guruliqaliარაფრის, იმედია, როცა გასინჯავ, უფრო მოგეწონება
* * *
სამარხო შოკოლადის მანნიკი
შემცველობა;
მანის ფხვნილი- 180 გრ ( 1 სავსე ჭიქა);
წყაი- 250 მლ. (1 მთლიანი ჭიქა);
შაქარი- 210 გრ. (1 ჭიქა),
ვანილნი- 10 გრ,
ფქვილი- 100 გრ
კაკაო- 30 გრ. (3 სავსე სუფრის კოვზი);
ზეითუნის ზეთი- 100 მლ. (ნახევარი ჩიქა),
ცომის გამაფხვიერებელი (იყიდება მაგაზიებში, სადაც ვანილს ყიდიან იქ ხოლმ და разрыхлитель ქვია, 180 გრამიანებია)- 1,5 ჩაის კ
ცუკატები (ე.წ.ჩირი) - ნახევარი ჭიქა,
ნებისმიერი თხილი - ნახევარი ჭიქა,
საქრის პუდრა ზემოდან დასაყრელად.
მომზადების წესი:
ჯამში ჩაყარეთ მანა,შაქარიდა ვანილი. დაამატეთ წყალი, აურიეთ და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე სადგაც 2-3 საათიტ, რათა ამოვიდეს...
შეურიეთ ზეთი და კარგად აურიეთ, ერთი მასა უნდა გამოვიდეს, საცერზე გაცრილი კაკაო დაუმატეთ და კარგად აურიეთ,
ფქვილი და ცომის გამაფხვიერებელი აურიეთ ერტმანეთს და საცერში გაცერით და დაუმატეთ წინა მასას (თუ საჭირო გახდა, შეიძლება კიდევ დაუმატოთ ფქვილი).
ცომი უნდა გამოვიდეს სმეტანასავით (უფრო მაიონეზს მივამსგავსებდი

)) დაუმატეთ ცომს ცუკატები და თხილი, კარგად აურიეთ.
ფორმას წაუსვიტ სალფეტკით ზეთი და ცომი გადაიტანეთ.
უნდა ცხვებოდეს სადღაც ~30-60 წუთი გახურებულ ~180 გრადუსამდე გაზქურაში (მომწადების დრო დამოკიდებულია ფორმის სიგრმეზე, წვრილი ხის ჯოხით შეამოწმედ არის თუ არა მზად), როცა იქნება მზად, ფორმიდან ამოიგეთ (მე გაციებას ვაცდი და ისე ამომაქვს, მაგრამ რეცეპტში ცხელზეა საუბარი) ცხელი დაჩრა რთულია, იფშხვნება და ცივი კარგად იჭრება

გემრიელად მიირთვით