forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ჩატი
Pages: (408) « პირველი ... 406 407 [408]   ( გადავიდეთ პირველ წაუკითხავ წერილზე ) გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> ჩაინიკური კითხვები PHP/MySQL-ში, ნაწილი II
eterna2000
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 36
წევრი No.: 241637
რეგისტრ.: 24-March 18

გამოგზავნილია: 11 Jun 2018, 11:17  #52886917      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
QUOTE (dachinat @ 11 Jun 2018, 10:47 )
eterna2000
აუტენტიფიკაცია გააქვს გაკეთებული? რამე სისტემას იყენებ?
ეს კოდი უნდა მოაქციო იქ სადაც კოდის კონტექსტის მიხედვით მომხმარებელი ავტორიზებულია და ეგაა.

ოკ მადლობა გავაკეთებ
...........................................
dachinat
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 113
წევრი No.: 238369
რეგისტრ.: 26-November 17

გამოგზავნილია: 11 Jun 2018, 16:07  #52888861      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
eterna2000

კაი, ისე როგორც დაგიწერე 'localhost?text&meore' აქედან მარტო text-ს დაწერს, & და მერე რაცაა ისიც თუ გინდა ესე შეგიძლია გააკეთო

CODE
<?php if (@$_SERVER['QUERY_STRING']): ?>
 <div style="border:1px solid black; width: 100px; word-wrap: break-word;">
   <?= $_SERVER['QUERY_STRING']; ?>
 </div>
<?php endif; ?>


და კიდევ წინა კოდს თუ გამოიყენებ შეგიძლია იქაც ყველაფრის დასაწყისში და დასასრულში დაუმატო if როგორც აქ, ოღონდ @$_SERVER['QUERY_STRING'] ის მაგივრად ასე <?php if (@array_keys($_GET)[0]): ?> თუ არა მაშინ ლინკში ? თუ საერთოდ არ გაქვს მითითებული შეცდომას გამოიტანს
eterna2000
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 36
წევრი No.: 241637
რეგისტრ.: 24-March 18

გამოგზავნილია: 11 Jun 2018, 16:15  #52888914      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ჯერ არ მაქ არაფერი რო დავწერ მერე გეტყვი იდეაში არაავტორიზებული მომხმარებელი მიგზავნის რაგაც ტექსტს რომელიც მისთვის არ ჩანს ,
ჩანს მხოლოდ ავტორიზებულისთვის და + მინდა მერე რამე CLEAR ით გავასუფთავო ხოლმე ეს ნაწერი რაცა აღარ დამჭირდება
ასევე ამ ნაწერს სერვერზე რამე txt ფაილში შევინახავ



სერვერ კლიენტს ვწერ და კლიენტი უკვე დავწერე C++ ხოდა ეხლა სერვერი მინდა ვებში რამე პრიმიტიული და ამას მაგიტო ვაკეთებ
თუმცა PHP არ ვიცი ეხლა ვსწავლობ :დ

This post has been edited by eterna2000 on 11 Jun 2018, 16:18
r-evolution:
Super Crazy Member ++


********
ჯგუფი: Members
წერილები: 21432
წევრი No.: 132319
რეგისტრ.: 9-June 11

გამოგზავნილია: 18 Jun 2018, 18:30  #52933107      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
category.php-ზე მინდა pagination-ის დამატება და სქლ ქუერი ვერ დავწერე დამეხმარეთ
dachinat
Super Member


****
ჯგუფი: Registered
წერილები: 113
წევრი No.: 238369
რეგისტრ.: 26-November 17

გამოგზავნილია: 18 Jun 2018, 19:46  #52933497      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
r-evolution:

პირველ რიგში უკვაშირდები ბაზას

CODE
$db = new mysqli('localhost', 'root', '', 'test');
if ($db->connect_errno > 0) die($db->connect_error);
$db->set_charset("utf8");


მერე აცხადებ დამხმარე ცვლადებს, რამდენი შედეგი გამოჩნდეს გვერდზე + offsets

CODE

$offset = 0;
$per_page = 2;


ამოგაქვს გვერდის მნიშვნელობა მისამართიდან
CODE
$page = 1;

if (isset($_GET['page'])) {
$page = $_GET['page'];

 if ($page > 1) {
   $offset = ($page - 1) * $per_page;
 }
}


აჩვენებ შედეგებს

CODE

$stmt = $db->prepare("SELECT * from `cat` LIMIT ?, ?");
$stmt->bind_param("ii", $offset, $per_page);
$stmt->execute();
$res = $stmt->get_result();
$stmt->close();

while($row = $res->fetch_assoc()) { ?>
 <h2><?= $row['name'] ?></h2>
<?php }


ბაზიდან იღებ შენატანების ჯამს

CODE
$result = $db->query("SELECT COUNT(id) FROM `cat`");
$total = $result->fetch_assoc()['COUNT(id)'];
$result->close();


უთითებ თუ რამდენი გვერდი გინდა გამოჩნდეს ასარჩევად, ანგარიშობ ბოლოს, დასაწყისს და დასასრულს

CODE
$num = ceil($total / $per_page);

$links = 1;
$start = (($page - $links) > 0) ? $page - $links : 1;
$end = (($page + $links) < $num) ? $page + $links : $num;


აჩვენებ გვერდების ასარჩევს

CODE
<?php if ($page != 1) { ?>
 <a href="?page=1">პირველი</a>
<?php } ?>

<?php if ($page > 1) { ?>
 <a href="?page=<?=$page-1?>">წინა</a>
<?php } ?>

<?php if ($start > 1) { ?>
 <a href="?page=1">1</a><span>...</span>
<?php } ?>

<?php for ($i = $start; $i <= $end; $i++) { ?>
 <a href="?page=<?=$i?>"><?= $i == $page ? '<strong>'.$i.'</strong>' : $i ?></a>
<?php } ?>

<?php if ($end < $num) { ?>
 <span>...</span><a href="?page=<?=$num?>"><?=$num?></a>
<?php } ?>

<?php if ($page < $num) { ?>
 <a href="?page=<?=$page+1?>">შემდეგი</a>
<?php } ?>

<?php if ($page != $num) { ?>
<a href="?page=<?=$num?>">ბოლო</a>
<?php } ?>


შედეგი:

user posted image

This post has been edited by dachinat on 18 Jun 2018, 19:50
karlsoni
ხატიონი


*********
ჯგუფი: Members
წერილები: 41110
წევრი No.: 7762
რეგისტრ.: 13-December 04

გამოგზავნილია: 20 Jun 2018, 02:20  #52942260      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი · aim
r-evolution:
QUOTE
category.php-ზე მინდა pagination-ის დამატება და სქლ ქუერი ვერ დავწერე დამეხმარეთ


//პაგინაცია-დასაწყისი
$sql="SELECT COUNT(userid) FROM users";//ამოვიღო ბაზიდან ყველა იდ
$result=mysqli_query($connect, $sql) or trigger_error("SQL", E_USER_ERROR);//გადავიყვანო ქვერიში
$r = mysqli_fetch_row($result);

$numrows = $r[0];// number of rows to show per page
$rowsperpage = 50;//გვერდზე რამდენი მომხმარებელი უნდა გამოიტანოს
$totalpages = ceil($numrows / $rowsperpage);// get the current page or set a default
if (isset($_GET['currentpage']) && is_numeric($_GET['currentpage'])) {
$currentpage = (int) $_GET['currentpage'];// cast var as int
} else {
// default page num
$currentpage = 1;
} // end if
// if current page is greater than total pages...
if ($currentpage > $totalpages) {
// set current page to last page
$currentpage = $totalpages;
} // end if
// if current page is less than first page...
if ($currentpage < 1) {
// set current page to first page
$currentpage = 1;
} // end if
// the offset of the list, based on current page
$offset = ($currentpage - 1) * $rowsperpage;
//ინფორმაციის გამოტანა, რომელიც ერთ გვერდზე უნდა გამოვიდეს, დადგენილი ზემოთა ლიმიტით
$sqlratio="SELECT id /////და სხვა რამეები, რაც გინდა გამოვიდეს
FROM table ////აქ ჩაწერ თეიბლის სახელს
ORDER by id ASC
LIMIT $offset, $rowsperpage"; //
$ratioquery=mysqli_query ($connect, $sqlratio) or die (mysqli_error ());
$resultratio=mysqli_fetch_array ($ratioquery, MYSQL_BOTH) or die (mysqli_error ());
/////აქ ჩაწერ იმას რისი გამოტანაც გინდა

//პაგინაცია
// end while
/****** build the pagination links ******/
// range of num links to show
$range = 10;
// if not on page 1, don't show back links
if ($currentpage > 1) {
// show << link to go back to page 1
echo " <a href='{$_SERVER['PHP_SELF']}?usermenuid=rating&usersubmenu=$usersubmenu&currentpage=1' class='pagination'><<</a>\n";
// get previous page num
$prevpage = $currentpage - 1;
// show < link to go back to 1 page
echo " <a href='{$_SERVER['PHP_SELF']}?usermenuid=rating&usersubmenu=$usersubmenu&currentpage=$prevpage' class='pagination'><</a>\n";
} // end if
// loop to show links to range of pages around current page
for ($x = ($currentpage - $range); $x < (($currentpage + $range) + 1); $x++) {
// if it's a valwordid page number...
if (($x > 0) && ($x <= $totalpages)) {
// if we're on current page...
if ($x == $currentpage) {
// 'highlight' it but don't make a link
echo "<span class='paginationselected'><b>$x</b></span>";
// if not current page...
} else {
// make it a link
echo " <a href='{$_SERVER['PHP_SELF']}?usermenuid=rating&usersubmenu=$usersubmenu&currentpage=$x' class='pagination'>$x</a>\n";
} // end else
} // end if
} // end for

// if not on last page, show forward and last page links
if ($currentpage != $totalpages) {
// get next page
$nextpage = $currentpage + 1;
// echo forward link for next page
echo " <a href='{$_SERVER['PHP_SELF']}?usermenuid=rating&usersubmenu=$usersubmenu&currentpage=$nextpage' class='pagination'>></a>\n";
// echo forward link for lastpage
echo " <a href='{$_SERVER['PHP_SELF']}?usermenuid=rating&usersubmenu=$usersubmenu&currentpage=$totalpages' class='pagination'>>></a>\n";
} // end if
/****** end build pagination links ******/


--------------------
ნადირობა ბინებზე კი არა, ჭვავის ყანაში მორბენალ ბალღებზე მიდის.

Et facta est lux!

無名天地之始,
有名萬物之母。

http://iaponia.ge/
r-evolution:
Super Crazy Member ++


********
ჯგუფი: Members
წერილები: 21432
წევრი No.: 132319
რეგისტრ.: 9-June 11

გამოგზავნილია: 21 Jun 2018, 03:08  #52948399      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
karlsoni
dachinat

მადლობა ორივეს პასუხისთვის მაგრამ მე უფრო მარტივი რამე ვიკითხე და თქვენ ძაან ვრცლად მიპასუხეთ :დ
ალბათ სწორად ვერ ვიკითხე

მოკლედ მაქვს index.php სადაც გამომაქვს ყველა სიახლე რაც ბაზაშია და ამ გვერდზე ასევე მაქვს გაკეთებული pagination index.php?page=რაღაცა და ყველაფერი მუშაობს
და ასეთივე მინდა category.php-ის გვერდზე ჩავსვა სადაც ერთი ქუერი უკვე მაქვს url-ში რომლითაც ვირჩევ სხვადასხვა კატეგორიის ნიუსებს მაგალითად category.php?cat=sport

ჰოდა მოთხოვნა როგორ დავწერო რომ აი ეს მივიღო მაგალითად category.php?car=sport&page=4

ეს არის category.php კოდი

CODE
<?php

$title = $_GET["cat"];
include "includes/header.inc.php";

?>

<div class="wrapper">
<section class="main">
 <article class="sec-name">

  <h2 class="sec-title"><?php echo $_GET["cat"]; ?></h2>
 

  <?php

   if(isset($_GET["cat"])) {
    $cat = $_GET["cat"];

    $query = "SELECT * FROM content WHERE Category = '$cat' ORDER BY ID DESC";
    $run = mysqli_query($connection, $query);
   }

   

    while($row = mysqli_fetch_array($run)) {

     $id = $row["ID"];
     $title = $row["Title"];
     $image = $row["Image"];

  ?>

  <div class="post">
   
   <a href="fullpost.php?id=<?php echo $id; ?>">
    <img src="img/<?php echo $image; ?>">
   </a>
   
   <h2>
    <a href="fullpost.php?id=<?php echo $id; ?>">
     <?php echo $title; ?>
    </a>
   </h2>
  </div>

  <?php
    }
   



  ?>

 </article>
 
 <div class="clear"></div>
 
</section>

<section class="sidebar">
 <?php include "includes/sidebar.inc.php"; ?>
</section>
</div>

<div class="clear"></div>

<?php include "includes/footer.inc.php"; ?>
karlsoni
ხატიონი


*********
ჯგუფი: Members
წერილები: 41110
წევრი No.: 7762
რეგისტრ.: 13-December 04

გამოგზავნილია: 22 Jun 2018, 01:56  #52954817      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი · aim
r-evolution:
უნდა ჩასვა და მოარგო ზემოტ დაწერილი კოდიდან ერთ-ერთი. . ..
ასე დახმარება შეუძლებელია.

პ.ს.
category.php-ზე გადასვლა ველი მიდგომაა. . .
თუ ინკლუდეთი არ გაქვს ჩართული ძირითად გვერდში.
კარგ ვებგვერდებზე ისევ index.-ზე ბრუნავს ყველა სკრიპტი, თუ სპეციალური საჭიროება არ მოითხოვს სხვა ახალი გვერდის გახსნას.

This post has been edited by karlsoni on 22 Jun 2018, 01:56
r-evolution:
Super Crazy Member ++


********
ჯგუფი: Members
წერილები: 21432
წევრი No.: 132319
რეგისტრ.: 9-June 11

გამოგზავნილია: 22 Jun 2018, 17:02  #52957620      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
karlsoni
QUOTE
ასე დახმარება შეუძლებელია.


ხო ვიცი მაინც მადლობა :დ

და ახალი კითხვა: მოკლედ რაღაც ჩატივით მოვაცოდვილე რომელსაც აქვს sign-up შემდეგ login და შემდეგ გადაყავხარ ჩატის გვერდზე სადაც დაახლოებით ფორუმის პონტში შეიგიძლია დადო პოსტი
ჰოდა ერთადერთი პრობლემა ის არის რომ 000webhost-ze რომ ავტვირთე header("Location:.....") ფუნქცია არ მუშაობს არადა ლოკალზე მუშაობდა sad.gif
დანარჩენი ყველაფერი მუშაა ხელით თუ ჩაწერ დომაინ.ცომ/ფოლდერ/ფაილ.პჰპ შედის ანუ სეშენი გაშვებულია
karlsoni
ხატიონი


*********
ჯგუფი: Members
წერილები: 41110
წევრი No.: 7762
რეგისტრ.: 13-December 04

გამოგზავნილია: 27 Jun 2018, 22:24  #52989698      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა · ვებგვერდი · aim
r-evolution:
QUOTE
და ახალი კითხვა: მოკლედ რაღაც ჩატივით მოვაცოდვილე რომელსაც აქვს sign-up შემდეგ login და შემდეგ გადაყავხარ ჩატის გვერდზე სადაც დაახლოებით ფორუმის პონტში შეიგიძლია დადო პოსტი
ჰოდა ერთადერთი პრობლემა ის არის რომ 000webhost-ze რომ ავტვირთე header("Location:.....") ფუნქცია არ მუშაობს არადა ლოკალზე მუშაობდა sad.gif
დანარჩენი ყველაფერი მუშაა ხელით თუ ჩაწერ დომაინ.ცომ/ფოლდერ/ფაილ.პჰპ შედის ანუ სეშენი გაშვებულია

დაწერე ზუსტად რა არ მუშაობს, გადატვირთვას ვერ აკეთებს?
ან გადატვირთავს და ამას გიწერს Header was already sent - და.ა.შ.?

This post has been edited by karlsoni on 27 Jun 2018, 22:26
r-evolution:
Super Crazy Member ++


********
ჯგუფი: Members
წერილები: 21432
წევრი No.: 132319
რეგისტრ.: 9-June 11

გამოგზავნილია: 28 Jun 2018, 02:49  #52990989      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
karlsoni

QUOTE
ან გადატვირთავს და ამას გიწერს Header was already sent - და.ა.შ.?


არა მაგალითად ლოკალზე delete ს რო ვაწვებოდი შედიოდა delete.php-ში სადაც ასრულებდა კოდს, შლიდა მონაცემს და შემდეგ გადადიოდა ისევ უკან ინდექსზე header("Location: index.php");
გლობალზე აკეთებდა ყველაფერს გარდა უკან დაბრუნებისა და რო წაშლიდა მონაცემს მტოვებდა delete.php-ზე
მაგრამ უკვე დალია ჩაილურის წყალი მაგ პროექტმა, დამიბლოკეს, ფიშინგი დამაბრალეს არადა ფიშინგის მნიშვნელობაც არ ვიცოდი :დ

1 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (1 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options Pages: (408) « პირველი ... 406 407 [408]  გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.1369 ]   [ 12 queries used ]   [ GZIP Disabled ]