forum.ge
reklama
FORUM.GE წესები  · დახმარება  · ძებნა  · წევრები  · კალენდარი  · ფოსტა  · ჩატი
  გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

> ნუბური შეკითხვები ჯავაში
ჩანიძე
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 73
წევრი No.: 234016
რეგისტრ.: 22-July 17

გამოგზავნილია: 22 Jul 2017, 13:24  #51009683      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
თუ უკვე არსებობს მსგავსი თემა მოდერს შეუძლია მიუერთოს

მოკლედ და კონკრეტულად ჯავას შესწავლა გადავწყვიტე
ჯერჯერობით პროგრამირება ჩემთვის პატარა გატაცებაა, სამომავლოდ იქნებ პროფესიადაც იქცეს smile.gif
წიგნი, რომლითაც გავდივარ არის ინგლისურად
მართალია ეს ენა ნორმალურად მესმის, მაგრამ ტექნიკური ტერმინები მაინც ცოტა გაუგებარია
იმისთვის, რომ ყველაფერი კარგად გავიგო, ვხსნი ამ თემას და ველი თქვენ დახმარებას 2kiss.gif

ძალიან მარტივით დავიწყებ:
CODE
public class Hello {

   public static void main(String[] args) {
       System.out.println("Hello, World!");
   }
}
Hello, World !-ს რომ ამობეჭდავს ეს მარტივი მისახვედრია
უბრალოდ არ მინდა რაიმე გაუგებარი დამრჩეს  biggrin.gif
QUOTE
public class

ნიშნავს რომ კლასზე წვდომა ყველას აქვს(?)

QUOTE
static

ეს რას აკეთებს კარგად ვერ გავიგე

QUOTE
void main

ფუნქცია არაფერს აბრუნებს(?)

QUOTE
String[] args

ესეც გაუგებარია

This post has been edited by ჩანიძე on 22 Jul 2017, 13:32


--------------------
დღეს დილით ავდექი და ვფიქრობდი

რა უდედისმტყვნელესი გრძნობაა როცა ფეხბურთის ისტორიაში საუკეთესო კლუბის გულშემატკივარი ხარ :love:
irakli8
Crazy Member


*****
ჯგუფი: Members
წერილები: 2578
წევრი No.: 125609
რეგისტრ.: 6-January 11

გამოგზავნილია: 22 Jul 2017, 14:08  #51009982      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ჩანიძე
მიჰყევი წიგნს და შესაბამის დროს აგიხსნის მაგ ყველაფერს.

კი, ფაბლიქი ნიშნავს რომ ყველას აქვს წვდომა, ფრაივეით რომ ყოფილიყო მეინ მეთოდი ვერ გაეშვებოდა, ფრაივეით კლასები სხვა კლასების შიგნით იწერება მარტო.

სტატიკ რომ უწერია მეთოდს ჯავაში თუ სწორად მახსოვს მაგ მეთოდის გაშვება პირდაპირ შეგიძლია მეთოდი რომელ კლასშიცაა იმ კლასის შექმნის (ინსტანსის გაკეთების) გარეშე.

ვოიდ ნიშნავს სიცარიელეს და იმას აღნიშნავს რომ არაფერს აბრუნებს.

String[] args არის სტრინგის მასივი, რადგან ეგ მეინის არგუმენტად წერია მაგ მასივს შეუძლია ბრძანებები მიიღოს კონსოლიდან, ის ბრძანება რასაც ჩაწერ მაგ სტრინგში შეინახება და შემდეგ გამოიყენებ.
ჩანიძე
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 73
წევრი No.: 234016
რეგისტრ.: 22-July 17

გამოგზავნილია: 22 Jul 2017, 16:27  #51010792      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
irakli8
მადლობა

მივყვები ნელ-ნელა და თუ რამეს ვერ გავიგებ კიდე ვიკითხავ

* * *
ასეთი დავალებაა:
user posted image

ჩემი კოდი ასეთია:
CODE
import java.util.Scanner;

public class C3E3{
public static void main(String[] args){
 Scanner in = new Scanner(System.in);
 int sec, hours, mins, seconds;

 System.out.print("How many seconds? ");
 sec = in.nextInt();
 hours = sec / 3600;
 mins = (sec % hours) / 60;
 seconds = sec % mins;

 System.out.printf("%d seconds = %d hours, %d minutes, %d seconds", sec, hours, mins, seconds);

}
}

* * *
კონსოლი ამას მიგდებს:
user posted image

სად ვცოდავ ? biggrin.gif
* * *
მივხვდი !
CODE
import java.util.Scanner;

public class C3E3{
public static void main(String[] args){
 Scanner in = new Scanner(System.in);
 int sec, hours, mins, seconds;

 System.out.print("How many seconds? ");
 sec = in.nextInt();
 hours = sec / 3600;
 mins = (sec % 3600) / 60;
 seconds = sec % 60;

 System.out.printf("%d seconds = %d hours, %d minutes, %d seconds", sec, hours, mins, seconds);  

}
}


მარტო ვპოსტავ თემაში
შემოდით დაწერეთ რამე biggrin.gif
ჩანიძე
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 73
წევრი No.: 234016
რეგისტრ.: 22-July 17

გამოგზავნილია: 23 Jul 2017, 16:52  #51015932      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
სანამ უფრო სერიოზულ საკითხებზე გადავალ, და იქამდე საკმაოდ დიდი დროა, მანამ პატარა სავარჯიშოების ამოხსნებს დავდებ ხოლმე.
იქნებ ვინმეს დააინტერესოს ჩემებური გზა ან თავად შემომთავაზოს უკეთესი. smile.gif


The goal of this exercise is to program a “Guess My Number” game. When it’s finished, it will work like this:
QUOTE
I'm thinking of a number between 1 and 100
(including both). Can you guess what it is?
Type a number: 45
Your guess is: 45
The number I was thinking of is: 14
You were off by: 31



კოდი:
CODE
import java.util.Random;
import java.util.Scanner;

public class C3E4{
public static void main(String[] args){
 Random random = new Random();
 int randomNumber = random.nextInt(100) + 1;
 Scanner in = new Scanner(System.in);
 
 System.out.print("I'm thinking of a number between 1 and 100(including both).\nCan you guess what it is? Type a number:");
 int guessNumber = in.nextInt();
 System.out.printf("Your guess is: %d", guessNumber);
 System.out.printf("\nThe number I was thinking of is: %d", randomNumber);

 if (guessNumber == randomNumber){
  System.out.println("\nU guessed it! ");
 } else {
  System.out.printf("\nU were off by: %d", Math.abs(guessNumber - randomNumber));
 }
}
}
ჩანიძე
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 73
წევრი No.: 234016
რეგისტრ.: 22-July 17

გამოგზავნილია: 29 Jul 2017, 01:12  #51048461      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ეს დღეები ვეღარ მოვიცალე mad.gif

თან ცოტა წიგნიც მომბეზრდა და აქეთ გადავინაცვლე: https://see.stanford.edu/Course/CS106A.
ლექტორი საინტერესო ტიპია და თითქოს უფრო უკეთაც ვიგებ რაღაც-რაღაცებს
ჩანიძე
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 73
წევრი No.: 234016
რეგისტრ.: 22-July 17

გამოგზავნილია: 2 Aug 2017, 00:13  #51070868      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
ძალიან მაგარი აპლიკაცია აღმოვაჩინე, კაი გასართობიც არის და გონებასაც ავარჯიშებს.
Are you a developer? Do you like coding? Then you're going to love Hacked. : https://play.google.com/store/apps/details?...hackedapp&hl=en

ჩემს თავთან დამაწყებინეთ მიმოწერა biggrin.gif


user.gif
ბიჭური
რაკამ ტაკამ ^)00)0


*******
ჯგუფი: Members
წერილები: 13271
წევრი No.: 157590
რეგისტრ.: 20-December 12

გამოგზავნილია: 22 Sep 2017, 23:32  #51380598      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა


--------------------
gubaz_merve
666ღმერთია999


******
ჯგუფი: Members
წერილები: 6686
წევრი No.: 156868
რეგისტრ.: 9-December 12

გამოგზავნილია: 30 Oct 2017, 15:44  #51587352      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
Java 1,7 ს პოვნა სად შეიძლება?
............................................


--------------------
ქართული დამწერლობის შექმნის თარიღი ინაცვლებს ,ისტორია იცვლება da vin icis sad gaCerdeba :)
http://www.youtube.com/watch?v=NL4cMYXWwlM
Hallogallo
Newbie


*
ჯგუფი: Registered
წერილები: 8
წევრი No.: 239093
რეგისტრ.: 21-December 17

გამოგზავნილია: 21 Dec 2017, 22:49  #51875258      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
გამარჯობა(თ).
ჯავას დამწყები ვარ მეც და რჩევა მინდა,რა მიმართულებით გავაგრძელო.ამ ეტაპზე სინტაქსი და ენის საფუძვლები რაცაა დავამუღამე,რაღაც ლოგიკურ მაგალითებსაც ვაკეთებ,java SE დოკუმენტაციაშიც გავერკვიე, რათქმაუნდა ზეპირად არ ვიცი ბევრი რამ,მაგრამ სად მოვძებნო და როგორ გამოვიყენო მაგას ვახერხებ.GUI-ც გამომდის რაღაცები swing და awt პაკეტების გამოყენებით. რათქმაუნდა ამ ყველაფერში დახელოვნებას არ შევწყვეტ,მაგრამ პარალელურად რამე ფრეიმვორკები თუ ტექნოლოგიები რომ დავამუღამო ეგ მინდა,სადღაც სტაჟიორად მაინც რომ მიმიღონsmile.gif იქნებ დამაკვალიანოთ ცოტათი
ჩანიძე
Member


***
ჯგუფი: Registered
წერილები: 73
წევრი No.: 234016
რეგისტრ.: 22-July 17

გამოგზავნილია: 10 Jan 2018, 00:02  #51970814      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
irakli8

ისევ შენ გკითხავ
პროგრამირების მეთოდოლოგიებში მეშვიდე დავალება facepamphlet ხო იცი ?
მაგის ძირითადი ნაწილი დავწერე და 1 კვირაში ექსთენშენის დაწერა მინდა ისეთი ვებზე რომ ეშვებოდეს
პატივცემული ჯავას მეტი არაფერი ვიცი ხოდა შეიძლება მარტო ჯავაში რომ აეწყოს ეს ყველაფერი ?
ფუნქციონალი ალბათ ზუსტად იგივე ექნება
william265
Junior Member


**
ჯგუფი: Registered
წერილები: 26
წევრი No.: 196733
რეგისტრ.: 18-January 15

გამოგზავნილია: 13 Jan 2018, 23:16  #51993815      · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი · ელფოსტა
არ ვიცი რამდენად სწორ განყოფილებაში ვპოსტავ...

მოკლედ კრიპტოვალუტის ბირჟის ვებსაიტის პრივატული API KEY-ს ინტეგრირება მინდა ექსელის ფაილში. ისე რომ ნებისმიერი ქოინის ყიდვის მომენტიდან პროცენტული აწევა დაწევა გამოთვალოს და real time-ში მიჩვენოს რა მოგება/წაგებას დატოვებს...
თუ ვინმე ერკვევით ასეთ რაღაცაში იქნებ დამეხმაროთ...

მოდერს ვთხოვ ბანი არ დამადოს უბრალოდ ზუსტი განყოფილება ვერ ვნახე და თემის გახსნასაც მოვერიდე...
1 წევრი ათვალიერებს ამ თემას (1 სტუმარი და 0 უჩინარი წევრი)
0 წევრი:
Topic Options გამოხმაურება · ახალი თემა · ახალი გამოკითხვა

 



ფორუმის სერვერების განთავსებას და ინტერნეტთან კავშირს უზრუნველყოფს: CLOUD9
[ Script Execution time: 0.0227 ]   [ 12 queries used ]   [ GZIP Disabled ]