forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ფოსტა  · ჩატი
  გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> ნუბური შეკითხვები ჯავაში
ჩანიძე
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 58
წევრი No.: 234016
რეგისტრ.: 22-July 17

გამოგზავნილია: 22 Jul 2017, 13:24  #51009683      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
თუ უკვე არსებობს მსგავსი თემა მოდერს შეუძლია მიუერთოს

მოკლედ და კონკრეტულად ჯავას შესწავლა გადავწყვიტე
ჯერჯერობით პროგრამირება ჩემთვის პატარა გატაცებაა, სამომავლოდ იქნებ პროფესიადაც იქცეს smile.gif
წიგნი, რომლითაც გავდივარ არის ინგლისურად
მართალია ეს ენა ნორმალურად მესმის, მაგრამ ტექნიკური ტერმინები მაინც ცოტა გაუგებარია
იმისთვის, რომ ყველაფერი კარგად გავიგო, ვხსნი ამ თემას და ველი თქვენ დახმარებას 2kiss.gif

ძალიან მარტივით დავიწყებ:
CODE
public class Hello {

   public static void main(String[] args) {
       System.out.println("Hello, World!");
   }
}
Hello, World !-ს რომ ამობეჭდავს ეს მარტივი მისახვედრია
უბრალოდ არ მინდა რაიმე გაუგებარი დამრჩეს  biggrin.gif
QUOTE
public class

ნიშნავს რომ კლასზე წვდომა ყველას აქვს(?)

QUOTE
static

ეს რას აკეთებს კარგად ვერ გავიგე

QUOTE
void main

ფუნქცია არაფერს აბრუნებს(?)

QUOTE
String[] args

ესეც გაუგებარია

This post has been edited by ჩანიძე on 22 Jul 2017, 13:32


--------------------
დღეს დილით ავდექი და ვფიქრობდი

რა უდედისმტყვნელესი გრძნობაა როცა ფეხბურთის ისტორიაში საუკეთესო კლუბის გულშემატკივარი ხარ :love:
irakli8
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2576
წევრი No.: 125609
რეგისტრ.: 6-January 11

გამოგზავნილია: 22 Jul 2017, 14:08  #51009982      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ჩანიძე
მიჰყევი წიგნს და შესაბამის დროს აგიხსნის მაგ ყველაფერს.

კი, ფაბლიქი ნიშნავს რომ ყველას აქვს წვდომა, ფრაივეით რომ ყოფილიყო მეინ მეთოდი ვერ გაეშვებოდა, ფრაივეით კლასები სხვა კლასების შიგნით იწერება მარტო.

სტატიკ რომ უწერია მეთოდს ჯავაში თუ სწორად მახსოვს მაგ მეთოდის გაშვება პირდაპირ შეგიძლია მეთოდი რომელ კლასშიცაა იმ კლასის შექმნის (ინსტანსის გაკეთების) გარეშე.

ვოიდ ნიშნავს სიცარიელეს და იმას აღნიშნავს რომ არაფერს აბრუნებს.

String[] args არის სტრინგის მასივი, რადგან ეგ მეინის არგუმენტად წერია მაგ მასივს შეუძლია ბრძანებები მიიღოს კონსოლიდან, ის ბრძანება რასაც ჩაწერ მაგ სტრინგში შეინახება და შემდეგ გამოიყენებ.
ჩანიძე
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 58
წევრი No.: 234016
რეგისტრ.: 22-July 17

გამოგზავნილია: 22 Jul 2017, 16:27  #51010792      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
irakli8
მადლობა

მივყვები ნელ-ნელა და თუ რამეს ვერ გავიგებ კიდე ვიკითხავ

* * *
ასეთი დავალებაა:
user posted image

ჩემი კოდი ასეთია:
CODE
import java.util.Scanner;

public class C3E3{
public static void main(String[] args){
 Scanner in = new Scanner(System.in);
 int sec, hours, mins, seconds;

 System.out.print("How many seconds? ");
 sec = in.nextInt();
 hours = sec / 3600;
 mins = (sec % hours) / 60;
 seconds = sec % mins;

 System.out.printf("%d seconds = %d hours, %d minutes, %d seconds", sec, hours, mins, seconds);

}
}

* * *
კონსოლი ამას მიგდებს:
user posted image

სად ვცოდავ ? biggrin.gif
* * *
მივხვდი !
CODE
import java.util.Scanner;

public class C3E3{
public static void main(String[] args){
 Scanner in = new Scanner(System.in);
 int sec, hours, mins, seconds;

 System.out.print("How many seconds? ");
 sec = in.nextInt();
 hours = sec / 3600;
 mins = (sec % 3600) / 60;
 seconds = sec % 60;

 System.out.printf("%d seconds = %d hours, %d minutes, %d seconds", sec, hours, mins, seconds);  

}
}


მარტო ვპოსტავ თემაში
შემოდით დაწერეთ რამე biggrin.gif
ჩანიძე
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 58
წევრი No.: 234016
რეგისტრ.: 22-July 17

გამოგზავნილია: 23 Jul 2017, 16:52  #51015932      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
სანამ უფრო სერიოზულ საკითხებზე გადავალ, და იქამდე საკმაოდ დიდი დროა, მანამ პატარა სავარჯიშოების ამოხსნებს დავდებ ხოლმე.
იქნებ ვინმეს დააინტერესოს ჩემებური გზა ან თავად შემომთავაზოს უკეთესი. smile.gif


The goal of this exercise is to program a “Guess My Number” game. When it’s finished, it will work like this:
QUOTE
I'm thinking of a number between 1 and 100
(including both). Can you guess what it is?
Type a number: 45
Your guess is: 45
The number I was thinking of is: 14
You were off by: 31



კოდი:
CODE
import java.util.Random;
import java.util.Scanner;

public class C3E4{
public static void main(String[] args){
 Random random = new Random();
 int randomNumber = random.nextInt(100) + 1;
 Scanner in = new Scanner(System.in);
 
 System.out.print("I'm thinking of a number between 1 and 100(including both).\nCan you guess what it is? Type a number:");
 int guessNumber = in.nextInt();
 System.out.printf("Your guess is: %d", guessNumber);
 System.out.printf("\nThe number I was thinking of is: %d", randomNumber);

 if (guessNumber == randomNumber){
  System.out.println("\nU guessed it! ");
 } else {
  System.out.printf("\nU were off by: %d", Math.abs(guessNumber - randomNumber));
 }
}
}
ჩანიძე
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 58
წევრი No.: 234016
რეგისტრ.: 22-July 17

გამოგზავნილია: 29 Jul 2017, 01:12  #51048461      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ეს დღეები ვეღარ მოვიცალე mad.gif

თან ცოტა წიგნიც მომბეზრდა და აქეთ გადავინაცვლე: https://see.stanford.edu/Course/CS106A.
ლექტორი საინტერესო ტიპია და თითქოს უფრო უკეთაც ვიგებ რაღაც-რაღაცებს
ჩანიძე
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 58
წევრი No.: 234016
რეგისტრ.: 22-July 17

გამოგზავნილია: 2 Aug 2017, 00:13  #51070868      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ძალიან მაგარი აპლიკაცია აღმოვაჩინე, კაი გასართობიც არის და გონებასაც ავარჯიშებს.
Are you a developer? Do you like coding? Then you're going to love Hacked. : https://play.google.com/store/apps/details?...hackedapp&hl=en

ჩემს თავთან დამაწყებინეთ მიმოწერა biggrin.gif


user.gif
1 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (1 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0156 ]   [ 12 queries used ]   [ GZIP Disabled ]