forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ფოსტა  · ჩატი
Pages: (4) « პირველი ... 2 3 [4]   ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> ყველაზე კარგი linux რომელია?
Chamane
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3107
წევრი No.: 176090
რეგისტრ.: 6-November 13

გამოგზავნილია: 19 May 2017, 22:45  #50597174      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
webmin დავაყენე linux mint ზე და პორტი 80 როგორ გავხსნა საიტის სკრიპტი რომ გაიხსნას? მარტო სამართავ პანელში შევდივარ პორტი 10000 ით

This post has been edited by Chamane on 19 May 2017, 22:46
matemana
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2990
წევრი No.: 135772
რეგისტრ.: 11-September 11

გამოგზავნილია: 20 May 2017, 00:26  #50597837      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
QUOTE (lIlIlI6 @ 15 May 2017, 22:50 )
ეს ჰეშის შემოწმება რაღა ჯანდაბაა facepalm.gif ოფიციალური საიტიდან ვიწერ და უნდა ვარკვიო ორიგინალია თუ არა? რა სისულელეებია

თუ არ გინდა არ შეამოწმო კი არ გაძალებენ. ეგ ისევ შენთვისაა რომ არაფერი შემოგტენოს ვიღაცამ.
lIlIlI6
Member


***
ჯგუფი: Users Awaiting Email Confirmatio
წერილები: 62
წევრი No.: 231905
რეგისტრ.: 12-May 17

გამოგზავნილია: 20 May 2017, 10:31  #50598893      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
matemana
ჰო. მივხვდი და მაგიტომ ვამბობ. თუ ოფიციალური საიტიდან ვიწერ, როგორ უნდა შემომტენონ რამეთქო.

აქ უფრო გეცოდინებათ ალბათ. მინტი და ვინ 10 ჩავწერე ერთად და კომპს ვეღარ ვრთავ. ამას მიწერს: no such partition.
grub rescue

დავგუგლე და წერდნენ რაღაც კომანდებს. ჯერ რაღაც ბრძანება უნდს დაწერო რო პართიშენები გამოჩდესო. გავაკეთე და გამოჩნდა. მერე უნდა შეამოწმო რომელ ფართიშენზე რა წერიაო. თუ uknown file system დაწერა შემდეგზე გადადი სანამ არ იპოვი საჭიროსო, მაგრამ ვეღარ გავაგრძელე იმიტომ რომ სამი პართიშენი ამომიგდო და სამივეზე uknown ს წერს. დუალ ბუთის ბრალია ყველაფერიო. კიდევ ლინუქსის ლაივ სიდით შეიძლება მოგვარებაო მაგრამ ეგეც აღარ მაქვს. მოკლედ რა ვუშველო. გუგლი გადავატრიალე და ყველგან ერთი და იგივეა. მე კიდევ მანდ გავიჭედე და ვეღარ ვაგრძელებ
VADA
Super Crazy Member +


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 13263
წევრი No.: 30244
რეგისტრ.: 20-February 07

გამოგზავნილია: 20 May 2017, 17:11  #50601170      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · aim
lIlIlI6
QUOTE
კიდევ ლინუქსის ლაივ სიდით შეიძლება მოგვარებაო მაგრამ ეგეც აღარ მაქვს.


ლინუქსის ფლეშკაზე ჩაწერა არ გიცდია ?

https://www.lifewire.com/create-uefi-bootab...int-usb-2202084

ფლეშკიდან ჩაიტვირთება მინტი და მიყევი მერე.


--------------------
სხვებისთვის სიკეთის იძულებით თავზე მოხვევა - არის ბოროტება.

ყველა ადამიანის სული უკვდავია, მაგრამ მართალი ადამიანის სული, უკვდავიცაა და ღვთაებრივიც ..

"მოექეცი სხვებს ისე, როგორც გინდა, რომ მოგექცნენ" - ჩესტერფილდი
lIlIlI6
Member


***
ჯგუფი: Users Awaiting Email Confirmatio
წერილები: 62
წევრი No.: 231905
რეგისტრ.: 12-May 17

გამოგზავნილია: 20 May 2017, 19:23  #50602016      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
VADA
კომპის ჩართვა რომ შემეძლოს ალბათ მაგას ვიზამდი
Mr_Robot
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 265
წევრი No.: 230676
რეგისტრ.: 1-April 17

გამოგზავნილია: 20 May 2017, 21:31  #50602788      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
lIlIlI6
QUOTE
აქ უფრო გეცოდინებათ ალბათ. მინტი და ვინ 10 ჩავწერე ერთად და კომპს ვეღარ ვრთავ. ამას მიწერს: no such partition.
grub rescue

ხელახლა ინსტალაცია უფრო მარტივია :დ საიდანაც ლინუქსის ინსტალაცია მოხდა, ის USB არის საჭირო. ეს იმიტომ მოხდა, რომ Boot partition არ არის შექმნილი. ინსტალაციისას Manual Install უნდა და არა Install Linux Alongside Windows. Manual Install-ით უნდა შეიქმნას პირველი partition 256 ან 512 MB მოცულობის, რომელიც უნდა დამაუნთდეს როგორც /boot; მეორე partition იქნება swap, ოპერატიულ მეხსიერებაზე 2-ჯერ დიდი მოცულობის, თუ ოპერატიული მეხსიერება 8GB ან მეტია, არც არის საჭირო; მესამე root partition და mount point-ად უნდა მიეთითოს / (მარჯვნივ დახრილი ტირე), რეკომენდირებულია 15GB, მეტიც შეიძლება; მეოთხე partition იქნება პირადი ფაილების შესანახი სივრცე, მთელი დარჩენილი დისკი, mount point უნდა მიეთითოს /home.
თუ მყარი დისკი GPT-ზეა დაფორმატებული, მაშინ EFI partition-იც საჭიროა, 100MB საკმარისია.
ინსტალაციის ბოლო ეტაპზე გამოვა შეტყობინება, სად უნდა დადგეს Grub-ი, მყარ დისკზე თუ საინსტალაციო USB-ზე. უნდა მიეთითოს მყარი დისკი. საინსტალაციო USB-ს შემთხვევაში, სისტემის ყოველი ჩატვირთვისას საჭირო იქნება მისი შეერთება.


--------------------
If you don't know how to attack, you don't know how to defend.
matemana
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2990
წევრი No.: 135772
რეგისტრ.: 11-September 11

გამოგზავნილია: 21 May 2017, 03:58  #50604696      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
QUOTE (Mr_Robot @ 20 May 2017, 21:31 )
lIlIlI6
QUOTE
აქ უფრო გეცოდინებათ ალბათ. მინტი და ვინ 10 ჩავწერე ერთად და კომპს ვეღარ ვრთავ. ამას მიწერს: no such partition.
grub rescue

ხელახლა ინსტალაცია უფრო მარტივია :დ საიდანაც ლინუქსის ინსტალაცია მოხდა, ის USB არის საჭირო. ეს იმიტომ მოხდა, რომ Boot partition არ არის შექმნილი. ინსტალაციისას Manual Install უნდა და არა Install Linux Alongside Windows. Manual Install-ით უნდა შეიქმნას პირველი partition 256 ან 512 MB მოცულობის, რომელიც უნდა დამაუნთდეს როგორც /boot; მეორე partition იქნება swap, ოპერატიულ მეხსიერებაზე 2-ჯერ დიდი მოცულობის, თუ ოპერატიული მეხსიერება 8GB ან მეტია, არც არის საჭირო; მესამე root partition და mount point-ად უნდა მიეთითოს / (მარჯვნივ დახრილი ტირე), რეკომენდირებულია 15GB, მეტიც შეიძლება; მეოთხე partition იქნება პირადი ფაილების შესანახი სივრცე, მთელი დარჩენილი დისკი, mount point უნდა მიეთითოს /home.
თუ მყარი დისკი GPT-ზეა დაფორმატებული, მაშინ EFI partition-იც საჭიროა, 100MB საკმარისია.
ინსტალაციის ბოლო ეტაპზე გამოვა შეტყობინება, სად უნდა დადგეს Grub-ი, მყარ დისკზე თუ საინსტალაციო USB-ზე. უნდა მიეთითოს მყარი დისკი. საინსტალაციო USB-ს შემთხვევაში, სისტემის ყოველი ჩატვირთვისას საჭირო იქნება მისი შეერთება.

არაა საჭირო ამდენი წვალება. ხო მართლა ბევრი ახალი დისტრო swap partition-ს ნაცვლად swap ფაილს იყენებს უკვე ისევე როგორ windows paging file-ა. ასე რომ არც swap partition-ს შექმნაა საჭირო.

მხოლოდ და მხოლოდ / mount point შექმნას საკმარისია და დააყენოს მაგაზე linux. დანარჩენს ინსტალერი თავისით იზამს. boot-საც გააკეთებს და grub-საც დააყენებს. windows სასურველია ეყენოს უკვე როცა linux-ს დააყენებს. რომც არ იყოს ასე არც ეგაა პრობლემა მერე windows-ში easyBCD პროგრამით შეუცვლი რომ grub-მა გკითხოს რომელი სისტემა ჩაირთოს.
Mr_Robot
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 265
წევრი No.: 230676
რეგისტრ.: 1-April 17

გამოგზავნილია: 21 May 2017, 11:52  #50605527      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE
მხოლოდ და მხოლოდ / mount point შექმნას საკმარისია და დააყენოს მაგაზე linux.

დამწყებთათვის დავწერე. ჯობს ყველა ეტაპი გაიაროს, მერე უფრო გასაგები ხდება თუ რატომ არის ასე. მერე შეიძლება LVM დანაყოფი დასჭირდეს, Cryptsetup-ით იქ swap ფაილს ვერ გამოიყენებს.
ანუ იმას ვამბობ, რომ ვინც ახალია ლინუქსთან, უმჯობესია იცოდეს რატომ არის საჭირო თითოეული ეტაპი, რა საჭიროა boot ან swap. როცა Manual Install-ს აკეთებ იქ პატარა სქოლიოსავით წერია თითოეულის დანიშნულება, ინსტალაციის მერე იმ აზრზე რომ არ იყო, ასე იყო საჭირო და იმიტომ შევქმენი ეს დანაყოფებიო.
matemana
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2990
წევრი No.: 135772
რეგისტრ.: 11-September 11

გამოგზავნილია: 21 May 2017, 12:56  #50605932      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
Mr_Robot

მე ვფიქრობ კაკრას დამწყებს უფრო გაუჭირდება მაგის ჩალიჩი. მერე იტყვის windows-ში ერთ დისკს ვაკეთებ და ვაყენებ და ეს რა უბედურებააო biggrin.gif

ჯობია მარტივად დააყენოს თავიდან მხოლოდ /-თ ან საერთოდაც erase disk and install როა (თუ რათქმაუნდა რამე ფაილები არ აქვს) და მერე ხმარებისას როცა ისწავლის linux-ს მერე დაამუღამოს ეგეთებიც.

კიდევ ერთი მომხმარებელი გადმოვიყვანე ნათელ მხარეს დღეს. biggrin.gif ბიძაჩემის ლეპტოპზე დავაყენე lubunu (სუსტია საკმაოდ). ხშირად იკიდებდა ვირუსებს და სულ ჭედავდა ხოლმე 1 GB აქვს RAM და 7-ზე 500-ს ეგრევე იყენებდა. ეხლა lubuntu 200-240 MB-ს იყენებს RAM-ს smile.gif

This post has been edited by matemana on 21 May 2017, 12:57
Mr_Robot
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 265
წევრი No.: 230676
რეგისტრ.: 1-April 17

გამოგზავნილია: 21 May 2017, 19:17  #50608536      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
matemana
QUOTE
ბიძაჩემის ლეპტოპზე დავაყენე lubunu (სუსტია საკმაოდ). ხშირად იკიდებდა ვირუსებს და სულ ჭედავდა ხოლმე 1 GB აქვს RAM და 7-ზე 500-ს ეგრევე იყენებდა. ეხლა lubuntu 200-240 MB-ს იყენებს RAM-ს 

ბოლო დროს მსგავსი აზრი მაქვს აკვიატებული. რომელიმე მსუბუქ დისტროს დავაინსტალირებ აწი იმ ხალხთან, ხშირად რომ მეხმიანება თავიანთი პრობლემებით windows-ზე. რამე windows-ის თემას გავუკეთებ და ექნებათ. წესად აქვთ ქცეული "ვინდოუსია გადასაყენებელი". მაინც მხოლოდ ფეისბუქისთვის იყენებენ პრობლემებიც არ შეიქმნება, ძაან არ გაიგონ ახლა ლინუქსი რომ არის smile.gif
t-90
უტანკესი და უტონკესი


********
ჯგუფი: Members
წერილები: 35920
წევრი No.: 135926
რეგისტრ.: 15-September 11

გამოგზავნილია: 24 May 2017, 16:34  #50627405      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Mr_Robot
მე მოვაქციე რამდენიმე ფანჯროსანი. biggrin.gif
ნუ ძირითადად ის სასტავი ვისი მაქსიმუმიც ფეისბუქია და კინოს ყურება.


--------------------
I killed my master. Why did he then give me a weapon?"

Sometimes, a single knife in the dark can do more than a thousand swords.

შენ ხარ კაცი Victorinox-ი... ©098

Why carry a gun? Because 1911 > 911.
yurmetal
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1562
წევრი No.: 126928
რეგისტრ.: 3-February 11

გამოგზავნილია: 24 May 2017, 16:36  #50627427      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
CentOS ზერვერი
დესკტოპი რომელსაც მოარგებ
http://distrowatch.com/

კაი ხანია დესკტოპ ლინუქსა არ მინახია, ოხ ეს თამაშები რა...


--------------------
1. Opel Vectra B 1.8 2000 | X18XE1 116hp | mt - Sold
2. Mercedes-Benz W211 3.2 2004 | M112E32 224hp | at - Still driving
3. BMW E36 1.8is 1995 | M42 140hp | mt - Sold

ბმჭ სპორტული ავტომობილია რომლის არსში ჩაწვდომა ყველას არ შეუძლია.
suuppoort
Junior Member


**
ჯგუფი: Registered
წერილები: 26
წევრი No.: 217524
რეგისტრ.: 22-April 16

გამოგზავნილია: 31 May 2017, 23:07  #50674220      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
გამარჯობა მეგობრებო,

ჩემი პირველი შეხებაა ლინუქსთან და ესეთი პრობლემა მაქვს, იქნებ მოახერხოთ ჩემი დახმარება.
windows 10 ის პარალელურად დავაყენე ლინუქს მინტი, გამოვყავი 20 GB და დავაყენე ლინუქსი, შემდეგ წავშალე ეხლა რომ ვაყენებ ესეთი პრობლემა მაქვს.

https://www.dropbox.com/s/xb0ugw6liwraqzj/I...0449-1.jpg?dl=0

რა ვქნა რა ვუშველო, ყველაზე უფრო მარტივი გამოსავალი რა იქნება ჩემთვის როგორც დამწყებისთვის?
Anaconda
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 213
წევრი No.: 110110
რეგისტრ.: 22-January 10

გამოგზავნილია: 1 Jun 2017, 16:13  #50678066      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
suuppoort
ინსტალაციისას უნდა შექმნა /boot დანაყოფი, დაახლოებით 256 მბ და ეგ გრაბი მაგაზე დადგება მარტივად.


--------------------
კოსმოპოლიტების დედაც!
1 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (1 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (4) « პირველი ... 2 3 [4]  გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0236 ]   [ 11 queries used ]   [ GZIP Disabled ]