forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ფოსტა  · ჩატი
Pages: (48) [1] 2 3 ... ბოლო »  ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> HTML / CSS ჩაინიკური კითხვები
Svani91
Super Crazy Member


******
ჯგუფი: Moderators
წერილები: 7329
წევრი No.: 73460
რეგისტრ.: 4-November 08

გამოგზავნილია: 19 Jul 2015, 17:06  #45206269      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
HTML / CSS ჩაინიკური კითხვები

ShalvaSoft
php developer


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1951
წევრი No.: 181428
რეგისტრ.: 9-February 14

გამოგზავნილია: 19 Jul 2015, 18:09  #45206655      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · aim
Svani91
ეს კაი ქენი რომ გახსენი თორე გაივსო HTML/ CSS-ის კითხვებით ფორუმი...

მივესალმები წამოწყტებას...


--------------------
ვებ პროგრამისტების საყურადღებოდ
http://jobs.ge/119262/
X2D3T9



*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2141
წევრი No.: 200362
რეგისტრ.: 31-March 15

გამოგზავნილია: 26 Jul 2015, 18:50  #45264909      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
ისა და რა მაინტერესებს.... კაროცჰე მომაქ css ფაილი php და ვსვავ textarea ში
რამე ისეთი ხერხი არ არის css-ში რომ წაიკითხოს მაგ textarea როგორც რამე რედაქტორმა?

ანუ ლაინები დანომრილი იყოს და როგორც ყველა რედაქტორი რა და სელეცტორების ფერები და რამე მიმიხვდით ალლბათ smile.gif




--------------------
do{
Life.eat();
Life.sleep();
Life.study();
Life.behappy();
}while{ Life.stat() != end }
ShalvaSoft
php developer


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1951
წევრი No.: 181428
რეგისტრ.: 9-February 14

გამოგზავნილია: 26 Jul 2015, 22:08  #45266510      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · aim
X2D3T9
QUOTE
ისა და რა მაინტერესებს.... კაროცჰე მომაქ css ფაილი php და ვსვავ textarea ში
რამე ისეთი ხერხი არ არის css-ში რომ წაიკითხოს მაგ textarea როგორც რამე რედაქტორმა?

ანუ ლაინები დანომრილი იყოს და როგორც ყველა რედაქტორი რა და სელეცტორების ფერები და რამე მიმიხვდით ალლბათ

დავიწყოთ იმით რომ რედაქტორი მარტო textarea არ არის..

უნდა გააკეთო 1 div
ამაში გაუშვა textarea და css-ით მისცე სიმაღლეები ნომრებს
მერე მანდ კიდე 1000 ნიუანსია
შენ როცა გინდა რომ რაღაცა კონკრეტული სიტყვა კონკრეტულ ფერზე იჯდეს
var text = $(this).text().split(' ');
და მერე უნდა დალუპო
და თუ დაემთხვა
მოაქციე რაღაცა <span class="red">ტექსტი</span>
და გააკეთებს

მოკლედ საჩალიჩოა რა..
DATO1
Lord Of Casterly Rock


*******
ჯგუფი: Users Awaiting Email Confirmatio
წერილები: 12798
წევრი No.: 93555
რეგისტრ.: 13-June 09

გამოგზავნილია: 26 Jul 2015, 22:45  #45266889      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
X2D3T9

სავარაუდოდ ყოველი ":", ";", "{" და "}"-ს აღმოჩენისას ეგ ინფორმაცია უნდა დაიყოს და დამუშავდეს.
როგორ შეინახავ, რა პრინციპით დაამუშავებ და გამოიყენებ ეგ უკვე შენზეა დამოკიდებული ინდივიდუალურად.

რაც შეეხება ფერებს, წინასწარ უნდა გაწერო "CSS"-ში კლასები და "VALUE"-დან გამომდინარე იმ ელემენტს რომელშიც
მოთავსდება კონკრეტული ინფორმაცია მიანიჭო სპეციალური, წინასწარ განსაზღვრული კლასი.

პს "Codeacademy"-ს ვარიანტს ხომ არ აკეთებ ? smile.gif. Anyway, წარმატებები smile.gif


--------------------
HEAR ME ROAR !


ენა, მამული, სარწმუნოება (C) ილია ჭავჭავაძე
ცოდნა, შრომა, თავისუფლება (C) კახა ბენდუქიძე
X2D3T9



*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2141
წევრი No.: 200362
რეგისტრ.: 31-March 15

გამოგზავნილია: 26 Jul 2015, 22:47  #45266899      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
QUOTE (ShalvaSoft @ 26 Jul 2015, 22:08 )
X2D3T9
QUOTE
ისა და რა მაინტერესებს.... კაროცჰე მომაქ css ფაილი php და ვსვავ textarea ში
რამე ისეთი ხერხი არ არის css-ში რომ წაიკითხოს მაგ textarea როგორც რამე რედაქტორმა?

ანუ ლაინები დანომრილი იყოს და როგორც ყველა რედაქტორი რა და სელეცტორების ფერები და რამე მიმიხვდით ალლბათ

დავიწყოთ იმით რომ რედაქტორი მარტო textarea არ არის..

უნდა გააკეთო 1 div
ამაში გაუშვა textarea და css-ით მისცე სიმაღლეები ნომრებს
მერე მანდ კიდე 1000 ნიუანსია
შენ როცა გინდა რომ რაღაცა კონკრეტული სიტყვა კონკრეტულ ფერზე იჯდეს
var text = $(this).text().split(' ');
და მერე უნდა დალუპო
და თუ დაემთხვა
მოაქციე რაღაცა <span class="red">ტექსტი</span>
და გააკეთებს

მოკლედ საჩალიჩოა რა..

ვიცი რაც არის ტექსტარეა ვერ გამიგე შენ მე რედაქტორი პირობითათ მოვიყვანე რომ მაგალითად ცსს კოდს აღიქვამს შესაბამისათ პჩპ კოდს შესაბამისათ ანუ ცვლადების ფერები და რამე მიმიხვდი? და ეგ მაინტერესებს ჩემით თუ შემიძლია რამე სტილი მივცე რომ მაგალითად დანომროს კოდი ვერიკალურათ არ მინდა მზა კოდის გამოყენება და...

აი როგორც ესაა მაგალითად
www.cdolivet.com/editarea/
* * *
QUOTE (DATO1 @ 26 Jul 2015, 22:45 )
X2D3T9

სავარაუდოდ ყოველი ":", ";", "{" და "}"-ს აღმოჩენისას ეგ ინფორმაცია უნდა დაიყოს და დამუშავდეს.
როგორ შეინახავ, რა პრინციპით დაამუშავებ და გამოიყენებ ეგ უკვე შენზეა დამოკიდებული ინდივიდუალურად.

რაც შეეხება ფერებს, წინასწარ უნდა გაწერო "CSS"-ში კლასები და "VALUE"-დან გამომდინარე იმ ელემენტს რომელშიც
მოთავსდება კონკრეტული ინფორმაცია მიანიჭო სპეციალური, წინასწარ განსაზღვრული კლასი.

პს "Codeacademy"-ს ვარიანტს ხომ არ აკეთებ ? smile.gif. Anyway, წარმატებები smile.gif

არა პაწია რაღაცას ვაკეთებ და მევასება მოწესრიგებული რომ მაქცს და ადვილი ასაქმელია მიფუჩეჩებულ კოდზე თავგზა მერევა ნოტაპედში რომ წერო კოდი ეგ პონტია რა რაც არ შემიძლია ნერვი არ მყოფნის biggrin.gif მაგისთვის მჭირდებოდა რამე მარტივი გზა ხომ არ არის

ეუფ მაგას რა იჩალიჩებს წავალ რამე გამზადებულს გამოვიყენებ

მადლობა..
ShalvaSoft
php developer


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1951
წევრი No.: 181428
რეგისტრ.: 9-February 14

გამოგზავნილია: 29 Jul 2015, 09:57  #45287217      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · aim
არ დამცინოთ რა მარა ნომერის ზნაჩოკის კოდს ხომ ვერ მეტყვით ჰტმლზე?
აი N= და ამას ზემოდან კიდე როლიკი რო ადევს biggrin.gif
ეგრი
bizwebmaster


********
ჯგუფი: Members
წერილები: 27952
წევრი No.: 26365
რეგისტრ.: 1-December 06

გამოგზავნილია: 29 Jul 2015, 10:19  #45287338      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი · aim
ShalvaSoft

& # 8 4 7 0 ;
ესაა მგონი.
პრაბელები ჩავსვი სიმბოლოებს შორის და წასაშლელია.

This post has been edited by ეგრი on 29 Jul 2015, 10:21


--------------------
www.bizwebmaster.com - საიტების დამზადება
==========================================
საუკეთესო ხარისხი, ფასები, დამზადების ვადა.
უფასო დომენი.
chicharito12
I'm ToQcHista


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 7861
წევრი No.: 169619
რეგისტრ.: 30-June 13

გამოგზავნილია: 18 Aug 2015, 13:27  #45441615      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ეგ გამოგადგებათ კარგი რამეაა smile.gif > https://github.com/Jacse/themes-for-brackets



--------------------
"One Monkey Looked at The sun and told the other monkey, "He said for you to give your fucking share." People so goddamn frail they'd rather put a coin in a wishing well than buy dinner. "
snex
Last game


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3718
წევრი No.: 55984
რეგისტრ.: 17-March 08

გამოგზავნილია: 25 Aug 2015, 09:59  #45497769      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
კალოცე საიტზე რამე ცვლილებას რომ ვაკეთებ სანამ არ დავარეფრეშებ არ იცვლება არაფერი (ანუ ეხლა შევცვალე რამე , გავთიშე ბრაუზერი და 2 საათის მერე რომ შევიდე მაინც წინაა ვერსიაა სანამ რეფრეშს არ მივცემ)
ამას ეშველება რამე თუ სტანდარტია რამე ესეთი? smile.gif მადლობა წინასწარ


--------------------
Владыка света даруй нам свет,
Владыка света защити нас,
Владыка света даруй нам мудрость
Ибо ночь темна и полна ужасов ...

Accident
Super Crazy Member ++


********
ჯგუფი: Users Awaiting Email Confirmatio
წერილები: 33131
წევრი No.: 144460
რეგისტრ.: 14-March 12

გამოგზავნილია: 25 Aug 2015, 10:41  #45498008      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
snex
რა საიტზე? ბრაუზერის ქეში გაასუფთავე.....
afcika
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1633
წევრი No.: 149871
რეგისტრ.: 29-May 12

გამოგზავნილია: 3 Sep 2015, 20:52  #45580923      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი · aim
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
<style>

.divipirveli{width:300px; height:180px; background-color:#000; float:left; margin-left:100px; margin-top:100px;}
.divimeore{width:300px; height:180px; background-color:#F00; float:left; margin-top:100px; margin-left:10px; }
.divimesame{width:130px; height:180px; background-color:#0F0; float:left; margin-top:100px; margin-left:10px; }
.divimeotxe{width:130px; height:180px; background-color:#90F; float:left; margin-top:100px; margin-left:10px; }
.divimexute{width:300px; height:180px; background-color:#000; float:left; margin-left:100px; margin-top:10px;}
.divimeeqvse{width:300px; height:180px; background-color:#000; float:left; margin-left:10px; margin-top:10px; }
.divimeshvide{width:270px; height:330px; background-color:#CF0; float:left ; margin-left:10px; margin-top:10px;}
.divimerve{width:300px; height:140px; background-color:#0F0; float:left; position:absolute; margin-top:480px; margin-left:100px;}
.divimecxre{width:300px; height:140px; background-color:#00F; float:left; position:absolute; margin-top:480px; margin-left:410px;}
</style>

</head>

<body>

<div class="divipirveli">1</div>
<div class="divimeore">2</div>
<div class="divimesame">3</div>
<div class="divimeotxe">4</div>
<div class="divimexute">5</div>
<div class="divimeeqvse">6</div>
<div class="divimeshvide">7</div>
<div class="divimerve">8</div>
<div class="divimecxre">9</div>

</body>
</html>




აი აქ როგორ გავაკეთო რომ საიტი არ დაიშალოს? ეს კოდი მუშაობს 100 პრიცენტზე მაგრამ რომ გავადიდებ ან რამე ირევა
იქნებ დამეხმაროთ რა; (


--------------------
[URL=http://forskolinfuels.com/]Forskolin fuel review[/URL]
_____________________________

იყიდება ფეისბუქის პატარა ჯგუფები 5000 დან 20 000 მდე წევრით.
ყველა ჯგუფს ეცვლება სახელი, აუდიტორია ქართველები. დეტალები პმ ში
koshogio
I know that I know nothing


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 15492
წევრი No.: 85852
რეგისტრ.: 3-March 09

გამოგზავნილია: 3 Sep 2015, 21:13  #45581088      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
afcika
ყველა ეს დივები ერთ დივში მოათავსე და მხოლოდ იმას გაუწერე float:left; შიგა დივებში წაშალე


--------------------
ნუ აწვალებთ კომპს
afcika
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1633
წევრი No.: 149871
რეგისტრ.: 29-May 12

გამოგზავნილია: 3 Sep 2015, 21:24  #45581165      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი · aim
ara sul ireva mase sad.gif arada vici ro rame gza arsebobs ;(
Ruritania
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 548
წევრი No.: 26801
რეგისტრ.: 11-December 06

გამოგზავნილია: 3 Sep 2015, 21:30  #45581203      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ზუსტად ვერ მივხვდი რის აწყობას ცდილობ, იმიტომ რომ ჩემთან ძალიან არეულად ჩანს ყველაფერი. მაგრამ რაღაც მგონია http://isotope.metafizzy.co/layout-modes/masonry.html ამის აწყობას ცდილობ. და აქ java[ertad]script ავტომატურად აყენებს აბსოლუტებს, თორემ ისე აბსოლუტები არ გჭირდება. და სიმაღლე fixed არ გააკეთო, div-ებში რაც იქნება 'content', იმას მიეცი საშუალება რომ სიმაღლე დააყენოს თვითონ.

რადგანაც ჩემთან არ ჩანს კარგად რისი გაკეთება გინდა, ვივარაუდე რომ რაღაც ასეთს ცდილობ:

CODE

<style>
   .cols {
       float: left;
       margin: 5px;
   }

   .width-small {
       width: 130px;
   }

   .width-large {
       width: 300px;
   }

   .height-small {
       height: 140px;
   }

   .height-medium {
       height: 180px;
   }

   .height-large {
       height: 330px;
   }

   .red {
       background-color: red;
   }

   .green {
       background-color:#0F0;
   }

   .purple {
       background-color:#90F;
   }

   .yellow {
       background-color:#CF0;
   }

   .black {
       background-color: black;
   }

   .blue {
       background-color:#00F;
   }
</style>


CODE

<body>
   <div class="cols black height-medium width-large">
       1
   </div>

   <div class="cols red height-medium width-large">
       2
   </div>

   <div class="cols green height-medium width-small">
       3
   </div>

   <div class="cols purple height-medium width-small">
       4
   </div>

   <div class="cols black height-medium width-large">
       5
   </div>

   <div class="cols black height-medium width-large">
       6
   </div>

   <div class="cols yellow height-large width-large">
       7
   </div>

   <div class="cols green height-small width-large">
       8
   </div>

   <div class="cols blue height-small width-large">
       9
   </div>
</body>
1 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (1 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (48) [1] 2 3 ... ბოლო » გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0232 ]   [ 12 queries used ]   [ GZIP Disabled ]