forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ფოსტა  · ჩატი
Pages: (60) « პირველი ... 56 57 [58] 59 60   ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> ნუბური შეკითხვები C++ - ში
syaruna
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3111
წევრი No.: 154790
რეგისტრ.: 5-October 12

გამოგზავნილია: 11 Jul 2017, 23:02  #50945385      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
irakli8
აკადემიაში ვსწავლობ და იქდან ვიცი რო ც-ს ვსწავლობ და რავი კონსპექტებსაც ც-ი აწერია და ჩვეულებრივ ფსევდო კოდებში იოსტრიმები და სიაუტებია რავიცი რავიცი ხო არ მატყურებენ რამეს>? biggrin.gif
irakli8
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2578
წევრი No.: 125609
რეგისტრ.: 6-January 11

გამოგზავნილია: 12 Jul 2017, 00:22  #50946001      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
syaruna
ცპპს ელემენტებს იყენებთ აშკარად, ალბათ სიმარტივისთვის, printf-თან შედარებით ეკრანზე ინფოს გამოსატანად cout/cin უფრო ადვილია.

ჰოდა რადგან აკადემიაში სწავლობ, არ მქონია ხმა ამოსაღები smile.gif

This post has been edited by irakli8 on 12 Jul 2017, 01:01
syaruna
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3111
წევრი No.: 154790
რეგისტრ.: 5-October 12

გამოგზავნილია: 12 Jul 2017, 07:09  #50946861      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
irakli8
დიდი არაფერია რასაც იქ ვსწავლობ სახლშიც შემეძლო რო მესწავლა მაგრამ
უფრო გვიან.
Micho
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 508
წევრი No.: 8937
რეგისტრ.: 22-February 05

გამოგზავნილია: 6 Aug 2017, 10:42  #51094530      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ახალი საიტია C++-ის შესწავლა ვისაც გინდათ, მაგალითებით. კომპილატორის მსგავსი

http://coderney.com/


--------------------
See you in lucid dreams
Irakli2013
მურმანიძემ ხელი არ მოაწერა


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 8037
წევრი No.: 174435
რეგისტრ.: 4-October 13

გამოგზავნილია: 19 Aug 2017, 15:59  #51174665      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Snake-ის დაწერას ვცდილობ cpp-ზე

როცა Code::Blocks-ში ვრთავ ირთვება და როცა exe ფაილის ჩართვას ვცდილობ ამას მიწერს:

user posted image

This post has been edited by Irakli2013 on 19 Aug 2017, 16:00


--------------------
You see, in this world there's two kinds of people, my friend: those with loaded gun and those who dig. You — dig


Когда у общества нет цветовой дифференциации штанов, то нет цели!

Правительство на другой планете живет…
gio_rgi
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 126
წევრი No.: 218862
რეგისტრ.: 23-May 16

გამოგზავნილია: 19 Aug 2017, 19:50  #51175727      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ეგ სავრუდოთ იმის ბრალია რომ როცა code::block დებაგერით უშვებ პროგრამას მაშინ იმუშავებს რადგან დებაგერი და libgcc_s_dw2-1.dll ერთი და იგივე დირექტორიაში არიან ხოლო როცა ჩვეულებრივ cmd-თი უშვებ არ იმოშავებს.
იმისათვის რომ იმუშაოს ეგ dll ფაილი უნდა დაკოპირო windows/system32 დირექტორიაში ან თავად ის საქაღალდე სადაც ეგ dll მდებარეობს უნდა აქციო გლობალურ დირექტორიად იმისათვის რომ ოპერაციული სისტემის ყველა ადგილიდან დანახვადი იყოს. ან უშუალოდ იმავე დირექტორიაში დაკოპირე ეგ dll-ი რომელშიც შენი პროგრამა მდებარეობს

This post has been edited by gio_rgi on 19 Aug 2017, 19:56
Irakli2013
მურმანიძემ ხელი არ მოაწერა


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 8037
წევრი No.: 174435
რეგისტრ.: 4-October 13

გამოგზავნილია: 19 Aug 2017, 23:00  #51176820      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE (gio_rgi @ 19 Aug 2017, 19:50 )
ეგ სავრუდოთ იმის ბრალია რომ როცა code::block დებაგერით უშვებ პროგრამას მაშინ იმუშავებს რადგან დებაგერი და libgcc_s_dw2-1.dll ერთი და იგივე დირექტორიაში არიან ხოლო როცა ჩვეულებრივ cmd-თი უშვებ არ იმოშავებს.
იმისათვის რომ იმუშაოს ეგ dll ფაილი უნდა დაკოპირო windows/system32 დირექტორიაში ან თავად ის საქაღალდე სადაც ეგ dll მდებარეობს უნდა აქციო გლობალურ დირექტორიად იმისათვის რომ ოპერაციული სისტემის ყველა ადგილიდან დანახვადი იყოს. ან უშუალოდ იმავე დირექტორიაში დაკოპირე ეგ dll-ი რომელშიც შენი პროგრამა მდებარეობს

მადლობა.
კომპილატორის საქაღალდედან დავაკოპირე ის დლლ ფაილი, cpp-სთან ჩავაგდე და ეშველა
Irakli2013
მურმანიძემ ხელი არ მოაწერა


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 8037
წევრი No.: 174435
რეგისტრ.: 4-October 13

გამოგზავნილია: 10 Sep 2017, 11:48  #51304597      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
https://www.amazon.com/gp/aw/d/0321776402/r...cuhL&ref=plSrch

კარგი წიგნია დამწყებთათვის?
syaruna
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3111
წევრი No.: 154790
რეგისტრ.: 5-October 12

გამოგზავნილია: 5 Oct 2017, 23:09  #51455103      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
int a = 10;
int b=0;
short *bl = (short*)&b;
*(bl+1) = a;
cout << b << endl;
for (int i = 1; i >=0; i--)
{
bitset<16>y(*(bl + i));
cout << y << " ";
}
cout << endl;



მინდა რომ მეოთხე ბაიტს მივწვდე როგორ გავაკეთო? ბულით ვაკეთებ და მარტო 1 იანს მიწერს მინდა რომ 10-ი მეოთხე ბაიტში ჩავწერო.
შორტით ვაკეთებ ოგონდ 1 ბაიტს ვმაზავ ანუ 1-თს ახტება რადგან შორტი 2 ბაიტიანი.
irakli8
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2578
წევრი No.: 125609
რეგისტრ.: 6-January 11

გამოგზავნილია: 11 Oct 2017, 23:48  #51487975      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
syaruna
ქარად დაკასტე და 3 მიამატე
Bitcoin9000
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 32
წევრი No.: 234719
რეგისტრ.: 18-August 17

გამოგზავნილია: 22 Oct 2017, 15:47  #51546806      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ხელმეორედ რო გაუშვას პროგრამა რა კომანდი უნდა დავწერო?
lukaqevxooo
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 186
წევრი No.: 188338
რეგისტრ.: 3-July 14

გამოგზავნილია: 26 Oct 2017, 17:49  #51568711      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ც++ ისთვის რომელ წიგნს მირჩევთ ?
ბიჭური
Super Crazy Member +


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 13036
წევრი No.: 157590
რეგისტრ.: 20-December 12

გამოგზავნილია: 26 Oct 2017, 18:26  #51568865      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE (lukaqevxooo @ 26 Oct 2017, 17:49 )
ც++ ისთვის რომელ წიგნს მირჩევთ ?


--------------------
აბიტურიენტი
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 218
წევრი No.: 233563
რეგისტრ.: 5-July 17

გამოგზავნილია: 26 Oct 2017, 18:51  #51568959      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
გამარჯობა, კითხვა მაქვს მეც user.gif
სტენფორდის სტანდარტულ ბიბლიოთეკებს https://stanford.edu/~stepp/cppdoc/ ვერ ვუხერხებ ვერაფერს. Code::Blocks-ში როგორ უნდა გამოვიყენო ეს ფაილები? ზოგადად ინტერფეისებს თავისი სორს ფაილებით ვამატებ პროექტის ფოლდერში და მუშაობს. მაგრამ ესენი არაფრით არ იბილდება sad.gif სულ რაღაც ერორს მიგდებს. როგორც ჩანს მარტო ჰედერები და სორსის ფაილებია მაგრამ მაინც არ მუშაობს. აკლია რამე თუ მე ვერ ვაკეთებ?
gio_rgi
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 126
წევრი No.: 218862
რეგისტრ.: 23-May 16

გამოგზავნილია: 26 Oct 2017, 19:23  #51569097      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE (აბიტურიენტი @ 26 Oct 2017, 18:51 )
გამარჯობა, კითხვა მაქვს მეც user.gif
სტენფორდის სტანდარტულ ბიბლიოთეკებს https://stanford.edu/~stepp/cppdoc/ ვერ ვუხერხებ ვერაფერს. Code::Blocks-ში როგორ უნდა გამოვიყენო ეს ფაილები? ზოგადად ინტერფეისებს თავისი სორს ფაილებით ვამატებ პროექტის ფოლდერში და მუშაობს. მაგრამ ესენი არაფრით არ იბილდება sad.gif სულ რაღაც ერორს მიგდებს. როგორც ჩანს მარტო ჰედერები და სორსის ფაილებია მაგრამ მაინც არ მუშაობს. აკლია რამე თუ მე ვერ ვაკეთებ?

ეგ ბიბლოთეკა სავარაუდოდ დაწერილია C++17 ვერსის კოდზე შენს Code::Blocks არ აქვს ამ ვერსის მხარდაჭერა და ამიტომაც გამოაქვს ერორეი კოპილაცის დროს
0 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (0 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (60) « პირველი ... 56 57 [58] 59 60  გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0351 ]   [ 13 queries used ]   [ GZIP Disabled ]