forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ჩატი
Pages: (20) [1] 2 3 ... ბოლო »  ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> JS - Questions & Answers
Neo
Elon 🚀


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 15612
წევრი No.: 3604
რეგისტრ.: 14-November 03

გამოგზავნილია: 25 Jan 2017, 03:30  #49780193      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი


--------------------
LiveForum Firefox - https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/liveforum/
LiveForum Chrome - https://chrome.google.com/webstore/detail/liveforum/ndgkajmambbiknophepokfnnangenaab
Vuhu
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 72
წევრი No.: 6173
რეგისტრ.: 29-August 04

გამოგზავნილია: 26 Jan 2017, 01:25  #49787398      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
მოგესალმებით
ეს არის კოდი:
<!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Untitled Document</title>
</head>
<body>
<p>am teqstze dacheris shemdeg unda sheicvalos test1.php test2.php-it da sasurvelia es gaketdes js failidan, radgan sxva ragaceebic unda moxdes rac jer ar momifiqrebia</p>
<?php
include ('test1.php');
?>
</body>
<script src="test.js"></script>
</html>
ამოცანა მდგომარეობს შემდეგში, ტექსტზე დაჭერისას test1.php-ის ნაცვლად დააინკლუდოს test2.php
როგორ გავწერო ეს test.js ფაილში?
Neo
Elon 🚀


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 15612
წევრი No.: 3604
რეგისტრ.: 14-November 03

გამოგზავნილია: 26 Jan 2017, 03:18  #49787953      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
არ დამიტესტავს, მაგრამ წესით უნდა იმუშაოს

<!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Untitled Document</title>
</head>
<body>
<p id="update">am teqstze dacheris shemdeg unda sheicvalos test1.php test2.php-it da sasurvelia es gaketdes js failidan, radgan sxva ragaceebic unda moxdes rac jer ar momifiqrebia</p>
<div id="container">
<?php
include ('test1.php');
?>
</div>
</body>
<script>
document.getElementById("update").addEventListener("click", function() {
var http = new XMLHttpRequest();

http.open("GET", "test2.php", true);
http.send();

if(http.readyState === 4 && http.status === 200)
document.getElementById("container").innerHTML = http.responseHTML;
}, false);

</script>
</html>
elodin
Master


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3220
წევრი No.: 227083
რეგისტრ.: 16-December 16

გამოგზავნილია: 26 Jan 2017, 12:32  #49789369      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Neo
რამე id ან კლასი დაადე <p id="rame">

შემდეგ მაგ id ზე დაიჭირე click ივენთი, getElementById ის მეშვეობით

და ბოლოს ივენთის ფუნქციია ტანში გააკეთე ფაილის დაინქლუდება.

თუ არ გამოგივა რამე მერე კოდსაც დაგიდებ


--------------------
აზრი ?
Gooramos
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 253
წევრი No.: 195543
რეგისტრ.: 22-December 14

გამოგზავნილია: 26 Jan 2017, 18:51  #49792381      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
შესაძლებელია, რომ გვერდის გადატვირთვის გარეშე ფუნქცია მეორედ გამოვიყენო?
კონკრეტულ ღილაკზე კლიკის შემდეგ, რაღაც ტექსტს ცვლის სხვა ტექსტით, თუმცა მხოლოდ ერთხელ და განმეორების შემთხვევაში არ რეაგირებს გვერდის გადატვირთვის გარეშე. კოდის მაგივრად მინიშნებას თუ მეტყვით უკეთესი იქნება wink.gif


--------------------
Y Nada Mas!
Y Nada Mas!
Hala Madrid!
Vuhu
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 72
წევრი No.: 6173
რეგისტრ.: 29-August 04

გამოგზავნილია: 26 Jan 2017, 19:11  #49792514      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
სამწუხაროდ არ მუშაობს sad.gif <!--ვწელავ პოსტს 30 სიმბოლომდე-->
elodin
Master


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3220
წევრი No.: 227083
რეგისტრ.: 16-December 16

გამოგზავნილია: 27 Jan 2017, 13:41  #49798103      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Gooramos

QUOTE (Gooramos @ 26 Jan 2017, 18:51 )
შესაძლებელია, რომ გვერდის გადატვირთვის გარეშე ფუნქცია მეორედ გამოვიყენო?
კონკრეტულ ღილაკზე კლიკის შემდეგ, რაღაც ტექსტს ცვლის სხვა ტექსტით, თუმცა მხოლოდ ერთხელ და განმეორების შემთხვევაში არ რეაგირებს გვერდის გადატვირთვის გარეშე. კოდის მაგივრად მინიშნებას თუ მეტყვით უკეთესი იქნება wink.gif

ფუნქციას რამდენჯერაც გამოიზახებ იმდენჯერ იმუშავებს ხოლმე ..

კოდი დადე და გეტყვი რა არის პრობლემა და რა გიწერია არასწორად ასე ზეპირად ზნელია თქმა

* * *
QUOTE (Vuhu @ 26 Jan 2017, 19:11 )
სამწუხაროდ არ მუშაობს sad.gif <!--ვწელავ პოსტს 30 სიმბოლომდე-->

Vuhu

http://stackoverflow.com/questions/2771649...ml-button-click

ნახე ეს

This post has been edited by elodin on 27 Jan 2017, 13:45
Vuhu
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 72
წევრი No.: 6173
რეგისტრ.: 29-August 04

გამოგზავნილია: 27 Jan 2017, 19:13  #49800636      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
sad.gif მაინც არ გამომდის. კარგი, მაშინ ამოვაგდოთ საერთოდ ჯავა სკრიპტი, მარტო PHP-ში თუ არის ვარიანტი ამის გაკეთების?
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
<meta charset="UTF-8">
<title>Document</title>
</head>
<body>
<p>ამ ტექსტზე დაჭერისას test1.php მაგივრად უნდა დააინკლუდოს test2.php</p>
<?php
include("test1.php");
?>
</body>
</html>

This post has been edited by Vuhu on 27 Jan 2017, 19:20
elodin
Master


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3220
წევრი No.: 227083
რეგისტრ.: 16-December 16

გამოგზავნილია: 27 Jan 2017, 19:41  #49800847      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Vuhu

კონკრეტულად რა არ გამოდის შეგიზლია ამიხსნა ? ასე ზოგადად არ გამოდის რო ამბობ ხომ უნდა მივხდეთ სად არის პრობლემა.

ნაბიჯი 1
მოდი უბრალოდ ადექი და
ჯერ

CODE

<p>ამ ტექსტზე დაჭერისას test1.php მაგივრად უნდა დააინკლუდოს test2.php</p>

ამის ნაცვლად

CODE

<p id="elemId">ამ ტექსტზე დაჭერისას test1.php მაგივრად უნდა დააინკლუდოს test2.php</p>  


ეს ჩასვი

შემდეგ
ნაბიჯი 2
CODE

<script type="text/java[ertad]script">
   $(document).ready(function() {
       alert("I am an alert box!");
   });
</script>


ეს კოდი ჩასვი შენს მთავარ გვერდზე, და თუ ამოხტება გვერდის ჩატვირთისას ალერტ ბოქსი ესეიგი ჯავასკრიპტ კოდი მუშაობს.

შემდეგ

ნაბიჯი 3
ზედა კოდის ნაცვლად ეს ქვედა კოდი ჩასვი ეხლა
CODE

<script type="text/java[ertad]script">
   $(document).ready(function() {
      var elem = document.getElementById('elemId');
      elem.onclick = function fun() {
            alert("click on P tag  is captured!");
       }
   });
</script>

და P ზე დაკლიკებისას ტუ ამოაგდებს ალერტს რომელიც გეტყვის რომ click on P tag is captured! ე.ი კლიკსაც იჭერ მერე მეოტხე ნაბიჯი იქნება მაგ ალერტის ნაცვლად
სერვერზე აჯაქსის გაგაზავნა ფაილის წამოგება და დაინქლუდება. აქამდე მიდი ჯერ

პ.ს დებაგინგი ისწავვლე ბრაუზერიდან ამდენ წვალებას..

This post has been edited by elodin on 27 Jan 2017, 19:44
Neo
Elon 🚀


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 15612
წევრი No.: 3604
რეგისტრ.: 14-November 03

გამოგზავნილია: 27 Jan 2017, 21:35  #49801640      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
Vuhu
ეს სცადე

<!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Untitled Document</title>
</head>
<body>
<p id="update">am teqstze dacheris shemdeg unda sheicvalos test1.php test2.php-it da sasurvelia es gaketdes js failidan, radgan sxva ragaceebic unda moxdes rac jer ar momifiqrebia</p>
<div id="container">
<?php
include ('test1.php');
?>
</div>
</body>
<script>
document.getElementById("update").addEventListener("click", function() {
var http = new XMLHttpRequest();

http.open("GET", "test2.php", true);
http.send();

if(http.readyState === 4 && http.status === 200)
document.getElementById("container").innerHTML = http.response;
}, false);
</script>
</html>
* * *
დავტესტე, მუშაობს...
Datvlas_vin_gtxоvs
ხ ე ვ ი ს ბ ე რ ი


*****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 1788
წევრი No.: 208220
რეგისტრ.: 29-September 15

გამოგზავნილია: 27 Jan 2017, 21:44  #49801713      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი
Neo
ბევრად კაი თემაა up.gif



დავაი გამოუშვით შეკითხები biggrin.gif


--------------------
შინდისფერია ოპელი
Vuhu
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 72
წევრი No.: 6173
რეგისტრ.: 29-August 04

გამოგზავნილია: 27 Jan 2017, 21:50  #49801759      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა

Neo, ცოცხალი თავით არ მუშაობს. ტუპად დავაკოპირე შენი კოდი და ჩავსვი, მაგრამ მაინც არ უნდა პრინციპულად sad.gif
elodin
Master


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 3220
წევრი No.: 227083
რეგისტრ.: 16-December 16

გამოგზავნილია: 27 Jan 2017, 21:58  #49801819      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Vuhu

რაც დაგიწერე იმ ნაბიჯებს რატო არ მიყვები ?

მგონი არასწორ ადგილას სვამ კოდს და ამის გასაგებად მიყევი რა იმ ნაბიჯებს კაცო...
Neo
Elon 🚀


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 15612
წევრი No.: 3604
რეგისტრ.: 14-November 03

გამოგზავნილია: 27 Jan 2017, 22:02  #49801859      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
Vuhu
აპაჩი სერვერი ხომ არ გაქვს გამორთული?
* * *
Datvlas_vin_gtxоvs
CODE
// Write a function capitalize that takes a string and uses .map to return the same string in all caps.
// ex. capitalize('whoop') // => 'WHOOP'
// ex. capitalize('oh hey gurl') // => "OH HEY GURL"
var capitalize = function(string){
 // code code code!
}
Vuhu
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 72
წევრი No.: 6173
რეგისტრ.: 29-August 04

გამოგზავნილია: 27 Jan 2017, 23:08  #49802405      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
არა, ატვირთულია და იქ სხვა ჯავასკრიპტიანი საიტები მიმუშავებს უპრობლემოდ sad.gif
1 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (1 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (20) [1] 2 3 ... ბოლო » გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0217 ]   [ 12 queries used ]   [ GZIP Disabled ]