forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ფოსტა  · ჩატი
Pages: (6) 1 [2] 3 4 ... ბოლო »  ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> ნუბური შეკითხვები nodejs - ში
Ruritania
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 548
წევრი No.: 26801
რეგისტრ.: 11-December 06

გამოგზავნილია: 14 Nov 2016, 18:29  #49267202      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Roofus
express-ზე შეგიძლია კი. არის სხვადასხვა ბიბლიოთეკები. ჩვეულებრივი middleware-ის სახით კეთდება.
https://www.npmjs.com/package/csurf
X2D3T9



*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2137
წევრი No.: 200362
რეგისტრ.: 31-March 15

გამოგზავნილია: 14 Nov 2016, 20:47  #49268181      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
web_nts

კი ეგ ვიგულისხმე ანუ სხვა დიმენზე არიმუშაოს ადრეც ვიკითხმე მგონი რაღაც მახსოვს drug.gif

https://github.com/expressjs/cors/blob/master/README.md

ეს ვნახე გავტესტავ მერე


--------------------
do{
Life.eat();
Life.sleep();
Life.study();
Life.behappy();
}while{ Life.stat() != end }
nv86
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 353
წევრი No.: 93126
რეგისტრ.: 7-June 09

გამოგზავნილია: 14 Nov 2016, 22:08  #49268841      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ჰოსტინგში ფული არ გადაიხადო არ გადამრიო.

googleსაც და amazonsსაც აქვს ორივეს ტრიალ პერიოდები.

3-თვიდან 12-მდე მგონი.

ასევე გამოიყენე nodejs-ის container-ები.


--------------------
რა საოცარი ცხვირპირი გაქვს (c)
საზამთრო გევასება? (c)
web_nts
EVERYBODY LIES


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 11772
წევრი No.: 11840
რეგისტრ.: 28-July 05

გამოგზავნილია: 14 Nov 2016, 22:11  #49268869      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
X2D3T9
QUOTE
კი ეგ ვიგულისხმე ანუ სხვა დიმენზე არიმუშაოს

CORS-ს თუ გულისხმობ, მაგისგან დასაცავად ცალკე არაფერი არ გჭირდება. გამორთულია ავტომატურად ყველა თანამედროვე ვებ სერვერზე და ბრაუზერში. შენ რაც დადე ეგ ლინკი პირიქით, სხვა დომენი რომ დაუშვა შენს საიტზე მაგისთვისაა.

ამასთანავე, CORS არ იცავს ფორმებიდან დაპოსტვისგან.... CORS არის მხოლოდ ajax რექვესთებისგან დასაცავი მექანიზმი.

აი მაგალით სად მუშაობს CORS და სად არა:

CODE
<!DOCTYPE html>
<html>
   <head>
       <meta charset="utf-8">
       <meta name="viewport" content="width=device-width">
       <script src="https://code.jquery.com/jquery-1.12.4.js"></script>
       <title>CORS TEST</title>
       <script>
           function load(){
               // ეს ფუნქცია დაიბლოკება ბრაუზერის მიერ ვინაიდან ფორუმს დაშვებული არ აქვს CORS მოთხოვნები
               $("#result").load( "https://forum.ge");
           }
       </script>
   </head>
   <body onload="load()">
       <!-- ეს ფორმა ჩვეულებრივად განახორციელებს POST რექვესთს ფორუმზე, ვინაიდან ბრაუზერების მიერ ეს დაშვებულია და ajax-ისგან განსხვავებით CORS შეზღვუდვა არ მოქმედებს ფორმებზე -->
       <form  action="https://forum.ge" method="post">
           <input type="text" name="user">
           <input type="password" name="password">
           <input type="submit" value="Submit">
       </form>
       <div id="result"></div>
   </body>
</html>

თუ ფორმების დაცვაც გინდა, მაშინ უნდა გამოიყოენო რაზეც Roofus და Ruritania საუბრობენ https://www.npmjs.com/package/csurf

nv86
QUOTE
googleსაც და amazonsსაც აქვს ორივეს ტრიალ პერიოდები.

3-თვიდან 12-მდე მგონი.

yes.gif ამაზონს 1 წლიანი აქვს მინიმალურ პაკეტებზე რომლებიც სრულიად გამოსადეგია სასწავლად yes.gif

QUOTE
ასევე გამოიყენე nodejs-ის container-ები.

no.gif ზოგადად კონტეინერების გამოყენება სადაო საკითხია, მაგრამ დამწყებებისთვის კონტეინერები მითუმეტეს მარაზმია.

This post has been edited by web_nts on 14 Nov 2016, 22:15


--------------------
სპლიყვი გამოუშვით ფარჩაკებო!
Svani91
Super Crazy Member


******
ჯგუფი: Moderators
წერილები: 7329
წევრი No.: 73460
რეგისტრ.: 4-November 08

გამოგზავნილია: 14 Nov 2016, 22:32  #49269067      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
მადლობა ყველას ხალხო, სახლში მივალ და ჩავუჯდები

» სპოილერის ნახვისთვის დააწკაპუნეთ აქ «
nv86
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 353
წევრი No.: 93126
რეგისტრ.: 7-June 09

გამოგზავნილია: 15 Nov 2016, 01:40  #49270584      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE
no.gif ზოგადად კონტეინერების გამოყენება სადაო საკითხია, მაგრამ დამწყებებისთვის კონტეინერები მითუმეტეს მარაზმია.



დიდ სკეილზე რო ხარ როგორ წარმოგიდგენია ამაზონი ან გუგლი კონტეინრერების გარეშე. კაი რა.

და მაგისკენ მიდის.

პ.ს 1$ უნდა გქონდეს ბარათზე ოღონდ ორივეგან. გუგლზეც და ამაზონზეც. ჩამოგაჭრის და გიბრუნდება. უკანვე.
Svani91
Super Crazy Member


******
ჯგუფი: Moderators
წერილები: 7329
წევრი No.: 73460
რეგისტრ.: 4-November 08

გამოგზავნილია: 15 Nov 2016, 08:09  #49271083      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Otory

მგონი ეგ ვარიანტი ყველაზე მეტად მაწყობს, ვცდი და დავწერ რა გამომივა

web_nts

ეგრე რო გავა default - ო, კონტროლს ხო დავკარგავ? მე კი მინდა ვაცვლევინო ეგ. ალბათ არც შეიცვლება, მარა შესაძლებლობა მინდა იყოს

nv86

პროდაქშენზე გამომადგება ამაზონი? სასწავლად ერთია და პატარა პროდაქშენში ჩასაშვებ პროექტს ვწერ თან

მადლობა ყველას

პს
გამოვიდა კარგად

CODE

app.locals.headerData = dataFactory.headerData;
app.locals.footerData = dataFactory.footerData;


წიგნს ხო ვერ მირჩევდით რამეს?

This post has been edited by Svani91 on 15 Nov 2016, 08:24
web_nts
EVERYBODY LIES


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 11772
წევრი No.: 11840
რეგისტრ.: 28-July 05

გამოგზავნილია: 15 Nov 2016, 10:14  #49271417      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
nv86
QUOTE
დიდ სკეილზე რო ხარ როგორ წარმოგიდგენია ამაზონი ან გუგლი კონტეინრერების გარეშე. კაი რა

რამდენი წელია კონტეინერებზე ხარ? biggrin.gif მანამდე ინტერნეტი არ არსებობდა?

აბა მითხარი ეხლა ასეთი სიტუაცია.... მაქვს ნოდის ერთი აპლიკაცია რომელმაც იდეაში უნდა შეძლოს ულიმიტო ზრდა თუნდაც ფეისბუქის დონეზე. თითოეულ 8 ბირთბიან EC2 სერვერზე ეს აპლიკაცია არის გაშვებული 16 სხვადახვა პორტზე და შიდა load balancing-ს აკეთებს ამ პორტებზე Nginx. ეს 1 ცალი EC2 სერვერი თავისმხრივ ჩასმულია AWS Elastic Load Balancer-ში, რომელიც პროცესორის და რამის დატვირთვის მიხედვით ამ სერვერის სნაპშოტოს მიხედვით ქმნიან და ანადგურებენ ანალპგიურ ვირტუალირ მანქანებს. ეს არის Unlimited Scalability და არა კონტეინერები. ეხლა აღმოწერე რა მოგებას მომიტანს კონტეინერების ჩასმა ამ პროცესში როდესაც პროდუქციისთვის მზა აპლიკაციას ვუშვებ? იმედია იმას ხვდები რომ კონტეინერები უფრო მეტ რესურს წაიღებს ხო? ანუ დაახლოებით 5 წუთს რომ იგებ კონტეინერების შექმნით ვირტუალირი სერვერის სნაპშოტთან შედარებით, ამიტომ ღირს რესურსის გაწირვა?

კონტეინერები არის კარგი დაჩქარებული ისეთ სიტუაციაში სადაც იუზერს ფართო წვდომა აქვს სისტემაზე და კონტეინერებს იყენებ სენდბოქსად. ისიც ბოლო უსაფრთხოების პრობლემების გამო ეჭვქვეშაა რამდენიმად მუშაობს http://www.theregister.co.uk/2016/11/01/do...w_yet_bad_news/
* * *
Svani91
QUOTE
ეგრე რო გავა default - ო, კონტროლს ხო დავკარგავ? მე კი მინდა ვაცვლევინო ეგ. ალბათ არც შეიცვლება, მარა შესაძლებლობა მინდა იყოს

კოდი რაც დავდე არ ნახე? პირიქით, საქმეს იმარტოვებ. დეფოლტი არის დაყენებული და ყოველ ჯერზე მისი შეცვლა არ გჭირდება, მაგრამ თუ გჭირდება ან ოდესმე დაგჭირდება შეცვლა გადასცემ მოდიფიცირებულ ჰედერს და გამოიტანს ამ მოდიფიკაციას.

კარგად დააკვირდი აბა კოდს
CODE
<% if(typeof headerData !== 'undefined') { %>
  <%=headerData%>
<% } else { %>
  Default Header Text
<% } %>


და მიუხედავად დიდი პატივიაცემისა ამხანაგი ოთარის მიმართ, ნოდში გლობალების გამოყენება მხოლოდ უკიდურეს შემთხვევაში მიმაჩნია მიზანშეწონილად smile.gif და შენი შემთხვება მიახლოებილიც კი არ არის რამე უკიდურესობასთან. ვერცერთ სერიოზულ პროექტს ვერ ნახავ გაგლობალებული თემის ნაწილებით. მითუმეტეს app-ში დამატებილი გლობალებით. არსებობს გლობალური ობიექტი global რომელშიც უნდა დაამატო შენი ობიექტი რომელსაც ერქმევა უნიკალური სახელი რათა აიცილო თავდიან რამე პოტენციური კონფლიქტი და იქ ჩაწერ ყველაფერს.

CODE
global.myUniqueAppName = { config: { url: '....' } };

global.myUniqueAppName.theme = { header: '........' };

მაგრამ კიდევ ერთხელ, გლობალის მსგავსი გამოყენება ითვლება ცუდ პრაქტიკად.
Svani91
Super Crazy Member


******
ჯგუფი: Moderators
წერილები: 7329
წევრი No.: 73460
რეგისტრ.: 4-November 08

გამოგზავნილია: 15 Nov 2016, 11:18  #49271743      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
web_nts

ეს default text სადმე უნდა შევინახო, ყველა ვარიანტში. ალბათ ვერ ვკითხულობ სწორად.

თუ გლობალში ან ლოკალში არა, აბა სად? ყოველ ჯერზე გადმოცემა არ მინდა ძალიან

აი წარმოიდგინე ლეიაუთ ფაილი, რომელიც ყველა გვერდს დაყვება და არაა სტატიკი. რას აკეთებ ამ დროს
web_nts
EVERYBODY LIES


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 11772
წევრი No.: 11840
რეგისტრ.: 28-July 05

გამოგზავნილია: 15 Nov 2016, 11:51  #49271965      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Svani91
თემის ფაილს არ იყენებ? ყველაფერი სტრინგად უნდა ჩასვა კაცო? smile.gif

მოგვიანებით დავწერ ejs-ზეც და mustache-ზეც თუ როგორ შექმნა ფაილები და როგორ გაუკეთო ინტეგრაცია მოდულად ამ ყველაფერს ყველანაირი გლობალების გარეშე smile.gif
Otory
Insane


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 16585
წევრი No.: 1007
რეგისტრ.: 9-June 02

გამოგზავნილია: 15 Nov 2016, 18:16  #49274866      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
web_nts
გლობალი არ არის, სკოუპ ვერიეიბლია...
მიდლვეარებიდან res / req -ის გარეშე როგორ მოგაქვს დატა? თუნდაც ავტორიზაციის დატა.

ამ კონკრეტულ შემთხვევას რაც შეეხება, მე უფრო breadcrumbs ვარიანტი მგონია და შესაბამისად დიფოლტ ტექსტი არ წავა. მე რა ვარიანტიც დავწერე - ფაქტიურად ეგაა მაგ შემთხვევისთვის.


--------------------
Over 9000!
Svani91
Super Crazy Member


******
ჯგუფი: Moderators
წერილები: 7329
წევრი No.: 73460
რეგისტრ.: 4-November 08

გამოგზავნილია: 15 Nov 2016, 21:54  #49276285      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Otory

QUOTE
breadcrumbs ვარიანტი მგონია


არა, მაგრამ დაახლოებით მსგავსი ვარიანტია

აი დავუშვათ ვწერ .net mvc - ში
მაქვს რამე _Layout ფაილი და იმას ვანიჭებ ექშენებს თუ მინდა ან ვანულებ, აღარ დავწერ ბევრს

დაახლოებით მსგავსი მინდოდა ყოფილიყო ეს ჩემი header ფაილი

დავდებ სქრინს

This post has been edited by Svani91 on 15 Nov 2016, 21:54

მიმაგრებული სურათი (გადიდებისთვის დაუწკაპუნეთ სურათზე)
Capture.PNG
web_nts
EVERYBODY LIES


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 11772
წევრი No.: 11840
რეგისტრ.: 28-July 05

გამოგზავნილია: 15 Nov 2016, 21:55  #49276293      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Otory
ნუ იდეაში გლობალური გამოდის მაინც ამ აპლიკაციისთვის smile.gif res/req არ გამოუყენებია, app გამოიყენა რაც ზემოთ დაწერა და რომელიც res/req-ისგან განსხვავებით არ ნადგურდება შესრულებიშ შემდეგ. თან მე რასაც ვხდები ამას უნდა რომ სტრინგებში ქონდეს თემის ნაწილები და ყოველი მოთხოვნისას ააწყოს ხოლმე და ამიტომ მგონია რომ გლობალად განსაზღვრა უნდა. შეიძლება სხვანაირად ვიგებთ ორივე და საერთოდ სხვა რამე უნდა biggrin.gif

Svani91
მოკლედ პატარა აპლიკაცია გავაკეთე ტემპლეიტები რომ ნახო იდეაში როგორ მუშაობს ejs-ზეც და mustache-ზეც.

გადმოწერე მიმაგრებული ზიპ ფაილი
ჩააგდე ნებისმიერ ფოლდერში გინდ ვინდოუსზე და გინდ ლინუქსზე სადაც ნოდი გიყენია
გაუშვი კონსოლში npm install
შემდეგ გაუშვი აპლიკაცია npm start
გახსენი ეს ლინკი http://localhost:3000/ejsPage1 და მიყევი სხვა ლინკებს რომელიც მაგ გვერდზეა

ეხლა დაერიე ფაილებს და გაარჩიე აპლიკაცია რას აკეთებს smile.gif ოღონდ კარგად გაარჩიე ტყულად არ მაწვალო sa.gif

მოკლე აღწერა ასეთია:
ფოლდერში themes-ში რასაც ჩააგდებ და რამდენ ფაილსაც ჩააგდებ რომლებთაც აქვს გაფართოება .ejs ან .mustache , აპლიკაცია ყველა ამ ფაილს ჩატვირთავს მეხსიერებაში გაშვებისთანავე და შემდეგ მოთხოვნებს აქედან დააგენერირებს. თემების რენდერის ფუნქცია არის ჩასმული მოდულად რომელსაც ტვირთავს მთავარი ფაილი
CODE
var template = require('./templatetest.js');

და მოთხოვნებს აკეთებს შემდეგნაირად:
CODE
//template(engine, name, data);
// engine არის ტემპლეიტის ძრავის სახელი ejs ან mustache
// name არის themes ფოლდერში განთავსებული ფაილის სახელი გაფართოების გარეშე (main.ejs თუ ქვია ფაილს ვაგზავნით მხოლოდ main-ს)
// data არის პარამეტრები რომელიც გადაეცემა ტემპლეიტებს ობიექტის სახით

res.send(template('ejs', 'main', data));

იმედია გამოგადგება smile.gif

This post has been edited by web_nts on 15 Nov 2016, 21:55

მიმაგრებული ფაილი ( Number of downloads: 11 )
მიმაგრებული ფაილი  nodeapp.zip
Svani91
Super Crazy Member


******
ჯგუფი: Moderators
წერილები: 7329
წევრი No.: 73460
რეგისტრ.: 4-November 08

გამოგზავნილია: 15 Nov 2016, 22:00  #49276338      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
web_nts

ხვალ დილით დაგახვედრებ პასუხს up.gif

მადლობ
mikey:)
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 858
წევრი No.: 125482
რეგისტრ.: 2-January 11

გამოგზავნილია: 15 Nov 2016, 22:30  #49276574      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Express ჯობია თუ Sails? ......
0 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (0 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (6) 1 [2] 3 4 ... ბოლო » გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.4036 ]   [ 13 queries used ]   [ GZIP Disabled ]