forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ჩატი
Pages: (3) [1] 2 3   ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> Lenovo Ideapad, 15iby დახმარება მჭირდება
zukiii4a
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 785
წევრი No.: 101788
რეგისტრ.: 7-October 09

  გამოგზავნილია: 16 May 2019, 01:19  #54663765      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
მოკლედ მჭირდება თქვენი დახამრება შემდეგნაირ საკითხებში . ძალიან ცხელდება ლეპტოპი და გასაწმენდია სავარაუდოდ თერმო პასტა უნდა .
ასევე მაინტერესებს რა შეიძლება გავუძლიერო ? რამი თუ ვიდეო ვთამაშობ cs 1.6 და CS:GO -ს .... ვიდეო მაქ ინტელის იტერგრირებული Intel R HD graphics 1030MB 2GB -ram . და კიდევ რაც მთავარია მაინტერესებს რა ვინდოუსი შეიძლება რომ დავაყენო ამ ლეპტოპზე windows 8.1 pro მიყენია 64 იანი 32 იანი რომ დავაყენე დრაივერები ვერ ვიშოვე 7 ი რომ დავაყენო მოჟნა ამ ლეპტოპებზე არ ვიცი ზუსტად ..
იქნებ მირჩიოთ რაღაც რუღაცეები კომპის შესცვალას და ახალი იყიდე ძლიერი და რაღაცეები მეც ვიცი არაა საშვალება მაგისი .... help.gif help.gif help.gif help.gif
* * *
user posted image
ინტერგრირებული ვიდეო

მიმაგრებული სურათი (გადიდებისთვის დაუწკაპუნეთ სურათზე)
231.jpg


--------------------
█ - █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █
Fuck Life Befor life Fucks You !
------------------------------------------
I always say truth, even when I lie...
--------------------------------

R 1 3 5
└┼┼┤
. .2 4 6
guccia123
Rock in the free world !!!


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1023
წევრი No.: 141777
რეგისტრ.: 19-January 12

გამოგზავნილია: 16 May 2019, 01:31  #54663794      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · aim
zukiii4a
გაძლიერებით ვერაფერს გაუძლიერებ ისეთს რომ ღირდაო რომ თქვა ჯობს გამოცვლაზე იფიქრო


--------------------
!! იყიდება !!
✔Cyberpower Tracer III 8750H/GTX 1060 6GB✔
✔ASUS TUF FX504GE 8300H/GTX 1050 Ti 4GB✔
✔HP Pavilion Gaming 8300H/GTX 1050 Ti 4GB✔
✔Acer Nitro 5 8300H/GTX 1050 4GB✔

Pioneer HDJ-1500S ახალი

(ყველაფერზე ფასები შეთანხმებით)
zukiii4a
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 785
წევრი No.: 101788
რეგისტრ.: 7-October 09

გამოგზავნილია: 16 May 2019, 01:34  #54663800      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
guccia123
QUOTE
გაძლიერებით ვერაფერს გაუძლიერებ ისეთს რომ ღირდაო რომ თქვა ჯობს გამოცვლაზე იფიქრო


მაშინ შენ გკითხავ გეცოდინება
ბრენდი HP
ოპერატიული მეხსიერება 8 GB
SSD არა
HDD 500 GB
პროცესორი AMD A-10 5750M @ 2.5 GHz
მოდელი HP ProBook
ვიდეო ბარათი AMD Radeon H

ამის ყიდვა ღირს განვადებით 450 ლარად და დაემატება ერთი 150 ლარი კიდე ალბათ :დ
D3cember
მოდი აქა!


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1742
წევრი No.: 222774
რეგისტრ.: 13-August 16

გამოგზავნილია: 16 May 2019, 01:49  #54663844      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
zukiii4a
1. RAM ჩაუმატე 2გბ_იანი მაინც, 20 ლარამდე დაგიჯდება ალბათ მეორადი yes.gif 2 გბ მართლა ძალიან ცოტაა, 32 ბიტიანი ვინდოუსისთვისაც კი. დაგტანჯავს.
2. შეგიძლია HDD შეცვალო SSD_ით. ეს უფრო ძვირი სიამოვნებაა biggrin.gif
3. დრაივერები რისიც მოიპოვება ის სისტემა დააყენე. ლენოვოს უდევს ხოლმე როგორც წესი. მოდელი მოძებნე საიტზე.
4. გახურებას რაც შეეხება, გახსნა უნდა და მიხედო old.gif

This post has been edited by D3cember on 16 May 2019, 01:57
zukiii4a
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 785
წევრი No.: 101788
რეგისტრ.: 7-October 09

გამოგზავნილია: 16 May 2019, 02:40  #54663914      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
D3cember
QUOTE
1. RAM ჩაუმატე 2გბ_იანი მაინც, 20 ლარამდე დაგიჯდება ალბათ მეორადი  2 გბ მართლა ძალიან ცოტაა, 32 ბიტიანი ვინდოუსისთვისაც კი. დაგტანჯავს.
2. შეგიძლია HDD შეცვალო SSD_ით. ეს უფრო ძვირი სიამოვნებაა
3. დრაივერები რისიც მოიპოვება ის სისტემა დააყენე. ლენოვოს უდევს ხოლმე როგორც წესი. მოდელი მოძებნე საიტზე.
4. გახურებას რაც შეეხება, გახსნა უნდა და მიხედო 

მადლობა ძააან დიდი ! გაიხარე <3
alotol
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 51
წევრი No.: 250233
რეგისტრ.: 27-April 19

გამოგზავნილია: 16 May 2019, 08:06  #54664057      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE (D3cember @ 16 May 2019, 01:49 )
zukiii4a
1. RAM ჩაუმატე 2გბ_იანი მაინც, 20 ლარამდე დაგიჯდება ალბათ მეორადი yes.gif 2 გბ მართლა ძალიან ცოტაა, 32 ბიტიანი ვინდოუსისთვისაც კი. დაგტანჯავს.
2. შეგიძლია HDD შეცვალო SSD_ით. ეს უფრო ძვირი სიამოვნებაა biggrin.gif
3. დრაივერები რისიც მოიპოვება ის სისტემა დააყენე. ლენოვოს უდევს ხოლმე როგორც წესი. მოდელი მოძებნე საიტზე.
4. გახურებას რაც შეეხება, გახსნა უნდა და მიხედო  old.gif


რამს ვერ ჩაუყენებ 32 ბიტიან ვინდოვს, კი ჩაუყენებ მარა ვერ ხედავს 2 გბ-ზე მეტს ვინდოვსი
რაღაც ტვიკებით შეიძლება დაანახო 3, მაგრამ ტუტორიალებია მოსაძებნი და სანახავი.. ზოგი არ მუშაობს...
8 გბ აყენია ნოუთბოკზე 32 ბიტიან ვინდოვსით და მხოლოდ 2.75 გბ-ს ხედავს

This post has been edited by alotol on 16 May 2019, 08:10
matemana
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 4350
წევრი No.: 135772
რეგისტრ.: 11-September 11

გამოგზავნილია: 16 May 2019, 09:47  #54664213      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
QUOTE (alotol @ 16 May 2019, 08:06 )
რამს ვერ ჩაუყენებ 32 ბიტიან ვინდოვს, კი ჩაუყენებ მარა ვერ ხედავს 2 გბ-ზე მეტს ვინდოვსი
რაღაც ტვიკებით შეიძლება დაანახო 3, მაგრამ ტუტორიალებია მოსაძებნი და სანახავი.. ზოგი არ მუშაობს...
8 გბ აყენია ნოუთბოკზე 32 ბიტიან ვინდოვსით და მხოლოდ 2.75 გბ-ს ხედავს

არასწორი ინფორმაცია გაქვს! 32 ბიტიანი ვინდოუსი ხედავს 2^32 რამს. 4 GB-ს. PAE-თი შესაძლებელია 4-ზე მეტის დანახვება, თუმცა 4 ხედავს (რეალურად 3.5-ს).

8-დან 2.75-ს რადგან ხედავს iGPU-ს მიაქვს ალბათ RAM ან სხვა რამეა.

აჰა წაიკითხე და ისწავლზე https://support.microsoft.com/en-us/help/97...-on-windows-7-b

P.S. 8 GB-ს ჩაყენება და მერე 32 ბიტიანი windows-ს დაყენება ვინ მოიფიქრა? facepalm.gif


--------------------
კომპიუტერის მომხმარებლები იყოფიან ორ ნაწილად:

1) ისინი ვინც მუდმივად აკეთებენ backup-ს
2) ისინი ვისთვისაც HDD/SSD-ს არასოდეს უღალატია!
alotol
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 51
წევრი No.: 250233
რეგისტრ.: 27-April 19

გამოგზავნილია: 16 May 2019, 09:51  #54664219      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE (matemana @ 16 May 2019, 09:47 )
QUOTE (alotol @ 16 May 2019, 08:06 )
რამს ვერ ჩაუყენებ 32 ბიტიან ვინდოვს, კი ჩაუყენებ მარა ვერ ხედავს 2 გბ-ზე მეტს ვინდოვსი
რაღაც ტვიკებით შეიძლება დაანახო 3, მაგრამ ტუტორიალებია მოსაძებნი და სანახავი.. ზოგი არ მუშაობს...
8 გბ აყენია ნოუთბოკზე 32 ბიტიან ვინდოვსით და მხოლოდ 2.75 გბ-ს ხედავს

არასწორი ინფორმაცია გაქვს! 32 ბიტიანი ვინდოუსი ხედავს 2^32 რამს. 4 GB-ს. PAE-თი შესაძლებელია 4-ზე მეტის დანახვება, თუმცა 4 ხედავს (რეალურად 3.5-ს).

8-დან 2.75-ს რადგან ხედავს iGPU-ს მიაქვს ალბათ RAM ან სხვა რამეა.

აჰა წაიკითხე და ისწავლზე https://support.microsoft.com/en-us/help/97...-on-windows-7-b

P.S. 8 GB-ს ჩაყენება და მერე 32 ბიტიანი windows-ს დაყენება ვინ მოიფიქრა? facepalm.gif


8 გბ მქონდა - ეყენა ზედ, სამუშაოსთვის მჭირდება ძველი პროგრამაა 64 ბიტიან ვინდოვსზე არ მუშაობს, იძულებული ვიყავი 32 ბიტიანი ვინდოვსი ჩამეწერა...
იგუპუს მიაქვს(5გბ მიაქვს იგუპუს ვითომ?) თუ ვინდოვსი არ უშვებს ეგ ცალკე საკითხია, ფაქტია რომ არ იყენებს და "ვერ ხედავს"

ვცადე სხვადასხვა ტვიკები რომ დაენახა, მარა არ წაიღო, არ დაყენდა-ვერ დაინახა, ნელია მაგრამ იძულებული ვარ 32 ბიტიანზე ვიფორთხიალო...

პ.ს. ეგ წაკითხული მაქვს, 32ბიტიანი ვერ ხედავს 3 გბ-ზე მეტს(ჩემთან 8 გბ რამიდან მხოლოდ 2.75 ხედავს), თვითონ მიკროსოფტს აქვს დაბლოკილი, მარტო ჩემთან არაა ეგრე, ბევრი იყენებს 32 ბიტიანს. ზოგი ტეხავს დაბლოკილს და ზოგი ვერ ტეხავს...

This post has been edited by alotol on 16 May 2019, 10:02
matemana
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 4350
წევრი No.: 135772
რეგისტრ.: 11-September 11

გამოგზავნილია: 16 May 2019, 10:20  #54664312      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
alotol

რა დაბლოკილი კაცო RAM-ს ჩვეულებრივად ამისამართებს 32 ბიტი 2^32-ს. 3.5 GB-ს. 7 starter იყო მარტო დალიმიტებული 2-ზე სხვა არა.

8-დან 5 კი არ მიაქ. 8-ს სულ ვერ ხედავ ხედავს 3.5-ს დაახლოებით და რაცას ხედავს მაქედან მიაქ ალბათ თქო iGPU-ს. შეიხედე ბიოსში.

32 ბიტიანი თუ რაღაც სოფტისთვის გინდა მაგის გაკეთებას 64 bit-იანი დააყენე და VM-ში ტენე 32 ბიტიანი windows. 8-ზე 32-იანს რო აყენებ biggrin.gif
alotol
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 51
წევრი No.: 250233
რეგისტრ.: 27-April 19

გამოგზავნილია: 16 May 2019, 10:36  #54664416      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE (matemana @ 16 May 2019, 10:20 )
alotol

რა დაბლოკილი კაცო RAM-ს ჩვეულებრივად ამისამართებს 32 ბიტი 2^32-ს. 3.5 GB-ს. 7 starter იყო მარტო დალიმიტებული 2-ზე სხვა არა.

8-დან 5 კი არ მიაქ. 8-ს სულ ვერ ხედავ ხედავს 3.5-ს დაახლოებით და რაცას ხედავს მაქედან მიაქ ალბათ თქო iGPU-ს. შეიხედე ბიოსში.

32 ბიტიანი თუ რაღაც სოფტისთვის გინდა მაგის გაკეთებას 64 bit-იანი დააყენე და VM-ში ტენე 32 ბიტიანი windows. 8-ზე 32-იანს რო აყენებ biggrin.gif


წარმოდგენა არა გაქვს რისთვის მჭირდება ის ძველი პროგრამა და იცინი
დაბლოკილი აქვს მიკროსოფტს დაბლოკილი, შედი ნეტში და ნახე უამარვი ჩივის მაგაზე, ზოგმა გატეხა პროგრამა - მთლიანად იყენებს ვინდოვსი რამს და ზოგმა ვერა..
რაიმე ახალს კი არ გეუბნები? თორე 64ბიტიანის ჩაწერა პრობლემა არაა, დიდი ხანია, რაც 32 ბიტიანი გამოვიდა მის მერეა მასე, სავსეა ფორუმები გატეხვის ტვიკებით (პაე-ში უნდა იჩალიჩო) მარა ყველა ტვიკი არ მუშაობს-საძებნია და ვერ ვიპოვე ისეთი რომ მუშაობდეს...

პ.ს. 8 გბ რამში ჩაწერე 32 ბიტიანი და თავად ნახავ როგორ დაგიმისამართებს როცა 2.75 მეტს ვერ დაინახავს ვინდოვსი...

This post has been edited by alotol on 16 May 2019, 10:44
D3cember
მოდი აქა!


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1742
წევრი No.: 222774
რეგისტრ.: 13-August 16

გამოგზავნილია: 16 May 2019, 11:21  #54664649      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
ინტეგრირებულ ვიდეობარათს მიაქვს ალბათ და შენ მაიქროსოფთს აბრალებ. რაის 2.75 spy.gif
matemana
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 4350
წევრი No.: 135772
რეგისტრ.: 11-September 11

გამოგზავნილია: 16 May 2019, 11:56  #54664845      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
QUOTE (alotol @ 16 May 2019, 10:36 )
QUOTE (matemana @ 16 May 2019, 10:20 )
alotol

რა დაბლოკილი კაცო RAM-ს ჩვეულებრივად ამისამართებს 32 ბიტი 2^32-ს. 3.5 GB-ს. 7 starter იყო მარტო დალიმიტებული 2-ზე სხვა არა.

8-დან 5 კი არ მიაქ. 8-ს სულ ვერ ხედავ ხედავს 3.5-ს დაახლოებით და რაცას ხედავს მაქედან მიაქ ალბათ თქო iGPU-ს. შეიხედე ბიოსში.

32 ბიტიანი თუ რაღაც სოფტისთვის გინდა მაგის გაკეთებას 64 bit-იანი დააყენე და VM-ში ტენე 32 ბიტიანი windows. 8-ზე 32-იანს რო აყენებ biggrin.gif


წარმოდგენა არა გაქვს რისთვის მჭირდება ის ძველი პროგრამა და იცინი
დაბლოკილი აქვს მიკროსოფტს დაბლოკილი, შედი ნეტში და ნახე უამარვი ჩივის მაგაზე, ზოგმა გატეხა პროგრამა - მთლიანად იყენებს ვინდოვსი რამს და ზოგმა ვერა..
რაიმე ახალს კი არ გეუბნები? თორე 64ბიტიანის ჩაწერა პრობლემა არაა, დიდი ხანია, რაც 32 ბიტიანი გამოვიდა მის მერეა მასე, სავსეა ფორუმები გატეხვის ტვიკებით (პაე-ში უნდა იჩალიჩო) მარა ყველა ტვიკი არ მუშაობს-საძებნია და ვერ ვიპოვე ისეთი რომ მუშაობდეს...

პ.ს. 8 გბ რამში ჩაწერე 32 ბიტიანი და თავად ნახავ როგორ დაგიმისამართებს როცა 2.75 მეტს ვერ დაინახავს ვინდოვსი...

ვაიმეე რატო იცით ხოლმე მსგავსი რაღაცების მტკიცება? რა გატეხა რა? windows გატეხა რომ მეტი რამი გმაოიყენოს? biggrin.gif რა გატეხა? ვახ ჩემი facepalm.gif


იმიტო ვიცინი რომ 32 ბიტიანი რო გინდა რაღაც პროგრამისთვის დააყენე ვირტუალში და გექნება თან 64-იანი გეყენება სისტემად და გამოიყენებს სრულად რამს. 2^64-ზე შეუძლია გამოიყენოს 64 ბიტიანს თეორიულად.

შედი და ბიოსში ნახე iGPU-ს რამდენი აქვს RAM მიცემული VRAM-ად. ჩემთან 7.55 8-დან წერია მაგალითად იმიტომ რომ 256-ს ვაძლევ iGPU-ს. ჩემიძლია 512-ც მივცე და დაიკლებს.

This post has been edited by matemana on 16 May 2019, 11:57
alotol
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 51
წევრი No.: 250233
რეგისტრ.: 27-April 19

გამოგზავნილია: 16 May 2019, 12:06  #54664905      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE (D3cember @ 16 May 2019, 11:21 )
ინტეგრირებულ ვიდეობარათს მიაქვს ალბათ და შენ მაიქროსოფთს აბრალებ. რაის 2.75 spy.gif


მე რას ვაბრალებ? თვითონა აქვთ მითითებული რომელიღაც ანოტაციაში: 3-ზე მეტს ვერ კითულობს 32 ბიტიანი ვინდოვსიო
როგორც ვიცი ბევრი ხალხია დარჩენილი რომლებიც ძველ პროგრამებს იყენებენ, ჰოდა არი მრავალ ფორუმებზე გახსნილი დისკუსიები, რჩევები, პატჩები და ა.შ

ჩაწერე გუგლში და თვითონვე ნახავ: Make Windows 7 and Vista 32-bit (x86) Support More Than 4GB Memory


QUOTE
matemana

თითები გექავება თუ რას მაკომენტარებ?
ჩაწერე 8 გბ-იან რამში ვინდოვს 32 ბიტიანი და თუ 2.75-ზე მეტი რამი დაინახა ვინდოვსმა მერე დამაკომენტარე

This post has been edited by alotol on 16 May 2019, 12:15
Montag
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 41
წევრი No.: 250221
რეგისტრ.: 26-April 19

გამოგზავნილია: 16 May 2019, 12:14  #54664949      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
alotol
QUOTE
ჩაწერე 8 გბ-იან რამში ვინდოვს 32 ბიტიანი და თუ 2.75-ზე მეტი რამი დაინახა ვინდოვსმა მერე დამაკომენტარე

მეც დავაკომენტარებ.
რაც არ უნდა იყოს ოპერატიული მეხსიერების მოცულობა, 32 ბიტიანი სისტემა ვერასდროს ვერ გამოიყენებს 4 გბ-ზე მეტს. შესაბამისად სწორედ იმ 4-დან აკლებს ინტეგრირებული ვიდეო მეხსიერებას, რადგან დანარჩენ 4-ს ვერ ხედავს.
ის კი გეუბნება, რომ 64 ბიტიანი სისტემა დააინსტალირო. თუ მაინცდამაინც 32 ბიტიანი პროგრამა გინდაო, მისთვის იმ 64 ბიტიან სისტემაში ჩააყენე 32 ბიტიანი ვირტუალური სისტემა და ის გაუშვებს იმ შენს 32 ბიტიან პროგრამასო.

This post has been edited by Montag on 16 May 2019, 12:15
alotol
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 51
წევრი No.: 250233
რეგისტრ.: 27-April 19

გამოგზავნილია: 16 May 2019, 12:17  #54664972      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE (Montag @ 16 May 2019, 12:14 )
alotol
QUOTE
ჩაწერე 8 გბ-იან რამში ვინდოვს 32 ბიტიანი და თუ 2.75-ზე მეტი რამი დაინახა ვინდოვსმა მერე დამაკომენტარე

მეც დავაკომენტარებ.
რაც არ უნდა იყოს ოპერატიული მეხსიერების მოცულობა, 32 ბიტიანი სისტემა ვერასდროს ვერ გამოიყენებს 4 გბ-ზე მეტს. შესაბამისად სწორედ იმ 4-დან აკლებს ინტეგრირებული ვიდეო მეხსიერებას, რადგან დანარჩენ 4-ს ვერ ხედავს.
ის კი გეუბნება, რომ 64 ბიტიანი სისტემა დააინსტალირო. თუ მაინცდამაინც 32 ბიტიანი პროგრამა გინდაო, მისთვის იმ 64 ბიტიან სისტემაში ჩააყენე 32 ბიტიანი ვირტუალური სისტემა და ის გაუშვებს იმ შენს 32 ბიტიან პროგრამასო.

Make Windows 7 and Vista 32-bit (x86) Support More Than 4GB Memory - ჩაწერე გუგლში და თვითონვე ნახავ, თუ 32ბიტიანი ვინდოვსის ჩაწერა გეზარება


პ.ს. და ნუღარ მაკომენტარებთ, ვერ ხედავს მეთქი გეუბნებით და ხედავსო ნუღარ იძახით

This post has been edited by alotol on 16 May 2019, 12:20
1 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (1 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (3) [1] 2 3  გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0246 ]   [ 11 queries used ]   [ GZIP Disabled ]