ეგ კი, ტოქსიკურია, სასიკვდილოც კი.
https://en.wikipedia.org/wiki/Salt_poisoningწყალს აკავებს, თირკმელებს ურხევს და ა.შ.
მაგრამ, მანდაც იგივე პრობლემა იქნება, ბევრის მიღება გაუჭირდება ადამიანს, გული აერევა.
ოღონდ, შაქრისგან განსხვავებით, მარილის მცირე დოზაც სახიფათოა.
ხოლო წიწაკა, ფიზიკურად აზიანებს სხეულს. ჭამისას, პირის ღრუც შეიძლება დაიწვა
და დიდი რაოდენობა, რა თქმა უნდა, საყლაპავს და კუჭს დაზიანებს, შეშუპებას გამოიწვევს, ჰაერის უკმარისობას და საბოლოოდ სიკვდილსაც.
შაქარი კი არც წვავს რამეს და არც ტოქსიკური არაა, პირდაპირი გაგებით. თუმცა, ხშირი გამოყენება და დამოკიდებულება, რა თქმა უნდა, ვნებს ადამიანს.