0,5 კგ. სტაფილო დაჭერით ნაკრებად და მოთუშეთ 20 გრამ მცენარეულ ზეთში ან მარგარინში წვრილად დაჭრილ ხახვთან ერთად, დაუმატეთ მარილი და, თუ საჭიროა, რამდენიმე კოვზი წყალი ან ბულიონი. სტაფილო შეაზავეთ გალღობილი კარაქით და მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში.
ეს კერძი შეიძლება გაამრავალფეროვნოთ სტაფილოზე სხვადასხვა ბოსტნეულის დამატებით. მაგალითად, სტაფილო და კომბოსტო–მხალი; სტაფილო და მუხუდო; სტაფილო, კომბოსტო–მხალი და მუხუდო; სტაფილო, მუხუდო და სატაცური; სტაფილო და პარკოვანი ლობიო; სტაფილო და ძირიანი ოხრახუში.
სტაფილო ან ბოსტნეულის ნარევი ომლეტში
გამოაცხვეთ ორი ომლეტი, რომელშიც შეახვიეთ მოთუშული სტაფილო ან ბოსტნეულის ნარევი. ბოსტნეულს უხვად მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში. შეიძლება მიიტანოთ კარტოფილთან ერთად, მოუხდება საწებელიც.
სტაფილო არაჟანთან ერთად
600 გრამი სტაფილო დაჭერით ნაჭრებად და თუშეთ 30 გრამ მცენარეულ ზეთში ან მარგარინში წვრილად დაჭრილ ხახვთან ერთად, დაუმატეთ მარილი და, თუ საჭიროა, რამდენიმე კოვზი წყალი ან ბულიონი. შემდეგ მოაყარეთ ბოსტნეულს ოდნავ მოხალული ფქვილი, დაუმატეთ შესქელებისთვის ცოტა რძე ან ნაღები, უხვად მოაყარეთ ოხრახუში.
სტაფილოს ბურთულები
წვრილ სახეხზე გახეხილ 300 გრამ სტაფილოს დაუმატეთ 300 გრამი მოხარშული, გახეხილი კარტოფილი, კვერცხი, წვრილად დაჭრილი მწვანილი, მაგალითად, ოხრახუში და კამა, 50 გრამი მანის ბურღული, 15 გრამი სოიო, ცოტა მარილი. ეს ყველაფერი გულმოდგინედ აურიეთ. მომზადებული მასისგან გააკეთეთ ბურთულები, ამოავლეთ ორცხობილას ფხვნილში და შეწვით მარგარინში ოქროსფერის მიღებამდე.
სტაფილოს ტკბილი სუფლე (სუფრაზე მიიტანეთ ცხელი სახით)
400 გრამი მთელ–მთელი სტაფილოები ნახევრად ჩათუთქეთ მცირე რაოდენობის წყალში, გახეხეთ წვრილ სახეხზე. 2 კვერცხის გული კარგად ათქვიფეთ 50 გრამ შაქართან ერთად, დაუმატეთ 1 ფორთოხლისა და 1/2 ლიმონის წვენი, ცოტა ფორთოხლის ცედრა, ფრთხილად შეურიეთ კარგად გათქვეფილი ცილა, გადაიტანეთ ეს მასა ფორმაში და გამოაცხვეთ ზომიერ ტემპერატურაზე 30 წუთის განმავლობაში.
მოამზადეთ ყველაფერი ისე, როგორც წინა რეცეპტშია, მაგრამ ფორთოხლის წვენის მაგიერ დაუმატეთ ლიმონის წვენი, ქიშმიში და დანაყილი ნიგოზი.
ჩათუთქული სტაფილოს სალათი
სტაფილო გულმოდგინედ გარეცხეთ, ჩათუთქეთ, გააცალეთ კანი, დაჭერით ნაჭრებად და შეურიეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, დაუმატეთ ცოტა მარილი და მწვანილი (მწვანე ხახვი, ქონდარი, ტარხუნა), შეაზავეთ მაიონეზით.
კიბოს უჯრედების ზრდის შემაჩერებელი მცენარეები
ქრისტესისხლა. ნედლი მცენარე გაატარეთ ხორცსაკეპში და გამოწურეთ წვენი. დააკონსერვეთ იგი არაყით 1:1 და შეინახეთ ოთახის ტემპერატურაზე. სვით თითო ჩაის კოვზი 3–ჯერ დღეში, დააყოლეთ არყის ჭიქით წყალი.
ნაცარქათამას ფესვი (გადახრილი პეონი, იორდასალამი). დააქუცმაცეთ 100 გრამი ფესვი და დაასხით 1 ლიტრი არაყი ან 75%–იანი სპირტი. სვით 0,5–1 ჩაის კოვზი 3–ჯერ დღეში, დააყოლეთ არყის ჭიქით წყალი.
თეთრი ფითრი. ნედლი მცენარე დააქუცმაცეთ, გაავსეთ ლიტრიანი ქილის 1/3 ქილა შეავსეთ არყის ბოლომდე. დააყენეთ 30 დღე, შემდეგ გაწურეთ და დარჩენილი მცენარე გამოწურეთ. სვით თითო ჩაის კოვზი 3–ჯერ დღეში, მიაყოლეთ წყალი.
ამ ბალახების ნაყენები მონაცვლეობით მიიღეთ ყოველ ერთ–ორ კვირაში ერთხელ. სასურველია, ერთ–ერთი წყლიანი ნაყენი ან წვენი მიიღოთ საღამოთი, ვახშმის წინ. მკურნალობის კურსია არა უმეტეს სამი თვისა. დაავადების ლიკვიდაციის შემდეგ სასურველია, სვათ ერთ–ერთი ნაყენი ერთხელ დღეში, ან რამდენიმე მცენარის ჩაი, გემოვნების მიხედვით.
კიბოს საწინააღმდეგო საშუალებაა ზეითუნის ზეთი. პროფილაქტიკისთვის ორ–ორი სუფრის კოვზი დღე–ღამეში.
სიმსივნის საწინააღმდეგო მოქმედებას იჩენს კიტრის მწარე ჯიშების გამოყენება, ასევე ტყის თხილისგან დამზადებული საცხის გარეგანი ხმარებაც.
ჩვეულებრივი ბრტყელეკალა. 2 სუფრის კოვზი დაქუცმაცებული ბალახი ხარშეთ 5–7 წუთი 0,5 ლიტრ წყალში, გააცივეთ და გაწურეთ. სვით დღის განმავლობაში თანაბარი ულუფებით.
ბრტყელეკალას 3 დაფხვნილ ყვავილს დაასხით 0,4 ლიტრი მდუღარე წყალი, დააყენეთ 1 საათი, გაწურეთ. სვით ნახევარ–ნახევარი ჭიქა 4–ჯერ დღეში. 25–30 დღის განმავლობაში.
ჩვეულებრივი ბრტყელეკალას ნედლი ფოთლების წვენს სვამენ თითო ჩაის კოვზს 3–ჯერ დღეში 30 დღის განმავლობაში.
კაროტინული დიეტა. მის შემადგენლობაში შედის ხახვი, სტაფილო, ნიორი, ბულგარული წიწაკა, მჟაუნა, ასკილი, ღოლო, ისპანახი, ოხრახუში და სხვ. სტაფილო უმჯობესია მოთუთქული ან მოხარშული, ნებისმიერ ცხიმთან ერთად.
პროპოლისი კიბოს წინააღმდეგ
სახალხო მედიცინა პროპოლისს ურჩევს ავთვისებიან სიმსივნეთა შემთხვევაში ოპერაციული მკურნალობისა და ქიმიოთერაპიის შემდეგ.
ქიმიო და სხივური თერაპია წარმოადგენს ძლიერ სამკურნალო საშუალებებს, მაგრამ იგი დამღუპველად მოქმედებს არამარტო ავთვისებიან უჯრედებზე, არამედ სრულიად ჯანმრთელებზეც, პროპოლისი კი დამღუპველ მოქმედებას იჩენს მხოლოდ კიბოს უჯრედების მიმართ. მკვლევარებმა დაადგინეს, რომ ონკოლოგიური ავადმყოფების მიერ პროპოლისის შემცველი პრეპარატების მიღებისას ხშირად მნიშვნელოვნად უმჯობესდება მათი საერთო მდგომარეობა, ძილი, შრომისუნარიანობა, საჭმლის მომნელებელ ორგანოთა მუშაობა, იმატებს მადა, ხანგრძლივდება სიცოცხლე. რიგი მეცნიერებისა თვლის, რომ პროპოლისი არამარტო დადებითად მოქმედებს იმუნურ სისტემაზე და ახდენს ორგანიზმის მობილიზებას საშიში დაავადებებისადმი საბრძოლველად, არამედ არჩევითად მოქმედებს კიბოს უჯრედებზეც და ანადგურებს მათ.
მოგაწოდებთ ავთვისებიან დაავადებათა პროპოლისით მკურნალობის სქემას. ავადმყოფებმა ეს მკურნალობა უნდა შეათანხმონ მკურნალ ექიმთან და ახსოვდეთ, რომ დროულად ჩატარებული ქირურგიული ოპერაცია თუ სხივური თერაპია წარმოადგენს ყველაზე საიმედო საშუალებას.
განთავსებულია: 2010-01-18
შავი ქლიავი ორგანიზმს წმენდს
შავ ქლიავს განსაკუთრებული სამკურნალო თვისებები აქვს. ის მდიდარია პექტინებით, უჯრედისით, სორბიტით, ვიტამინებით, მიკრო და მაკროელემენტებით. მას ახასიათებს საფაღარათო, შარდმდენი და ნაღველმდენი თვისებები.შავ ქლიავს იყენებენ ქრონიკული შეკრულობის, ქოლეცისტიტის, ნაღველკენჭოვანი დაავადებების დროს. ანემიის დროს განსაკუთრებით ეფექტურია ქლიავის ახალგამოწურული წვენის მიღება, რადგან ის დიდი რაოდენობით რკინას, მარილებსა და
განთავსებულია: 2010-11-02 ვრცლად...
ალოე იმუნიტეტს აძლიერებს
-------------------------
სანამა ამდენ რამეს გააკეთებ,მანამდე კი მოკვდები
This post has been edited by melodyman/ on 25 Jan 2011, 20:34
ვუყურებ ვთქვათ ამერიკულ ან ინგლისურ ფილმს და მამთქნარებს, ვუყურებ რუსულს და მითრევს, რატომ? © Xoshgeldi