მაგარი ბიზნესია მგონი, ასე რომ, ვისაც ტავი გაქვტ მიდიტ, მაგარი პური გვაქვს, სამწუხაროდ, 100 თონიდან კარგს მხოლოდ 10 აცხობს.
ვინ სად იცით მაგარი თონის პურს რომ აცხობენ და რა ჯდება დაახლოებით თონის გახსნა და დღეში რა რაოდენბის პური იყიდება საშუალოდ(მინიმუმ-მაქსიმუმი)
და საერთოდ ყველაფერი ამაზე დავწეროთ, ვისაც ეს საქმე გესმით. დამაინტერესა. ალბათ, სხვასაც გაინტერესებთ.
Skilled Georgian Puri Baker Plies His Craft in Armenia
Bakari Bodaveli is a master at making the traditional flat and crispy Georgian bread called shotis puri [pronounced “poo-ree”]. The 34-year-old Georgian baker moved to Armenia nine months ago and has been the main bread maker for Genatsvale, a Georgian restaurant in the capital of Yerevan owned by Armenians who once lived in Georgia.
To make the flat, crunchy shotis puri, the ingredients are water, flour, salt and yeast. After mixing and kneading the dough, Bodaveli lets it stand in the mixer for at least for 40 minutes to rise. Afterwards he cuts from the mass of dough the individual "bowls" of bread, places them in rows and again lets them to stand for at least another hour. Then Bodaveli starts to form the individual flat breads to be stuck onto the inside wall of the heated clay oven called a tone [pronounced “ton-AY”]. Once the tone reaches the desired heat - not determined by a thermometer but by testing the inside wall with loose flour - Bodaveli slaps the bread inside to bake for 10 minutes.
http://www.eurasianet.org/node/62743 * * *
გაზის დანახარჯი ტრადიციულ თონესთვის არის დგეში 27 ლარი ეს თვეში გამოგივა სადგაც 810ლარი საშუალოდ, მაგრამ თუ შეძლებ გირჩევნია შეშაზე გააკეთო ხალხში უფრო პოპულარულიცაა და ამასთან ერთი მანქანა შეშა დაგიჯდება 600 ლარი და ეს ყველაფერი გეყოფა თვენახევარი (მისიმჩეხავიც უნდა იშოვოთუ დაიზარებ). ანუ თვეში სადგაც 400ლარს ხარჯს ამცირებ. თთონის ყველაზე მნიშვნელოვანი ფიგურა არის მცხობელი, აქაც დიდი ყურადღება უნდა მიაქციო თუ მცხობლი წამოგყვა ტომარაზე 15 ლარად ან ქვევით დამიჯერე ადრე თუ გვიან ერთ მშვენიერ დგეს უბრალოდ შეიძლება აგარ მოვიდეს. (სტანდარტულიფასიტომარაზე 20ლარია) თონეს ამუშავებს მცხობელი და მფლობელს შეიძლება ითქვას "მუქთად შესდის" ფული. ეხლა რაც შეეხება წარმადობას: ცომი დახლოებით ტომარაზე 84კგ კეთდება შენზეა დამოკიდებული რამდენ გრამიან პურს გააკეთებ, თუ კარგ ადგილას იქნება და ადგილობრივი მოსახლეც ბევრი გეყოლება გირჩევ ცომი აიღო 600-650გრ საშუალოდ, ეს ნიშნავს რომ პურის წონა იქნება 500-550გრ, საშუალოდ. ფასი სტანდარტულად 70 თეთრი. პურის გატანაზე თუ იჩალიჩებ ფასი სტანდარტულად 60 თეთრია ასე რომ დაიანგარიშე და კარგად გათვალე მარკეტინგი, წარმატებები
პურის საცხობის ბიზნესი This post has been edited by mrudall on 2 Feb 2011, 19:01
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience
"მიშისტთან კამათი, იგივეა რაც ინდაურთან ჭადრაკის თამაში: შეიძლება მსოფლიოში უძლიერესი მოთამაშე იყო, მაგრამ ის წააქცევს ყველა ფიგურას, მოჯვავს დაფაზე და ამაყად გაიჭიმება" © ჩოხა