ცილებით მდიდარი პროდუქციის ჩამონათვალი რომელიც აუცილებელია კუნთების განვითარებისათვის:
შემცველობა 100 გრამზე
ნიანგის ხორცი=========33-37გ
სოიო================26-30გ
ლობიო==============19-24გ
საქონლის ხორცი=======24-29გ(სხვადასხვა ნაწილების მიხედვით)
მიწის თხილი========= 20-30გრ
თევზი============== 10-25გრ
ყველი===============7-25 გრ(მკვეთრად ცვალებადი სახეობების მიხედვით)
ღორის ხორცი==========4-22გ(მკვეთრად ცვალებადი ნაწილების მიხედვით)
ქათმის ხორცი=========22-28გ
კვერცხი(1ცალი)========8გ
ხაჭო(უცხიმო)=========15-17გ
იოგურტი(უცხიმო)======5-6გ
უცხიმო რძე=========== 2.5-3 გრ
პური ================4-12 გრ
ამის გარდა , სხვა კიდე რომელ საჭმელებშია ცილები?..
ხო კიდე, გავიგე, რომ ბევრი ცილის ჭამაც არაა მიზანშეწონილიაო..
ხოდა ამ საკითხთან დაკავშირევით თუ არის აქ ვინმე კომპეტენტური, ვტXოვ განმივრცოს ეს თემა..