forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ფოსტა  · ჩატი
  გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> რიცხვის დაწერა სიტყვებით, ფორმაში შეყვანილი რიცხვი იწერება სიტყვებით
melomuxa
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 89
წევრი No.: 161648
რეგისტრ.: 14-February 13

გამოგზავნილია: 14 Jul 2017, 15:08  #50963089      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
კოდი დაწერილიაPHP_ზე და მუშაობს მხოლოდ 99_ის ჩათვლით. სტრინგებთან და რიცხვებთან სამუშაოდ კარგი მაგალითია შეგიძლიათ გააფართოვოთ მაგალითად ისე რომ მუშაობდეს 1000 000_მდე. როდესაც ფორმაში რიცხვს შეიყვანთ ეს რცხვი უნდა დაიწეროს სიტყვებით.

ინდექს ფაილი:
<?php
include_once("variable.php");
if($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST")
{
$EntNumber = $_POST['number'];

$numlength = strlen((string)$EntNumber); //ითვლის შეტანილი რიცხვში რამდენი ციფრია
$last = substr((string)$EntNumber,-2); // გამოაქვს შეტანილი რიცხვის ბოლო ციფრი
$midle = substr((string)$EntNumber,1); // ბოლო ორი ციფრი.
$first = (string)$EntNumber;

for($w==1;$w<100;$w++)
{
if($w == $EntNumber) {
echo sityvebi($w);
goto end;
}




if( $EntNumber >=21 && $EntNumber<=39) //ამოწმებს თუ შეტანილ რიცხვში ციფრების რაოდენობა არის 2 და რიცხვი 21 დან 30 მდეა.
{
echo 'ოცდა';
echo sityvebi($EntNumber%20);
goto end;
}
if( $EntNumber >=41 && $EntNumber<=59) //ამოწმებს თუ შეტანილ რიცხვში ციფრების რაოდენობა არის 2 და რიცხვი 21 დან 30 მდეა.
{
echo 'ორმოცდა';
echo sityvebi($EntNumber%20);

goto end;

}
if( $EntNumber >=61 && $EntNumber<=79) //ამოწმებს თუ შეტანილ რიცხვში ციფრების რაოდენობა არის 2 და რიცხვი 21 დან 30 მდეა.
{
echo 'სამოცდა';
echo sityvebi($EntNumber%20);
goto end;
}
if( $EntNumber >=81 && $EntNumber<=99) //ამოწმებს თუ შეტანილ რიცხვში ციფრების რაოდენობა არის 2 და რიცხვი 21 დან 30 მდეა.
{
echo 'ოთხმოცდა';
echo sityvebi($EntNumber%20);
goto end;
}
}
$sum =0; //ვუტოლებ ნოლს იმიტომ რომ არ დაწეროს note_ი.
functi0n SamNishna($sum) { //ფუნქციას გადავცემ გადაცემული რიცხვის პირველ სიმბოლოს ვამოწმებ რომელი სიმბოლოა და შესაბამისად გამომაქვს მისი შესატყვისი სიტყვა.

switch ($sum) {

case 1:echo "ას";break;
case 2:echo "ორას";break;
case 3:echo "სამას";break;
case 4:echo "ოთხას";break;
case 5:echo "ხუთას";break;
case 6:echo "ექვსას";break;
case 7:echo "შვიდას";break;
case 8:echo "რვაას";break;
case 9:echo "ცხრაას";break;


}
}
SamNishna($first[0]);



if($numlength == 3 && $last >0 ) { //gavaketo samnishna ricxvis shuaricxvis gamotana da gavutolo $lasts


if( $last >=21 && $last<=39) //ამოწმებს თუ შეტანილ რიცხვში ციფრების რაოდენობა არის 2 და რიცხვი 21 დან 30 მდეა.
{
echo SamNishna($sum) .'ოცდა';

echo sityvebi($last%20);

goto end;
}
if( $last >=41 && $last<=59) //ამოწმებს თუ შეტანილ რიცხვში ციფრების რაოდენობა არის 2 და რიცხვი 21 დან 30 მდეა.
{
echo SamNishna($sum). 'ორმოცდა';
echo sityvebi($last%20);

goto end;

// echo $first[0];
// echo "<br>". $last;
}
if( $last >=61 && $last<=79) //ამოწმებს თუ შეტანილ რიცხვში ციფრების რაოდენობა არის 2 და რიცხვი 21 დან 30 მდეა.
{
echo SamNishna($sum).'სამოცდა';
echo sityvebi($last%20);
goto end;
}
if( $last >=81 && $last<=99) //ამოწმებს თუ შეტანილ რიცხვში ციფრების რაოდენობა არის 2 და რიცხვი 21 დან 30 მდეა.
{
echo SamNishna($sum).'ოთხმოცდა';
echo sityvebi($last%20);
goto end;
}

}
else if($numlength == 3 && $last == '00') { //წერს ას,ორას სამას და ა.შ. და უმატებს 'ი' _ს.
echo SamNishna($sum) .'ი';

}

if($numlength == 3 ) //თუ მხოლოდ ის პირობა სრულდება რომ რიცხვი სამნიშნაა წერს წინას სიტყვას ას,ორას,სამას, და ა.შ. და ბაზიდან მოაქვს დანარჩენი რიცხვის მნიშვნელობა
{
echo SamNishna($sum);
echo sityvebi($midle);
goto end;
}


end: //როდესაც რომელიმე კოდი შესრულდება კოდი გადმომისამართდება goto_ს საშუალებით აქ და შემდეგ კოდი გააგრძელებს მუშაობას.
}

?>

<html>
<body>
<form action="" method='POST'>
<input type="text" name='number'>
<button type="submit" name='submit' >გადაყვანა </button>
</form>

</body>
</html>

ვარიაბლე ფაილი:
<?php
global $w;
functi0n sityvebi ($w){
switch ($w) {

case 1:
echo "ერთი";
break;

case 2:
echo "ორი";
break;

case 3:
echo "სამი";
break;

case 4:
echo "ოთხი";
break;

case 5:
echo "ხუთი";
break;

case 6:
echo "ექვსი";
break;

case 7:
echo "შვიდი";
break;

case 8:
echo "რვა";
break;

case 9:
echo "ცხრა";
break;

case 10:
echo "ათი";
break;

case 11:
echo "თერთმეტი";
break;

case 12:
echo "თორმეტი";
break;

case 13:
echo "ცამეტი";
break;

case 14:
echo "თოთხმეტი";
break;

case 15:
echo "თხუთმეტი";
break;

case 16:
echo "თექვსმეტი";
break;

case 17:
echo "ჩვიდმეტი";
break;

case 18:
echo "თვრამეტი";
break;

case 19:
echo "ცხრამეტი";
break;

case 20:
echo "ოცი";
break;

case 40:
echo "ორმოცი";
break;

case 60:
echo "სამოცი";
break;

case 80:
echo "ოთხმოცი";
break;







}


}


?>

administratorr
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 437
წევრი No.: 204053
რეგისტრ.: 23-June 15

გამოგზავნილია: 5 Aug 2017, 12:16  #51089647      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
.................................................................


--------------------
მესი მსოფლიოს საუკეთესო ფეხბურთელია
MrFenix
Super Crazy Member +


*******
ჯგუფი: Users Awaiting Email Confirmatio
წერილები: 18000
წევრი No.: 31095
რეგისტრ.: 9-March 07

გამოგზავნილია: 8 Aug 2017, 11:42  #51106518      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
melomuxa
კოდი დაგიწეროთ? biggrin.gif
თუ რა გინდა?
geg
G


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2827
წევრი No.: 108457
რეგისტრ.: 6-January 10

გამოგზავნილია: 8 Aug 2017, 17:08  #51108775      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ვებგვერდი
melomuxa
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 89
წევრი No.: 161648
რეგისტრ.: 14-February 13

გამოგზავნილია: 13 Oct 2017, 11:17  #51495068      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
რა ჯანდაბათ მინდა კოდი? დამწყებებისთვის დავწერე მარტივი მაგალითი გასარჩევად და გასააზრებლად GitHub_დან ამოღებას და სხვისი კოდებით მუშაობა მარტივია კი ბატონო მაგრამ განვითარება გაქვს 0.
elodin
Master


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2382
წევრი No.: 227083
რეგისტრ.: 16-December 16

გამოგზავნილია: 13 Oct 2017, 22:07  #51498437      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
და ახლა ამას ვინმე გაარჩევს ან რომ გაარჩიოს ისწავლის ამით რამეს?
facepalm.gif


--------------------
თვითონ ისეთი ის იყო.

არანაირი არაფერი.

წამოდი ყავა დავლიოთ.

ხიდები ჩემგან დროშები ჩემგან.
tamashi
Just Coder


******
ჯგუფი: Moderators
წერილები: 6107
წევრი No.: 95885
რეგისტრ.: 16-July 09

გამოგზავნილია: 14 Oct 2017, 09:24  #51500103      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი · aim
არსებობს რეკურსია smile.gif
ეს კოდი არაა.


--------------------
Tamashebi.Net & All.Tamashi.Ge - Games Portal
Tamashi.Ge - Free Flash Games
Gulivera.Net - Blog
1 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (1 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0170 ]   [ 11 queries used ]   [ GZIP Disabled ]