forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ფოსტა  · ჩატი
Pages: (3) 1 [2] 3   ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> ჩაინიკური შეკითხვები Python-ში
RayV
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Users Awaiting Email Confirmatio
წერილები: 2067
წევრი No.: 205113
რეგისტრ.: 15-July 15

გამოგზავნილია: 9 Nov 2016, 22:13  #49232859      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Turf
CODE

x = 5
y = x + 3 (ანუ y = 8)
y = int(str(y) + '2')
(str(y) იგრეკს აქცევს სტრინგად. ანუ იგრეკი გახდება "8". "8" + "2" იქნება "82". int("82") იქნება 82. იმიტომ რომ int() სტრინგს ისევ რიცხვში გადაიყვანს. ანუ y = 82)
print(y) (ამობეჭდავს იგრეკს. output იქნება 82.)


--------------------
FC Bayern München
Liverpool F.C.
Cleveland Cavaliers

Turf
RM


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 10311
წევრი No.: 173174
რეგისტრ.: 11-September 13

გამოგზავნილია: 9 Nov 2016, 22:20  #49232918      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
RayV
აჰაა გასაგები გახდა

ტელეფონში მიწერია პროგრამა და იქიდან ვსწავლობ

არის რაიმე უფრო ადვილიდან დასაწყები წყარო?

და რა მაინტერესებს

ეს ყველაფერი ვთქვათ გავიგე,მერე?
ანუ ამ კოდებით რა იწერება ის ვერ გავიგე,ეს პრინტები რა შუაშია
ცოტა დავიბენი რა
ჩაინიკი კი არა ტაფა ვარ აქ drug.gif


--------------------
A POR LA DUODÉCIMA!
RayV
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Users Awaiting Email Confirmatio
წერილები: 2067
წევრი No.: 205113
რეგისტრ.: 15-July 15

გამოგზავნილია: 9 Nov 2016, 22:41  #49233098      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Turf
პრინციპში ტელეფონშიც შეიძლება წერა მარა ტყუილი წვალებაა მანდ

მე გირჩევდი კომპში წერო
არის რამდენიმე ონლაინ კურსი რომელიც შეგიძლია უფასოდ გაიარო
ანდაც აიღო რამე წიგნი და იმას მიყვე

მე მაგალითად ამით გავდივარ: learn python the hard way

ამ ლინკებს გადახედე:
https://github.com/Michael0x2a/curated-prog...urces.md#python
https://github.com/vhf/free-programming-boo...books.md#python

ესეც ნახე ქართული რესურსია : http://pythongeo.blogspot.com/2015/03/blog-post_52.html

This post has been edited by RayV on 9 Nov 2016, 22:42
nv86
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 353
წევრი No.: 93126
რეგისტრ.: 7-June 09

გამოგზავნილია: 10 Nov 2016, 02:05  #49234636      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Klopia
გენაცვალე კარგი შეკითხვა დასვი.

საერთოდ არ ხარ კოსმოში კი არა და ძალიან კარგი შეკითხვაა და ხშირად გამოყენებადი რამეა.

სახე რო არ მქონდეს გამდძვრალი დღეს გაუჩერებლივ 6 საათი ვაპროგრამებდი. კოდს რო ვხედავ აბრატკას მაძლევს. ექსეფშენებს მიგდებს... ხვალ ან ზეგ ჩემი პროგრამის კოდსაც დავდებ. 100 ხაზამდე ავედი პირველად თან სულ ჩემით და მანამდე მაგ კითხვას გადავურბინოთ იმედია გვიან არ იქნება (ხვალ ზეგ მაქს მაზეგ gigi.gif)

ისეთი სამარცხვინო და მახინჯი კოდია იმენა დასახვრეტი ვარ. მაგრამ მაინც დავდდებ რო მომავალში ვნახო რა ლოხი ვიყავი user.gif
* * *
RayV

კარგი რესურსია.

წმებო. python cookbook 3 არის ყველაზე კარგი წინგნი intermediate დონის. რომელსაც არ უნდა გაეკაროთ.
სანამ არ გაივლით. learn python the hard way-ს მერე თუ გინდათ. coursera.org-ზე შედით მანდაც არის კარგი უფასო კურსი თან ნიშანს გიწერს ბოლოს და სერტს გაძლევს. პირველივე კვირაში სწავლა რო დავიწყე დავამთავრე ეგ კურსი და 10/10 ავიღე. ანუ ძაან ადვილია და ნერვებს არ დაგაწყვიტავს.
კიდევ დავდვებ ძალიან სასარგებლო ლინკებს ერთიორს.
აი ქუუქბუქი კი შესანიშნავია. რომ მორჩებით ყველაფერს. ეს წინგი უნდა შეისწავლოთ დეტალურად... up.gif

ვა ქართული ბლოკი კარგი იყო გაასწორა. მეც გავაკეთებ მომავალში. ბლოგი სულ მინდოდა მქონოდა smile.gif

აუ ერთი ორასი წიგნია რომლის წაკითხვაც ღირს. ერთი ორასი ბლოგია რომელსაც თვალყური უნდა ადევნო. არის რამოდენიმე "სვეწილა" პითონის სამყაროში ზოგი გუგლიდან რომელსაც თვალყური უნდა ადევნო და მოკლედ აქ მოვუყაროთ თავი ყველაფერს საუკეთესოს.
* * *
ტელეფონში წერას http://repl.it ეს გამიყენეთ რამდენ თავისტკივილს აიცილებს ამით ჩაინიკი ვააბშე დამწყები 0ზე როა არ იცით. ფასდაუდებელია.

სანამ pip და ან easy_install-ში გაერკვევა. სანამ IDE-ს გამართავს. ძალიან ბევრს ყველაფრის სურვილი დაეკარგება. ამიტომ ონლაინ კურსებით დაიწყეთ თავის ინტერპრეტერი რომ აქვს. repl.it-ც გამოიყენეთ და კიდევ არის უამრავი საიტი ონლაინ.

This post has been edited by nv86 on 10 Nov 2016, 02:09


--------------------
რა საოცარი ცხვირპირი გაქვს (c)
საზამთრო გევასება? (c)
Klopia
ji


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 608
წევრი No.: 104160
რეგისტრ.: 5-November 09

გამოგზავნილია: 10 Nov 2016, 15:55  #49237669      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
nv86
2kiss.gif 2kiss.gif

შენ გაიხარე მეთქი დარჩა ჩემი კითხვა ხავსმოდებული biggrin.gif

ვაა კოდი დაიდოს HD ში :დ რას წერ ?


გაგვიზიარე ბრატ vik.gif

This post has been edited by Klopia on 10 Nov 2016, 15:56
nv86
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 353
წევრი No.: 93126
რეგისტრ.: 7-June 09

გამოგზავნილია: 10 Nov 2016, 16:29  #49237890      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE
ვაა კოდი დაიდოს HD ში :დ რას წერ ?

სამწუხაროდ კოდი დახურული იქნება. რადგან ფულს ვიღებ. ეხლა მითხრეს დაიხუროსო smile.gif
არაუშავს სამაგიეროდ შენ კითხვასაც გაეცემა პასუხი biggrin.gif და თან კრიპტერის კოდსაც დავდებ.

ანტივირუსებმა რო ვერ დაიჭირონ შენი პროგრამა smile.gif და კოდიც დისასემბლინგით რო ვერ ნახოს სხვამ.

სხვა სოფტები open source და GPL-ში იქნება და github-ზეც დავყრი.
Klopia
ji


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 608
წევრი No.: 104160
რეგისტრ.: 5-November 09

გამოგზავნილია: 11 Nov 2016, 19:50  #49246867      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE (nv86 @ 10 Nov 2016, 16:29 )
QUOTE
ვაა კოდი დაიდოს HD ში :დ რას წერ ?

სამწუხაროდ კოდი დახურული იქნება. რადგან ფულს ვიღებ. ეხლა მითხრეს დაიხუროსო smile.gif
არაუშავს სამაგიეროდ შენ კითხვასაც გაეცემა პასუხი biggrin.gif და თან კრიპტერის კოდსაც დავდებ.

ანტივირუსებმა რო ვერ დაიჭირონ შენი პროგრამა smile.gif და კოდიც დისასემბლინგით რო ვერ ნახოს სხვამ.

სხვა სოფტები open source და GPL-ში იქნება და github-ზეც დავყრი.

ვააა საღოლ biggrin.gifდდ ზუსტად ეგ მინდოდა გამოიცანი :DDD



ამ მეთოდამდე სანამ მივიდოდი ადრე მინდოდა ნაწილებად დამეყო ბინარი კოდი და ტექსტურად შემენახა ვირუსში, და მერე ეს ჩემი ვირუსი ააწყობდა ამ რამოდენიმე ბინარი ტექსტებს ერთად და შექმნიდა ვირუსს და მეთქი ესე უფრო ვერ დაიჭერს მეთქი ანტივირუსი, მერე მოკლედ ძნელი აღმოჩნდა ეგ მეთოდი და ეს დეკრიპტის მეთოდზე დავფიქრდი იქნებ იმუშაოს მეთქი დავწერე კიდევაც კითხვა 7-8 წლის წინ ghackg ზე მარა მერე მოკვდა ეგ ფორუიმ და მეც დავიკიდე პროგრამირება :დ ჰოდა ეხლა უნდა გავიხსენო )))))))

popcorn.gif popcorn.gif popcorn.gif

მაგრა მაინტერესებს დეკრიპტის მეთოდი და მერე ბრძანებად აღმქის მომენტი გელოდები იცოდე biggrin.gif
nv86
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 353
წევრი No.: 93126
რეგისტრ.: 7-June 09

გამოგზავნილია: 13 Nov 2016, 04:19  #49256901      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
აუუუუუ რროოოოგორ მეზიზღებაააააააააააა ვინდოვსიიიიიიიიიიიიიიიიიიიიიიიი!
მძულს. ერთი პროგრამიდან მეორეზე გადავედი. 2 რდპ სესია მაქვს გახსნილი. გუგლ კლაუდზე ვინდოუსებზე სატესტოდ 1Mბიტ ინტერნეტით.

დავმუღადები მალე, მაგრამ იმდენი საქმე გამომიჩნდა ერთი თვე ალბათ არც ავდგები biggrin.gif
user posted image


მაგრამ ძალიან საინტერესოა და ზამასკიანი პროგრამის წერა. პირველად განვიცადე გუშინ დარსულებული პროგრამისგან მიღებული ექსტაზი.

მანამდე კედევლ ვურტყი თავი 3 საAთი. დაჟე ისე დამგრუზა რო პივით დავთვერი biggrin.gif
მერე მთელი დღE ვკვდებოდი და სამაგამოს გამომივიდა მაინც რაღაც ნაწილი.
მოკლედ facepalm.gif


ტრაკისკენ მიდის საქმე. ამეებს რო დავასრულებ აღარსდროს აღარ ვიმუშავებ სანამ არ ვისწავლი ზეპირად და თხრობით ქუუქბუქს. სანამ არ ვიქნები საშუალო დონის მაინც. მარტო ჩემთვის help.gif თორე ასმაგად ვწვალობ.

This post has been edited by nv86 on 13 Nov 2016, 04:29
RayV
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Users Awaiting Email Confirmatio
წერილები: 2067
წევრი No.: 205113
რეგისტრ.: 15-July 15

გამოგზავნილია: 14 Nov 2016, 23:21  #49269477      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
learn python the hard way-ში კლასებზე მივედი და ცოტა გავჭედე
ისედაც ნელა ვსწავლობ drug.gif

მოკლედ ზოგადი წარმოდგენა კი შემექმნა კლასზე მარა
self და __init__ რა პონტია ვაბშე ვერ ვიგებ mad.gif
nv86
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 353
წევრი No.: 93126
რეგისტრ.: 7-June 09

გამოგზავნილია: 15 Nov 2016, 01:14  #49270440      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
RayV
მაგაზე მეც მაგრად დავიგურზე თავიდან. მაგრამ უმარტივესია. ეხლა აგიხსნი და მაინც ვერ გაიგებ.
მაგრამ ცოტა ხანში მიხვდები. თან წაიკითხე გზადაგზა. სტაკ ოფერვლოუ არის კანფეტი რამე.
http://stackoverflow.com/questions/625083/...what-do-they-do

ჩემზე კარგად მოვლენ და პროგრამისტები აგიხსნია. რადგან ყველა პროგრამირების ენაში არის (Self) და
მგონი __init__

ზოგადად init მეთოდი ყველა ენაში არსებობს მსგავსი ჩაშენებული მეთოდი მე როგორც ვიცი ან ზუსტად იგივე მეთოდი. როდესაც ქმნი კლას ობიექტს. (class object)
მაგალითად :
CODE

class MyClass(object):
   def print_hi(self):
       print ('hi from print function of a MyClass instance')
   def __init__(self):
       print ('hello from init')
 

x = MyClass()

print (x)


init არის უბრალოდ ფუნქცია რომელიც კლასის ობიექტის შექმნისას აუცილებლად პირველ რიგში შერულდება ამიტომ ქვია contructor. რამდენი ახალი კლასის ობიექტიც არ უნდა შექმნა ანუ instance ყველაჯერე init შერულდება.

ანუ მაგალითად მიანიჭე რაიმე ცვლადს კლასი. ეხლა შევქმენით კლასის ობიექტი x-ის სახით ანუ მისი ინსტანსი შევქმენი. print (type(x)) რო გაუშვა დაგიწერს. <MyClass object at 0x7f3ba639eb00>
დალშე:

x = MyClass()
შენი აზრით
print (x) რას იზამს? დიახ.რადგან __init__ ფუნქციაში გვაქვს print ('hi from constructor') და პრინტავს მაგას.

აი.
print (x.print_hi())

print_hi -იც ხომ ფუნქციაა? მაგრამ კლასში არსებული ფუნქცია ხო? ანუ მაგ კლასის ობიექტზე მიბმული ფუნქციაა.
პირდაპირ ვერ გამოიძახებ
print_hi() ასე
აუცილებლად MyClass.print_hi() უნდა გამოიძახო.
ამიტომ ხდება self პარამეტრის გადაცემა კლასში არსებულ ფინქციებში. self უბრალოდ უბრალოდ ნიშნავს იმას რომ ფუნქცია მეიბას self ობიექტს სელფ ობიექტი კი ის კლასის ობიქტია რომელშიც ამ ფუნქციას აკეთებ ანუ თავის თავი.

თუ რამე ვერ ავხსენი ან ვერ გაიგე ვაბშე არ დაიგრუზო იმიტორო თავიდან არავის არ ესმის ეს აბსოლუტურად. ვინც გეტყვის რო მე გავიგეო შეუძლია გაიაროს.


ასევე C++-ში არსებობს კიდევ დესტრუქტორი.

smile.gif როდესაც
ვთქვათ წაშლი ჩვენ კლასზე მიბმულ ცვლად x-ს.
და ამ კლასისადმი აღ არსებობს არცერთი reference ანუ არაფერი არსად არ მიმართავს.

ხდება დესტრუქტორში არსებული კოდის გაშვება.

შეგიძლა 'hello i'm dying' ან რამე ჩაწერო შიგ.
* * *
QUOTE

Even though we haven't talked about classes and object orientation in previous chapters, we have worked with classes all the time. In fact, everything is a class in Python. Guido van Rossum has designed the language according to the principle "first-class everything". He wrote: "One of my goals for Python was to make it so that all objects were "first class." By this, I meant that I wanted all objects that could be named in the language (e.g., integers, strings, functions, classes, modules, methods, and so on) to have equal status. That is, they can be assigned to variables, placed in lists, stored in dictionaries, passed as arguments, and so forth." (Blog, The History of Python, February 27, 2009) This means that "everything" is treated the same way, everything is a class: functions and methods are values just like lists, integers or floats. Each of these are instances of their corresponding classes.


ამ ენის შემქნელი წერს. ობექტებზე. ყველაფრის გაკლასება ქონდა მიზნად პითონის შექმნისას.
წოტა წინ ვხტებით მარა ყველაფერის inherit შეგიძლია რადგან ყველაფერი class -ის ტიპის ობიექტია.

თვითონ კლასიც კი 2.4 ვერსიის შემდეგ კლასის ტიპია.

This post has been edited by nv86 on 15 Nov 2016, 03:08
RayV
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Users Awaiting Email Confirmatio
წერილები: 2067
წევრი No.: 205113
რეგისტრ.: 15-July 15

გამოგზავნილია: 15 Nov 2016, 22:42  #49276685      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
nv86
აუ თითქოს გავიგე
რაღაც დონემდე მაინც
biggrin.gif

CODE

class Name(object):
   def __init__(self, text):
       self.text = text

   def say_my_name(self):
       print "Your name is " + self.text

x = Name("RayV")
x.say_my_name()


მგონი ეგაა

This post has been edited by RayV on 15 Nov 2016, 22:46
nv86
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 353
წევრი No.: 93126
რეგისტრ.: 7-June 09

გამოგზავნილია: 16 Nov 2016, 19:24  #49282569      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
RayV
კაია... ეგ ადვილი არ გეგონოს. hardway-ა wink.gif მაგრამ კარგია. ამიტომ დავწერე რო ჯერ coursera.org-ით გაიარე პითონის კურსი მეთქი. თუმცა პირდაპირ ეგეც შეიძლება.


კარგი. გავაგრძელებ წერას. ოღონდ ჯერ დამიგროვდეს დასაწერი მე თვითონ სწავლის პროცესში ვარ. უბრალოდ ბოლო კვირა მოვწყდი სხვა საქმეების გამო. მიუხედავად იმისა რო ყველა საკუთარ თავზე ფიქრობს და ფულის შოვნაზე მათ შორის მეც. ოღონდ ვინმეს რამე გამოტყუოს. მოპაროს მიითვისოს და გამიყენოს. ვიღაცამ შეიძლება სიდებილედ მიიჩნიოს აქ რო რამეს ვასწავლი ვინმეს.ისე ვისთვისაც რამე გამიზიარებია და მისწავლია ყოველთვის ეგეთი რეაქცია მოსდევს მარა არაუშავს. მითუმეტეს როცა შენთვითონ არ იცი, მაგრამ რეალურად ყველაზე კარგად ეგრე ისწავლება ნებისმიერი საგანი. ხარისხიანი ჯანსაღი ეკოსისტემა მხოლოდ open source სამყაროშია. გარდა 'უფასო და თავისუფალი კოდისა'. ჯერ ერთი კულტურაა თავისი. მეორე უარმავი ნიჭიერი ადამიანია. მიდგომაა აქვთ სხვანაირი თვითონ dev პროცესისადმი. სწავობ, კოდსაც იყენებ სხვისას. continuous deployment ხომ არსებობს მოდელი და როცა open source project-ში ხარ continuous development პროცესს თვითონ დეველოპერი განიცდის და უკეთესი ხდები. ამიტომ საკუთარი 'გენიალური' პროექტების წერას. ეგოისტობას.ჯობია იდეები ცვალო, კოდი გაცვალო, სხვას შეხედო სხვამაც შეგაფასოს. სხვანაირად უბრალოდ მაიმუნობაა კოდის წერა ჩემი აზრით. code monkey ხარ. ისწავლე კოდის წერა. არ გაქვს სტილი. ზედმეტად რთულ კოდს წერ. ზედმეტად ჭვკიანურს, ზედმეტად დიდს. ნელს არაეფიშენთს და ა.შ. პირველივე სტეპიდან ეს იდეები უნდა გაიზიარო და სანამ ცუდი ჩვევაში გაგიჯდება და სანამ შენი კოდის რევიუს არავინ გააკეთებს პროფესიონალურ დონეზე. PEP- სტანდარებს არ წავიკითხავთ და ა.შ
http://www.extremeprogramming.org/
არცერთ სასწავლო დაწესებულებაში არ გასწავლიან არაფერს გარდა ალგორითმებისა, მათემატიკის და სინტაქსის. რეალურ მუშაობას, იდეებს და ა.შ არავინ გასწავლის.
მერე გადაქექავ ინტერნეტს ვიღაცეებს მოპარავ კოდს, გადააკეთებ გადმოაკეთებ მიოპარავ ერთიორ იდეას ხელფასს გიხდიან და კმაყოფილი ხარ. შედექი კარგი პროგრამისტი ხარ ვსიო.
ეგრე არაა. აქაც არის ეთიკა და სტანდარტები და ჯობს თავიდანვე მიიღო განათლება ყველა კუთხით მარტო კოდის წერა არაა საქმე.
მე არ მაქვს პრეტენზია ვინმეს რამე ვასწავლო აქ. ერთადერთი მიზანი აქაურობისა. ჩემთვის პირდად არის ქუქბუქში მოყვანილი კოდის + ჩემს მიერ პირადად დაწერილი რაიმე პარალელური პროექტის დადება აქაც და გიტჰაბზე. ისტორიული და სხვადასხვა მიზნებისთვის. დავდებ განვიხილავ რაც ვფიქრობ დამეხმარება მე პირადად.

ამიტომ ჩემი თემა არაა ეს ნებისმიერ დამწყებს ვინც წერთ რამეს შეგიძლიათ დაწეროთ აქაც გვასწავოთ რამე. ახალი იდეები გაგვიზიაროთ ან ძველი რომელიც არ ვიცით და ა.შ
ან თუ ვერ ხედავთ აზრზს ეგეც დაიკიდეთ.
bianco
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 73
წევრი No.: 157640
რეგისტრ.: 21-December 12

გამოგზავნილია: 8 Dec 2016, 19:38  #49443510      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
სალამი მეგობრებო , კარგი ეს თემა რომ წამოწიეთ, მეც მაინტერსებს და ასე რომ ვთქავთ უნდა დავიწყო შესწავლა სტეპ ბაი სთეპ,
იქნებ დამეხმაროთ , კარგი წიგნი სრულიად ნოლიდან იქნებ იცოდეთ , კარგად და დეტალურად რომაა ახსნილი

მადლობა წინასწარ, ველი რჩევებს
RayV
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Users Awaiting Email Confirmatio
წერილები: 2067
წევრი No.: 205113
რეგისტრ.: 15-July 15

გამოგზავნილია: 25 Dec 2016, 13:23  #49568714      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ვერა და ვერ გავცდი ამ საწყისებს
ხან დრო არ მაქვს
ხან ხასიათი ბლიად facepalm.gif
ხან კიდე ვერ ვიგებ lol.gif


bianco
ნახევარი თვის მერე კი გპასუხობ მარა აქ ნახე წიგნები: https://github.com/vhf/free-programming-boo...books.md#python
Irakli2013
La amo


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 7829
წევრი No.: 174435
რეგისტრ.: 4-October 13

გამოგზავნილია: 25 Dec 2016, 16:27  #49569859      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
პითონი ობიექტზე ორიენტირებული პროგრამირების ენაა?

c++ ვსწავლობ და ვაპირებ, რომ თან კიდევ ერთი ენის სწავლს დავიწყო


--------------------
You see, in this world there's two kinds of people, my friend: those with loaded gun and those who dig. You — dig

—Did you bring a horse for me?
—Well... looks like we're shy one horse
—You brought two too many

Чтобы продать что-нибудь ненужное, нужно сначала купить что-нибудь ненужное
0 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (0 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (3) 1 [2] 3  გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0193 ]   [ 13 queries used ]   [ GZIP Disabled ]