EireneSÜSLÜ SALATA PASTA
Tuzlu pandispanya
3 yumurta
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı karabiber
Pandispanyanın yapılışı
Tuz ve yumurtayı iyice çırpın
Sütü ve yağı da ekleyip karıştırın
Un kabartma tozu ve karbonatı ekleyip karışana kadar çırpın.
Yağlanmış kalıbın dibine ayrıca yağlı kağıt serin. (Ben kalıbın dibine göre yuvarlak kesip serdim)
Hamuru üzerine dökün ve 200 derecelik fırında pişmeye bırakın.
Kabarmaya başlayınca dereceyi 170 e düşürün.
Kızarıp içi pişene kadar bekletin.
Hazırlanışı
Klasik mayonezli, yoğurtlu rus salatası hazırlayın.
Tuzlu keki ortadan ikiye bölün.
Bu salatayı keskin arasına döşeyin. üzerine pancar turşusundan koyun.
Kekin üst parçasınıda yerleştirin. Pastanın üzerine yoğurt sürün. En üstü istediğiniz gibi süsleyin.
Ben üste krema olarak krem peynir kullandım. Sıkma pompasına koyup sıkarak süsledim.