forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ჩატი
reklama

Pages: (4) « პირველი ... 2 3 [4]   ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> ინტერნეტ პროვაიდერობა, სოფელი -რეგიონი
cixe78
მწარე გურული


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3443
წევრი No.: 60815
რეგისტრ.: 10-May 08

გამოგზავნილია: 15 Jan 2017, 21:40  #49710741      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
windows3.1
QUOTE
შენ ფული გადაიხადე

უფულოდ კატა კატას არ აზძლევს ეხლა ისეთი დროა
მაგდენიც არ მინდა სიტყვას მოვაყოლე თორე
300 მეგაბიტი მინდა და რამდენში მომაწვდიან/
მაინდამაინს კომერციული ტარიფით უნდა ავიღო???

არაა საშველი რა


--------------------
გურიაში რა გინდოდა თუ სიკვდილი არ გინდოდა.....
gia08
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 390
წევრი No.: 118025
რეგისტრ.: 5-July 10

გამოგზავნილია: 17 Jan 2017, 00:54  #49720003      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
გამარჯობათ
მინდა ასეთი ლინკი ავაწყო nanostation m2 –გადამცემად, მიმღებად კი ჩვეულებრივი სახლის როუტერი TL-WR543G გარე ანტენით TL-ANT2414A ხედვა პირდაპირი, მანძილი 1 კმ, სთეიშენზე 10 მბ
გამართულად მუშაობისთვის მეორე აუცილებლად ისევ სთეიშენი სჭირდება?

This post has been edited by gia08 on 17 Jan 2017, 00:55
cixe78
მწარე გურული


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3443
წევრი No.: 60815
რეგისტრ.: 10-May 08

გამოგზავნილია: 17 Jan 2017, 17:04  #49723977      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
gia08
კარგი იქნება თუ ორივე სთეიშენი გექნება,,,,,
ასე უფრო არ დაკარგავ სიგნალს
gia08
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 390
წევრი No.: 118025
რეგისტრ.: 5-July 10

გამოგზავნილია: 18 Jan 2017, 16:17  #49731236      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ციხე78
მადლობა yes.gif

ცალკე თემაში არავინ მიპასუხა აქ ვიკითხავ
nanostation m2 ან m5 მინდა გამოვიყენო საბაზისოდ (point to multipoint) 4 მომხმარებელი მივაერთო აიპებზე სიჩქარის ლიმიტით, როგორ გამოვა ეს საქმე უმარტივესად?


cixe78
მწარე გურული


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3443
წევრი No.: 60815
რეგისტრ.: 10-May 08

გამოგზავნილია: 19 Jan 2017, 22:39  #49741212      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
gia08
QUOTE
4 მომხმარებელი მივაერთო აიპებზე სიჩქარის ლიმიტით

მარტივად არ გამოვა მაგ საქმე
რაც შეეხება რთულად მიკროტიკის როუტერი დაგჭირდება რომ ყველა აიპს იმდენი მიაწოდო რამდენიც შენ გინდა

ამაზე მარტივი კი ტპ=ლინკის ვაიფია როიტერია
რომელსაც აქვს ინტერნეტის გადაცემის ალტერნატივა
აგერ ამ ვიდეოს უყურე და მიხვდები

https://www.youtube.com/watch?v=gH_UfJiQa_4

ამაზე მარტივი გზები თუა იმედია სხვები დაგეხმარება

და კიდე ეხლა გამახსენდა არის ერთი ვარიანტი ოღონდ ძვირი დაჯდება და არ გინდა
gia08
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 390
წევრი No.: 118025
რეგისტრ.: 5-July 10

გამოგზავნილია: 20 Jan 2017, 02:23  #49742950      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
cixe78
გაიხარე
ყველაფერი გავიგე, "უმარტივესში" მიკროტიკი მაწყობს, უფრო ძვირი არც მაინტერსებს ...
მადლობა კიდევ ერთხელ alk.gif
Basiani1202
Paranoid


****
ჯგუფი: Users Awaiting Email Confirmatio
წერილები: 363
წევრი No.: 234676
რეგისტრ.: 16-August 17

გამოგზავნილია: 29 Sep 2017, 11:38  #51416636      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
24-იან ეარფაიბერებს ერთმანეთში ღამით ასწორებთ? ნემსის ყუნწისხელა გაშლა აქვს. არაფერი არ ეფარება, მაგრამ დაახლოებით 15 კილომეტრზეა და არ ჩანს მეორე მხარე smile.gif


--------------------
მაშასადამე
shuma89
Super Crazy Member


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 7928
წევრი No.: 71598
რეგისტრ.: 20-October 08

გამოგზავნილია: 13 Oct 2017, 20:36  #51497959      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · aim
QUOTE
ცალკე თემაში არავინ მიპასუხა აქ ვიკითხავ
nanostation m2 ან m5 მინდა გამოვიყენო საბაზისოდ (point to multipoint) 4 მომხმარებელი მივაერთო აიპებზე სიჩქარის ლიმიტით, როგორ გამოვა ეს საქმე უმარტივესად?



საკმაოდ მარტივად გამოვა.
პატარა რაღაცეები უნდა. აგიხსნი ქვემოთ.
QUOTE
მარტივად არ გამოვა მაგ საქმე

გამოვა, ძალიან მარტივადაც კი smile.gif
QUOTE
ამაზე მარტივი გზები თუა იმედია სხვები დაგეხმარება

ახლავე მოგახსენებთ.

მ5-ებს აქვთ სიჩქარის შეზღუდვის ფუნქცია. ამიტომ უნდა გაკეთდეს ასე.
გადამცემი ბრიჯად გაუშვა, ან თუნდაც როუტერად, მხოლოდ იპ-ების დარიგება დაავალო მეტი არაფერი, ეს ტრაფიკს გაგიზრდის, რომელიც დამიჯერეთ 1:4-ზე კავშირისას საკმაოდ განსხვავდება ვიდრე 1:1 კავშირისას.

ახლა ძირითადი, თავად მიმღებ ანტენაში, პატივცემული იუზერი და პაროლი არ უნდა გაუმხილო მომხმარებელს, რომელიც ერკვევა და შეძლებს ლიმიტის აწევას.
აქვს მიმღების მხარეში ასეთი ჯადოსნური ფუქნცია Traffic Shaping მაგ საქმისთვისაა ზუსტად, მე მაგისთვის ვიყენებ ყოველ შემთხვევაში და კარგად მუშაობს, ცოტა გაურბის ხოლმე სიჩქარე, მაგრამ არაუშავს, მაგალითად დაუნლოადზე კლიენტის მხარეს 5 მეგაბიტზე რო მაქვს შეზღუდვა გაურბის 6-6.25-მდე დაახლოებით.
მაგრამ არც მიკროტიკია გადასარევი იმასაც გაურბის ალბათ 5-8 პროცენტით. 5-ის ნაცვლად 5.5-მდე გაურბის ხოლმე ასე, რომ სასწაული რამ არაა და ნაკლი იმისათვის, რომ მიკროტიკის ყიდვა უღირდეს ამ კაცს.


მივჭერ მოვჭერი სკრინები, მაგრამ აზრი ჩანს მგონი.
ხოო კიდე რა . . . როცა მ5-ს დააყენებ გადამცემად ერთი ხო გინდა გადამცემი, იქ არ დაგავიწყდეს და არ გამოგრჩეს, რომ DHCP თU ჩაურთავ დააკვირდი WAN არის ამ შემთხვევაში კაბელი LAN0, გადამცემზე და LAN არის ვაირლისის მხარე ანუ WLAN0.
ეს ბოლო იმ შემთხვევაში, თუ იპ-ებს თავად გადამცემ მ5-ს დაარიგებინებ.

თუ ბრიჯად გექნება და გადამცემი მ5-ის წინ დადგმული ნებისმიერი თუნდაც შტერი როუტერიდან დაარიგებინებ მაშინ ბრიჯად ამუშავებ და ეგაა ის ბოლო შენიშვნა აღარ დაგჭირდება გასათვალისწინებლად.



ხო კიდე ერთი რამ.
თუ 4 მიმღები ანტენიდან მაგალითად 2 არის 2-3 კილომეტრში და დანარჩენი ორი კიდევ 8-10 კილომეტრში ძალიან გაუჭირდება გადამცემად მუშაობა უბრალო მ5-ს. შეიძლება იტქვას 5-8 მეგაბიტი შეიძლება გაატაროს და მეტი ვერა, ეს იმის ბრალი იქნება, რომ მანძილებშია სხვაობა, თუ თანაბარ მანძილზე იქნება თუნდაც ყველა 8 კილომეტრში იქნებიან შეიძლება 15-20 მეგაბიტი გაატარებინო.

cixe78


რაც შეეხება შენს 300 მგაბიტიან სურვილს მეტისმეტი მოგდის, ამდენი ინტერნეტი მეტისმეტია რო იცოდე.
ჩათვალე, რომ თითო კაცს 10 მეგაბიტი რო დაჰპირდე, და შეუსრულო (აქ აპარატურაცაა საქმე რო ამდენი გაატაროს) 30 კაცზე კი არ გაგივა 300 მეგაბიტიანი ხარჯი, დაახლოებით 90-100 კაცს მისცემ თIთოს 10-10 მეგაბიტს.
ჩათვალე 30 პროცენტიანი ხარჯი აქვს ყველას.
მეტს ვერ ხარჯავენ ზოგადად მაქსიმუმ გამონაკლისი იყოს 10-15 წუთი სუტკაში რო ასე 35 პროცენტზე დაგიტვირთოს.


QUOTE
300 მეგაბიტი მინდა და რამდენში მომაწვდიან/
მაინდამაინს კომერციული ტარიფით უნდა ავიღო???

არაა საშველი რა



ამას რაც შეეხება, მიკროტიკი გინდა ხეირიანი, მაგდენი რო დაგითვალოს და გაატაროს, და რაც მთავარია სამი ცალი 100 მეგაბიტიანი პაკეტი სხვადასხვა ადამიანის სახელზე, სილკნეტი კავკასუსი ანუ მაქთI და ახალი ქსელები მაგალითად, ესენი სამივე თუ გინდა შენს სახელზე შეიყვანე. სთხრი შენს როუტერში და შეურევ ერთმანეტში smile.gif ახალი ქსელების გლობალი საღამოთი იკუკამს smile.gif ასე, რომ გლობალის იპ-ების ცხრილები დაითრიე და იმ იპ-ებზე მოთხოვნის შემთხვევაში გადაამისამართებინე ან სილკნეტის გლობალის გავლით ან მაგთის.

This post has been edited by shuma89 on 13 Oct 2017, 20:39


--------------------
პიზდაგალზებს აქვთ ეგ


მაგას აუწევ და Fსიო ვეღარავინ გეწევა
BUFFALOBILL
დაღვინებული member


******
ჯგუფი: Users Awaiting Email Confirmatio
წერილები: 5587
წევრი No.: 168887
რეგისტრ.: 15-June 13

გამოგზავნილია: 27 Jan 2018, 12:38  #52070201      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
gamer2010

რომელ რეგიონშ ხარ თუ საიიდუმლო არაა?

gia08


შენს შემთხვევაში: მანძილი იმდენად მცირეა სტეიშენი საკმარისი იქნება სექტორად დააყენო

იმ სახლებს შორის რა მანძილია გააჩNია და თითოს ცალკე ანტენა არ ჭირდება, ერთგან დააყენებ და გინდ სვიჩით გინ როუტერით გაუნაწილებ სხვებს კაბელით


აპარატურას რაც შეეხება სტეიშენი მგონი ღირს 170 ლარამდე როუტერი ლაითი მიკროტიკის მეორადსაც იყიდი ფასს ვერ გეტყვი (სამი ცალი მაქვს სახლში smile.gif ) ქვემოთ მიმღებს დააყენებ ან სტეიშენს ისევ ან აირგრიდ მ-2 სვიჩი 25 ლარი (ან როუტერი) როგორც გინდა და კაბელი 60 ლარამდე ღირს ყუთით


--------------------
უშუქობისას განათლებული, რაღაცნაირი მასტის როჟა...
▬▬▬▬▬▬▬♛▬▬▬▬▬▬▬▬▬♔▬▬▬▬▬▬▬▬▬
https://youtu.be/_DjE4gbIVZk
▬▬▬▬▬▬▬♛▬▬▬▬▬▬▬▬▬♔▬▬▬▬▬▬▬▬▬
მოიფიქრე, თქვი, გააკეთე!
urali
Newbie


*
ჯგუფი: Registered
წერილები: 2
წევრი No.: 245133
რეგისტრ.: 2-September 18

გამოგზავნილია: 2 Sep 2018, 17:04  #53360565      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
baby.gif baby.gif baby.gif baby.gif baby.gif baby.gif
* * *
MVNO როგორ დავარეგისტრირო და ვის მივმართო, თ იცით დამეხმარეთ გმადლობთ წინასწარ
QUOTE
MVNO  როგორ დავარეგისტრირო და ვის მივმართო, თ იცით დამეხმარეთ გმადლობთ წინასწარ

MONTY
I R L Y M ! ! !


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 15006
წევრი No.: 88005
რეგისტრ.: 2-April 09

გამოგზავნილია: 18 Sep 2018, 01:56  #53445323      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
ოპტიკაზე პროექტის გაკეთება ვინ იცით ?
რა ხარჯებთან არის დეტალური პროექტირება ?
ანუ ოპტიკით პროვაიდერობის დაწყებისას რა აპარატურა იქნება საჭირო მაქსიმუმ 1000 მდე მომხმარებლისთვის და რა ხარჯებთან იქნრბა დაკავშირებული პროვაიდერის მხარე ანუ მომხმარებლამდე დაქსელვის და მომხმარებლისთვის მოდემების გარეშე



--------------------
ერთ მხარეს - ”ნაცების” ნაცემი კაცები, მეორე მხარეს კი- ეს ,,არაკაცები”.!

სასურსათო უსაფრთოება ისეთივე მნიშვნელოვანი უნდა იყოს ქვეყნისთვის , როგორც ენერგო უსაფრთხოება !

I R L Y M! ! !

http://www.facebook.com/IntProtest
http://www.Caucasusoffline.com
shuma89
Super Crazy Member


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 7928
წევრი No.: 71598
რეგისტრ.: 20-October 08

გამოგზავნილია: 18 Sep 2018, 02:11  #53445350      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · aim
MONTY
ეგ ეგრე ადვილად არ არის, ჯერ ის უნდა გადაწყვიტო რა სისტემით აპირებ. პოინტ თუ პოინტი სხვა თემაა.
ჯეპონი სხვა თემაა.
და კიდე რა ფორმა ექნება ამ ქსელს.
ერთ ხაზში თუ იქნება განლაგებული ეგ სხვა თემაა. მოკლედ მეტი დეტალებია საჭირო.
პმ მომწერე და ვნახოთ რა გამოვა. მთელი ქალაქი თუ არაა დასაქსელი მოვიცლი ალბათ.
MONTY
I R L Y M ! ! !


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 15006
წევრი No.: 88005
რეგისტრ.: 2-April 09

გამოგზავნილია: 18 Sep 2018, 20:05  #53449185      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
shuma89
QUOTE
ეგ ეგრე ადვილად არ არის, ჯერ ის უნდა გადაწყვიტო რა სისტემით აპირებ. პოინტ თუ პოინტი სხვა თემაა.
ჯეპონი სხვა თემაა.
და კიდე რა ფორმა ექნება ამ ქსელს.
ერთ ხაზში თუ იქნება განლაგებული ეგ სხვა თემაა. მოკლედ მეტი დეტალებია საჭირო.
პმ მომწერე და ვნახოთ რა გამოვა. მთელი ქალაქი თუ არაა დასაქსელი მოვიცლი ალბათ.


სოფლისთვის , მიწისქვეშა დაქსელვა მაგრამ , დაქსელვის ხარჯები არ მაინტერესებს .
პოინტ თუ პოინტი სჯობს როგორც ვიცი და ზოგადად მაინტერესებს დაახლოებით რა თანხებთან არის დაკავშირებული როგორც პროვაიდერის მხარე , ასევე პროექტირება .

This post has been edited by MONTY on 18 Sep 2018, 20:30
insaider
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 272
წევრი No.: 71528
რეგისტრ.: 19-October 08

გამოგზავნილია: 15 Oct 2018, 06:11  #53594335      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE (MONTY @ 18 Sep 2018, 20:05 )
shuma89
QUOTE
ეგ ეგრე ადვილად არ არის, ჯერ ის უნდა გადაწყვიტო რა სისტემით აპირებ. პოინტ თუ პოინტი სხვა თემაა.
ჯეპონი სხვა თემაა.
და კიდე რა ფორმა ექნება ამ ქსელს.
ერთ ხაზში თუ იქნება განლაგებული ეგ სხვა თემაა. მოკლედ მეტი დეტალებია საჭირო.
პმ მომწერე და ვნახოთ რა გამოვა. მთელი ქალაქი თუ არაა დასაქსელი მოვიცლი ალბათ.


სოფლისთვის , მიწისქვეშა დაქსელვა მაგრამ , დაქსელვის ხარჯები არ მაინტერესებს .
პოინტ თუ პოინტი სჯობს როგორც ვიცი და ზოგადად მაინტერესებს დაახლოებით რა თანხებთან არის დაკავშირებული როგორც პროვაიდერის მხარე , ასევე პროექტირება .

ძალიან დიდი და პლიუს ბიურიკრატია სახელმწიფოს მხრიდან გათხრების ნებართვები და ასე შემდეგ პატარა სოფელი დაგიჯდება სადღაც 1000000 იმენა
shuma89
Super Crazy Member


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 7928
წევრი No.: 71598
რეგისტრ.: 20-October 08

გამოგზავნილია: 15 Oct 2018, 09:21  #53594554      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · aim
არანაირი 100 000 არ დაჯდება
უხეშად დავთვლი ახლა.
4 პორტიანი ოლტ
http://intellcom.ge/ka/product/82920C84DC5...E77846057941BF/
4X64 აონენტისათვის.

მერე კაბელი 12 წვერიანით ანგელოზივით გამოვა, 4 წვერს ათრევინებ წაღმაუკუღმა და დანარჩენ 8 წვერზე 8 მთავარი ბოქსი წავა, დაჟე რეზერვი დაგრჩება კიდე ერთი ოლტ-სათვის.

მოკლედ 12 წვერიანი კაბელი უნდა მაგრამ ადგილადგილ ცალწვერიანი უბრალო კაბელით გაიყვან ცენტრალურიდან მოშორებით თუ გინდა ბოქსის დადგმა.
http://intellcom.ge/ka/product/82920C84DC5...E77848AFDD78A7/

http://intellcom.ge/ka/product/82920C84DC5...E77848AFDD78AF/

ესეც ქურიები
http://intellcom.ge/ka/product/82920C84DC5...E7784680A42AE8/
ეს ბევრი არც გინდა პირდაპირ ბოქსში გადააბავ ხოლმე, ოღონდ გამოსირებული თანამშრომლები არ უნდა აიყვანო არ დაწყვიტონ ხოლმე აბონენტის დასმისას.
ბოქსები დაჭIრდება მაგ საქმეს კიდე 16 ცალი.
http://intellcom.ge/ka/product/82920C84DC5...E7784680A42B5E/
აუ ახლა უკვე წვრილმანები უნდა რომელიც მთლად იაფიც არ ჯდება, მაგრამ მეზარება წერა.

ხო აპარატი გინდა რომელიც გადააბავს ან უნდა იქირაო.

ნებართვა უფასოა, გამგეობაშI მიგაქვს ნახაზი, სადაც გზას მიუყვება ხაზი და უნდა გაიჭრას, ისე ბოძები თუა განათების მაგაზე მობმა ყველაზე მაგარი გადაწყვეტაა, იაფი ჯდება ბევრად.


ცოტა დეტალურად რო გეთქვა ან დაგედო რუკა რომელ სოფელში აკეთებ კიდე დავაკონკრეტებდი რეებიც გინდა.
0 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (0 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (4) « პირველი ... 2 3 [4]  გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0217 ]   [ 13 queries used ]   [ GZIP Disabled ]