forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ჩატი
Pages: (408) [1] 2 3 ... ბოლო »  ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> ჩაინიკური კითხვები PHP/MySQL-ში, ნაწილი II
Ðito
 


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 5671
წევრი No.: 73823
რეგისტრ.: 7-November 08

გამოგზავნილია: 23 Oct 2009, 22:01  #16119650      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ჩაინიკური შეკითხვები php/MySQL-ში ნაწილი I


ახლა დავიწყე PHP-ს სწავლა და ბევრი ჩაინიკური შეკითხვა მექნება. ასე რომ ძალიან მჭირდება ეს თემა smile.gif

Session-ების სწავლა მინდა და იქნებ ვინმემ ინგლისურად ან ქართულად ელ წიგნი დადოს ამის შესახებ.

This post has been edited by mcnamara on 24 Oct 2009, 01:28


--------------------
Though the course may change sometimes
Rivers always reach the sea...
<Start>
White Trash


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 8862
წევრი No.: 28206
რეგისტრ.: 12-January 07

გამოგზავნილია: 3 Nov 2009, 20:01  #16291260      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ვებგვერდი
ბაზაში იმპორტი გავაკეთე ჩვეულებრივად წაიღო, მაგრამ მერე დავაკვირდი და ტექტები ნახევაზე არ ჩანს ანუ შეკვეცილია..
ეს იმას ნიშნავს რომ ადგილი არ ეყო და ავტომატურად წაშალა ზედმეტი?


და კიდევ ერთი..რა უნდა გავაკეთო იმპორტის წინ რომ ქართული უნიკოდი კითხვის ნიშნებით არ გამოიტანოს./
http://radiohead.ge/jojo/news.php

აი ასე გამოაქვს..
wisemanika
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 172
წევრი No.: 82871
რეგისტრ.: 20-January 09

გამოგზავნილია: 19 Nov 2009, 20:38  #16540592      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ერთი სიტყვით მაქვს ესეთი პრობლემა


როცა კომენტარები გამომაქვს ბაზიდან ან გამოაქვს ერთი და იგივე კომენტარი ყველგან ან საერთოდ არ გამოაქვს...

<?php
echo "<p class='post_comment'>კომენტარები:</p>";

$result3 = mysql_query("SELECT * FROM comments WHERE post='$ID'",$db);

if(mysql_num_rows($result3) > 0)
{
$myrow3 = mysql_fetch_array($result3);
do
{
printf("<div class='post_div'><p class='post_comment_add'>კომენტარი დაამატა: <strong>%s</strong> <br> თარიღი: <strong>%s</strong></p> <p>%s</p></div>",$myrow3["author"],$myrow3["date"],$myrow3["text"]);
}
while($myrow3 = mysql_fetch_array($result3));
}
?>

აი კოდი რომლითაც გამომაქვს მაგრამ SELECT * FROM comments WHERE post='$ID' აქ ვპიქრობ რომ სხვანაირად უნდა... ბაზაში მაქვს lessons მაგრამ პოსტში რო ვწერ ყველგან გამოაქვს ეს კომენტარი და მე მინდა სადაც დააკომენტარებენ მარტო იქ გამოვიდეს ეს კომენტარი


დამეხმარეთ თუ შეგიძილიათ
alibaba2008
პროგრამისტი


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2289
წევრი No.: 70227
რეგისტრ.: 2-September 08

გამოგზავნილია: 19 Nov 2009, 21:00  #16540919      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
wisemanika
იმ კატეგორიას რომელშიც კომენტარი ემატება, იმას უნდა ქონდეს იდ, და მაგ იდ ის მიხედვით უნდა გამოვიდეს კომენტარები


--------------------
Web Developer
wisemanika
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 172
წევრი No.: 82871
რეგისტრ.: 20-January 09

გამოგზავნილია: 19 Nov 2009, 21:20  #16541264      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE
wisemanika იმ კატეგორიას რომელშიც კომენტარი ემატება, იმას უნდა ქონდეს იდ, და მაგ იდ ის მიხედვით უნდა გამოვიდეს კომენტარები


ეგ მეც ვიცი მაგრამ ის იდ როგორ მივანიჭო თითოეული კატეგორიის თითოეულ პუნქტს?

აი მაგალითად მინდა ფილმის კატეგორიაში რომელიმე ფილმზე კომენტარის გაკეთება და ეს კომენტარი რა თქმა უნდა მარტო ამ გვერძე გამოჩნდეს?


Alecoder
M Power


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3301
წევრი No.: 52696
რეგისტრ.: 29-January 08

გამოგზავნილია: 19 Nov 2009, 23:12  #16543478      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · im · aim · yim · msn
wisemanika
მართვის პანელიდან როცა შექმნი ახალ კატეგორიას, მონაცემთა ბაზაში გაუწერე auto_incriment და თვითონ დაიგენერირებს ID - ს. მერე, გამოტანისას ყველას ხო დაადებ ლინკს, შესაბამისად ლინკზე გადასვლისას GET - ში ხო იღებ პარამეტრებს, მაგალითად www.shenisaiti.ge/index.php?action=movies&movieid=1

აქედან გაიგებ რომ
CODE
$_GET['action']

არის კატეგორია ფილმების, ხოლო

CODE
$_GET['movieid']

არის უშუალოდ ფილმის ID

მაგ ID - ს მიხედვით ამოქექავ კომენტაებს.

This post has been edited by Alecoder on 19 Nov 2009, 23:16


--------------------
Человеческие возможности не имеют предела

Above & Beyond

Coderolog
wisemanika
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 172
წევრი No.: 82871
რეგისტრ.: 20-January 09

გამოგზავნილია: 20 Nov 2009, 15:13  #16552374      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE
აქედან გაიგებ რომCODE$_GET['action']

არის კატეგორია ფილმების, ხოლოCODE$_GET['movieid']

არის უშუალოდ ფილმის ID

მაგ ID - ს მიხედვით ამოქექავ კომენტაებს.



გაიხარე გავაკეთე smile.gif სპ

* * *
if(isset($_GET['ID'])) {$ID = $_GET['ID'];}<<<---- ეს გასაგებია ჩემთვის


if(!isset($ID)) {$ID = 1;}<<< მაგრამ აქ ვერ გავიგე რა საჭიროა იდ-ისთვის 1ის მინიჭება?
n0s1f
Newbie


*
ჯგუფი: Registered
წერილები: 5
წევრი No.: 104398
რეგისტრ.: 8-November 09

გამოგზავნილია: 20 Nov 2009, 18:02  #16555156      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
wisemanika
თუ არაა იდ ( ანუ $id ს არ აქვს მნიშვნელობა ) მინიჭება 1

არ ვიცი რამდენად კარგად ავხსენი biggrin.gif
alibaba2008
პროგრამისტი


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2289
წევრი No.: 70227
რეგისტრ.: 2-September 08

გამოგზავნილია: 20 Nov 2009, 19:00  #16556135      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
უფრი კონკრეტულად კი, თუ ID ცვლადი არ არსებობს;
wisemanika
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 172
წევრი No.: 82871
რეგისტრ.: 20-January 09

გამოგზავნილია: 20 Nov 2009, 20:20  #16557395      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE
თუ არაა იდ ( ანუ $id ს არ აქვს მნიშვნელობა ) მინიჭება 1

არ ვიცი რამდენად კარგად ავხსენი



QUOTE
უფრი კონკრეტულად კი, თუ ID ცვლადი არ არსებობს;


გაიხარეთ smile.gifsmile.gifsmile.gif
Ðito
 


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 5671
წევრი No.: 73823
რეგისტრ.: 7-November 08

გამოგზავნილია: 20 Nov 2009, 20:40  #16557707      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ამინდის პროგნოზის სცრიფტს ვერ ვიშოვი? sad.gif
wisemanika
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 172
წევრი No.: 82871
რეგისტრ.: 20-January 09

გამოგზავნილია: 21 Nov 2009, 16:08  #16568958      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE
ამინდის პროგნოზის სცრიფტს ვერ ვიშოვი?


ნამდვილად არ ვიციი sad.gif

რა მაინტერესებს მე მაქვს გაკეთებული სხვადასხვა კატეგორიებისთვის მონაცემთა ბაზაში ინდივიდუალური ცხრილი ანუ მაგალითად:

გაკვეთიელბისთვის lessons მუსიკებისთვის music და ა,შ

ვაკეთებ ძიებას საიტზე და როგორ მივუთითო რომ საძიებო სიტყვა ამოაგდოს ყველა ცხრილიდან რაც ბაზაში არსებობს??? :S

თუ ამისთვის საჭიროა ყველა ეს (lessons , music და ა,შ) მოვათავსო ერთ კატეგორიაში? ამის გაკეთება არ მინდა იმიტომ რომ შესაცვლელი მექნება ყველაფერი sad.gif

$result = mysql_query("SELECT ID,title,description,author,date,view,mini_img FROM (საიდან გამოვიტანო?) WHERE MATCH(text) AGAINST('$search')",$db);
if(!$result)
{
echo "<p>მონაცემთა ბაზიდან მონაცემების ამოღება არ შესრულდა! მიწერეთ ამის შესახებ ადმინისტრატორს: რაც იქნება <br> <strong>მცდარი კოდი:</strong> </p>";
exit(mysql_error());
}
if(mysql_num_rows($result) > 0)
{
$myrow = mysql_fetch_array($result); და ა,შ. შემდეგი მნიშვნელოვანი არაა და აგარ გავგრძელებ


Gode
ასტეროიდი ბ612


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 8313
წევრი No.: 1340
რეგისტრ.: 19-October 02

გამოგზავნილია: 21 Nov 2009, 16:42  #16569390      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
wisemanika
თუ ერთბაშად ყველგან გინდა მოძებნო და კატეგორიებით დაფილტვრა არ გაინტერესებს, მაშინ UNION გააკეთე:
SQL
SELECT * FROM a UNION SELECT * FROM b


უფრო დეტალურად აქ ნახე: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/union.html


--------------------
http://www.gode.ge შინაარსიანი ბლოგი
wisemanika
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 172
წევრი No.: 82871
რეგისტრ.: 20-January 09

გამოგზავნილია: 21 Nov 2009, 16:51  #16569524      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE
თუ ერთბაშად ყველგან გინდა მოძებნო და კატეგორიებით დაფილტვრა არ გაინტერესებს, მაშინ UNION გააკეთე:


დაფილტვრა როგორ გავაკეტო? smile.gif
Gode
ასტეროიდი ბ612


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 8313
წევრი No.: 1340
რეგისტრ.: 19-October 02

გამოგზავნილია: 21 Nov 2009, 17:07  #16569775      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
wisemanika
დაფილტვრაში ვიზუალური დაფილტვრა ვიგულისხმე და არა Where პირობა. თუ შენ Where-ზე მეკითხები, როგორც ჩვეულებრივად აკეთებ, ისე გააკეთებ მანდაც, თუ ვიზუალური გინდა, მაშინ ერთი Drop Down List-ი უნდა დააგდო, შიგნით ყველა შესაძლო ტიპი ჩატვირთო და მერე იმის მიხედვით რა ტიპს აირჩევენ, შესაბამის ცხრილში ეძებო.

თუ მონაცემები ყველა ცხრილში ერთგვაროვანია და მხოლოდ ტიპით განსხვავდება, მაშინ ცხრილები გააერთიანე, ერთი ცხრილი გააკეთე და თითოეულ ჩანაწერს მიუთითე რა ტიპისაა, lesson, music (ამისთვის ცხადია ცალკე საცნობარო ცხრილი დაგჭირდება და შიგნით ID/Name წყვილებს ჩაწერ). შემდეგ უკვე ამორჩევას ყოველთვის ერთი ცხრილიდან გააკეთებ, მაგრამ იმ TypeID-თი, რაც Drop Down-ში იქნება არჩეული.

უფრო კომპლექსური ვარიანტი თუ გინდა, მაშინ Check Box-ები დაყარე თითოეული ტიპისთვის და მომხმარებელი სხვადასხვა კომბინაციებს აირჩევს, შენც არჩეული კომბინაციის მიხედვით ამოიღებ მონაცემებს შესაბამისი ცხრილებიდან.

თუ სხვა რამე გაინტერესებდა? gigi.gif
1 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (1 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (408) [1] 2 3 ... ბოლო » გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0415 ]   [ 12 queries used ]   [ GZIP Disabled ]