlab-ში ვწერ ყველაფერს... f*ck compilation

spy.gif
საიტებსაც მანდ გააკეთებ რამე რო იყოს? biggrin.gif
1 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (1 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (123) [1] 2 3 ... ბოლო » გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0254 ]   [ 11 queries used ]   [ GZIP Disabled ]