500 გრამი მოხარშული მუხუდო (წინა ღამით წყალში თუ ჩაალბობ, უფრო მალე მოიხარშება)
3 სუფრის კოვზი ტაჰინი (სეზამეს სოუსი)
3 კბილი ნიორი
1 ჩ/კ მარილი
6 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი (ცივი დაწურვა)
4 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი
დაფქული პაპრიკა და ოხრახუშის ფოთლები (ზემოდან მოსაყრელად)
მოხარშული მუხუდო ცოტა თავისივე ნახარში წვენით დავაბლენდეროთ. ვამატებს ტაჰინის, ნიორს, მარილს, ლიმნის წვენს, თუ ძალიან სქელია, მუხუდოს ნახარში ისევ დავამატოთ მცირე რაოდენობით. ზეთს ვასხამთ ისე რომ ბლენდერი თან ჩართულია. მზა ჰუმუსი გადავიტანოთ ღრმა თეფშზე, მოვაყაროთ პაპრიკა (ძალიან უხდება!) და ოხრახუშის ფოთლები.
მიმაგრებული სურათი