forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ფოსტა  · ჩატი
  გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> ნუბური შეკითხვები Java-ში, აქ დაწერეთ ნუბური კითხვები Java-სთან დაკავშირებით.
Roofus
chi


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 5761
წევრი No.: 366
რეგისტრ.: 6-October 01

გამოგზავნილია: 21 May 2015, 01:30  #44657151      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ვებგვერდი
მარტო ჯავა

არანაირი ჟავა boli.gif


--------------------
ხელმოწერის მოსაფიქრებლად კრეატიულობა არ მყოფნის...

http://saba.longevity.ge - სულხან-საბა ორბელიანის ქართული ლექსიკონი
Roofus
chi


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 5761
წევრი No.: 366
რეგისტრ.: 6-October 01

გამოგზავნილია: 23 May 2015, 04:49  #44675390      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ვებგვერდი
iverson
ძალიან გვიან ვწერ მაგრამ მივაგენი მგონი შენ რაც გჭირდებოდა... და თან ეს თემა გავაკეთე. კოდი დავიწყე მაგრამ არ დამიმთავრებია... შემიძლია დავამთავრო.

CODE


package boxes;
enum Box
{
MIN(10), MED(15), LAR(25), XL(45);
int Size;
Box(int s){
 Size=s;
}
int getSize(){return Size;}
}
enum BoxCount
{
MIN(0), MED(0), LAR(0), XL(0);
int Count;
BoxCount(int c){
 Count = c;
}
int setCount(){
 return Count++;
}
int getCount(){
 return Count;
}
}
public class boxes {

public static void main(String[] args) {
 // TODO Auto-generated method stub
 
 if(Box.MED.getSize()<20){
System.out.print(Box.MED.getSize());
BoxCount.MED.setCount();
System.out.print("\n"+BoxCount.MED.getCount());
 }
}

}

iverson
addictive


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 7526
წევრი No.: 14317
რეგისტრ.: 7-November 05

გამოგზავნილია: 23 May 2015, 10:35  #44675920      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · im · yim · msn
Roofus
ვაა მადლობა! ეს ენუმი არც გამიგია eek.gif

აი ესე ამიხსნეს მერე მე:

ანუ კოდის მიზანი იყო რომ მომავალში რომ დაამატო ყუთების ზომები, ან შეუცვალო ზომა - მარტო arrayში გჭირდებოდეს შეცვლა და მეტი არაფერს აღარ შეეხო

CODE

public class PlayBoxes
{
 
   public static void main(String[] args)
   {
       Scanner kbd = new Scanner(System.in);
       
       int iGPS = 0;
       //declare current box capacitie
       int [] ai_Boxes =  {150, 50,20,5,1};
       String[] as_Boxes = {"XXL", "XL", "L", "M", "S"};
       
       //create an array for the # of boxes needed
       int[] ai_BoxesNeeded = new int [ai_Boxes.length];
       
       System.out.print("How many boxes to pack: ");
       iGPS = Integer.parseInt(kbd.nextLine());
       
       //Call method tofill boxes
       packBoxes( ai_Boxes, as_Boxes, ai_BoxesNeeded, iGPS );
       
       //call the method that displays the boxes needed
        showBoxes(ai_Boxes, as_Boxes, ai_BoxesNeeded);
       
   }
   
   public static void packBoxes(int[] ai_BSizes, String[] as_BSizes, int[] ai_BNeeded, int iGPStoPack)
   {
       int iRemainingGPS = iGPStoPack;
       
       for (int iStepper = 0; iStepper<ai_BSizes.length; iStepper++)
       {
         //how many boxes
         //Find boxes needed for each box size
           ai_BNeeded[iStepper]= iRemainingGPS/ai_BSizes[iStepper];
          //how many remaining when its less than 1 box
          //Calculate remaining GPS after filling a box size 50 20 ....
           iRemainingGPS = ai_RemainingGPS % ai_Bsizes[iStepper];
       }
   }
   
   public static void showBoxes(int[] ai_BSizes, String[] as_BSizes, int[] ai_BNeeded)
   {
         for (int iStepper = 0; iStepper<ai_BSizes.length; iStepper++)
       {
         System.out.println("Number of boxes of size" + ai_BSizes[iStepper] + " (\"" + as_BSizes[iStepper] + "\")" +
         " needed " + ai_BNeeded[iStepper]);
       }
   
   }
}


--------------------
I may be slower than some folks

Roofus
chi


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 5761
წევრი No.: 366
რეგისტრ.: 6-October 01

გამოგზავნილია: 23 May 2015, 10:51  #44676013      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ვებგვერდი
iverson
ეგ კოდი არ დაკომპილირდება.
ენუმ არის ცვლადის გამოცხადება ანუ შენი ცვლადი შეგიძლია შექმნა როგორც ვთქვათ int და ამ ცვლადების სიას შეგიძლია მიანიჭო მნიშვნელობები , რიცხვი ან სტრიქონი.
თან არის სტატიკური. ანუ კლასის გარეთ იძახებ პირდაპირ. ენუმის სახელი.ცვლადი. მაგალითად BoxCount.MED

იდეაში შეგიძლია დაითვალო ყუთები. დავწერ მერე იმედია და დავდებ კოდს.

შენი დადებული კოდი არ კომპილირდება და თან ძალიან ჩახლართულია.

ერთი ცვლადის დამატება იქნება საჭირო... წონის - რომელსაც შეადარებს ყუთებს და დაითვლის.

დასამატებლად უბრალოდ ენუმში დაამატებ და ეგაა...

CODE

package boxes;
enum Box
{
MIN(5), MED(15), LAR(25), XL(45);
int Size;
Box(int s){
 Size=s;
}
int getSize(){return Size;}
}
enum BoxCount
{
MIN(0), MED(0), LAR(0), XL(0);
int Count;
BoxCount(int c){
 Count = c;
}
int setCount(){
 return Count++;
}
int getCount(){
 return Count;
}
}
public class boxes {

public static void main(String[] args) {
 // TODO Auto-generated method stub
 int inputWeight = 37;
 int reminder = 0;
 for (int  i=0;i!=-1;i++){
  if(Box.XL.getSize()<=inputWeight){
   inputWeight = (inputWeight - Box.XL.getSize());
   BoxCount.XL.setCount();
   }
  if(inputWeight<Box.XL.getSize()){break;}
 }
 for (int  i=0;i!=-1;i++){
  if(Box.LAR.getSize()<=inputWeight){
   inputWeight = (inputWeight - Box.LAR.getSize());
   BoxCount.LAR.setCount();
   }
  if(inputWeight<Box.LAR.getSize()){break;}
 }
 for (int  i=0;i!=-1;i++){
  if(Box.MED.getSize()<=inputWeight){
   inputWeight = (inputWeight - Box.MED.getSize());
   BoxCount.MED.setCount();
   }
  if(inputWeight<Box.MED.getSize()){break;}
 }
 for (int  i=0;i!=-1;i++){
 if(inputWeight>0){
  inputWeight = (inputWeight - Box.MIN.getSize());
  BoxCount.MIN.setCount();
  }
 if(inputWeight<=0){break;}
 }
System.out.print("\nXL Counting as: "+BoxCount.XL.getCount());
System.out.print("\nLAR Counting as: "+BoxCount.LAR.getCount());
System.out.print("\nMED Counting as: "+BoxCount.MED.getCount());
System.out.print("\nMIN Counting as: "+BoxCount.MIN.getCount());

System.out.print("\ninputWeight AS: "+inputWeight);
 }
 
}






This post has been edited by Roofus on 23 May 2015, 12:12
Gooramos
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 220
წევრი No.: 195543
რეგისტრ.: 22-December 14

გამოგზავნილია: 9 Feb 2017, 15:22  #49892470      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
გამოვაცოცხლებ თემას!

ArrayList-ს ვამუღამებდი და ყველაფერი მუშაობდა ბოლო IF სანამ არ დავწერე.

CODE

package com.company;
import java.util.ArrayList;
public class Main {

   public static void main(String[] args) {
       ArrayList arrList;
       arrList = new ArrayList();

       ArrayList<String> stringArrayList = new ArrayList();

       stringArrayList.add("Element One");
       stringArrayList.add("Element Two");
       stringArrayList.add("Element Three");

       stringArrayList.add(2, "ElementOneTwo");
       stringArrayList.remove(3);


       for (int i=0;i<stringArrayList.size();i++){
           System.out.println(stringArrayList.get(i));

       }


       ArrayList<String> arrayTwo = new ArrayList();
       arrayTwo.addAll(stringArrayList);


       if(arrayTwo.containAll(stringArrayList)){
           System.out.println("Every element is here");
       }
   }
}



ამ ერორს მიგდებს :
user posted image



--------------------
Y Nada Mas!
Y Nada Mas!
Hala Madrid!
nikajamalashvili
Junior Member


**
ჯგუფი: Registered
წერილები: 22
წევრი No.: 229092
რეგისტრ.: 13-February 17

გამოგზავნილია: 19 Feb 2017, 10:28  #49965550      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა

შემოსული ხართ როგორც: nikajamalashvili ( გასვლა ) კაბინეტი · 0 ახალი პირადი გზავნილი · ახალი თემები
FORUM.GE წესები · დახმარება · ძებნა · წევრები · კალენდარი · ფოსტა · ჩატი
> თბილისის ფორუმი -> თემატური ფორუმი -> ფსიქოლოგია
1 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (1 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0218 ]   [ 12 queries used ]   [ GZIP Disabled ]