forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ჩატი
Pages: (136) 1 [2] 3 4 ... ბოლო »  ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> "როგორ ვისწავლოთ პროგრამირება", წიპა "ხეელფ რა"
shotazi
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3215
წევრი No.: 21984
რეგისტრ.: 25-July 06

გამოგზავნილია: 16 Aug 2007, 17:57  #6415727      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
ისა იცით რა მაინტერესებს Java-სა და java_script-ს შორის რა განსხვავებაა? იქნებ საფუძვლიანად ამიხსნათ თუ არ დაგეზარებათ smile.gif
Xray
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 68
წევრი No.: 25443
რეგისტრ.: 9-November 06

გამოგზავნილია: 16 Aug 2007, 19:22  #6416216      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
shotazi

ჯობდა პირიქით გეკითხა. Java-სა და java_script-ს ისეთივე მსგავსება,(სხვაობაა) როგორც სიტყვაზე ავსტრიასა და ავსტრალიას შორის, ან მილანის მილანსა და წნორის მილანს შორის. wink.gif ჯავა არის ობიექტზე-ორიენტირებული პროგრამირების ენა, რომელიც შექმნილია Sun-ის მიერ, java_script არის client-side სკრიპტინგ ენა, რომელიც Netscape შემნა და დაარქვა Livescript-ი, იმის შემდეგ რაც Java პოპულარული გახდა, Netscape გადაწყვიტა ამით ვიხეირებო და Livescript-ს java_script-ი დაარქვა. ისე ორივე C-ის ოჯახის ენებია და ასე თუ ისე სინტაქსურად გვანან ერთმანეთს.




--------------------
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.
shotazi
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3215
წევრი No.: 21984
რეგისტრ.: 25-July 06

გამოგზავნილია: 16 Aug 2007, 19:27  #6416251      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
Xray
დიიიდი მადლობა ამის გაგება მინდოდა ზუსტად
paata3dartist
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 838
წევრი No.: 34345
რეგისტრ.: 5-May 07

გამოგზავნილია: 16 Aug 2007, 19:53  #6416417      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა


მე რომ მკითხოთ ყველაზე ნაღდი ვარიანტია(მაგრამ ყველა ვერ შეძლებს):
დაიწყეთ დოსი "ქბეისიკით" და მერე ეგრევე "სი++"-ზე გადადით....



--------------------
Imagination is more important than knowledge.
Albert Einstein.
....
It is better to understand a little than to misunderstand a lot.
Anatole France
....
All cats are gray in the night.
....
A good beginning is half the battle.
Otory
Insane


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 16591
წევრი No.: 1007
რეგისტრ.: 9-June 02

გამოგზავნილია: 16 Aug 2007, 19:54  #6416418      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
ხო, ერთს დავამატებ რომ ჯავასკრიპტიც არის ობიექტზე-ორიენტირებული ენა რომელიც არის ძალიიიიანნ ძააააააააააალლლლლლლლლიიიიიიიაააააააანნნნნნნ ძლიერი smile.gif


--------------------
Over 9000!
shotazi
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3215
წევრი No.: 21984
რეგისტრ.: 25-July 06

გამოგზავნილია: 16 Aug 2007, 20:01  #6416475      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
კიდევ ერთ კითხვას დაგისვავთ ამ კავშირებზე ajax და js, ამ ენებს აქვს რამე საერთო? მგონი არა არა?

Otory
ისა java_script Bible ეს წიგნი არ გაქვს? user.gif
giojio
რ ა ჭ ვ ე ლ ი (შქმერელი)


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 7270
წევრი No.: 9060
რეგისტრ.: 27-February 05

გამოგზავნილია: 16 Aug 2007, 20:02  #6416483      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ვებგვერდი · icq · aim · yim
ისა და რატო არავინ არ ურჩევთ დამწყებებს, მით უმეტეს გამოცდილები, რომ... არ დაიწყონ? biggrin.gif

This post has been edited by giojio on 16 Aug 2007, 20:03


--------------------
https://fermasosedi.ru/?rid=564444
jonny
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1250
წევრი No.: 12220
რეგისტრ.: 16-August 05

გამოგზავნილია: 16 Aug 2007, 20:19  #6416613      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ჩემი აზრით პირველ რიგში, ან პარალელურად უნდა მოხდეს სხვა სფეროების შესწავლა. საჭიროა ცოტა მაემატიკა, ლოგიკა, კომპიუტერის არქიტექტურის საფუძვლები, ალბათობის თეორია, ოპერაციული სისტემების ზოგადად მუშაბის პრინციპები( ნაიკადები, პროცესები, სინქრონიზაცია, ა.შ.), ავტომატების თეორიაც სასურველია.


--------------------
In the world of no-walls and fences who needs Windows and gates???? :D :D
paata3dartist
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 838
წევრი No.: 34345
რეგისტრ.: 5-May 07

გამოგზავნილია: 16 Aug 2007, 20:56  #6416870      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE
ჩემი აზრით პირველ რიგში, ან პარალელურად უნდა მოხდეს სხვა სფეროების შესწავლა. საჭიროა ცოტა მაემატიკა, ლოგიკა

ხო ეს აუცილებლად საჭიროა....
Otory
Insane


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 16591
წევრი No.: 1007
რეგისტრ.: 9-June 02

გამოგზავნილია: 16 Aug 2007, 21:17  #6417027      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
jonny
paata3dartist
ეგ ზოგადად სხვა თემაა, აქ კონკრეტულად პროგრამირებაზეა საუბარი - თორე მაგაზე ლაპარაკი ძააალიან შორს წაგვიყვანს smile.gif
paata3dartist
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 838
წევრი No.: 34345
რეგისტრ.: 5-May 07

გამოგზავნილია: 16 Aug 2007, 21:30  #6417132      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Otory

არა ერთი რამე კი არის ლოგიკა და ალგორითმები ზოგადად,თუნდაც
იმავე ენაზე მარტივი ალგორითმების მაგალითები,რომელსაც სწავლობს დამწყები....
Irakli
Founding Member


*******
ჯგუფი: Moderators
წერილები: 12228
წევრი No.: 21
რეგისტრ.: 20-February 01

გამოგზავნილია: 16 Aug 2007, 21:51  #6417338      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · icq
Otory
QUOTE
საიტებსაც მანდ გააკეთებ რამე რო იყოს?

არა ვარ გენც მე წებ-დეველოპერი,
მე ვარ ფიზიკოსი და ROOT და geant არის ჩემი საფიცარი linux 4eva smile.gif

MATLAB კიდე გართობისათვის მინდა. biggrin.gif

Delphi კიდე არის კამფეტი რას ერჩი, სკოლას მაგონებს ეგ, პასკალს რომ ვსხლავდი. smile.gif ეხლა ახალგაზრდას ვერ ეტყვი TurboPascal ჩაწერეო. უნდა უთხრა Delphi




პს. ისე ეს ROOT რა კრახი ენაა, ნეტავი ვინ მოიგონა. თფუი. mad.gif

This post has been edited by Irakli on 16 Aug 2007, 21:54


--------------------
________________________
___|____|_FORUM.Ge |___|___
_|____| ფორევა... |____|____|
___|____|___|____|____|__

Since 2001...

არ ვარ ექიმი!
herrlado
$SIGNATURE


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 4300
წევრი No.: 5530
რეგისტრ.: 24-June 04

გამოგზავნილია: 17 Aug 2007, 00:32  #6418864      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
Irakli
Octavias Tu iyeneb?
მირიან
დასტოინად!


*****
ჯგუფი: Users Awaiting Email Confirmatio
წერილები: 2804
წევრი No.: 735
რეგისტრ.: 17-March 02

გამოგზავნილია: 17 Aug 2007, 02:23  #6419745      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
QUOTE (Otory @ 16 Aug 2007, 11:33 )
ასევე, თუ გინდათ დაეუფლოთ ვებ დეველოპერის სპეციალობას საჭიროა დაიჭიროთ ესეთი კურსი
1. (X)HTML
2. CSS
3. PHP
4. MySQL (მინიმალურად)
5. XML
6. java_script
7. DOM

მაიცა და დამწყებს ეს ნუსხა უნდა აჯახო პირდაპირ? biggrin.gif
ხო გაუსკდა, გული? მე რო შევხედე მე შემეშინდა gigi.gif
მიეცი dreamweaver-ი და ისე რო არც იცის რაა საერთოდ თუნდა html-ი დაიწყებს რაღაცეების კეთებას, იმწამსვე ნახავს შედეგს და მოსაწყენი არ იქნება სწავლა, როდესაც ამოწურავს wysiwyg გარემოს (ეს კიდევ იმას ნიშნავს რომ მართლა უნდა სწავლა) გადავა კოდის ჩაკირკიტებაზე და ასე ნელნელა წაიწევს წინ და იმაზეც მივა რომ java_script-ი ჭირდება და ვაბშე css-იც ასწორებს. yes.gif
რათ უნდა დამწყებს ვთქვათ იგივე xml-ი? spy.gif დაჭირდება ოდესმე გაარკვევს რა biggrin.gif
თუ უფრო ვიზუალი აინტერესებს მიეცი პარალელნა flash-ი, დახატავს რაღაცეებს აამოძრავებს, დაჭირდება რაღაც ეტაპზე actionscript-ი და თვითონვე დაიწყებს ჯერ stop()-ის და gotoandPlay()-ს ხმარებას და თუ გააგრძელა კლასების წერაზეც მივა.

shotazi
QUOTE
კიდევ ერთ კითხვას დაგისვავთ ამ კავშირებზე ajax და js, ამ ენებს აქვს რამე საერთო? მგონი არა არა? 

ajax ნაწილობრივ java_script-ია, ოღონდ საშუალებას გაძლევს რომ კლიენტის ბროუზერის გარდა სერვერსაც დაუკავშირდე, მაგრამ ამ შემთხვევაში გჭირდება რაიმე სერვერული პლატფორმა (ვთქვათ php/mysql), ამიტომაც დავწერე "ნაწილობრივ", რეალურად თუ javscript-ი იცი და ვთქვათ php/mysql-საც ფლობ, მაშინ ფაქტიურად არანაირი პრობლემა არაა რომ ajax აპლიკაცია აკეთო, უხეშად შეგიძლია ასე ჩათვალო: ajax-ი არის ნავაროჩენი php/mysql-ის (ან სხვა პლატფორმა, სულერთია) საიტი java_script-ის ხოშიანად გამოყენებით. biggrin.gif

This post has been edited by მირიან on 17 Aug 2007, 02:31


--------------------
ბლიად...
Otory
Insane


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 16591
წევრი No.: 1007
რეგისტრ.: 9-June 02

გამოგზავნილია: 17 Aug 2007, 09:27  #6420238      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
მირიან
QUOTE
მაიცა და დამწყებს ეს ნუსხა უნდა აჯახო პირდაპირ? biggrin.gif ხო გაუსკდა, გული? მე რო შევხედე მე შემეშინდა

თუ მოტივირებული ხარ საკმაოდ, არ უნდა შეგეშინდეს wink.gif
QUOTE
მიეცი dreamweaver-ი და ისე რო არც იცის რაა საერთოდ თუნდა html-ი დაიწყებს რაღაცეების კეთებას, იმწამსვე ნახავს შედეგს და მოსაწყენი არ იქნება სწავლა

არავითარ შემთხვევაში smile.gif
ჯერ ცოტა თეორია მაინც უნდა ისწავლოს და სულ ცოტა ნოუტპადში პატარა გვერდის აწყობა მაინც უნდა შეეძლოს
QUOTE
როდესაც ამოწურავს wysiwyg გარემოს (ეს კიდევ იმას ნიშნავს რომ მართლა უნდა სწავლა) გადავა კოდის ჩაკირკიტებაზე და ასე ნელნელა წაიწევს წინ და იმაზეც მივა რომ java_script-ი ჭირდება და ვაბშე css-იც ასწორებს.

გეგონოს =) თუ მივიდა და ისე გვიან მივა რო ვაააბშე =))
QUOTE
რათ უნდა დამწყებს ვთქვათ იგივე xml-ი? spy.gif დაჭირდება ოდესმე გაარკვევს რა

ებიჯო, მეხუთე პუნქტამდე თუ მივიდა - რაღა დამწყებია?
თან XML-ს დონის რაღაცაზე დაჭირდება და გაარკვევს ოდესმე არაა მართებული ნათქვამი
XPath-ზე რო თქვა ეგრე, კიდე ხო...
QUOTE
თუ უფრო ვიზუალი აინტერესებს მიეცი პარალელნა flash-ი, დახატავს რაღაცეებს აამოძრავებს, დაჭირდება რაღაც ეტაპზე actionscript-ი და თვითონვე დაიწყებს ჯერ stop()-ის და gotoandPlay()-ს ხმარებას და თუ გააგრძელა კლასების წერაზეც მივა.

ნუ ეგრე არც ფოტოშოპზე მითქვამს smile.gif
მე ჩამოვაყალიბე Server Side/Client Side Php/MySQL/JS Developing/Markup როჟა რა და ეგრე მილიონი გზაა smile.gif
ფლეშზე მერეც შეიძლება გადასვლა smile.gif
მარა ამ სიაში ჩამოწერილი ყველაფერი თუ გაითავისე - უკვე ხარ ჩამოყალიბებული ვებ დეველოპერი (რათქმაუნდა + პრაქტიკა) wink.gif


რაც შეეხება აჯაქსს - უბრალოდ არის მეთოდიკა რომლის საშუალებითაც შენ შეგიძლია მოითხოვო და მიიღო ინფორმაცია ვებ სერვერიდან ვებ გვერდის რელოადის გარეშე wink.gif

Irakli
QUOTE
არა ვარ გენც მე წებ-დეველოპერი, მე ვარ ფიზიკოსი და ROOT და geant არის ჩემი საფიცარი linux 4eva smile.gif
MATLAB კიდე გართობისათვის მინდა. biggrin.gif
Delphi კიდე არის კამფეტი რას ერჩი, სკოლას მაგონებს ეგ, პასკალს რომ ვსხლავდი. smile.gif ეხლა ახალგაზრდას ვერ ეტყვი TurboPascal ჩაწერეო. უნდა უთხრა Delphi

ხოდა მაგას გეუბნევი smile.gif
არასწორი მიდგომაა მატლაბ ფორევა smile.gif
მეეჭვება რომ დამწყებთათვის მიზანშეწონილი იყოს მატლაბით დაწყება (არადა მე არ ვიცნობ) wink.gif
და დელფი კიდე იდე-ს აჩვევს და კომპონენტებს ძალიან ზედმეტად...
0 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (0 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (136) 1 [2] 3 4 ... ბოლო » გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0370 ]   [ 12 queries used ]   [ GZIP Disabled ]