forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ჩატი
Pages: (20) « პირველი ... 18 19 [20]   ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> JS - Questions & Answers
MONTY
I R L Y M ! ! !


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 14217
წევრი No.: 88005
რეგისტრ.: 2-April 09

გამოგზავნილია: 18 Apr 2018, 17:57  #52555338      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
Neo
QUOTE
აგვიხსენი ზუსტად რისი გაკეთება გინდა და დაგეხმარებით შეძლებისდაგვარად


http://caucasusoffline.com/data/11.php
მაქვ ეს ცხრილი რომელიც მონაცემებს იღებს Json ფაილიდან და მინდა ჩანაცვლება სხვა მარტივი მეთოდით , ყველაზე მეტად მაწყობს Google Sheets.

ეს არის ახალი ვერსია ცხრილის კოდის
https://www.akamai.com/us/en/about/our-thin...sualization.jsp
ამას საერთოდ ვერაფერი გავუგე და ვერ გადმოვიტანე საიტზე

2. იგივე ცხრილიდან მინდა სპოილერში ჩარტის მაგივრად ისევ ცხრილის სახით მონაცემები ისე რო ფუნქციურად პრობლემა არ შეექმნას ანუ სორტირებაზე და ა.შ








--------------------
ერთ მხარეს - ”ნაცების” ნაცემი კაცები, მეორე მხარეს კი- ეს ,,არაკაცები”.!

სასურსათო უსაფრთოება ისეთივე მნიშვნელოვანი უნდა იყოს ქვეყნისთვის , როგორც ენერგო უსაფრთხოება !

I R L Y M! ! !

http://www.facebook.com/IntProtest
http://www.Caucasusoffline.com
MONTY
I R L Y M ! ! !


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 14217
წევრი No.: 88005
რეგისტრ.: 2-April 09

გამოგზავნილია: 5 May 2018, 14:09  #52653523      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
CODE

         footerCallback: functi0n () {
         var api = this.api();
         var intVal = functi0n ( i ) {
                return typeof i === 'string' ?
                   i.replace(/[\$,]/g, '')*1 :
                   typeof i === 'number' ?
                       i : 0;
           };
         columns = [0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,];
         for (var i = 0; i < columns.length; i++) {
           var total = api.column(columns[i], {filter: 'applied'}).data()
             .reduce( functi0n (a, b) {
                   return intVal(a) + intVal(b);
               }, 0 );

           var total_pagina = api.column(columns[i], { filter: 'applied', page: 'current' }).data()
             .reduce( functi0n (a, b) {
                   return intVal(a) + intVal(b);
               }, 0 );

           if (total<0 && total_pagina<0){
             $('tfoot th').eq(columns[i]).html('Total:<br><span style="color:red; font-weight: bold; font-size: 11px !important;">'+ (total/1).toFixed(2) +'<span><br>');
           }
           else {
             $('tfoot th').eq(columns[i]).html('Total:<br><span style="color:#3be6c4; font-weight: bold; font-size: 11px !important;">'+ (total/1).toFixed(2) +'<span><br>');
           }
         }
       },


ეს კოდი სვეტებში არსებული მონაცემების დათვლას აკეთებს და ჯამს წერს და მუშაობს მაგრამ ერთი პრობლემაა
ჯამს უმატებს წერტილს და ორ ნულს და ეგ როგორ გავაუქმო ანუ ესეთი შედეგია 100.00 - 10000.00 - 100000.00
და კიდევ ეს კოდი ვერ აღიქვამს 10 000 - 100 - 100 000 თუ არის და რა უნდა შევცვალო რო დათვალოს
overlord
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 127
წევრი No.: 188028
რეგისტრ.: 26-June 14

გამოგზავნილია: 11 May 2018, 18:00  #52690342      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
https://ka.khanacademy.org/computing/comput...ustom-name-tags

მაგრად გამჭედა ამან. შეგიძლიათ მითხრათ ციკლში რა შეცდომას ვუშვებ და როგორ იქნება სწორად?
ასეთ კოდს ვწერ.

<scr1pt>
var saxeli = document.getElementsByTagName("h1");
for (i = 0, i < saxeli.length, i+=1) {
saxeli[i].innerHTML = "stringi da xuina amas!"
}

</scr1pt>

---

მთლიანი კოდი ესეთია:

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Challenge: Custom name tags</title>
<style>
* {
box-sizing: border-box;
}

.name-tag {
border: 1px solid red;
border-radius: 6px;
width: 300px;
height: 150px;
margin-bottom: 10px;
background: red;
font-family: sans-serif;
}

.name-tag h1 {
color: white;
text-align: center;
height: 25px;
margin: 5px 0px 0px 0px;
font-size: 20px;
}
.name-tag p {
position: relative;
left: 5px;
padding: 10px;
width: 290px;
height: 90px;
background: white;
font-family: cursive;
font-size: 20px;
text-align: center;
}
</style>
</head>
<body>


<div class="name-tag">
<h1 id="qwe" >Hello, my name is...</h1>
<p>Grace Hopper</p>
</div>

<div class="name-tag">
<h1>Hello, my name is...</h1>
<p>Alan Turing</p>
</div>

<scr1pt>
var saxeli = document.getElementsByTagName("h1");
for (i = 0, i < saxeli.length, i+=1) {
saxeli[i].innerHTML = "stringi da xuina amas!"
}

</scr1pt>
</body>
</html>
wapmastera
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 58
წევრი No.: 196478
რეგისტრ.: 13-January 15

გამოგზავნილია: 11 May 2018, 18:40  #52690586      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
(i = 0; i < saxeli.length; i+=1) წერტილ-მძიმე
overlord
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 127
წევრი No.: 188028
რეგისტრ.: 26-June 14

გამოგზავნილია: 11 May 2018, 18:54  #52690651      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE (wapmastera @ 11 May 2018, 18:40 )
(i = 0; i < saxeli.length; i+=1) წერტილ-მძიმე

გეხვეწები შემხვდი და ყურები ამახიე რო დამამახსოვრდეს კარგად ეს სემიკოლონი yes.gif yes.gif
wapmastera
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 58
წევრი No.: 196478
რეგისტრ.: 13-January 15

გამოგზავნილია: 11 May 2018, 19:54  #52690951      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
overlord
სხვა რამეზე უნდა გადაერთო ერთხელ რო გაჭედავს თავი თორე მაგრა გაწვალებს ხოლმე smile.gif
Annastasia
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 213
წევრი No.: 22237
რეგისტრ.: 3-August 06

გამოგზავნილია: 14 May 2018, 22:05  #52715579      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
გამარჯობათ! თუ არ გეზარებათ, ვინმემ, ამიხსნას რატომ იქცევა ასე DOM-თან მუშაობისას.
კონსოლში როცა ვამოწმებ ციკლი სწორედ მუშაობს. ერთხელ აკეთებს პირველ ციკლს შემდგომ 7 ჯერ მეორე ციკლს და ასე 5 ჯერ.
მაგრამ ელემენტის შექმნისას მხოლოდ ერთ TR ელემენტს ქმნის და შინგნით ერთ TD-ს სადაც წერია j = 6 -ს როგორც მივხვდი მხოლოდ ბოლო იტერაციას გამოაქვს. კითხვა და რატო?
CODE

window.onload = functi0n() {
var tr = document.createElement("TR");
var td = document.createElement("TD");
var tab = document.getElementById("tab");

for(var i = 0; i < 5; i++) {
 tab.appendChild(tr);
 for(var j = 0; j < 7; j++) {
  td.innerHTML = j;
  tab.lastChild.appendChild(td);
 }
}
}
dachinat
Junior Member


**
ჯგუფი: Registered
წერილები: 17
წევრი No.: 238369
რეგისტრ.: 26-November 17

გამოგზავნილია: 14 May 2018, 23:17  #52716047      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Annastasia

ერთ ელემენტს ქმნი და ცდილობ ბევრჯერ გამოიყენო.

MDN appendChild სპეციფიკაცია

QUOTE
node can't be in two points of the document simultaneously. So if the node already has a parent, the node is first removed, then appended at the new position.


ანუ რო მუშაობდეს ისე შეგიძლია https://jsfiddle.net/zpwp6bcz/1/ ესე.

ერთზე მეტი ელემენტი უნდა შექნა.

document.createElement ქმნის DOM ელემენტს ანუ ერთ ელემენტს ქმნიდი და ადგილს უცვლიდი.

This post has been edited by dachinat on 14 May 2018, 23:23
Annastasia
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 213
წევრი No.: 22237
რეგისტრ.: 3-August 06

გამოგზავნილია: 14 May 2018, 23:47  #52716266      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
dachinat
დიდი მადლობა მივხვდი;
ანუ ყოველივე იტერაციის დროს ელემენტი ხელახლა უნდა შეიქმნას.
dachinat
Junior Member


**
ჯგუფი: Registered
წერილები: 17
წევრი No.: 238369
რეგისტრ.: 26-November 17

გამოგზავნილია: 14 May 2018, 23:50  #52716281      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Annastasia

არაფრის
კი როცა 'ახალი' ელემენტი დაგჭირდება უნდა შეიქმნას
Neo
Elon 🚀


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 15612
წევრი No.: 3604
რეგისტრ.: 14-November 03

გამოგზავნილია: 17 May 2018, 00:05  #52729425      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
სავარჯიშო:
შექმენით ფუნქცია რომელიც აიღებს ცხრილის ერთ ელემენტს და გადაადგილებს (ცხრილშივე)
» სპოილერის ნახვისთვის დააწკაპუნეთ აქ «


--------------------
LiveForum Firefox - https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/liveforum/
LiveForum Chrome - https://chrome.google.com/webstore/detail/liveforum/ndgkajmambbiknophepokfnnangenaab
X2D3T9



*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3300
წევრი No.: 200362
რეგისტრ.: 31-March 15

გამოგზავნილია: 17 May 2018, 01:01  #52729669      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
Neo

ზოგადათ ჯობია splice მეთოდის თავის არიდება ბევრგან შემხვდა ეს რეკომენდაცია იმიტომ რომ
splice -ის შემთხვევაში ცვლის ორიგინალ მასივს ანუ უშიუალოდ ორიგინალზე ხდება ცვლილება
slice-ის კიდე კოპირებას აკეტეBს და ახალ მასივს ქმნის

QUOTE

array.splice() which mutates the original array
array.slice() which does not mutate the original array


--------------------
if ♥ ? ↑ : ↓

#მადლობაბატონობიძინარომარსებობ
Neo
Elon 🚀


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 15612
წევრი No.: 3604
რეგისტრ.: 14-November 03

გამოგზავნილია: 17 May 2018, 01:12  #52729718      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
X2D3T9
მართალია, მაგრამ ჩვენს შემთხვევაში მიზანიც ეგ არის wink.gif თავდაპირველი ცხრილის შეცვლაwink.gif
X2D3T9



*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3300
წევრი No.: 200362
რეგისტრ.: 31-March 15

გამოგზავნილია: 17 May 2018, 15:27  #52732545      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
Neo

ოკ მაშინ მეც გავაკეთებ მაგ სავარჯიშოს საღამოს (ნეტა არ გამეხსნა სპოილერი biggrin.gif )
dachinat
Junior Member


**
ჯგუფი: Registered
წერილები: 17
წევრი No.: 238369
რეგისტრ.: 26-November 17

გამოგზავნილია: 17 May 2018, 15:45  #52732686      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
» სპოილერის ნახვისთვის დააწკაპუნეთ აქ «


This post has been edited by dachinat on 17 May 2018, 17:26
1 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (1 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (20) « პირველი ... 18 19 [20]  გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0309 ]   [ 12 queries used ]   [ GZIP Disabled ]