ინტერვიუ ანდალუსიელ სერხიო რამოსთან (რომელიც მადრიდში ცხოვრობს მთელი ტავისი ოჯახით)
¿Es cierto que querías ser portero pero que tu madre te lo prohibió?
¡No, que va! Yo quería ser torero, pero a mi madre le daba miedo.
მართალია რომ გინდოდა ყოფილიყავი მეკარე? მაგრამ დედამ აგიკრძალა?
_არა, რა სისულელეა! მე მინდოდა ვყოფილიყავი ტორეადორი მაგრამ დედას ძალიან ეშინოდა¿Recuerdas qué fue lo primero que compraste con tu ficha?
Era algo que quería hacer desde pequeño: ponerle a mi abuela una cocina y un cuarto de baño nuevos, que no estaban en muy buenas condiciones. Mi primer sueldo como futbolista lo empleé en eso.
გახსოვს რა იყიდე პირველად შენი ხელფასით?
_ ეს იყო ის რაც ბავშვობიდან მინდოდა : შემეძინა ახალი სამზარეულო და სააბაზანო ბებიასთვის. რადგან ძველი სამზარეულო და სააბაზანო არცთუ კარგ პირობებში იმყოფებოდა. ჩემი პირველი ხელფასი სწორედ ამაში გადავიხადე.¿Te sientes querido en Madrid?
Sí y lo agradeceré de por vida. Desde que llegué la gente me ha mostrado su cariño, es primordial.
მადრიდში თავს სასურველად გრძნობ?
_ კი და ყოველთვის მადლიერი ვიქნები. მას მერე რაც მადრიდში ვარ ხალხი დიდ სითბოს მჩუქნის.¿Oye, es cierto que en tu barrio la gente te llamaba “Schuster”?
¡En todo el pueblo! En Camas aún me conocen por “Schuster”, por la manera de llevar el pelo cuando empecé a jugar al fútbol. Se me quedó
მართალია ის რომ შენს უბანში ხალხი "შუსტერ"ს გეზახდა ზედმეტ სახელად?
_ კი, მთელი სოფელი. ზოგან დღემდე ისე მიცნობენ როგორც "შუსტერს" იმის გამო როგორაც ვატარებ თმებს მას მერე რაც ფეხბურთს ვთამაშობ. ეს შემომრჩა .Por cierto, ¿Ya le has preguntado al alemán su marca de champú?
¡Ja, ja, ja! No se lo he llegado a preguntar... ¡Pero si tenéis mucho interés podría hacerlo!
ხო მართლა არ გიკითხავთ შუსტერისთვის რა ფირმის შამპუნს ხმარობდა?
_ ჰაჰაჰა, არა, ეგ არ მიკითხავს მაგრამ თუ ასე გაინტერესებთ შემიძლია ასეც მოვიქცე 
¿Qué diferencias ves entre Luis y Bernd Schuster?
Bernardo es algo más serio de cara a la gente, pero con nosotros se integra como uno más. Luis es más abierto y nos enseña muchísimo. Cada uno tiene su estilo y saben muy bien lo que deben hacer.
რა განსხვავებას ხედავ ლუისსა და ბერნარდ შუსტერს შორის?
ბერნარდი უფრო სერიოზულია ხალხის თვალში, მაგრამ ჩვენთან გაცილებით მეტს გასცემდა. ლუისი კი უფრო გახსნილი, ღიაა და ძალიან ბევრს გვასწავლის. ყოველ მათგანს გააჩნია მისი სტილი და იციან კარგად რაც უნდა გააკეთონ. სერხიო მის გუნდზე:
muchos pensaban que España no estaría en la Eurocopa. Con trabajo hemos mejorado mucho, tenemos una gran selección y terminamos jugando muy bien.
ბევრი ფიქრობდა რომ ესპანეთი ევროპის ჩემპიონატზე ვერ მოხვდებოდა მაგრამ ბევრი მუშაობით საკმაოდ გავაუმჯობესეთ თამაში. ძლიერი და დიდი ნაკრები გვყავს და აუცილებლად კარგი თამაშით დავასრულებთ ჩემპიონატს.¿Cómo matas el tiempo en esas largas concentraciones?
Hay de todo. En Kamen (Mundial de Alemania), estábamos en una residencia fenomenal, nos trataron genial y teníamos tiempo para descansar, ver los partidos de los rivales, chatear, jugar a la Play…
როგორ კლავ დროს? ასეთ ვითარებებში?
ყველაფერია, მაგალიტად როდესაც მსოფლიო ჩემიონატზე ვიყავით გერმანიაში ფენომენალურ რეზიდენციაში ვცხოვრობდით , გენიალურად გვექცეოდნენ და ასევე გვქონდა დრო დასვენებისთვის. გვქონდა საშუალება მეტოქეების თამაშებისათვის გვეყურებინა, გვეჩეთავა, პლაჟზე გვეთამაშა. * * *
FERNANDO TORRES EN ENTREVISTA CON LA REVISTA FQ
ფერნანდო ტორრესის ინტერვიუ ჟურნალ FQ -თან
Con sólo 19 años, era uno de los futbolistas más apreciados que valora por encima de todo la familia, la amistad y el respeto.
სულ რაღაც 19 წლის უკვე იყო საკმაოდ დაფასებული ფეხბურთელი რომელიც ყველაზე მაღლა აყენებს ოჯახს, მეგობრობას და პატივისცემას.
-¿Cómo llevas que te paren por la calle, te pidan autógrafos o te soliciten entrevistas y sesiones de fotos?
Siempre me ha gustado estar tranquilo allí donde esté, pero ahora han cambiado las cosas. No es que no me guste, pero por mi forma de ser no me resulta cómodo. ¿Un ejemplo? Una sesión fotográfica, porque no lo domino.
როგორ იქცევი როცა ქუჩაში გაჩერებენ? გთხოვენ ავტოგრაფს, ინტერვიუს, სურათის გადაღებას და ა.შ.?
ყოველთვის მომწონდა მშვიდად ყოფნა სადაც არ უნდა ვყოფილიყავი მაგრამ ახლა უკვე რაღაცეები შეიცვალა. იმას არ ვამბობ რომ არ მომწონს მაგრამ არც თუ კომფორტულად ვგრძნობ თავს ამ შემთხვევაში. მაგალითად ფოტოების გადაღებისას .-¿Tenías ya la facilidad de comunicar?
Nunca he sido una persona de distancias largas. Hay gente que a lo lejos comunica bien y seduce, pero que, a medida que se va acercando, lo hace sin la química necesaria. En mi caso, las distancias cortas es donde me encuentro más cómodo, donde puedo dominar la situación.
რამდენად აგვილია შენთვის კომუნიკაცია?
არასოდეს ვყოფილვარ დისტანციური პიროვნება , არის ხალხი რომელიც შორიდანაც კი ეკონტაქტება ვინმეს, აქვს კომუნიკაცია და კარგად ფლობს ამას მაგრამ მე რაც შემეხება მცირედი დისტანციის დროს უფრო კომფორტულად ვარ, და შემიძლია სიტუაციის ფლობა.-¿Qué quería El Niño ser de niño?
Futbolista. En mi casa todo el mundo hablaba de fútbol. Aunque llevo desde los diez años en el Atleti, me lo tomé èn serio pero siempre como una afición. Como me llegó todo tan de repente, no he tenido tiempo de pararme a pensarlo, pero creo que se ha cumplido el mejor de mis sueños.
რა გინდოდა გამოსულიყავი ბავშვობაში?
ფეხბურთელი. ჩემს სახლში ყველა ფეხბურთზე ლაპრაკობდა. მიუხედავად იმისა რომ ათლეტიზმს ვეუფლები 10 წლიდან, თანაც სერიოზულად. ყველაფერი უცებ მოვიდა ჩემთან, სწრაფად... ბევრი ფიქრის დრო არც მქონია მაგრამ ვგონებ ჩემი ოცნებებიდან ყველაზე საუკეთესო ოცნება ამიხდა.-¿Cuál es el rasgo principal de tu carácter?
La fuerza de voluntad.
რა არის შენი ყველაზე მთავარი ხასიათის თვისება?
ნებისყოფა-¿Qué es lo que más te agrada de ti mismo?
sería que me gusta mucho más dar que recibir. Creo que soy una persona generosa a la que le encanta dar a los demás, sobre todo si son amigos o familia.
რა არის ის რაც ყველაზე მეტად მოგწონს შენში? რაც გსიამოვნებს შენვე?
ალბათ უფრო ის რომ გავცემ ბევრს. მიყვარს გაცემა ვიდრე მიღება. ჩემი აზრით მე ვარ ადამიანი რომელიც სხვებისთვის ბევრს გასცემს განსაკუთრებით როცა საქმე ოჯახს და მეგობრებს ეხება.
-¿Cuáles son los valores más importantes de una persona?
Si sabes ser amigo de tus amigos, tienes mucho ganado.
შენი აზრით რომელია ყველაზე მნიშვნელოვანი და დასაფასებელი თვისება ადამიანში?
თუკი შეგიძლია იყო ნამდვილი მეგობარი, ხარ ძალიან მოგებული
-¿Qué importancia tiene la imagen para un futbolista?
En la actualidad, mucha. Porque somos un referente para muchas personas y, sobre todo, para los niños. Debemos ser un ejemplo para ellos.
შენი აზრით რამდენად მნიშვნელოვანია ფეხბურთელისთვის იმიჯი?
აქტუალობაში ძალიან მნიშვნელოვანია. ჩვენ ბევრისთვის ვართ ანარეკლი და განსაკუთრებით ბავშვებისთვის. მაგალითი უნდა ვიყოთ ყველასათვის. -¿Sientes más responsabilidad según pasa el tiempo?
Responsabilidad no, pero sí es cierto que no te conformas con lo conseguido. Si lo que tienes ahora es bonito, puedes imaginarte lo que conseguirás si sigues. Ahora sé que la gente espera mucho de mí,
რაც დრო გადის გრძნობ თუ არა პასუხისმგებლობას?
პასუხისმგებლობას არა! მაგრამ სიმართლე ისაა რომ არ ჯერდები იმას რასაც მიაღწიე. თუკი ის რაც ახლა გაქვს მშვენიერია სეგიძლია წარმოიდგინო რას მიაღწევ თუკი ისევ ასე გააგრძელებ . ახლა ვიცი რომ ხალხი ბევრს ელის ჩემგან -¿Has sentido que dudaban de tus cualidades?
Sí, pero me he centrado en intentar mejorar día a día.
გიგრძვნია რომ შენს შესაძლებლობებში ეჭვი შეეპარათ?
კი, მაგრამ კონცენტრირება მოვახდინე საკუთარ თავზე რათა გამეუმჯობესებინა შესაძლებლობები ყოველ დღიურად. -¿Qué vida haces en Madrid cuando no trabajas?
Muy tranquila: estar con mi familia, ir al cine, leer y divertirme con mis amigos en el barrio sin que me molesten.
რას აკეთებ მადრიდში როცა არ მუშაობ?
ძალიან მშვიდად: ვარ ოჯახთან ერთად, დავდივარ კინოში, ვკუთხულობ, ვერთობი მეგობრებში (ჩემს უბანში) ისე რომ არ შემაწუხონ. -¿Cómo es tu mujer ideal?
Ahora mismo está claro que es mi novia, Olalla.
ვინ არის შენი იდეალური ქალი?
ამჟამად ჩემი შეყვარებული ოლაია -¿Qué es lo que más te seduce de una mujer?
Sobre todo, que se pueda hablar con ella, la sencillez y la humildad.
ყველაზე მეტად რა გხიბლავს ქალში?
განსაკუთრებით მასთან საუბრის შესაძლებლობა, უშუალოება, უბრალოება და ჰუმანურობა. -¿Qué personaje has admirado siempre?
Me quedaría con Kiko, Michael Jordan
რომელ პერსონაჟს ფანობდი?
კიკო, მაიკლ ჯორდანი -¿Con qué criterio eliges tu ropa?
Con el que me pide el cuerpo. Me gusta llegar a la tienda y comprarme lo que me sienta bien, como Custo, Hugo Boss, Dolce & Cabban
რა კრიტერიუმით არჩევ სამოსს?
რაც მიხდება, მიყვარს მაღაზიებში სიარული და იმის ყიდვა რაშიც თავს კარგად ვგრძნობ. მაგალითად კუსტო, ჰუგო ბოსი, ლოლჩე და გაბანა, This post has been edited by Nensi_1988 on 11 Jul 2008, 03:46