გითხარი უკვე

ექსპორტზე ოღონდ დასავლეთ საქართველოში

ელემენტარული სტატისტიკაა ძიავ, სულ საქართველოს სახნავ სათესი მიწები აქვს 840 ათასი ჰექტარი, აქედან წელიწადში 260 დან 320 ათას ჰექტარმდე მუშავდება, მეტი არა, მათ შორისააა მრავალწლიანი ნარგავებიც.
შარშან დედოფლისწყაროში, აი შირაქში და ალაზანზე დაახლოებით 170 ათასი ტონა მარცვალი იყო მოწეული.
ისიც გაითვალისწინე რომ დაახლოებით 70% მაინც ხორბალია მაინდან, ხორბლის მოხმარება ქვეყანაში გვაქვს 800 ათასი ტონიდან 1 მილიონამდე, ანუ ჩვენსავე საჭიროებას ვაკმაყოფილებთ დაახლოებით 20-25% -ით და სადაა ლოღიკა იმაში რომ ექსპორტზე ქართული გადიოდეს?