სტალინი, სვეტლანა ალილუევა, ვოროშილოვი ცოლით და წინ, აბელ ენუქიძე
ეს აბელა იყო რაჭველი ყაძახი..წკადისელი..რომელიც კობასი არ იყოს... საოცრად გაიქაჩა..ოქროს თევზი ჰქონდა კლიჩკა..
1914-ში გაიცნო კობა და 22-ში უკვე სსრკ-ს ცენტრალური აღმასრულებელი კომიტეტის თავჯდომარე გახდა! და ეს პოსტი ეჭირა 13 წელი!
ჰქონდა ძალიან დიდი გავლენა კრემლში, იმდენად დიდი რომ 34-37 წლებში ამბროლაურს ენუქიძე ერქვა და ამბროლაურის რაიონს ენუქიძის რაიონი

კობასთან და სხვა ჯალათებთან ერთად, წითელი ტერორის ერთ-ერთი შემოქმედი იყო...პირადად ჰქონდა დავალებული სამეცნიერო, აკადემიური და სახელოვნებო წრეების ნადზორი..ორჯერ დააპატიმრებინა გენიალური რუსი ფილოსოფოსი ნიკოლაი ბერდიაევი, და 24 წელს გააძევებინა ქვეყნიდან..ასევე გააძევა სემიონ ფრანკი, ვლადიმერ ლოსკი, არონ ლანდრე,..
უარი თქვა შეწყალებაზე და დაახვრეტინა დიდი რუსი პოეტი ნიკოლაი გუმილიოვი..მთელი ცხოვრება დასდევდა გენიალურ მწერალს მიხეილ ბულგაკოვს, რომელმაც მოგვიანებით "ოსტატი და მარგარიტაში" სწორედ იგი აქცია ერთ-ერთ ლიტერატურულ პერსონაჟად - მოსკოვის თეატრების აკუსტიკური კომისიის თავმჯდომარე არკადი აპოლონოვიჩ სემპლეიაროვი = ენუქიძის პროტოტიპია..ენუქიძეს ეჭირა დიდი და სამხატვრო თეატრების სამთავრობო კომისიის თავჯდომარის თანამდებობა

და ბულგაკოვს რამდენჯერმე უთხრა უარი საზღვარგარეთ გამგზავრებაზე...

აბელა(წინ) და სერგო ორჯონიკიძე მხატში
ყოფილა მექალთანე და პედოფილი. ენუქიძეს პირადად ემორჩილებოდა კრემლის კომენდატურა, პირადად ევალებოდა კრემლის მოსამსახურე პერსონალის აყვანა და კონტროლი, ქალების და გოგონების უმრავლესობას სამსახურში სექსის სანაცვლოდ იღებდა..მონაწილეობდაო კრემლის ორგიებში,,იგივე ხდებოდა თეატრის მსახიობებთან...

კრემლთან ჩესტით ესალმება ფიზკულტურელ წიწკვებს
სტალინის ახლო ნათესავს მარია სვანიძე-კორონას დღიურებში უწერია, რომ აბელმა ბოლოს სულ გარეკა და 11-13 წლის ბავშვებამდე "დაეშვაო" (შეიძლება დანოსია)
«Авель, несомненно, сидя на такой должности, колоссально влиял на наш быт в течение 17 лет после революции. Будучи сам развратен и сластолюбив, он смрадил все вокруг себя: ему доставляло наслаждение сводничество, разлад семьи, обольщение девочек. Имея в своих руках все блага жизни, недостижимые для всех, в особенности в первые годы после революции, он использовал все это для личных грязных целей, покупая женщин и девушек.
Тошно говорить и писать об этом. Будучи эротически ненормальным и, очевидно, не стопроцентным мужчиной, он с каждым годом переходил на все более и более юных и наконец докатился до девочек в 9–11 лет, развращая их воображение, растлевая их, если не физически, то морально. Это фундамент всех безобразий, которые вокруг него происходили. Женщины, имеющие подходящих дочерей, владели всем.
Девочки за ненадобностью подсовывались другим мужчинам, более неустойчивым морально. В учреждение набирался штат только по половым признакам, нравившимся Авелю. Чтобы оправдать свой разврат, он готов был поощрять его во всем: шел широко навстречу мужу, бросавшему семью, детей, или просто сводил мужа с ненужной ему балериной, машинисткой и пр. Чтоб не быть слишком на виду у партии, окружал себя беспартийными ..аппарат, секретарши, друзья и знакомые — из театрального мира».
ასევე ამბობენ, რომ ენუქიძემ გაგრაში, ფილმის გადაღებისას, დააჭერინა რუსი დრამატურგი ნიკოლაი ერდმანი და შემდეგ მის შეყვარებულს, ცნობილ რუსს მსახიობს, ულამაზესს ანგელინა სტეპანოვას სექსის სანაცვლოდ აძლევდა, ერდმანის ციმბირში მონახულების საშუალებასო...

ანგელინა
ენუქიძე იყო პირველი ადამიანი რომელსაც ლენინის ორდენი გადაეცა! ლენინის პირველი ორდენი მიუციათ გაზეთ "კამსამოლკასთვის", მეორე - მოსკოვის ელექტროსანათების ქახნისათვის და მესამე აბელასთვის
ენუქიძის დაცემა დაიწყო 1935 წელს, როცა გადაემტერა უახლოესი მეგობარი, თვით სტალინი!...მას შეუკერეს ე.წ "კრემლის საქმე" ...თითქოს, მის მიერ შეკრებილი კოლექტივის გამოყენებით, სტალინის მოკვლა სურდა...მთავარი მოწმეები იყვნენ: კრემლის დამლაგებლები...
ამ ცნობილი ყრილობიდან VII съезд ВКП(б) «Съезд победителей» ენუქიძე იყო პირველი რომელსაც ცენტრალური კომიტეტი და პარტია დაატოვებინეს, გადაიყვანეს მინერალულ წლებში კავკასიის კურორტების კურატორად, ესეც ენუქიძის ორი უახლოესი მეგობრის სერგო ორჯონიკიძისა და კლიმენტი ვოროშილოვის დახმარებით მოხდა, თუმცა სტალინი ორივეს დაემუქრა და ენუქიძე ხარკოვში გადააყვანინა...
ორჯონიკიძე მაინც ბოლომდე დაუდგა მხარში ენუქიძეს და 1936 წელს ენუქიძე პარტიაში დააბრუნეს, თუმცა 1937 წლის 11 თებერვალს მაინც დაიჭირეს... ერთ კვირაში სერგომ მოიკლა თავი თუ მოკლეს....აბელა კიდე დახვრიტეს 37-ის ოქტომბერში, მასთან ერთად დახვრიტეს - მისი ბიძაშვილები ტრიფონ და ვლადიმერ ენუქიძეები, პირველი სსსრ-ის გოსზნაკის დირექტორი იყო

ენუქიძე, სტალინი და მაქსიმ გორკი
ერთ-ერთი სექსუალური გატაცებიდან, კრემლის თანამშრომელ ალექსანდრა ლიცინსკაიასგან 1931 წელს შეეძინა შვილი პეტრე, რომელიც აბელმა არ აღიარა (მისი გაჩენის წინააღმდეგი იყო) და დღეს გამზრდელის - პოლაჟაევის გვარს ატარებს ..პრაფესორ პოლაჟაევს წკადისიდან წაუღია ვერცხლისფერი ხე და დაურგავს მოსკოვში, დონის მონასტრის ტერიტორიაზე, სადაც რეპრესირებულთა მემორიალი დგას
ენუქიძის საფლავის მდებარეობა უცნობია

აბელა შუაში
თუმცა, აგერ ქ-ნი ირინა გოგუა 1997 წელს იგონებს რომ აბელა მაგარი ყაძახი იყოო...
ირინა იყო კალისტრატე გოგუას შვილი, ეს კალისტრატე იყო მენშევიკი, სოცდემოკრატი და დამოუკიდებლობის პერიოდში, ღრუსებთან ომამდე, (1919-1921) მსუყე ადგილზე იყო, ქართული არმიისა და გვარდიის ფინანსებს განკარგავდა, სამხედრო საბჭოს დაქვემდებარებული სამნეო განყოფილების უფროსის რანგში...ახლოს იცნობდა სტალინს და აბელას..აბელს აუყვანია სამსახურში პატარა ირინა, რომელიც 1937 ში აბელთან ერთად დაუჭერიათ სწორედ იმ "კრემლის საქმეზე"
Авель ЕНУКИДЗЕ - Он был великолепный мужик, очень обаятельный, ярко-рыжий, а благодаря седине сделался таким мягким блондином. Правда, лицо было изрыто оспой, даже, пожалуй, больше, чем у Иосифа Сталина. (Пауза.)
Когда мы приехали в 1923 году из Грузии в Москву, Авель мне сказал, что он дал распоряжение в Большой театр, чтоб меня пускали в ложу: «Будь любезна прослушать все оперы». А я терпеть не могу опер всю жизнь. Ни черта не играют, ручками машут, разводят их и сводят, в общем, не любила. Кроме того, я обожала драмтеатры. И «щелкала» на все. Тогда чего только не было! Я не говорю о Камерном театре, о студиях МХАТа — и первая, и вторая, и третья, и четвертая.
И однажды комендант нажаловался Авелю, что я не бываю в Большом. И Авель мне сказал: «Сегодня «Лоэнгрин», поют Собинов, Нежданова. Я тоже буду». Мне пришлось пойти. Авель очень часто бывал в театрах, очень любил, очень покровительствовал театрам, особенно Вахтанговскому. Кроме того, я знаю, что у Обуховой до конца дней ее жизни на рояле стоял портрет Авеля.
Вот, понимаете, парадокс. Его обвиняли в бытовом разложении, черт-те в чем. А он был очень теплый человек. У него было одно свойство — он не любил отказывать, помогал людям, независимо ни от чего. У него была одна беда: девушки, в которых он влюблялся, выходили замуж за его ближайших друзей. (Пауза.)
Когда я работала в отделе статистики, то весь аппарат ЦИКа — у нас заведующей секретариатом была Мария Станиславовна Черлюнчукевич, типичная классная дама, — она требовала, чтоб все мы ходили в черных сатиновых халатах. Это было скучно. И революцию провела Ирина Калистратовна Гогуа. Однажды я явилась в английском костюме с элегантной блузкой. Мария Станиславовна, увидев меня, спросила: «Что это такое? Где халат?» Я ответила: «Халат в стирке». Она: «Я не пущу тебя в зал». В это время шел Енукидзе: «Что такое?» Я говорю: «Авель Сафронович, Мария Станиславовна не пускает меня в зал, так как я без халата». Он говорит: «Слава богу, приятно посмотреть». Все. С тех пор все мы ходили в английских костюмах, отыгрывались на блузках, туфельках. Я, например, в театре бывала всегда после работы, поэтому мы шили к костюму две юбки — одна парадная, одна — на каждый день.
— А как вы попали в ЦИК?
— Как я попала? Это ведь был период безработицы, была Биржа труда, очень трудно было устроиться. Я разошлась со своим первым мужем, это 1926 год. И Авель взял меня в статистику.

Шел съезд Советов. В аппарате у нас была такая дама, она была женой О-ва. Это единственная женщина, которую я могу как-то увязывать с Иосифом Виссарионовичем. Во всяком случае, ее боялись все — и Авель, и Михаил Иванович Калинин. Все. Она ведала составлением списков будущих членов ЦИК и взяла меня к себе в помощники. Я только начала работать, как-то вошел Михаил Иванович Калинин и с ним Авель. Калинин меня впервые увидел, посмотрел и говорит Авелю: «Все красивых набираешь?»

Авель подошел ко мне, положил руку на плечо: «Михаил Иванович, это дочь Калистрата». Позже у меня с Михаилом Ивановичем были натянутые отношения.
აქედანაც მტკიცდება აბელზე რაღაც-რაღაცეები...
This post has been edited by guriaaa on 7 Dec 2015, 18:41