forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ფოსტა  · ჩატი
Pages: (60) [1] 2 3 ... ბოლო »  ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> ნუბური შეკითხვები C++ - ში
Devastator
Homeland Security


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1893
წევრი No.: 45915
რეგისტრ.: 7-November 07

გამოგზავნილია: 6 Nov 2012, 16:53  #33787944      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
მოგესალმებით smile.gif
მგონი საჭირო იყო ცალკე თემის გახსნა დამწყებთათვის დაპროგრამების ამ ენასთან დაკავშირებით.

განვიხილოთ სხვადასხვა მაგალითები, ალგორითმები... ვიზუალური დეველოპმენტი სხვადასხვა გარემოებში:
Nokia QT Creator | MS Visual Studio | Borland

პირადად მე არ ვარ "დამწყები" დიდი ხანია ვუტრიალებ დაპროგრამებას, მაგრამ საფუძვლიანად არასოდეს მისწავლია, ამიტომაც დაბალი დონე მაქვს ცოდნის.

C++

მე მაქვს ასეთი კითხვა:
მაინტერესებს დრო და დროის გამოყენების სხვადასხვა ფუნქციები. მაგალითად მაქვს რაღაც ციკლი, რომელსაც გამოაქვს ციფრები 0-დან 4-მდე, ოღონ გამოტანისას "დაყოვნება" ხდება მაგ. 1 წამი. როგორ შეიძლება ამის გაკეთება?

This post has been edited by Devastator on 6 Nov 2012, 16:54


--------------------
შინდისის ველი
lester
Peace, Weed & Snowboarding


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 5797
წევრი No.: 13859
რეგისტრ.: 23-October 05

გამოგზავნილია: 6 Nov 2012, 17:14  #33788281      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · msn
Devastator

Borland- ძალიან არ მომწონს
Visual CPP- არც მიცდია და არც მაქვს სურვილი
Qt-მაზაფაქააა

usleep(microseconds) ესე შეგიძლია დააძინო შენი აპი 5წამი= 5 000მილიწამი=5 000 000 მიკროწამი - UNIX

sleep(miliseconds) - Windows

This post has been edited by lester on 6 Nov 2012, 17:20


--------------------
Go Power
Devastator
Homeland Security


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1893
წევრი No.: 45915
რეგისტრ.: 7-November 07

გამოგზავნილია: 6 Nov 2012, 17:55  #33788860      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
lester
Visual Studio-ში ვმუშაობ მე ძირითადად.
QT რატომღაც ნერვებს მიშლის biggrin.gif

ასეთი რამე ვცადე, მაგრამ არ ეშვება. ჰედერში ხო არ უნდა რაიმეს დამატება? (მაგრამ #include <ctime> და include "time.h" გამოვიყენე და რავიცი... time.h არის საერთოდ .net-ში?)...

int i, x;
for(i=0;i<4;i++)
{
x=i;
cout<<x<<endl;
sleep(2000);
}
return 0;

This post has been edited by Devastator on 6 Nov 2012, 17:55
lester
Peace, Weed & Snowboarding


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 5797
წევრი No.: 13859
რეგისტრ.: 23-October 05

გამოგზავნილია: 6 Nov 2012, 18:11  #33789070      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · msn
Devastator

Windows.h

ვერ მივხვდი .NET რა შუაშია?

შენ რა კოდიც დაწერე სუფთა C++ია რომელსაც არანაირი კავშირი არ აქვს .NET-თან

თუ c#-ზე წერ ეს გამოიყენე System.Threading.Thread.Sleep(milliseconds)

This post has been edited by lester on 6 Nov 2012, 18:36
Devastator
Homeland Security


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1893
წევრი No.: 45915
რეგისტრ.: 7-November 07

გამოგზავნილია: 6 Nov 2012, 18:55  #33789633      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
lester
არც კი ვიცი ეგ header-ების კრებული სადაა biggrin.gif

მაგრამ მაინც არ ეშვება
#include "stdafx.h"
#include <iostream>
#include "windows.h"
using namespace std;


int main()
{
int i, x;
for(i=0;i<4;i++)
{

x=i;
cout<<x<<endl;
sleep(2000)
}
return 0;
}


Svani91
Super Crazy Member


******
ჯგუფი: Moderators
წერილები: 7329
წევრი No.: 73460
რეგისტრ.: 4-November 08

გამოგზავნილია: 6 Nov 2012, 19:05  #33789742      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Devastator

Sleep

დიდი S
getch
[@getch]


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 150
წევრი No.: 134129
რეგისტრ.: 25-July 11

გამოგზავნილია: 6 Nov 2012, 23:58  #33794349      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
დაახლოებით ესეთი პროგრამა c _ში როგორ დავწერო?
Devastator
Homeland Security


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1893
წევრი No.: 45915
რეგისტრ.: 7-November 07

გამოგზავნილია: 7 Nov 2012, 13:45  #33801308      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Svani91
მადლობა smile.gif
..........
Kamanch
მთას ხო ხედავ?


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3170
წევრი No.: 135548
რეგისტრ.: 5-September 11

გამოგზავნილია: 11 Nov 2012, 15:09  #33861880      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
გავერთიანდები ნუბების კლუბში biggrin.gif უნივერსიტეტში ვსწავლობ borland C++ მარა პირველ კურსზე ვარ და ნელა მივდივართ... Visual Basic-თან ადრე მქონდა შეხება და ცოტათი ვერკვეოდი. იქ ვიცოდი ბაზებზე მუშაობა და ეგეც აღარ მახსოვს უკვე იმდენი ხანი გავიდა givi.gif ხოდა C++ ში მაინტერესებს როგორ შეიძლება ისეთი მარტივი ოპერაციის გაკეთება, როგორიცაა თუნდაჩ "open"? ანუ რო გავუშვა და ვთქვათ დესკტოპი გამიხსნას ფაილის ასარჩევად? ხო ნუბური კითხვაა მარა მეპატიება givi.gif Visual Basic ში სამუშაო პანელია და იმაზე აწყობ პროგს მარა ამასი მარტო ტექსტებია და ცოტა მოუხერხებლად მეჩვენება. ან ალბატ იმის ბრალია რო აზრზე არ ვარ biggrin.gif
cybernation21
sc


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 803
წევრი No.: 151732
რეგისტრ.: 28-June 12

გამოგზავნილია: 11 Nov 2012, 22:13  #33868589      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ofstream myfile; //აღწერა myfile ის
myfile.open ("example.txt"); //მითითება დირექტორიის
myfile << "Writing this to a file.\n"; //ჩაწერა
myfile.close(); //დახურვა


--------------------
მმმმმმმ..
n01k37
Assembly Artist


****
ჯგუფი: Users Awaiting Email Confirmatio
წერილები: 758
წევრი No.: 96363
რეგისტრ.: 24-July 09

გამოგზავნილია: 12 Nov 2012, 18:29  #33880991      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ვებგვერდი
Qt-ში for/loop ვერ შევასრულე ვერანაირად და იქნებ მითხრათ რაშია საქმე :დ

CODE
   DWORD AddressOfNames = export_directory->AddressOfNames + (DWORD)hMem;
   DWORD NumberOfNames = export_directory->NumberOfNames;
   
for(DWORD i = 0; i < NumberOfNames; i++)
     {
//ეს საერთოდ არ სრულდება, აი საერთოდ.
       char *pName = *((char**)AddressOfNames + i) + (DWORD)hMem;
       MessageBoxA(NULL, pName, NULL, 0x40);
     }
//ეგრევე აქ ხტება.
VirtualFree(hMem, NULL, MEM_RELEASE);


უსეინგ Qt Creator 2.6.0, SDK - 4.8.3
Svani91
Super Crazy Member


******
ჯგუფი: Moderators
წერილები: 7329
წევრი No.: 73460
რეგისტრ.: 4-November 08

გამოგზავნილია: 12 Nov 2012, 18:33  #33881048      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
n01k37

NumberOfNames - ის ნულის ტოლობა გამორიცხე?
n01k37
Assembly Artist


****
ჯგუფი: Users Awaiting Email Confirmatio
წერილები: 758
წევრი No.: 96363
რეგისტრ.: 24-July 09

გამოგზავნილია: 12 Nov 2012, 18:39  #33881143      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ვებგვერდი
Svani91
დიახ, მშვენივრად მუშაობს MSVC-ზე ეს კოდი, Qt-ში არა.
---
ვა, ეხლახანს დავაკვირდი, 0-ის ტოლია აქ.. და რატომ O_O MSVC-ში საერთოდ არანაირი პრობლემა არ აქვს. ჩავუჯდები საკაიფოდ, მადლობა მაინც! smile.gif
---
ტფუი, IMAGE_EXPORT_DIRECTORY-ს არასწორად ვითვლიდი )) მართლა ნუბური შეკითხვა იყო :დ

This post has been edited by n01k37 on 12 Nov 2012, 18:44
Devastator
Homeland Security


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1893
წევრი No.: 45915
რეგისტრ.: 7-November 07

გამოგზავნილია: 13 Nov 2012, 20:33  #33898161      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
press any key to continue... როგორ გავაქრო კონსოლიდან? biggrin.gif
და კდიევ მაინტერესებს - შემიძლია თუ არა კონსოლში ტექსტისათვის ფერის შეცვლა?
Wildwesthero
As You Like It


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3095
წევრი No.: 111537
რეგისტრ.: 5-February 10

გამოგზავნილია: 13 Nov 2012, 21:57  #33899512      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
Devastator
system ("PAUSE")-ს მაგივრად დაწერე cin.get()
თუ არ იმუშავა ორჯერ დაწერე:
cin.get();
cin.get();

This post has been edited by Wildwesthero on 13 Nov 2012, 21:57


--------------------
მას იქ ყოფნა უნდოდა სადაც არ იყო და მივიდოდა თუ არა იქ სადაც არ იყო, უკვე იქ იყო, სადაც იყო და იქ ყოფნა აღარ უნდოდა.
0 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (0 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (60) [1] 2 3 ... ბოლო » გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0190 ]   [ 13 queries used ]   [ GZIP Disabled ]