ხაჭაპური მხოლოდ ლაზურია,როგორც შამპანური მხოლოდ ფრანგული. დანარჩენები რემიქსები არიან. მეგრული კერძები და ნახევრად კერძები ყველას სჯობია,რაც რუსეთის უკიდურესი აღმოსავლეთიდან ოქსიტანიამდე კეთდება. აი,მანდ სტოპ! მანდ ფრანციცულობები იწყება.
* * *
სამზარეოლუბების კომპეტენტურ ტოპ ათს გაგიკეთებთ ჩემს მიერ.
1.დასავლეთ ნორვეგიული
2.ოქსიტანიური(ფრანგულად ნახსენები)
3.იაპონური
4.ბენგალიური(ინდურად ნახსენები)
5.ბერძნული
6.ბავარიული
7.მეგრული(სამეცნიერო ზრუნვის შემთხვევაში პირველიც გახდება,ოღონდ თევზეულობები უნდა აიღონ ლაზურისგან და შეართონ).
8.ჩინური(არ ვაფასებ,არ გამისინჯავს სათანადოდ,საერთაშირისო გავლენის გამო ჩავსვი აქ. თან ჩინეთი რეალურად ცალკე კონტინენტია და მისმა მრავალმა ხალხის კერძის ერთზე მიწერა არასწორია.
9.ტუნისის ებრაულ-ადგილობრივ ჩრდ.აფრიკული.
10.პორტუგალური
მეგრულს სამეულშიც დავწერდი თუ თევზის შეწვის გარდა რამე სხვასაც რომ უკეთებდნენ და ნამცხვრებს რომ მოიგონებდნენ.ასევე ლობიო უნდა გავაქროთ რაციონიდან თორემ ათეულში კი არა,საწამლავებში ჩავწერ ამ კერძს.

If you know what I mean.