forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ჩატი
Pages: (6) 1 2 [3] 4 5 ... ბოლო »  ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> პროგრამისტის დახმარება მჭირდება, მოდერ ცოტახნით არ დახურო
konformist
Super Crazy Member +


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 13801
წევრი No.: 66448
რეგისტრ.: 3-July 08

გამოგზავნილია: 8 Feb 2019, 21:57  #54193774      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
MONTY
https://www.w3schools.com/js/default.asp
https://www.w3schools.com/jquery/default.asp

js და jQuery ტუტორიალებია
თავის მაგალითებით, რომელიც საიტზევე შეგიძლია დაარედაქტირო და ნახო შედეგი, როგორ მუშაობს

სხვა პროგრაემებშიც დაგეხმარება Html-დან დაწყებული SQL-ით დამთავრებული

მზა კოდს მე ეხლა ვერ დაგიწერ, ასე 1-2 თვეში, კარგად რომ დავამუღამებ მერე შეიძლება smile.gif
MONTY
I R L Y M ! ! !


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 15890
წევრი No.: 88005
რეგისტრ.: 2-April 09

გამოგზავნილია: 8 Feb 2019, 22:07  #54193842      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
konformist
QUOTE

https://www.w3schools.com/js/default.asp
https://www.w3schools.com/jquery/default.asp

js და jQuery ტუტორიალებია
თავის მაგალითებით, რომელიც საიტზევე შეგიძლია დაარედაქტირო და ნახო შედეგი, როგორ მუშაობს

სხვა პროგრაემებშიც დაგეხმარება Html-დან დაწყებული SQL-ით დამთავრებული

მზა კოდს მე ეხლა ვერ დაგიწერ, ასე 1-2 თვეში, კარგად რომ დავამუღამებ მერე შეიძლება


ვერ ვსწავლობ ვებს sad.gif

ვიდეო მაინც იყოს ზუსტად ესეთი საიტის გაკეთების sad.gif

This post has been edited by MONTY on 8 Feb 2019, 22:09


--------------------
ერთ მხარეს - ”ნაცების” ნაცემი კაცები, მეორე მხარეს კი- ეს ,,არაკაცები”.!

სასურსათო უსაფრთოება ისეთივე მნიშვნელოვანი უნდა იყოს ქვეყნისთვის , როგორც ენერგო უსაფრთხოება !

I R L Y M! ! !

http://www.facebook.com/IntProtest
http://www.Caucasusoffline.com
G1oba1
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2133
წევრი No.: 222955
რეგისტრ.: 19-August 16

გამოგზავნილია: 8 Feb 2019, 22:23  #54193920      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
MONTY
QUOTE
$.get('engine/mun_info.php',{
 mun_id: mun_id
}

აქ ამის მაგივრად:
CODE
engine/mun_info.php


ჩაწერე ეს
CODE
http://mreg.reestri.gov.ge/engine/mun_info.php

და იმუშავებს
QUOTE
ხო მაგრამ ბაზის ფაილი არ ვიცი როგორ გავაკეთო და შემდეგ როგორ დავაკავშირო მთავარს
ბაზაში მონაცემების შეტანა კი ვიცი მაგრამ დანარჩენი აღარ ვიცი .

შენ რაც გაქ კეთებული ის ატვირთე გითჰაბზე და რაც გინდა რომ გაკეთდეს იქვე დაწერე კომენტარებში

This post has been edited by G1oba1 on 8 Feb 2019, 22:25


--------------------
[b] [/b]
konformist
Super Crazy Member +


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 13801
წევრი No.: 66448
რეგისტრ.: 3-July 08

გამოგზავნილია: 8 Feb 2019, 22:23  #54193922      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE (MONTY)
ვიდეო მაინც იყოს ზუსტად ესეთი საიტის გაკეთების

google.com

ან დაგეხმარება აქ ვინმე მადლიანი smile.gif
MONTY
I R L Y M ! ! !


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 15890
წევრი No.: 88005
რეგისტრ.: 2-April 09

გამოგზავნილია: 9 Feb 2019, 01:02  #54194562      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
G1oba1

QUOTE
და იმუშავებს

no.gif
არ მუშაობს user.gif

მაგიტომაც მინდა

QUOTE
</a><a id="MUN1422" href="#" class="list-group-item">

აი ეს დაუკავშირდეს MUN1422.php ს და MUN1422.php ში არსებული წაიკითხოს
G1oba1
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2133
წევრი No.: 222955
რეგისტრ.: 19-August 16

გამოგზავნილია: 9 Feb 2019, 12:59  #54195508      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა

MONTY
ორი ვარიანტი გაქვს
1. ვინც იცის მაგის გაკეთება იმას მიანდე
2. ისწავლე და მერე გააკეთე



QUOTE
ანუ MUN1422.php / 1422.php მაქვს და არცერთს არ უკავშირდება და ხო შეიძლება დაკავშირება

*.php ფაილი მუშაობს მხოლოდ სერვერის მხარეს, სერვერი თუ გაქვს გაკეთებული კი ბატონო
მაგრამ მანდ ის პრობლემა გაქვს რომ არც MUN1422.php -ზე ხდება რექუეტი და არც 1422.php,
რექუესტი ხდება ამ ბმულზე engine/mun_info.php და GET მეთოდით ხდება ლინკზე დაჭერისას საჭირო კონტენტის წამოღება
მაგალითად engine/mun_info.php?mun_id=11
აქ ?mun_id=11 ასრულებს მთავარ ამოცანას თუ ჩაწერ ?mun_id=20 წამოვა სხვა ინფო
აი ამას ბოლოში უცვალე რიცხვები და მიხვდები როგორც მუშაობს
http://mreg.reestri.gov.ge/engine/mun_info.php?mun_id=11

MONTY
I R L Y M ! ! !


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 15890
წევრი No.: 88005
რეგისტრ.: 2-April 09

გამოგზავნილია: 9 Feb 2019, 15:28  #54196157      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
G1oba1
QUOTE
*.php ფაილი მუშაობს მხოლოდ სერვერის მხარეს, სერვერი თუ გაქვს გაკეთებული კი ბატონო
მაგრამ მანდ ის პრობლემა გაქვს რომ არც MUN1422.php -ზე ხდება რექუეტი და არც 1422.php,
რექუესტი ხდება ამ ბმულზე engine/mun_info.php და GET მეთოდით ხდება ლინკზე დაჭერისას საჭირო კონტენტის წამოღება
მაგალითად engine/mun_info.php?mun_id=11
აქ ?mun_id=11 ასრულებს მთავარ ამოცანას თუ ჩაწერ ?mun_id=20 წამოვა სხვა ინფო
აი ამას ბოლოში უცვალე რიცხვები და მიხვდები როგორც მუშაობს
http://mreg.reestri.gov.ge/engine/mun_info.php?mun_id=11

კი მაქვს ჰოსტი და მაგიტომ მინდა
engine/mun_info.php?mun_id=11 ხო არის და engine/11.php ხო უნდა დაუკავშირდეს ?

არცერთს არ უკავშირდება
http://caucasusoffline.com/2020/engine/1422.php
http://caucasusoffline.com/2020/engine/MUN1422.php http://caucasusoffline.com/2020/engine/mun_id=1422.php ს არ უკავშირდება .





http://caucasusoffline.com/2020/engine/mun_info.php
ამის შედეგი არის ეს მარტო
user posted image




* * *
QUOTE
$('div#municipalitetebi a').click(functi0n(event) {
event.preventDefault();
getMunInfo ( $(this).attr("id").split('MUN')[1] );
    $('#searchinput').focus();
});

functi0n getMunInfo(mun_id) {
$.get('http://caucasusoffline.com/engine/mun_info.php',{
  mun_id: mun_id
}, functi0n(data) {
  $('div#municipalitetebi a').removeClass('active');
  $('#MUN'+mun_id).addClass('active');
  $('#munreg-main').html(data);
});
}


ჩემი ვარაუდით ამ კოდში უნდა დამატება ,


QUOTE
</a><a id="MUN1422" href="#" class="list-group-item">

ეს რო დაუკავშირდეს
ამას
http://caucasusoffline.com/2020/engine/MUN1422.php
X2D3T9



*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3968
წევრი No.: 200362
რეგისტრ.: 31-March 15

გამოგზავნილია: 9 Feb 2019, 15:43  #54196224      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
მთლად კარგად ვერ გავიგე რა ხდება აქ და... SPA(Single-page application) არ გაწყობს? რატომ ყოფ ფაილებად(ან როგორ ყოფ biggrin.gif )?

გააკეთე ხელით მასივი კატეგორიების თავისი იდები რაც აქვს კონკრეტულ კატეგორიას მაგალითად


CODE

const regions = [
  {id: 1422, city: 'tbilisi'},
  {id: 44, city: 'rustavi'},
]


CODE

  regions.map(region => {
     someFetch(`http://mreg.reestri.gov.ge/engine/mun_info.php?mun_id=${region.id}`)
 })



პროსტა ლოგიკას გაჩვენებ ყოველ იდ იზე ქლიკისას უნდა წავიდეს და წამოიღოს არსებული Data მაგ საიტიდან ჰტმლ და გაპარსო მერე სურვილისამებრ მოღებული დატა და გააფორმი ui
თუ მოვიცალე და შევძელი დავწერ რასაც ვფიქრობ გაჩვენებ თუ რა თქმა უნდა SPA გაწყობს

This post has been edited by X2D3T9 on 9 Feb 2019, 15:45


--------------------
if ♥ ? ↑ : ↓

MONTY
I R L Y M ! ! !


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 15890
წევრი No.: 88005
რეგისტრ.: 2-April 09

გამოგზავნილია: 9 Feb 2019, 15:53  #54196262      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
X2D3T9
QUOTE
SPA(Single-page application) არ გაწყობს? რატომ ყოფ ფაილებად(ან როგორ ყოფ  )?

გააკეთე ხელით მასივი კატეგორიების თავისი იდები რაც აქვს კონკრეტულ კატეგორიას მაგალითად


არ ვიცი მაგდენი sad.gif

QUOTE
</a><a id="MUN1422" href="#" class="list-group-item">

ეს მინდა დაუკავშირდეს ამას
QUOTE
http://caucasusoffline.com/2020/engine/MUN1422.php

და აქედან აიღოს მონაცემები

როგორც მივხვდი კოდშია ცვლილება საჭირო ან დამატება


QUOTE
$('div#municipalitetebi a').click(functi0n(event) {
event.preventDefault();
getMunInfo ( $(this).attr("id").split('MUN')[1] );
    $('#searchinput').focus();
});

functi0n getMunInfo(mun_id) {
$.get('http://caucasusoffline.com/engine/mun_info.php',{
  mun_id: mun_id
}, functi0n(data) {
  $('div#municipalitetebi a').removeClass('active');
  $('#MUN'+mun_id).addClass('active');
  $('#munreg-main').html(data);
});
}


X2D3T9



*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3968
წევრი No.: 200362
რეგისტრ.: 31-March 15

გამოგზავნილია: 9 Feb 2019, 17:21  #54196714      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
MONTY

აააა ანუ მაგ გვერდებიდან მოგაწვს data და სათითაო ფაილებში fetch ს აკეთებ შენს ჰოსტზე? და მერე გინდა ეს ფაილევი წაიკითხო ჯექუერით ამ შემთხვევაში

პირდაპირ იმ საიტიდან ტომ წამოიღო სათითაო გვერდი და ჯს ში დაამუშაო მიღებული data არ ჯობია?

მოდი რომ ჩამოვყალიბდეთ ჯერ ეს მითხარი MUN1422.php ში რა ფორმით იღებ მაგა dataს ? აკოპირებ?
MONTY
I R L Y M ! ! !


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 15890
წევრი No.: 88005
რეგისტრ.: 2-April 09

გამოგზავნილია: 9 Feb 2019, 17:53  #54196882      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
X2D3T9
QUOTE


აააა ანუ მაგ გვერდებიდან მოგაწვს data და სათითაო ფაილებში fetch ს აკეთებ შენს ჰოსტზე? და მერე გინდა ეს ფაილევი წაიკითხო ჯექუერით ამ შემთხვევაში

პირდაპირ იმ საიტიდან ტომ წამოიღო სათითაო გვერდი და ჯს ში დაამუშაო მიღებული data არ ჯობია?

მოდი რომ ჩამოვყალიბდეთ ჯერ ეს მითხარი MUN1422.php ში რა ფორმით იღებ მაგა dataს ? აკოპირებ?


ხო ეს დავაკოპირე
http://mreg.reestri.gov.ge/engine/mun_info.php?mun_id=1422
და ახლა ეს მაქვს
http://caucasusoffline.com/2020/engine/MUN1422.php

მაგრამ ვერ ვაკავშირებ

ხო სათითაოდ მინდა რადგან სხვა მონაცემების ჩასმაც მინდა ( iframe ს გამოყენებით რუკის ჩასმა და ა.შ )
მაგიტომაც მინდა MUN1422.php / MUN1422.html ს დაუკავშირდეს და მანდედან წაიკითხოს მონაცემები

ანუ

QUOTE
</a><a id="MUN1422" href="#" class="list-group-item">
<span style="display:none">ქალაქ თბილისის მუნიციპალიტეტი</span>

თბილისი-  MUN1422.php




QUOTE
<a id="MUN42" href="#" class="list-group-item">
<span style="display:none">ქალაქ ბათუმის მუნიციპალიტეტი</span>

ბათუმი - MUN42.php

და ა.შ







X2D3T9



*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3968
წევრი No.: 200362
რეგისტრ.: 31-March 15

გამოგზავნილია: 9 Feb 2019, 18:12  #54197009      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
ოკ გასაგებია უპირატესობა ის არის რომ სერვერზე გექნება სტატიკურად ეგ ფაილები მაგრამ რამე ცვლილება რომ შევიდეს მაგ საიტის ერთერთ ფაილში (მაგალითად ტექსტი ჩაასწორონ ან დაამატონ ) შენ მოგიწევს ისევ ფაილების ქექვა და ყველაფრის სტატიკურად ჩალიჩი რა....

მე ვიძახი ეს ყველაფერი დინამიურად გავაკეთოთ(თუ პრობლემები არ შექმნეს კოპირაითზე ან კიდევ რექუესთების დაბლოკვაზე) spa ს სახით .... მარტო მოგიწევს ხელით ობიექტზე სტატიკურად ჩაწერო აიდი და ქალაქი(რაიონის) დასახელება... ვერ დავაკვირდი მაგ აიდების რეინგს რამე იოლის ნახვაც შეიძლებიდა მაგრამ რასაც შევხედე აბდაუბდა ციფრებია ათეულევიდან ათასეულევზე ხტება და ა.შ.
კალოჩე რასაც ვფიქრობ(და როგორც) ჩემს თეორიულ ნაბოდიალებს ვეცდები რომ პრაქტიკაში გადავიტანო და დავწერ შედეგს up.gif

იქნება კითხო api ი ხომ არ აქვთ. მაინც სახ უწყებაა იქნება ქონდეთ რომ გამართული აპპ გააკეთო მაგალითად endpoinზე მაგ სერვისის data რომ მივიღოთ json ის სახით

This post has been edited by X2D3T9 on 9 Feb 2019, 18:16
MONTY
I R L Y M ! ! !


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 15890
წევრი No.: 88005
რეგისტრ.: 2-April 09

გამოგზავნილია: 9 Feb 2019, 18:52  #54197226      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
X2D3T9
QUOTE
ოკ გასაგებია უპირატესობა ის არის რომ სერვერზე გექნება სტატიკურად ეგ ფაილები მაგრამ რამე ცვლილება რომ შევიდეს მაგ საიტის ერთერთ ფაილში (მაგალითად ტექსტი ჩაასწორონ ან დაამატონ ) შენ მოგიწევს ისევ ფაილების ქექვა და ყველაფრის სტატიკურად ჩალიჩი რა....

მე ვიძახი ეს ყველაფერი დინამიურად გავაკეთოთ(თუ პრობლემები არ შექმნეს კოპირაითზე ან კიდევ რექუესთების დაბლოკვაზე) spa ს სახით .... მარტო მოგიწევს ხელით ობიექტზე სტატიკურად ჩაწერო აიდი და ქალაქი(რაიონის) დასახელება... ვერ დავაკვირდი მაგ აიდების რეინგს რამე იოლის ნახვაც შეიძლებიდა მაგრამ რასაც შევხედე აბდაუბდა ციფრებია ათეულევიდან ათასეულევზე ხტება და ა.შ.
კალოჩე რასაც ვფიქრობ(და როგორც) ჩემს თეორიულ ნაბოდიალებს ვეცდები რომ პრაქტიკაში გადავიტანო და დავწერ შედეგს 

იქნება კითხო api ი ხომ არ აქვთ. მაინც სახ უწყებაა იქნება ქონდეთ რომ გამართული აპპ გააკეთო მაგალითად endpoinზე მაგ სერვისის data რომ მივიღოთ json ის სახით

ცვლილებისას ავტომატურად განახლება არ მინდა
ანუ დავაკოპირებ , ჩემსას დავამატებ და სულ ეგ იქნება .
ანუ არც ბაზიდან მინდა
იქნება
თბილისი- MUN1422.php / html
ბათუმი - MUN42.php / html
და აქ ჩავწერ მონაცემებს


This post has been edited by MONTY on 9 Feb 2019, 19:02
X2D3T9



*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3968
წევრი No.: 200362
რეგისტრ.: 31-March 15

გამოგზავნილია: 9 Feb 2019, 19:03  #54197290      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
ოკ კარლოჩე მივხვდი რაც გინდა ცოტა პიეიჩპიც დაგვჭირდევა გავიხსენებ ახალგაზრდობას და გამოვა რამე wink.gif

ძაან დვინის #@@$ გამოდის სიმართლე ვთქვათ up.gif

Php იყ უნდა გააკეთო როუთი მაგალითად წაიკითხოს ეგ შენი ფაილები ჯერ კონკრეტულ გეთ რექუესთზე


მაგალითად http://mysite.ge/region?id=1422
და შესაბამისი გვერდი ჩატვირთოს ანუ MUN1422.php

კაროჩე ბექის მცოდნე გინდა ვინმე ნახე აასწყობინე ეს სტრუქტურა ფრონტზე წაგეხმარები

This post has been edited by X2D3T9 on 9 Feb 2019, 19:25
MONTY
I R L Y M ! ! !


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 15890
წევრი No.: 88005
რეგისტრ.: 2-April 09

გამოგზავნილია: 9 Feb 2019, 19:45  #54197477      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
QUOTE
$('div#municipalitetebi a').click(functi0n(event) {
event.preventDefault();
getMunInfo ( $(this).attr("id").split('MUN')[1] );
    $('#searchinput').focus();
});

functi0n getMunInfo(mun_id) {
$.get('http://caucasusoffline.com/engine/mun_info.php',{
  mun_id: mun_id
}, functi0n(data) {
  $('div#municipalitetebi a').removeClass('active');
  $('#MUN'+mun_id).addClass('active');
  $('#munreg-main').html(data);
});
}



მე ამ კოდში მგონია თუ არის საჭირო ცვლილება ,

მაგალითად
$.get('http://caucasusoffline.com/engine/mun_info.php',

აი აქ რაც არის ეგ გამოაქვს

$('#MUN'+mun_id).addClass('active');
$('#munreg-main').html(data);

სავარაუდოდ ეს უნდა აკავშირებდეს შემდეგ და აქ უნდა იყოს ცვლილება საჭირო

0 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (0 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (6) 1 2 [3] 4 5 ... ბოლო » გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0248 ]   [ 12 queries used ]   [ GZIP Disabled ]