forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ჩატი
  გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> დამეხმარეთ !, მოკლედ მინდა ისეთი სკრიპტი რომელიც ყოველი ჩართვის
Mgebroo
Newbie


*
ჯგუფი: Registered
წერილები: 2
წევრი No.: 159397
რეგისტრ.: 14-January 13

გამოგზავნილია: 14 Jan 2013, 13:52  #34733018      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
მოკლედ მინდა ისეთი სკრიპტი რომელიც ყოველი ჩართვისას სხვადასხვა სურათს აგდებდეს !
Svani91
Super Crazy Member


******
ჯგუფი: Moderators
წერილები: 7389
წევრი No.: 73460
რეგისტრ.: 4-November 08

გამოგზავნილია: 19 Jan 2013, 22:13  #34810645      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Mgebroo

PHP

CODE
<?php
$arr = array( "1.png", "2.jpg", "3.png", "test.gif" );
echo "<img src='". $arr[rand(0,3)] ."' alt='image' />";
?>


This post has been edited by Svani91 on 19 Jan 2013, 22:14
zakuti2
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 4283
წევრი No.: 102065
რეგისტრ.: 10-October 09

გამოგზავნილია: 26 Jan 2013, 14:10  #34908544      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
Mgebroo
PHP
CODE

<img src="მისამართი/<?php echo rand(1,n);?>.jpg" alt="RandomImage" />

ან შეგიძლია ცვლადს მიანიჭო და მერე გამოიტანო

CODE

$photo = 'მისამართი/'.rand(1,n).'.jpg';


--------------------
აჰათ
tmpmember
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 49
წევრი No.: 159089
რეგისტრ.: 9-January 13

გამოგზავნილია: 27 Feb 2013, 05:49  #35379505      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
აი მეც რაღაც გავაკეთე.

იმითაა განსხვავებული, რომ თუ არ გინდა სურათების სახელების მითითება და დირექტორიაში გაქვს თავმოყრილი, ხშირად ანახლებ და ასე შემდეგ, სკრიპტის ფაილში სახელების შეცვლა ხშირად მოუხერხებელია. მოკლედ. ამ სკრიპტს პირდაპირ ამოაქვს დირექტორიიდან სურათები ისე რომ არ გჭირდება მათი სახელების ამოწერა.

CODE
<?php

class RandomImage
{
private $dir, $images, $image;
private $ds = '/';
private $valid = array('png','jpg','jpeg','ico','gif');
public function __construct($dir)
{
 $this->dir = $this->format($dir);
 if ($this->dir === false) trigger_error('DIRECTORY_ERROR',E_USER_ERROR);
 $this->images = $this->browse();
 $this->image = $this->show();
}
public function __toString()
{
 return $this->image;
}
private function format($dir)
{
 $l = substr($dir, 0, 1);
 $t = substr($dir, -1, 1);
 if ($l == $dir) $dir = substr($dir, 1);
 if ($t != $dir) $dir = $dir.$this->ds;
 if (empty($dir) || !is_dir($dir)) return false;
 return $dir;
}
private function browse()
{
 $files = scandir($this->dir, 1);
 $images = array();
 foreach ($files as $n => $f)
 {
  $i = pathinfo($this->dir.$f);
  if (in_array($i['extension'],$this->valid))
  {
   $f = str_replace(' ','%20',$f);
   $images[] = array($n => $f);
  }
  else unset($f);
 }
 return $images;
}
private function show()
{
 if (empty($this->images)) return false;
 $count = (sizeof($this->images) - 1);
 $rand = rand(0, $count);
 return $this->dir.$this->images[$rand][$rand];
}
}
?>


და HTML კოდი სადაც გინდა, ოღონდ ის ზედა კოდი იმავე ფაილში უნდა იყოს.

HTML
<img src="<?php print(new RandomImage("img"));?>" />


თუ რამდენიმე ფაილი გაქვს მაშინ ის PHP კოდი შეგიძლია შეინახო ფაილში მაგალითად randomimage.php და იმ ფაილებში სადაც ესე გინდა აჩვენო სურათები ამ სურათის HTML კოდამდზე დაწერე
CODE
<?php require_once("randomimage.php") ?>
0 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (0 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0183 ]   [ 13 queries used ]   [ GZIP Disabled ]