forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · რჩეულები  · ჩატი
  გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> ინტერნეტის ვარდნა, რისი ბრალი შეიძლება იყოს
joe-pesci
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 134
წევრი No.: 225181
რეგისტრ.: 20-October 16

გამოგზავნილია: 2 Nov 2019, 09:21  #55436102      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
გამარჯობა აიტი სასტავ, ერთი ესეთი პრობლემა გვაქვს და მინდა დამეხმაროთ. მოკლედ ოფისში დგას დაახლოებით 35 კომპიუტერი ინტერნეტის სიჩქარე წარამარა ვარდება, internet speed test ზე ვამოწმებ ხოლმე ხან 0.8 Mbps ხან 8 მდეც არის, საშუალოდ 3 Mbps არის ხოლმე, მოკლედ პრობლემა იმაშია რო სულ სიტემატიურად შეიძლება გაითიშოს ძახილი დაედოს, ან მაგრად ჭედავდეს, მოკლედ საშველი ვერ დავადგით.

ინტერნეტი გაწერილია WIFI როუტერში, და ნაწილდება 2 ტუპოი სვიჩით

რამე გამოსავალი არსებობს? sad.gif

This post has been edited by joe-pesci on 2 Nov 2019, 09:22
C17H19NO3
<title>


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 342
წევრი No.: 225716
რეგისტრ.: 6-November 16

გამოგზავნილია: 3 Nov 2019, 12:56  #55440522      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE
WIFI როუტერში, და ნაწილდება 2 ტუპოი სვიჩით

Roy
ტყლარჭია


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 10520
წევრი No.: 14675
რეგისტრ.: 19-November 05

გამოგზავნილია: 3 Nov 2019, 15:38  #55440936      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · aim
QUOTE
ინტერნეტი გაწერილია WIFI როუტერში, და ნაწილდება 2 ტუპოი სვიჩით

აი ეს დილეტანტური მიდგომაა პრობლემა. ფულის გადახდა არ უნდათ ალბათ და "უფასო" და მინიმალური დანახარჯით მაგ შედეგს ვერ გაცდები.


--------------------
Whatever
joe-pesci
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 134
წევრი No.: 225181
რეგისტრ.: 20-October 16

გამოგზავნილია: 3 Nov 2019, 16:33  #55441131      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Roy
მართალი ხარ

ძალიან გთხოვთ მითხარით, მინიმუმ რა როუტერია საჭირო ნორმალური მუშაობისთვის ამ რაოდენობის კომპებზე
Roy
ტყლარჭია


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 10520
წევრი No.: 14675
რეგისტრ.: 19-November 05

გამოგზავნილია: 3 Nov 2019, 17:41  #55441317      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · aim
joe-pesci
მიკროტიკის ან ubiquitiს როუტერები.
wifi-ზე ზოგადად ფიზიკურ ფაქტორებს გადამწყვეტი როლი აქვს. კედლების სისქე, მანძილი იუზერს და ჰოტსპოტს შორის და ა.შ.
joe-pesci
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 134
წევრი No.: 225181
რეგისტრ.: 20-October 16

გამოგზავნილია: 3 Nov 2019, 23:58  #55442571      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Roy
მაგის დაყენებას რაიმე ცოდნა ჭირდება? ანუ უბრალოდ ავდგე ინტერნეტში დავრეკო და გავაწერინო მაგ როუტერზე ინტერნეტი მოსულა თუ იმენა რაღაც სასწაული ცოდნა მჭირდება
Roy
ტყლარჭია


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 10520
წევრი No.: 14675
რეგისტრ.: 19-November 05

გამოგზავნილია: 4 Nov 2019, 02:48  #55443010      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · aim
joe-pesci
ცოდნა ყველაფერს ჭირდება ზოგადად..
"ინტერნეტში თუ დარეკავ" შეიძლება კეთილი ნება გამოიჩინონ და გაგიწერონ პარამეტრები.
თუმცა პროვაიდერებს როგორც წესი კლიენტის მხარე კიდიათ ხოლმე. მაგათთვის მთავარია პროვაიდერიდან კლიენტამდე ხაზი მუშაობდეს და მაგ ხაზის იქით LANში რა ხდება არაა მაგათი საქმე.

მოკლედ ორი ვარიანტია რა.. გაიღებთ რა 400$ს და ააწყობთ ნორმალურ აპარატურაზე ან კიდე მაგ ტუპოი სვიჩების იმედად იქნებით. სხვა ვარიანტი არაა.
ინტერნეტი რა როუტერზეც მოდის მაგის ბრალი არამგონია იყოს.

რომელიმე კომპზე IP მისამართი რა გაქვს ნახე (Start >> cmd >> ipconfig /all )
მერე ნახე default gateway რა გაქვს, მაგალითად 192.168.1.1 (როუტერის LAN IP მისამართი უნდა იყოს ეს)
მერე იგივე cmd ფანჯარაშივე ping 192.168.1.1 -t და ეგ პრობლემა როცა იჩენს თავს მაგ დროს timeout უნდა დაგიწეროს.
ამ შემთხვევაში მაგ ტუპოი სვიჩების ბრალია ყველაფერი

თუ პრობლემის დროს default gatewayდან pingზე პასუხები მოდის, მაშინ როუტერის პრობლემაა რაღაც და პროვაიდერიც თუ შეამოწმებს კარგი იქნება.

This post has been edited by Roy on 4 Nov 2019, 02:50
joe-pesci
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 134
წევრი No.: 225181
რეგისტრ.: 20-October 16

გამოგზავნილია: 4 Nov 2019, 07:36  #55443187      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Roy
მადლობა როი გავითVალისწინებ შენს რჩევებს
PROTEST5
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1062
წევრი No.: 41844
რეგისტრ.: 14-September 07

გამოგზავნილია: 7 Nov 2019, 16:25  #55455271      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ვერანაერად ვერ გადაწყვითავ იაფფასიანი ტექნოლოგიით ტენდა ტპ ლინკი და ეგეთები დაგტანჯავს თუ გინდა პირადში მომწერე ნომერს მოგცემ და გინდა 135 კომპიუტერი შეაერთე რა ტექნოლოგიასაც გეტყვით და გაგიმართავთ გარანტიასაც მოგცემთ. თორემ შესაძლოა მასეთმა ქსელმა მაღალი პინგი ან ქსელის ცაციკვლა ან რამე გამოიწვიოს. რაც დააგდებს სიჩქარეს.

თორემ მუდამ ძახილის ნიშნაი გექნება ან ვარდნდა
nutria-113
++


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 5232
წევრი No.: 100691
რეგისტრ.: 23-September 09

გამოგზავნილია: 7 Nov 2019, 16:46  #55455328      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Roy
QUOTE
მოკლედ ორი ვარიანტია რა.. გაიღებთ რა 400$ს და ააწყობთ ნორმალურ აპარატურაზე ან კიდე მაგ ტუპოი სვიჩების იმედად იქნებით. სხვა ვარიანტი არაა.

+1

QUOTE
ინტერნეტი რა როუტერზეც მოდის მაგის ბრალი არამგონია იყოს.

პირიქით, მაგის ბრალი უფრო იქნება, ვაირლეს როუტერი ჰქონია და ვაირლესითაც იქნებიან მიკონეკტებული იუზერები. ეგ კლავს იაფიან როუტერებს.
მეც მქონია მსაგვსი შემთხვევა, კაბელზე 30+ იუზერზე ტპლინკის 841-ს ვამუშავებდი უპრობლემოდ. მაგრამ, ვაირლესის შემთხვევაში 15-მდე დივასზეც ეკიდებოდა ვაირლესიანი 3-4 რომ მიკონეკტებულიყო.

joe-pesci
ყველაზე იაფიანი გამოსავალი, მაგ როუტერზე ვაიფაის ჩათიშვაა. თუ თითონ დაზიანებული არაა როუტერი, პრობლემა "მოგვარდება"
შემდეგი, მიკროტიკის ჩადგმა/ჩანაცვლებაა, 100 ლარის ფარგლებში გამოვა და რაცაა იმას აჯობებს.
თუ საშუალებაა კიდე, რა თქმა უნდა, სჯობს მთლიანად ადამიანურად აწყობა, როგორც Roy-მ გირჩია


--------------------
joe-pesci
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 134
წევრი No.: 225181
რეგისტრ.: 20-October 16

გამოგზავნილია: 19 Nov 2019, 22:32  #55501815      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE (nutria-113 @ 7 Nov 2019, 16:46 )
joe-pesci
ყველაზე იაფიანი გამოსავალი, მაგ როუტერზე ვაიფაის ჩათიშვაა. თუ თითონ დაზიანებული არაა როუტერი, პრობლემა "მ

WIFI გათიშვა როგორ ხდება? ანუ მარტო როგორც როუტერი ისე რო გამოვიყენო?
nutria-113
++


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 5232
წევრი No.: 100691
რეგისტრ.: 23-September 09

გამოგზავნილია: 23 Nov 2019, 18:55  #55515966      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
joe-pesci
რა მოდელია გააჩნია.
ზოგადად wifi configuration ნაწილში არი ხოლმე disable/enable radio.
ან ნახე რა მოდელია, ზედ უწერება უკნიდან.
მერე გუგლში,
"model" disable radio
0 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (0 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0227 ]   [ 12 queries used ]   [ GZIP Disabled ]