#58787911 · 18 Jan 2022, 15:49 · · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
მაგ ვიდეობს მერე ჩავუჯდები კარგი? მე ვეგანობით დავიწყე და ორი წელი ვეგანი ვიყავი და მერე მოვეშვი. უმეტესად კი ვაკეთებ საჭმელს მაგრამ კალციუმის წყაროებს არ ვჭამდი. ასევე პროტეინის დეფიციტიც ავიგდე იმიტომ რომ ბოსტენული მიყვარს ძალიან და მარცვლეულზე დიდად არ ვგიჟდებოდი. დაჟე ხილი არ მიყვარს ისე როგორც ბოსტნეული, ნუ გამოკლებით იმათგან რაც ხილში გადის მაგრამ ბოსტნეულად ვჭამთ მაგალითად კიტრი და პამიდორი. ხოდა მერე იმის გამო რომ მკაცრად ვერ ვაკონტროლებდი გადავედი ამიტომ ვეგეტერიანულზე. თორე რა თქმა უნდა ბევრად უფრო სასარგებლოა ვეგანური. ხოდა ანალიზებით ვიცი ეგ ორივე და ესე ჰაერზე ფრხილები მტყდებოდა მეთქი მაგიტომ არ ვამბობ. შესაძლებელია რა თქმა უნდა ორივე კვებაზე არაფერი დაგაკლდეს. ახლა მარცვლეულსაც ვჭამ ბევრს და თხილეულსაც. საკვებს არ ვაკეთებ ფაქტიურად რამე პროტეინის გარეშე. სახლში რამდნეიმე სახეობის მარცვლეული მაქვს ახლა. რომ გამოვაღო კარადა - სამი სახის ლობიო მაქვს, სამი სახის ოსპი, მუხუდო, ჩია, ქინოა, კუსკუსი, ბურღული, გრეჩიხა. ზოგი მეტს შეიცავს პროტეინს ზოგი ნაკლებს. საყინულეში კიდე მაქვს გაროხი და ედამამეს მარცვლები რაც იდეაში სოიოა ახლაგაზრდა. ანუ აი ახლა ჩვეულებრივ დღეს სახლში მაქვს 12 სახეობის მარცვლეული. და თხილეულიდან მაქვს - ფისტაშკები, მიწის თხილი და ნიგოზი. ამათ გარდა კიდე სხვასაც ვიღებ რა თქმა უნდა მაგრამ ეს ისე ახლა მაქვს. ისე არაა რომ ყოველ დღე ყველს ვჭამდე. ვცდილობ ბევრი ყველი არ ვჭამო. და რევმატიზმის წამალი რასაც ვსვამ ლაქტოზა ინტოლერანტულს მხდის ისეც და ვერიდები. და ჩემთვის ეს გადასვლა არ იყო მარტივი. ახალი საჭმელების კეთება ვისწავლე და ფაქტიურად 0-დან დავიწყე იმიტომ რომ უმეტესად ხორციანი საჭმელების კეთება შემეძლო აქამდე. როცა მარტო არ ვარ ხოლმე ასევე ისიც უნდ აგავითვალისწინო რომ ისეთი საჭმელი გავაკეთო რაზეც მაგალითად ხორცის მჭამმელიც არ იტყვის უარს და ვიგონებ კიდეც საჭმელებს. ანუ რეცეპტი რომ არსად არ მინახავს ისეთებს ვაკეთებ.
--------------------
იმ დღეს მ******ნ დამდგენელი აქ რო დავრეგისტრირდი და კიდე ზემოდან ბეზდელნიკობას ამ ყ**ს დოღში მეც რომ ვპოსტავ © metro123
|