აქ კი მცდარი რამ დამიწერია

კარგი ცომი გამომივიდა და დავწერ აბა
ერთი პიცის ცომისთვის საჭიროა:
250 გრ. ფქვილი
4 გრ. მშრალი საუფუარი (კარგი ხარისხის)
მარილი
4 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
125 მლ თბილი წყალი
გაცრილი ფქვილი მოვათავსოთ ღრმა თასში, შუაგული ჩავაღმავოდ და ჩავასხათ წყალში გახსნილი საფუარი (ერთი ჩ.კ. შაქარიც დავამატე მე). გვერდებიდან ცოტა ფქვილი გადმოვაყაროთ, თავი რომ დაუფაროს ცოტა, გადავაფაროთ რამე და დავტოვოტ 15 წუთით თბილ ადგილას.
15 წუტის შემდეგ დავამატოთ ზეთი, მარილი, დამატებით თბილი წყალი, იმდენი რამდენსაც მოითხოვს (რეცეპტში 100 მლ ეწერა, მაგრამ ჩემს შემთხვევაში ძალიან გაათხელა ცომი და ისევ ფქვილის დამატება მომიწია). კარგად მოვზილოთ,მინიმუმ 10 წთ-ს განმავლობაში.
ხელს ეკრობოდა ისევ, ამიტომ 1 ჩ.კ. ზეთი გადავუსვი და ისე დავაგუნდავე. გასაღვივებელი დრო 1 საათი.
აღარ გადამიზელია, რადგან არ ეწერა რეცეპტში. პირდაპირ გავაბრტყელოთ სასურველ ზომაზე (ვეცადე თახელი ძირი გამოსვლოდა) დავტოვოთ 15 წუთი. სანამ გაღვივდება მოვამზადოთ სასურველი ინგრედიენტები.
სოუზს წინასწარ ვამზადებთ, რომ გაგრილება მოასწროს.
საჭიროა:
400გრ პამიდორი
1ს.კ. ზეითუნის ზეთი
მარილი
პილპილი
1/2 ჩ.კ. შაქარი
1 ჩ.კ. მშრალი ტიმიანი (thymian)
იგივე რაოდენობის მშრალი ორეგანო (oregano) (ან ცალცალკე რომ არ იყიდო პიცის სანელებლები გამოიყენე, ამ სანელებლების გარდა ბაზილიკუმიცაა და რაც უხდება კიდევ რავი...)
2 საშუალო კბილი ნიორი
პამიდორს გავაცალოთ კანი (ცხელი წყლით), გამოვუღოთ თესლი, დავჭრათ კუბიკებად. 1 ს.კ. ზეთთან ერთად მოვთუშოთ 7 წთ-ს განმავლობაში მაღალ ცეცხლზე, თავდახურული (არ დაიწვას). + სანელებლები, დაჭრილი ნიორი.
(მომზადებული პამიდვრის პასტითაც შეიძლება, კეტჩუპი არა, ყველაფრის გარეშე უნდა იყოს, უმარილო)
ცომს წავუსვათ 1ს.კ. ზეთი, შემდეგ სოუზი ( შეიძლება სულ არ დასჭირდეს, ჩემს შემთხვევაში ბევრი გამოვიდა და პიცაც ნამეტანი სველი იყო, უფრო კნატუნა მიყვარს და...)
ვაცხობთ წინასწარ გახურებულ (250 გრადუსზე) ღუმელში 225 გრადუსზე, 15-20 წუთი.