forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ფოსტა  · ჩატი
Pages: (3) 1 2 [3]   ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> ჩაინიკური შეკითხვები Python-ში
tweety86
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3471
წევრი No.: 175021
რეგისტრ.: 16-October 13

გამოგზავნილია: 29 Dec 2016, 16:19  #49597783      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
მოგესალმებით

მოკლედ, მინდა შევისწავლო Python და გთხოვთ დამაკვალიანოთ საიდან დავიწყო ან რომელი ლიტერატურით ჯობია მივყვე და გავარჩიო. ვიდეოგაკვეთილები კი მირჩევნია მაგრამ ვერ ვიპოვე ეგეთი თან როცა დამწყები ხარ რთულია გაარჩიო რომელია უკეთესი

PyCharm დავაყენე და ტყუილად ხომ არა?

მადლობა წინასწარ

This post has been edited by tweety86 on 29 Dec 2016, 16:22


--------------------
Don't worry be happy
MrAlex
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1679
წევრი No.: 113614
რეგისტრ.: 23-February 10

გამოგზავნილია: 29 Dec 2016, 16:21  #49597793      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE (tweety86 @ 29 Dec 2016, 16:19 )
მოგესალმებით

მოკლედ, მინდა შევისწავლო Python და გთხოვთ დამაკვალიანოთ საიდან დავიწყო ან რომელი ლიტერატურით ჯობია მივყვე და გავარჩიო

მადლობა წინასწარ

https://www.codecademy.com/ ვფიქრობ კარგი იქნება დამწყებისთვის
tweety86
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3471
წევრი No.: 175021
რეგისტრ.: 16-October 13

გამოგზავნილია: 29 Dec 2016, 16:26  #49597828      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
MrAlex
ვნახავ აუცილებლად და თუ რამეა ვიკითხავ

იმ დონეზე მინდა გავერკვე რომ კოდის გარჩევა შემეძლოს. სინტაქსი და ა.შ. ყველაფერი
RayV
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Users Awaiting Email Confirmatio
წერილები: 2067
წევრი No.: 205113
რეგისტრ.: 15-July 15

გამოგზავნილია: 13 Jan 2017, 22:30  #49697396      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
თეორია რაღაც დონეზე ვისწავლე
და პატარა ამოცანების ამოხსნა გადავწყვიტე

codefights.com-ზე პირველი სავარჯიშო გავაკეთე
დიდი არაფერი მაგრამ გულს გაუხარდა user.gif

This post has been edited by RayV on 13 Jan 2017, 22:31


--------------------
FC Bayern München
Liverpool F.C.
Cleveland Cavaliers

Irakli2013
La amo


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 7827
წევრი No.: 174435
რეგისტრ.: 4-October 13

გამოგზავნილია: 14 Jan 2017, 14:27  #49700739      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
RayV
ამ საიტზე აკეთე ამოცანები http://codeforces.com/

ამოხსნების მიხედვით დაალაგე


--------------------
You see, in this world there's two kinds of people, my friend: those with loaded gun and those who dig. You — dig

—Did you bring a horse for me?
—Well... looks like we're shy one horse
—You brought two too many

Чтобы продать что-нибудь ненужное, нужно сначала купить что-нибудь ненужное
RayV
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Users Awaiting Email Confirmatio
წერილები: 2067
წევრი No.: 205113
რეგისტრ.: 15-July 15

გამოგზავნილია: 14 Jan 2017, 15:27  #49701079      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Irakli2013
უკეთესია ეგ საიტი ?

სადაც ვაკეთებ მომწონს
დამწყებისთვის ნორმალურია



ისე წიგნი რომლითაც გავდიოდი აღარ დავასრულე
მომბეზრდა სულ თეორიის სწავლა
თავიდან ვიფიქრე რამე ფრეიმვორქის სწავლა დამეწყო პირდაპირ
მაგრამ მგონი ჯერ პატარა ამოცანების კეთება ჯობია biggrin.gif
Irakli2013
La amo


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 7827
წევრი No.: 174435
რეგისტრ.: 4-October 13

გამოგზავნილია: 14 Jan 2017, 17:49  #49701984      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
RayV
ძალიან კარგი საიტია
ყველა სირთულისძალიან ბევრი ამოცანა
თან 100-ობით ტესტს უტარებს ყველა ამოხსნას

პლიუს ამას შეჯიბრები ტარდება ხშირად

ბევრ ენაზე შეგიძლია დაწერო კოდი

This post has been edited by Irakli2013 on 14 Jan 2017, 17:50
nv86
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 353
წევრი No.: 93126
რეგისტრ.: 7-June 09

გამოგზავნილია: 16 Jul 2017, 12:31  #50973789      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
CODE

from socket import socket, AF_INET, SOCK_STREAM


ip = 'localhost'
port = 8080

def server():
   sock = socket(AF_INET, SOCK_STREAM)
   sock.bind(('', 8080))
   sock.listen(5)
   while True:
       conn, addr = socket.accept()
       data = conn.recv(1024)
       reply = "Sever got: [%s]" % data
       conn.send(data.encode())

def client(name):
   sock = socket(AF_INET, SOCK_STREAM)
   sock.connect((ip, port))
   sock.send(name.encode())
   reply = sock.recv(1024)
   sock.close()
   print('Client got reply: [%s]' %reply)

if __name__ == '__main__':
   from threading import Thread
   sthread = Thread(target=server)
   sthread.daemon = True
   sthread.start()
   for i in range(5):
       Thread(target=client, args=('client%s'%i,)).start()


connection refused-ზედს რატომ მაძლევს რაუნდა?

line 19 არ მოსწონს.

(()) ჩასმულია 1 არგუმენტი უნდა მარტო და გავატუპლეიე მაინც ეგრე აკეთებს რა დედა მისის უნდა?


--------------------
რა საოცარი ცხვირპირი გაქვს (c)
საზამთრო გევასება? (c)
Dixtosa
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2917
წევრი No.: 95742
რეგისტრ.: 14-July 09

გამოგზავნილია: 16 Jul 2017, 13:43  #50974161      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
nv86
socket.accpet
->
sock.accept


--------------------
25 წლის რომ გავხდები.....
ოცდამეექვსეში შევალ!


გaːψ

There are 10 types of ppl ones who understand binary, ones who don't and ones who know that this list can be endless.
nv86
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 353
წევრი No.: 93126
რეგისტრ.: 7-June 09

გამოგზავნილია: 16 Jul 2017, 13:55  #50974249      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Dixtosa
გაიხარე.

ნერვებზე მომშალა დილიდან biggrin.gif

გადავედი სხვა რაღაცეებზე. გავარგძელებ ამას ახლა.
მადლობა.

This post has been edited by nv86 on 16 Jul 2017, 13:57
Forrest Gump
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1175
წევრი No.: 36251
რეგისტრ.: 9-June 07

გამოგზავნილია: 10 Sep 2017, 16:21  #51306197      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
გამარჯობა,
თქვენი დახმარება მჭირდება რა .
List Item
QUOTE
prices = {"banana" : 4,
        "apple" : 2,
        "orange" : 1.5,
        "pear" : 3}
stock = {"banana" : 6,
        "apple" : 0,
        "orange" : 32,
        "pear" : 15,}
for item in prices:
  print item
  print "prices: %s" % prices[item]
  print "stock: %s" % stock[item]  List Item

ამ კოდში რა არის შეცდომა ? Check what your code prints for orange. It doesn't look quite right! ამას მიწერს

This post has been edited by Forrest Gump on 10 Sep 2017, 16:22
Dirac
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 895
წევრი No.: 196302
რეგისტრ.: 9-January 15

გამოგზავნილია: 13 Sep 2017, 08:07  #51323576      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Forrest Gump
List Item რა არის? დანარჩენი სწორია.
0 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (0 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (3) 1 2 [3]  გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0186 ]   [ 13 queries used ]   [ GZIP Disabled ]