forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ფოსტა  · ჩატი
Pages: (60) 1 2 [3] 4 5 ... ბოლო »  ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> ნუბური შეკითხვები C++ - ში
Svani91
Super Crazy Member


******
ჯგუფი: Moderators
წერილები: 7329
წევრი No.: 73460
რეგისტრ.: 4-November 08

გამოგზავნილია: 3 Dec 2012, 15:20  #34173765      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Mi Di

დაწერე ამოცანები

იქნებ c- ს უცოდინრებიც დაგეხმაროთ
MrChorna
The Matrix Member


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 7991
წევრი No.: 74868
რეგისტრ.: 16-November 08

გამოგზავნილია: 9 Dec 2012, 17:05  #34252478      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
შეგიძლიათ ვინმემ დამიწეროთ ფუნქცია C++-ში რომელიც ათობით რიცხვს გადაიყვანს ორობითში user.gif ეხლა ვცდილობ და ვერ ავამუშავე ვერაფრით

This post has been edited by MrChorna on 9 Dec 2012, 17:05
stinky
Super Crazy Member


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 9967
წევრი No.: 129527
რეგისტრ.: 2-April 11

გამოგზავნილია: 9 Dec 2012, 19:10  #34254029      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
MrChorna


http://pastie.org/5462763


აგეტ დაწერილი მაქ, ყველაობითში გადაყავს 2 დან 36 მდე


--------------------
Console Gamer = Slideshow Gamer
MrChorna
The Matrix Member


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 7991
წევრი No.: 74868
რეგისტრ.: 16-November 08

გამოგზავნილია: 9 Dec 2012, 19:41  #34254618      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE (stinky @ 9 Dec 2012, 19:10 )
MrChorna


http://pastie.org/5462763


აგეტ დაწერილი მაქ, ყველაობითში გადაყავს 2 დან 36 მდე

სპასიბა გავარჩიე და გავიგე up.gif
* * *
ეხლა რა მაინტერესებს, ეს კოდი გადავიყვანე პირდაპირ 16-ბითში გადაყავს მაგრამ ერთი კითხვა მაქვს. 16-ობითში 10-ის სიმბოლოა A 11 B და ა.შ, როგორ ვუთხრა ეს პროგრამას რო 10 11 12 13 14 15 მაგივრად A B C D E F ჩაწეროს?
Ostrakoni
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 135
წევრი No.: 119407
რეგისტრ.: 9-August 10

გამოგზავნილია: 11 Dec 2012, 12:36  #34276807      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE
შემიძლია თუ არა კონსოლში ტექსტისათვის ფერის შეცვლა?

კი მე ესე მოვახერხე
system("color 0A");
0A მაგალითად. ჩვეულებრივი cmd ს ფერები შეგიძლია გამოიყენო. ალბათ მარტო ვინდოუსზე იმუშავებს
* * *
QUOTE
სპასიბა გავარჩიე და გავიგე 
* * *
ეხლა რა მაინტერესებს, ეს კოდი გადავიყვანე პირდაპირ 16-ბითში გადაყავს მაგრამ ერთი კითხვა მაქვს. 16-ობითში 10-ის სიმბოლოა A 11 B და ა.შ, როგორ ვუთხრა ეს პროგრამას რო 10 11 12 13 14 15 მაგივრად A B C D E F ჩაწეროს?


ესეთი რაღაც გავაკეთე

CODE

#include <iostream>
#include <vector>
#include <string>
using namespace std;

int main()
{
system("color 0A");
system("type chotqi.txt");
cout<<"\n\
ricxvis sxva tvlis sistemashi gadasayvanad\n\
sheiyvanet ricxvi da indeqsi.\n\
magalitad: tu ginda gadaiyvano 5 orobitshi akrife '5 2'\n\
an 48 teqvsmetobitshi '48 16' da a. sh.\n";
vector <char> ch36;
vector <int> int36;
string key="0123456789ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ";
for (int j=0;j<key.size();j++)  
ch36.push_back(key[j]);
for (int i=0;i<ch36.size();i++)
int36.push_back(i);
int k,l;      
string cnv="";
cin>>k>>l;
while (k!=0)
{
string tmp=cnv;
cnv=ch36[k%l]+tmp;
k/=l;
}
cout<<cnv<<endl;

system("pause");
return 0;
}


უფრო გამარტივებაც შეიძლება ალბათ
MrChorna
The Matrix Member


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 7991
წევრი No.: 74868
რეგისტრ.: 16-November 08

გამოგზავნილია: 11 Dec 2012, 20:05  #34282773      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Ostrakoni
ვაბშემც მვიხვდი რაც ხდება მაგ კოდში მაგრამ მაინც რთულია ჩემთვის
მაგდენი არ გამივლია ჯერ user.gif სპასიბა მაინც
getch
[@getch]


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 150
წევრი No.: 134129
რეგისტრ.: 25-July 11

გამოგზავნილია: 14 Dec 2012, 19:16  #34323056      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
ლინუქსე ც++_ის აპლიკაცია როგორ გავაკეთო?
Ostrakoni
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 135
წევრი No.: 119407
რეგისტრ.: 9-August 10

გამოგზავნილია: 14 Dec 2012, 19:51  #34323480      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE
Ostrakoni
ვაბშემც მვიხვდი რაც ხდება მაგ კოდში მაგრამ მაინც რთულია ჩემთვის
მაგდენი არ გამივლია ჯერ  სპასიბა მაინც

არადა მეგონა რომ გაიარე. ვაბშემც მეგონა რომ დაპროგრამებაში 24 ქულა გაქვს smile.gif smile.gif (კოლოქვიუმში)
* * *
QUOTE
system("color 0A");
system("type chotqi.txt");

ესენი ეფექტისთვის მოვიგონე smile.gif
user posted image
* * *

getch
QUOTE
ლინუქსე ც++_ის აპლიკაცია როგორ გავაკეთო?

ლინუქსზე რამე IDE დააყენე და იქ დააკომპილე მაგალითად Code blocks ით
MrChorna
The Matrix Member


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 7991
წევრი No.: 74868
რეგისტრ.: 16-November 08

გამოგზავნილია: 15 Dec 2012, 00:12  #34327300      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Ostrakoni
23 მაქვს spy.gif მაგრამ მაგდენი არ გამივლია
რა ბევრია 23 30-დან? biggrin.gif მეტი მინდოდა, მარა ისეთი ქულები დაიწერა ძირიტადად ბოლოს ესეც გამეხარდა

QUOTE
string key="0123456789ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ";

აი ეს არ გამივლია მაგრამ მოვწვი რაც ხდება
ხვალ ჩავუჯდები აბა

This post has been edited by MrChorna on 15 Dec 2012, 00:17
Farel0x
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Users Awaiting Email Confirmatio
წერილები: 3840
წევრი No.: 119928
რეგისტრ.: 22-August 10

გამოგზავნილია: 15 Dec 2012, 00:16  #34327385      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
getch
g++ კომპილატორი გამოიყენე,რომელსაც ჩაშენებული აქვს კომპილატორიც და ლინკერიც(.o ფაილების გაერთიანებისთვის და executable - ს მისაღებად)
g++ -o prog main.cpp
Ostrakoni
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 135
წევრი No.: 119407
რეგისტრ.: 9-August 10

გამოგზავნილია: 15 Dec 2012, 01:16  #34328435      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE
string key="0123456789ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ";

აი ეს არ გამივლია მაგრამ მოვწვი რაც ხდება

არაფერი განსაკუთრებული. სტრინგია ჩვეულებრივი. იმ სიმბოლოებით შევავსე რაც 10ობითიდან 36ობითამდე სისტემის რიცხვებს სჭირდება. ავტომატურადაც შეიძლებოდა შევსება მაგრამ ესე უფრო მოკლე და ადვილია.
getch
[@getch]


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 150
წევრი No.: 134129
რეგისტრ.: 25-July 11

გამოგზავნილია: 15 Dec 2012, 23:20  #34339439      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
გუშIნ იყო უსაკო და მესამე დივიზიონის 1 და მეორე ამოცანებს გეტყვით
ნუ საკმაოდ კარგი ამოცანებია

1 ამოცანა


ნუ მოკლედ 2 ძროხა არის საკოოედინათო ღერძზე, 0_ზე. ძროხები იწყებენ მოძრაობას (ან მარცხნივ ან მარჯვნივ) ყოველ შეხვედრისას ძროხები ესალმებიან ეღთმანეთს და უნდა დავთვალოთ მოძრაობის დასრულების შემდეგ ეს ძროხები რამდენჯერ მიესალმნენ ერთმანეთს.


შემომავალი ფაილი:
4 5 // 4_პირველი ძროხის მოძრაობა, 5_ მეორე ძროხის მოძრაობა
3 L
5 R
1 L
2 R
4 R
1 L
3 L
4 R
2 L





გამომავალი ფაილი :3
Ostrakoni
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 135
წევრი No.: 119407
რეგისტრ.: 9-August 10

გამოგზავნილია: 16 Dec 2012, 14:38  #34345708      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE
4 5 // 4_პირველი ძროხის მოძრაობა, 5_ მეორე ძროხის მოძრაობა

ვერაფერი გავიგე
getch
[@getch]


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 150
წევრი No.: 134129
რეგისტრ.: 25-July 11

გამოგზავნილია: 16 Dec 2012, 14:58  #34345950      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
Ostrakoni
4 5



3 L
5 R
1 L
2 R
ეს არის პირველი ძროხის მოძრაობა ანუ 4 _ჯერ გადაადგილდა


4 R
1 L
3 L
4 R
2 L
ეს მეორე ძროხის მოძრაობა ანუ 5-ჯერ გადაადგილდა
Van Troy
Bloodless


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1048
წევრი No.: 144039
რეგისტრ.: 7-March 12

გამოგზავნილია: 18 Dec 2012, 12:29  #34370812      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
მოცემულია მასივი ინტ B[15]
მასივის ელემენტებს მიანიჭეთ ნებისმიერი მნიშვნელობები
განსაზღვრეთ მასივის კენტინდექსიან ელემენტებს შორის უდიდესი
განსაზღვრეთ მასივის ლუწინდექსიან ელემენტებს შორის უდიდესი
მე-2 და მე-3 ეტაპზე მიღებული შედეგები შეადარეთ ერთმანეთს

help? anyone? user.gif

This post has been edited by Van Troy on 18 Dec 2012, 12:30
0 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (0 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (60) 1 2 [3] 4 5 ... ბოლო » გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0282 ]   [ 13 queries used ]   [ GZIP Disabled ]