forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ფოსტა  · ჩატი
Pages: (45) « პირველი ... 43 44 [45]   ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> HTML / CSS ჩაინიკური კითხვები
X2D3T9



*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1916
წევრი No.: 200362
რეგისტრ.: 31-March 15

გამოგზავნილია: 15 Aug 2017, 15:16  #51151029      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
mr.all0425

შენ ვერაფერს შეცვლი დამიჯერე ვისაც უნდა მაინც წავა ტრენინგ ცენტრში , ვისაც უნდა კიდე თავისით ისწავლის.
აქ კიდე ბევრი რამეა გასათვალისწინებელი ენის ბარიერი. პროგრამიერებას ზოგადათ ბევრი თავისით ვერ უღებს ალღოს და პროფის ახსნილიდან ურჩევნია დაიწყოს(ამაში ცუდს ვერაფერს ვხედავ)
კარგია ქართული რესურსი ამაზე არაფერს ვამბობ მისასალმებელია პირიქით
ადამიანია და გუნება ვეღაცას თავში ავარდნილობა დაეწყება biggrin.gif ვეღაცას კიდე ფაღარათი რა უნდა ქნა? ვერავის ვერაფერს დააძალებ war.gif
ამ განყის აქტოვობიდანაც ჩანს ბევრი რამე ...
ხო კიდე ალბათ იმის ბრალიცაა "ავარდნილობა" რომ უმეტესი ინდივიდუალურათ მუშაობს და გუნდურ მუშაობას არაა მიჩვეული იმტიომაც არის ზოგადათ "აქ" კომუნიკაციის პრობლემა(რამე პროექტის გაკეთება მაგალითად აქ მცოდნეებს გაეკეთებინათ საერთო პროექტი არაფერი მახსენდება მე)...

ვაფშემტა იცხოვრე კაცმა რა მარტივად გაიღიმეთ,დალიე, მოწიე, ივარჯიშე, ისექსავე პროგრამირების დედაც არ ####### biggrin.gif


--------------------
do{
Life.eat();
Life.sleep();
Life.study();
Life.behappy();
}while{ Life.stat() != end }
mr.all0425
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 148
წევრი No.: 211822
რეგისტრ.: 24-December 15

გამოგზავნილია: 15 Aug 2017, 16:49  #51151602      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
მართალი ხარ, ასე ვიფიქროთ ყველამ, შენ ვერაფერს შეცვლი და გავიხადოთ დასაცინი საკუთარი თავი რუსების, ამერიკელების თუ ევროპელების მხრიდან. მერამდენედ გათხარეს მაუსი ტრაკში საქართველოს რუსმა ჰაკერებმა აღარ მახსოვს. და სად იყვნენ ჩვენი პროგრამისტები? ისინი ფორუმზე იჯდნენ და ერთმანეთს ემარიაჟებოდნენ რამდენად მაგარი პროგრამისტების იყვნენ და ერთმანეთს ჭკუას ასწავლიდნენ. მართალი ხარ, მე ჯერ არ მსმენია აქ საერთო პროექტი განეხორციელებინოთ, აქ ფორუმზე, პროგრამისტებს, რადგან ყველა ინდივიდუალურად მუშაობს და ერთ სულზეა როდის იყიდის ბენტლის ან ჯიპს, მერე ვიღაც ნაშასთან ან მეგობართან რომ იმარიაჟოს. შენი ნიჭიერება მაშინ არის დასაფასებელი როდესაც საკუთარ ნიჭს შენს სამშობლოს, შენს რწმენას, შენს ერს უსასყიდლოდ ახმარ და არა მაშინ როდესაც მუცლის ამოყორვაზე ფიქრობ. რამდენი ნიჭიერი ახალი თაობაა, რომელსაც უნდა ისწავლოს პროგრამირება ან კომპიუტერული გრაფიკა და ვერ ახერხებს იმის გამო რომ არააქვს საშუალება გადაუხადოს რეპეტიტორს. მართალია, არ გავზარდოთ ახალი თაობა, მხოლოდ მუცლის ამოყორვაზე, ქონების მოხვეჭაზე ვიოცნებოთ. დაგვცინონ რუსებმა და კიდევ მრავალჯერ გაგვიკეთონ ტრაკში მაუსი, ვაფიქრებინოთ ამერიკელებს და ევროპელებს რომ ჩვენ ყოვლად უნიჭო, ხელით სათრევი ერი ვართ, არაფრის მაქნისი, ნება მივცეთ ირანელებს, თურქებს, არაბებს, ჩინელებს რაც შეიძლება მეტი ბორდელი და ბორდელ-კაფე გაგვიხსნან სახელმწიფოში უკეთ რომ გარყვნან და წაბილწონ ჩვენი სამშობლო და ჩვენი სიწმინდეები, და ერთ მშვენიერ დღეს, როდესაც ქონება მოხვეჭილი, გამძღარ-ჩამსკდარი მოვიხედავთ, ერთადერთ რამეს დავინახავთ, რომ სამშობლო აღარ გვაქვს, რომ ქვეყანა კი არა, ჩვენმა დუმილმა ერთი დიდი საროსკიპო შექმნა. ვიფიქროთ მხოლოდ იმაზე თუ სად ვიშოვოთ, არავის არ გავუწოდოთ დახმარების ხელი, არავის აზრს არ მოვუსმინოთ და ყველას ვასწავლოთ ჭკუა, ვასწავლოთ და არ ვისწავლოთ. განა პროგრამისტებს არ შეუძლიათ დაჯნდენ და ერთობლივად შექმნან პროექტი რომელიც დაიცავს ჩვენს ახალ თაობას პიდარასტებიდან, ლესბოსელებიდან, სოდომიდან და გომორიდან? განა ჩვენს პროგრამისტებს არ შეუძლიათ შექმნან პროგრამა რომელიც ძნელად ხელმისაწვდომს გახდის არასრულწლოვანებისთვის პორნო იდნუსტრიას და გაცნობის საიტებს რომლებიც რყვნიან ჩვენს თაობას? როგორ არა, მაგრამ მათ ხომ არავინ არ გადაუხდის ამაში არაფერს და სად სცალიათ უფასოდ იმუშაონ. ფეხებზე არ კიდიათ? მისიანი ხომ არ ფუჭდება. ჩვენ, როგორც ერმა, მაშინ დავკარგეთ საკუთარი სამშობლო და სახე, როდესაც შევწყვიტეთ ერთმანეთზე ზრუნვა.

This post has been edited by mr.all0425 on 15 Aug 2017, 16:52
Dixtosa
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2912
წევრი No.: 95742
რეგისტრ.: 14-July 09

გამოგზავნილია: 15 Aug 2017, 17:42  #51151924      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
mr.all0425
QUOTE
არასოდეს არ იქნება ჩვენს ქვეყანაში წინსვლა სანამ ერთმანეთის შრომის დაფასებას არ ვისწავლით და თავში ავარდნილობას არ დავივიწყებთ

იმ ვიდეოს ფასი არის ნული. იმ ვიდეოდან გამომდინარე (შეიძლება ვცდები და იმედია მართლა 50ივე ვიდეო მასეთი არაა) მე არასდროს დამწყებ პროგრამისტს მაგ ფლეილისთზე არ გადმოვამისამართებ. ამიტომ ტყუილა დროს და ენერგაის წყალში ყრი მასე.

ხარისხიანზეც არ მაქ პრეტენზია უბრალოდ იმ ვიდეოში რაღაც შეცდომები მოგდიოდა და იკიდებდი. ლიჟბი ვიდეო გადაგეღო ეგეთი შთაბეჭდილება დამრჩა.

არაუხარისხოს როცა გააკეთებ დაგიფასებთ კიდევაც და შენსკენ მივუთითებ ვინც კითხულობს ხოლმე როგორ დაიწყოს ჰტმლ და რამე. ფორუმზე ბევრი შემოდის მასეთი.


--------------------
25 წლის რომ გავხდები.....
ოცდამეექვსეში შევალ!


გaːψ

There are 10 types of ppl ones who understand binary, ones who don't and ones who know that this list can be endless.
mr.all0425
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 148
წევრი No.: 211822
რეგისტრ.: 24-December 15

გამოგზავნილია: 16 Aug 2017, 01:21  #51154425      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
მოდი ვისთვისაც არ არის ნოლი, და არა ნული, იმან უყუროს. მგონი ძალიან მაგარი პროგრამისტი გგონია თავი და ეგ არის უკვე შენი შეცდომა. ვისთვის ნოლია და ვისთვის დამხმარე ამიტომ ნუ პროფესორობ და დააცადე იმას ვისაც სურს სწავლა. შენ და შენაირები თუ არ დამიფასებენ შავ ბანტს არ შევიბავ, ამიტომ არ იდარდო მაგაზე, გასაგებად აგიხსენი? დავხურე თემა.

This post has been edited by mr.all0425 on 16 Aug 2017, 01:22
Datvlas-vin-gtxovs
ხ ე ვ ი ს ბ ე რ ი


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 506
წევრი No.: 227474
რეგისტრ.: 28-December 16

გამოგზავნილია: 17 Aug 2017, 15:02  #51163101      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
CODE
var less = 'ვების გაკვეთIლები'

if (var less = null) {
return ფანჯრიდან გადაძვრომა
}


--------------------
შინდისფერია ოპელი
X2D3T9



*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1916
წევრი No.: 200362
რეგისტრ.: 31-March 15

გამოგზავნილია: 17 Aug 2017, 22:11  #51165560      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
Datvlas-vin-gtxovs

givi.gif up.gif

კიდე სწავლობ ჯს-ს?

გამოგადგება სავარჯიშოთ Javascr1pt - Exercises, Practice, Solution

This post has been edited by X2D3T9 on 17 Aug 2017, 22:13
BIGPAPI
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 33
წევრი No.: 219622
რეგისტრ.: 11-June 16

გამოგზავნილია: 21 Aug 2017, 14:14  #51184192      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
შეკითხვა მაქვს...

გავაკეთე მარტივი საიტი მხოლოდ HTML და CSS-ით, ქრომში და ექსპლორერში ხსნის, მარა firefox-ში მარტო HTML-ს მიხსნის, CSS-ს "ვერ ხედავს" და რა შეიძლება იყოს მიზეზი?
mr.all0425
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 148
წევრი No.: 211822
რეგისტრ.: 24-December 15

გამოგზავნილია: 21 Aug 2017, 14:21  #51184217      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE (BIGPAPI @ 21 Aug 2017, 14:14 )
შეკითხვა მაქვს...

გავაკეთე მარტივი საიტი მხოლოდ HTML და CSS-ით, ქრომში და ექსპლორერში ხსნის, მარა firefox-ში მარტო HTML-ს მიხსნის, CSS-ს "ვერ ხედავს" და რა შეიძლება იყოს მიზეზი?

არასწორად მითითებული ლინკი სიესეს ფაილზე ეიჩტიემელში, ვებკიტების არ გაწერა. ძირითადად ეს. სხვაგვარად უნდა მანახოკოდი და გეტყვი
BIGPAPI
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 33
წევრი No.: 219622
რეგისტრ.: 11-June 16

გამოგზავნილია: 23 Aug 2017, 20:35  #51198088      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
mr.all0425

მადლობა, გავასწორე ლინკი და გახსნა firefox-ში....

კიდევ ერთი შეკითხვა: ვებ გვერდს ვერ ვსვავ ეკრანის შუაში...

თითქოს ყველაფერი მივუთითე
margin: 0 auto !important;
max-width: 1500px;
მარა ცოტათი მაინც მარცხნივ არის გვერდი მიწეული...

როგორ "შევწიო" შუაში?

This post has been edited by BIGPAPI on 23 Aug 2017, 20:36
koshogio
I know that I know nothing


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 15369
წევრი No.: 85852
რეგისტრ.: 3-March 09

გამოგზავნილია: 23 Aug 2017, 20:49  #51198162      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
BIGPAPI
QUOTE
ვებ გვერდს ვერ ვსვავ ეკრანის შუაში...

ინსპექტ ელემენტით ნახე რომელიმე შიგა ელემენს უფრო მეტი ზომა ხომ არ აქვს


--------------------
ნუ აწვალებთ კომპს
BIGPAPI
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 33
წევრი No.: 219622
რეგისტრ.: 11-June 16

გამოგზავნილია: 23 Aug 2017, 21:07  #51198281      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
koshogio

არა...

width-ზე ყველგან პროცენტები მაქვს გამოყენებული, პიქსელები არა. ანუ გვერდები გრიდებად პროცენტებით მაქვს დაყოფილი...
* * *
koshogio

გავარკვიე...

მომდევნო პროცენტები მქონდა ცუდათ მითითებული, მომდევნო column-ების მთლიანი გრიდი 80% მქონდა მანამდე და 100%-მდე გავზარდე და დადგა შუაში...

bis.gif

მადლობა
* * *
როგორ გავაკეთო ესეთი გრიდი CSS-ში
user posted image

This post has been edited by BIGPAPI on 23 Aug 2017, 21:23
koshogio
I know that I know nothing


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 15369
წევრი No.: 85852
რეგისტრ.: 3-March 09

გამოგზავნილია: 24 Aug 2017, 00:21  #51199480      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
BIGPAPI
QUOTE
როგორ გავაკეთო ესეთი გრიდი CSS-ში

რამდენიმე ვარიანტია: ყველაზე მარტივია გააკეთო სამი დიდი ბლოკი და float-ით განალაგო ჰორიზონტალურად, მეორეში კი სამი ბლოკი ჩასვა.
ან გამოიყენო display:table, ან ფლექსით.
1 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (1 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (45) « პირველი ... 43 44 [45]  გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0278 ]   [ 12 queries used ]   [ GZIP Disabled ]