forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ფოსტა  · ჩატი
Pages: (5) 1 [2] 3 4 ... ბოლო »  ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> C vs C# vs C++, რა განსხვავებაა?
Roofus
chi


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 5761
წევრი No.: 366
რეგისტრ.: 6-October 01

გამოგზავნილია: 12 Jan 2016, 20:02  #46708010      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ვებგვერდი
მეგატვინი
დაწყება მაინც ობიექტ ორიენტირებადი ენით მირჩევნია biggrin.gif მაინც უნდა ვისწავლო ბოლოს... biggrin.gif

არ ვარ სკეპტიკურად განწყობილი.
საქმეში როცა გამოვცადე C-ს კოდი ძალიან პროდუქტიული გამოდგა...
სანამ შეხება არ მქონდა მანამდე რა მეთქვა smile.gif
* * *
gordas
მაგალითები წიგნშია ბევრი... smile.gif მე როგორ მოგიყვანო... smile.gif

მე საერთოდ ტუტორიალით დავიწყე და მერე ამ წიგნით

http://forum.c-base.xyz/index.php?/files/f...-in-easy-steps/

ქართულად მართლა არ გირჩევ სწავლას ... უაზროდ დროს დახარჯავ ჩემი აზრით...


--------------------
ხელმოწერის მოსაფიქრებლად კრეატიულობა არ მყოფნის...

http://saba.longevity.ge - სულხან-საბა ორბელიანის ქართული ლექსიკონი
gordas
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1809
წევრი No.: 151592
რეგისტრ.: 26-June 12

გამოგზავნილია: 13 Jan 2016, 01:12  #46711437      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
მეგატვინი
Roofus
რაღაც ქართული წიგნი გავაძრე C++ის კობა გელაშვილის და ალექსანდრე გამყრელიძესია, თსუს საიტიდან გადმოვწერე მემგონი და წავა თავიდან ეგ თუ იცით და მერე ინგლისური რო მივამატო? gigi.gif
მეგატვინი
Super Crazy Member


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 5164
წევრი No.: 173214
რეგისტრ.: 11-September 13

გამოგზავნილია: 13 Jan 2016, 18:35  #46716967      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
gordas

ინგლისური წიგნები დამწყებებისთვის,რაც მინახავს
ყოველთვის "ადვილი ენით" წერია და კარგადაც არის ახსნილი.

ქართული რაც მინახავს,პირიქით.

შენი ნებაა რითი დაიწყებ,მაგრამ ინგლისური წიგნებით ჯობია სწავლა.

თან რამე რო გაგიჭირდეს,ინგლისურად ნახავ პასუხს ან თუნდაც რუსულად.

რუსული თუ იცი,მაგითაც შეგიძლია სწავლა,მარა რუსული წიგნი C++ზე და თანაც თანამედროვე გამოცემა,ძნელად საშოვნელია.

Roofus
QUOTE
საქმეში როცა გამოვცადე C-ს კოდი ძალიან პროდუქტიული გამოდგა...

up.gif

სერიოზული ამოცანისთვის არ გამომიყენებია ჯერ,მაგრამ სულ მესმის,რომ ძალიან სწრაფია და მაგარი.
აქაც ჰყოფილია ფანები C-ს.
AIX-500
Hardware and Software Architector


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 4961
წევრი No.: 39200
რეგისტრ.: 31-July 07

გამოგზავნილია: 26 Jan 2016, 17:54  #46833298      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ვებგვერდი · aim
აი ვაბშეტა C ისწავლე და მერე დანარჩენი ზღაპრად მოგეჩვენება.


--------------------
ისე ქენით მთლად არ გამოფეისბუქდეთ.

ფეისბუკობა ახალი სენია და ადამიანობას აქვეითებს.
შაქროII
პაპაჲლენდერი


********
ჯგუფი: Members
წერილები: 39593
წევრი No.: 4564
რეგისტრ.: 12-March 04

გამოგზავნილია: 29 Jan 2016, 23:33  #46864527      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ვებგვერდი · icq · msn
Roofus
სტრუქტ ძაღლი ჩასვი რა ტვისებებიც გინდა...

ვოიდ დაიყეფე (* ძაღლი);

ძაღლი მურა;

დაიყეფე(&მურა);


--------------------
მოედღვნებაო დრაგი კარგისა
ასეთი ყოფილა ბედი ქართლისა
__________________________
პატივისცემ(ატყეპ)ით
შაქრო პაპა
zgarb7
The Burning Crusade


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2538
წევრი No.: 186741
რეგისტრ.: 27-May 14

გამოგზავნილია: 1 Feb 2016, 18:49  #46888774      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
თუ მუშაობას აპირებ C# ისწავლე. მთელი ტექნოლოგიებია დაფუძნებული ამაზე. ვები, დესკტოპი და ა.შ. თან ძალიან ადვილია. გსიამოვნებს რომ წერ კოდს ისე ცოტა კოდის წერა გიწევბს.

asp.net, windows forms, wpf, wcf, entity framework, asp.net mvc, silverlight

და ძალიან მოქნილი და სასიამოვნო სამუშაო გარემოც აქვს Visual Studio

This post has been edited by zgarb7 on 1 Feb 2016, 18:51


--------------------
***ძველი კომპითაც ითამაშებთ***
https://www.warmane.com/
ბევრმა არ იცის რომ ასეთი კარგი თამაშის თამაში შეიძლება ძველი კომპით
gordas
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1809
წევრი No.: 151592
რეგისტრ.: 26-June 12

გამოგზავნილია: 1 Feb 2016, 22:10  #46890729      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
zgarb7
მუშაობას და არამუშაობას შორის რა განსხვავებაა ეგეც გამარკვიე...

შესაძლებლობების მხრივ რა განსხვავებაა?

QUOTE
asp.net, windows forms, wpf, wcf, entity framework, asp.net mvc, silverlight

ეს რეებია არვიცი საერთოდ შეგიძლია ამიხსნა?




ისე Adobe, Autodesk, Ms-ს პროგრამები რა ენებშია დაწერილი? photoshop, 3ds max, Ms office?
Roofus
chi


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 5761
წევრი No.: 366
რეგისტრ.: 6-October 01

გამოგზავნილია: 1 Feb 2016, 23:35  #46891631      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ვებგვერდი
შაქროII
მაგ შენ მურას ინჰერიტანსი აქვს? boli.gif

კარგი C-ს აქვს struct... კარგი მაგალითი არ იყო მართალია.

სხვა ახსნა ვერ მოუძებნე უბრალოდ C++ კლასებს.

This post has been edited by Roofus on 1 Feb 2016, 23:38
AIX-500
Hardware and Software Architector


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 4961
წევრი No.: 39200
რეგისტრ.: 31-July 07

გამოგზავნილია: 2 Feb 2016, 02:06  #46893045      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ვებგვერდი · aim
Roofus
მშვენიერი მაგალითია.

შემოიღო სტრუქტურა ძაღლი, მერე შექმნა სტეკში ძაღლი სახელად მურა
შემდგომ ფუნქცია დაყეფებას გადასცა მურაზე მიმთითებელი
zgarb7
The Burning Crusade


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2538
წევრი No.: 186741
რეგისტრ.: 27-May 14

გამოგზავნილია: 2 Feb 2016, 13:10  #46895409      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
QUOTE (gordas @ 1 Feb 2016, 22:10 )
zgarb7
მუშაობას და არამუშაობას შორის რა განსხვავებაა ეგეც გამარკვიე...

შესაძლებლობების მხრივ რა განსხვავებაა?

QUOTE
asp.net, windows forms, wpf, wcf, entity framework, asp.net mvc, silverlight

ეს რეებია არვიცი საერთოდ შეგიძლია ამიხსნა?




ისე Adobe, Autodesk, Ms-ს პროგრამები რა ენებშია დაწერილი? photoshop, 3ds max, Ms office?

თუ აპირებ თქო მუშაობას ანუ ვიგულისხმე ისეთი სამსახურის შოვნას სადაც პროგრმაისტი იქნები და ფულს გადაგიხდიან სამუშაოში.


ეგენი არის .Net Framework-ზე დაფუძნებული ტექნოლოგიები, რომელიც მოიცავს როგორც desktop აპლიკაციებს ასევე ვებ აპლიკაციებსაც.

ჯობს.გე-ზე შედი გაძეძგილია .net პროგრამისტის ვაკანსიები.
ძალიან მოთხოვნადია დღეს ამიტომ ყველას ჯობია ისწავლე .net -ზე პროგრამირება. (C#-ის ენაზე)

თან C# ძალიან მარტივი და ადვილია.

ასევე დაგჭირდება პარალელურად Microsoft Sql Server-ის სწავლაც. პროგრამირების საწყის დონეზე სწავლის შემდგომ სქლ-ი ძალიან გაგიადვილდება.

არ დაიჯერო C++ ისწავლეო რო გეუბნებიან. არ გამოგადგება. არ იყენებს თითქმის არავინ ჩვენთან მაგ ტექნოლოგიას. შედი ჯობს.გეზე და ნახე საერთოდ არ არის მაგაზე ვაკანსიები.

დღეს .Net-ია მოწინავე ტექნოლოგია.
gordas
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1809
წევრი No.: 151592
რეგისტრ.: 26-June 12

გამოგზავნილია: 2 Feb 2016, 13:57  #46895877      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
zgarb7
მადლობა პასუხისთვის,


ესეთი შეკითხვა მაქვს კიდევ, რატომ ითხოვენ დამსაქმებლები C# და არა C++ს? შარფს მეტი შესაძლებლობები აქვს?

AIX-500
Hardware and Software Architector


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 4961
წევრი No.: 39200
რეგისტრ.: 31-July 07

გამოგზავნილია: 2 Feb 2016, 15:45  #46896876      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ვებგვერდი · aim
gordas
QUOTE
ესეთი შეკითხვა მაქვს კიდევ, რატომ ითხოვენ დამსაქმებლები C# და არა C++ს? შარფს მეტი შესაძლებლობები აქვს?

1. იმდენად იოლი რამეა C#, რომ ბევრმა იცის შესაბამისად იოლი დასაწერია მასზე და სწრაფად და ხელფასიც ნაკლები უნდა.
gordas
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1809
წევრი No.: 151592
რეგისტრ.: 26-June 12

გამოგზავნილია: 2 Feb 2016, 20:53  #46899909      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
AIX-500
იოლი სინტაქსის გამო არის, თუ შესაძლებლობები აქვს ნაკლები და ამიტომ არის იოლი?
Shredinger
/dev/null


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1970
წევრი No.: 166416
რეგისტრ.: 30-April 13

გამოგზავნილია: 2 Feb 2016, 21:46  #46900433      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
gordas
QUOTE
იოლი სინტაქსის გამო არის

ყველაფერი გამზადებული გაქვს და შენ გიწევს მერე შენება.
gordas
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1809
წევრი No.: 151592
რეგისტრ.: 26-June 12

გამოგზავნილია: 3 Feb 2016, 00:42  #46902271      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Shredinger
QUOTE
შესაძლებლობები

ამ ნაწილში თანაბრად არიან? C# იოლი რაღაც შეზღუდულობის გამო ხომ არ არის?
0 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (0 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (5) 1 [2] 3 4 ... ბოლო » გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0196 ]   [ 13 queries used ]   [ GZIP Disabled ]